Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на нов бойлер

Featured Replies

Напоследък нещо не им върви на Atlantic... Служителите им нямат работа и постоянно пишат в интернет как са живели във Франция и колко било розово положението с тези бойлери. :ph34r:

Редактирано от Sleeker (преглед на промените)

• Отговори 75
  • Прегледи 67,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Препоръчвам ти Дипломат. Качеството е голямо няма да съжаляваш. Дава ти 5 години гаранция лесно се затопля водата. Тя може да се затопля от електрическото захранване и локално парно.

Редактирано от nasko96 (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

"Светльо Шишков" може би са най-добрите БГ бойлери ,иначе Аристон от новите или Стибел Елтрон .Има прилични газови ,както проточни ,така и обемни ,проточните може би са по-добрия вариант .

• 1 година по-късно...

Здравейте, аз имам Теси от 2 год. и нямам никакви пролеми. Дано и да не се появи де. Само един съвет - не си и помисляйте за Виком Хасково! За 2 години 4 пъти са ремонтирали, изключително нелюбезни, никаква информация не дават каква е повредата и не ти пишат на гаранционната карта какъв е бил ремонта, а по телефона нямам дума за какво става въпрос! Просто са изключително некачесвени и са нагли да не си и признаят за дефектите! Иначе и те има 5 год гаранция, но явно ще го "ремонтират докато изтече гаранцията" както ми казаха по телефона и после ще го изхвърлим!

• 1 месец по-късно...

Накратко за Елмод

1. 50 годишен опит - според мен най-добрата марка за бойлери е Елдом, може да видите в този сайт за бойлери , бях чел че елдом са компания от 50 години, което да кажем не е супер много, както Whirlpool 100 и кусур, но означава че не са прохождащи и качество не по-малко от другите.

2. За Дипломат не се лъжете, бойлерите които преди бяха с тази марка бяха произведени от заводите на Елдом, самите Дипломат не са произвеждали бойлери до колкото знам, а сега бойлерите на дипломат са от Китай внос, а елдом са си българските качествени бойлери.

3. Огромно количество бойлери - Доколкото съм гледал Елдом предлагат на БГ пазар 10 пъти повече бойлери от колкото Теси и Дипломат взети заедно. Елдом изнасят бойлери за 4 континента, произвеждат от 25 - 1000 литрови и това ме кажа да смятам, че едва ли с такова количество, разнообразие и пазари (не само в България а в много страни), не може да не са на ниво. Техните бойлери имат различни сертификати за качество, аз отделните пазари,

Избор на бойлери

Покритие - Между стъклокерамични и емайлирани няма разлика и предимството на самия емайл е че по химически свойства е подобен на стъкло и за това не взаимодейства със разтворените във водата съединения и във самата вида. За допълнителна защита се слага анодния протектор, но емайлираното покритие не може да се сравнява със неръждаемите бойлери, за които и цената е доста по-висока. На елдом емайла е по холандска формула FERRO.

Сигурност - предпазен вентил - на елдом поне имат 3 функции (но при повечето бойлери ги има тези функции) -

• защита срещу високо налягане
  • предотвратяват изтичане на топла вода (ако спре водата)
  • регулира постоянно налягането
Термостат - като се достигне зададената температура се изключва, при елдом е защитен - още 1 датчик който след температурата и ако термостата не изключи, датчика изключва термостата т.е. захранването на бойлера.

Управление

Механично - обикновеното при него не се следи температурата толкова стриктно и може да включи когато няма нужда се затопля водата или да включи когато тя е вече прекалено изстинала - и в двата случая има загуби на ток

Електронно - при него температурата се следи прецизно, което дава гаранция че нагревателя ще се включи в точния момент и ще изключи когато се достигне температурата (подобно на управлението на инверторните климатици). Така се намалят горепосочените загуби. Предимство на електронно управление - при големи бойлери, колкото по-големи толкова по-добре - по този начин ще се пести повече енергия, от колкото да се чака бойлера да се включи когато водата е напълно изстинала - аналог - влак много тежък (бойлер много голям) веднъж засилен (затоплен) му трябва много малко енергия (от време на време да се включва) да се поддържа неговата скорост (температура). Това сравнение е на принципа на инерцията.

Това е от мен, надявам се да съм помогнал на някой, :D не съм експерт, не продавам бойлери и не работя за елдом :D ако някой си е помислил така бай бай

ууу забравих бойлери Atlantic те са по "оригинална Френска технология",не подценявайте французите !!!

Покупката на бойлер на цена около 200лв. не е някаква кой знае каква инвестиция. Така или иначе /ако клиента не се окаже "карък" / всеки един бойлер би изкарал безпроблемно 8-10години. Какъв е съдържателя няма значение - нито ще пиете вода от бойлера, нито ще готвите със затоплена от него вода. Така или иначе след 3-5година /в зависимост от водата, която ви подава ВиК/ водосъдържателя и нагревателя ще са доста добре "облепени" с варовик. Хич да не ви пука - продължавайте да си го използвате и на 8-10 година - директно на боклука /щото на вторични искат да му демонтирате водосъдържателя-за желязо, да почистите топлоизолацията, а кожуха приемат - за ламарина/. Купувал съм и ползвам няколко уреда на Дипромат, но чак сега като влязох в сайта им разбрах, че им работят уредите в чужбина - включително Турция и Китай. Имах доскоро 2 бойлера 80л вертикални на "Елдом Инвест" - единия със серпентина, другия без. Нямам забележки - включваш, настройваш градусите и забравяш. Консумативите са евтини и ги има навсякъде - ако се наложи нещо да се подмени. В момента съм с 2 бойлера - един стар 80л вертикален и един вносен проточен 6-7киловата. Обикновения включваме само на нощна и има вода през целия ден - както за къпане, така и за чиниите в мивката, а при нужда - хоп другата слушалка от проточния и 4-членното семейство е доволно.

Аз откакто сменях на Елдом-а вътре тръбата за топлата вода, която е пластмасова и се беше потрошила наполовина, се отказвам от тях!

И един интересен въпрос към всички - Трябва ли да капе вода от предпазния възвратен клапан на бойлера.

Ей това чудо на техниката имам предвид: http://nikelectric.com/product_info.php?products_id=2006

Да, трябва! Не постоянно, но това означава, че работи!

Ако се повиши налягането предпазния вентил изпуска вода за да го намали. Това може да се случи ако:

- бойлера е включен на високи градуси и по време на работа капи

- ако капи постоянно когато е изключен означава че ВИК са пуснали по-високо налягане от колкото трябва. Обади им се и им кажи, може да намалят налягането ако не го направят може да си купиш редуцир вентил.

Тука заприлича на рекламна агенция , а за това дето "капи" ...... ;) Най евтиния вносен бойлер е в пъти по-добър от който и да е български! Съжалявам за изказването си, защото определено ми се ще да не е така, но за съжаление е вярно! Разсъждавам само от гледна точка на подръжка, гаранция и експлоатация....

Най евтиния вносен бойлер е в пъти по-добър от който и да е български!

Грешиш.

Връщат ми повече развалени Ariston-и, отколкото Елдом-ски.

И Дипломат няма как да произвеждат бойлери, защото това е търговската марка на стокова борса Рикошет. Доскоро имаха договорка уредите има да се произвеждат във варненския завод Елдом Инвест, но вече не е така, и ги произвеждат където намерят. Готварските печки например - в Хасково. А бойлерите ги рекламират уж като италиански, ама според мен, ако е вярно, значи Италия е провинция в Китай :wink12: .

Все още Атлантик развален не съм получавал, но и те не са френско производство - чувам, че имали заводи в Алжир и Украйна.

Аз лично съм с 2 елдомски бойлера, и ако трябва да купувам, пак бих избрал такъв. По чисто егоистични причини - сервизът и магазинът за резервни части са ми под ръка:) .

точно така Mr. McPherson :) кажи им го, може българското производство да не става, но не за всички стоки, Елдом са си най- наниво в бойлерите. Даже и готварските им печки са по масивни и здрави, за разлика от дипломатите. "ЕЛДОМИНВЕСТ е производителят на електрически бойлери с най-широкия моделен асортимент в Централна и Югоизточна Европа, включващ над 200 модела бойлери"

Редактирано от -Ivaylo (преглед на промените)

точно така Mr. McPherson :clap: кажи им го, може българското производство да не става, но не за всички стоки, Елдом са си най- наниво в бойлерите. Даже и готварските им печки са по масивни и здрави, за разлика от дипломатите. "ЕЛДОМИНВЕСТ е производителят на електрически бойлери с най-широкия моделен асортимент в Централна и Югоизточна Европа, включващ над 200 модела бойлери"

Амин :wors:

• 1 година по-късно...

Аз откакто сменях на Елдом-а вътре тръбата за топлата вода, която е пластмасова и се беше потрошила наполовина, се отказвам от тях!

Е, защо се занимаваш сам да сменяш тази тръба? Не е ли доста по-удачно да повикаш квалифициран водопроводчик, който на всичкото отгоре ще ти даде и ценни съвети за бъдещата му функционалност. Сега ако си такъв примерно, няма проблем, но не е особено желателно специално при бойлерите да се правим на ел техници и водопроводчици. Ако се нуждаеш от професионални ВиК услуги, моят съвет е да използваш услугите например на http://kaldata.com - момчетата неведнъж идваха да ми сменят тръби за топла и студена вода, както и други услуги по бойлера и не съм имал оплаквания досега.

Редактирано от Trichocephalus
реклама (преглед на промените)

Ти видя ли от кога е това мнение, което обсъждаш? Сигурно човекът е сменил вече 2 бойлера от тогава...А пък  т.н." квалифицирани водопроводчици" обикновено са учили в движение.

Редактирано от eleena1999 (преглед на промените)

Е, защо се занимаваш сам да сменяш тази тръба? Не е ли доста по-удачно да повикаш квалифициран водопроводчик, който на всичкото отгоре ще ти даде и ценни съвети за бъдещата му функционалност. Сега ако си такъв примерно, няма проблем, но не е особено желателно специално при бойлерите да се правим на ел техници и водопроводчици. Ако се нуждаеш от професионални ВиК услуги, моят съвет е да използваш услугите например на http://kaldata.com - момчетата неведнъж идваха да ми сменят тръби за топла и студена вода, както и други услуги по бойлера и не съм имал оплаквания досега.

Мисля, че съм, достатъчно компетентен относно работата и функционалността на бойлерите, поне по обикновените, за да се справя и сам с електрическата и ВиК мрежи. Всеки сам преценява себе си. Благодаря ти за съвета, но се възползвай ти от него ;)

П.П. А относно смяната на самата тръба, не е по-сложно от отваряне на бойлера за почистване от котлен камък - и за него ли да викам майстор?  Всъщност кой е майстор? Има ли китапи за майстор бойлерджия :))

Редактирано от icemans (преглед на промените)

Човека искал да направи реклама , която филтъра на сайта май не му е позволил а вие го оплюхте набързо :)

Сега включих :) И аз се чудя какви са тия специалисти от kaldata.com  :tongue2:

• 3 седмици по-късно...

я ми препоръчайте марка бойлер 80 л и евтино и надеждно.

я ми препоръчайте марка бойлер 80 л и евтино и надеждно.

Всичко различно от "дипломат" и "елдом"  става  ;)

Всичко различно от "дипломат" и "елдом"  става  ;)

Демек - Теси, Атлантик, Аристон и Горение? Айде стига глупости!

От всичко на българския пазар, "Елдом" са за предпочитане.

Като техник подръжка, препоръчвам избягването на посочените от мен марки! Добро решение като цена/качество са "Павел Матев" - Хасково, ама хората даже и не знаят за тях, щото не върви реклама по телевизора! Докато се американизираме с усиленото гледане на реклами, определено няма да бъдем добре  ;)

Редактирано от rulom (преглед на промените)

"Елдом" - правилният бойлер. Трябва обаче да се отчете и качеството на водата в района в който живеете, налягането на водата, редовната подмяна на анодния протектор . т.е това предопределя продължителноста на живота на всяка марка бойлер

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Като техник подръжка, препоръчвам избягването на посочените от мен марки!  

Като бивш продавач на бойлери, който има информация на кои най-често се правят рекламации - държа на мнението си.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.