Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

КЗК глоби „Хай Компютърс” ЕООД за нелоялна конкуренция

Featured Replies

@ nikki

Чудя се дали и ти не работиш в Досев , защото ставаш за там , напълно ! Вадиш думите от конкекста , момче , и не ме цитираш правилно !!!

Не ме интересува от кога Kaspersky си сътрудничат , а това че имат само 1 сертификат за Spyware - не говоря за общ брой сертификати за други катергории !!!!!!!!

И недей да показваш резултати от anti-malware.ru , която се прави от лице , което работи с Kaspersky Labs като външен анализатор на virus/malware , който те ползват. Няма да мине номера ти!

Само не мога да схвана нещо точно мисълта ти ...искаш да кожеш,че поощряваш пиратството ли или го практикуваш?

Известно ми е , защото всеки ден се сблъскам с пиратски Windows-и и fix-нати NOD-ове , които не работят .

Редактирано от radiofresh1 (преглед на промените)

@ nikki

Чудя се дали и ти не работиш в Досев , защото ставаш за там , напълно ! Вадиш думите от конкекста , момче , и не ме цитираш правилно !!!

Не ме интересува от кога Kaspersky си сътрудничат , а това че имат само 1 сертификат за Spyware - не говоря за общ брой сертификати за други катергории !!!!!!!!

И недей да показваш резултати от anti-malware.ru , която се прави от лице , което работи с Kaspersky Labs като външен анализатор на virus/malware , който те ползват. Няма да мине номера ти!

Я прочети първо за какво става въпрос.Да не мислиш,че там хората са се събрали да плюят по някой продукт? Знае се манипулацията ви за "лицето" което не отрича това,да не ти изкарам статиите от Русия...

Чуди се колкото си искаш.Може да си само убеден в едно - ESS го пробвах,зарази ме не спря една гадина която Касперски после я ликвидира начаса.Просто ме оказахте да съм Ви почитател...И ползвам доста различни продукти в това число и на Касперски Лаб.

Мерси за комплимента,че ме нарече "момче" :huh:

Да допълня само към коментара ти

Известно ми е , защото всеки ден се сблъскам с пиратски Windows-и и fix-нати NOD-ове , които не работят .

Ползваната програма от мене не беше фиксната и крисната...напълно легално изтеглена с валиден триален лиценз,който вече не ми е необходим.

Прочети коментарите по темата,хубавото е че май благодарение на мене добавихте в дефинициите си тази гад дето ме зарази.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

radiofresh1, хайде малко по-кротко. Не са ви емнали още Symantec, McAfee и Trend Micro за така наречените "сравнения". Заболяха ме ръцете да пускам едни и същи некоректни сравнения на сайта www.eset.bg. Оправете си къщата, после давайте коментари...

Просто ме оказахте да съм Ви почитател

В интерес на истината аз никога не съм и искал да те направя почитател на ESET , защото това е невъзможно . Просто ESET нямат нужда от хора с твоето мислене и начин на разсъждение .

Мерси за комплимента,че ме нарече "момче" :huh:

Ако искаш и по друг начин ще те наричам . Ама до колкото ми е известно има мъжки и женски пол , засега . Други полове аз поне не знам.

radiofresh1, хайде малко по-кротко. Не са ви емнали още Symantec, McAfee и Trend Micro за така наречените "сравнения".

Техните продажби в България (на Symantec и McAfee) засега са добре - прилични , и все още нямат повод да почнат с измислиците . На Досев понамаляха , и виж , решиха да лишат и ХайКомпютърс с 5000 лв .

Оправете си къщата, после давайте коментари...

Аз няма какво да оправят по къщата , 'щото не живея в нея . Аз просто пазя двора .

Хайде , лека ви нощ , от мен !

Редактирано от radiofresh1 (преглед на промените)

В интерес на истината аз никога не съм и искал да те направя почитател на ESET , защото това е невъзможно . Просто ESET нямат нужда от хора с твоето мислене и начин на разсъждение .

Това просто е за централата Ви biggrin.gif От кога подбирате клиентите си по това дали Ви харесват? Значи всеки който иска да си закупи продукт на Есет трябва да бъде одобрен от Вас :huh:

Благодаря Ви :huh:

@ nikki

radiofresh1 успокой се малко. Първо Никси ти казва неща, които са проверени на практика ТУК във форума и то от няколко потребители и различни тестови файлове! Резултатите на НОД32 наистина бяха плачевни. Говоря за закупени версии на софтуера! А никси не работи в "Досев и Ко" просто изтъква факти.

Няма значение колко сертификата има една програма или няма. Важното е колко лови. А досега не съм видял компютър с НОД32, на който няма спайуер! За какво са му тези сертификати, като не ги покрива!

И както каза nologo:

... Не са ви емнали още Symantec, McAfee и Trend Micro за така наречените "сравнения". Заболяха ме ръцете да пускам едни и същи некоректни сравнения на сайта www.eset.bg. ...

Не са ви погнали други...

Интересно ми е да видя официалното становище на КЗК и официалното изявление от ЕСЕТ България?

Случайно някой да ги има в електронен формат?

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

....................

Интересно ми е да видя официалното становище на КЗК и официалното изявление от ЕСЕТ България?

Случайно някой да ги има в електронен формат?

Ако става дума за КЗК по-официално публично становище от това няма:

e9bszd.jpg

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Ники съм и работя във съвсем друга сфера.Да е ясно,че ми писна вече.Който трябва да знае,знае къде...Макар,че с тия комплименти току виж съм сънувал райски градини ;)

Ето точният казус по темата за нелоялна конкуренция „Хай Компютърс” ЕООД (ЗЗК):

Увреждане на доброто име на конкурентите

Чл. 31.

(2) Забранява се приписването чрез реклама или по друг начин на несъществуващи качества на стоки или услуги при сравняване със стоките или услугите на конкурентите, както и приписване на несъществуващи недостатъци на стоките или услугите на конкурентите

EDIT: Упс, това е във връзка с:

Чл. 30. Забранява се всяко действие или бездействие при осъществяване на стопанска дейност, което е в противоречие с добросъвестната търговска практика и уврежда или може да увреди интересите на конкурентите в отношенията помежду им.

КЗК имат право. Като гледам днешния диспут...

...................

Нямам доверие на много шумно рекламираната NOD. Винаги съм се чудил, кой ви плаща рекламата... Тестовете на VB са нереални и измислени. Те не касаят реалния потрбител.

...................

Кой плаща рекламата на ESET? Винаги крайният потребител. Дали със SMS за месеца или през кабелна телевизия/ квартален LAN - все е тая. Не знам дали съм прав, но напоследък няма (или аз съм сляп) промоции при кабеларките за NOD32, освен ако кабеларките или кварталните ланки не са се снабдили с някой фикс (менте). Според мен ESET разрешава използването на фикс за пробни версии на NOD32 2xx/ 3xx, което е трудно доказуемо. И да прави масирана реклама (и с почти днешна дата насрана дивотия - видяхме резултата от КЗК). За да събира данни. Ако имам такъв фикс - все едно Winamp ме пази.

Не бих се изненадал, ако NOD печелят някакви правителствени конкурси и т.н. Демек, кой им плаща рекламата? - ами ние, данъкоплатците... Мога и да греша, разбира се, но когато има една толкова агресивна реклама, в която са наляти много пари, обикновенно има едни други сметки/интереси.

Няма перфектни неща, сътворени от човека. Затова изсилването за някакви си антивируси е излишно. Имаше подобно изхвърляне от McHammer при телевизионната реклама на Pepsi Cola (от миналия век), дето той сравняваше Pepsi с "друга Cola". Aко помните, имаше биг мама скендъл. И премахване на сравненията с CocaCola. Аналогичен случай у наше село - с NOD32. ;)

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

Не мога да повярвам Вие всички посещавате един и същ курс по етика ли?

Изявлението ти е наистина смешно и глупаво

Защо ли ми прилича на използваните от ASpace "определения"

Такъв език както виждам се държи само във България,май нещата опират до собствената къща тук.

Никъде в нито един форум,никой не си позволява такова надменно отношение такъв език да се използва е непростимо.nologo не е ничий почитател,както усещам .Аз също.

Какво като ползваме продуктите на конкурентни фирми - работим за тях ли?Освен ако имаш впредвид нашата безвъзмездна помощ,като и пращаме заразени файлове.

Чакаме официалното становище на ЕСЕТ не на Хай Компютърс

radiofresh1, хайде малко по-кротко. Не са ви емнали още Symantec, McAfee и Trend Micro за така наречените "сравнения". Заболяха ме ръцете да пускам едни и същи некоректни сравнения на сайта www.eset.bg. Оправете си къщата, после давайте коментари...

"Емването" мислим е задължение на КЗК ама тва е една друга тема .

Предлагаме на Хай Компютърс споразумение (както и преди 2 години)

факт е че страницата им беше коригирана дни след подаване на жалбата !

след като не можаха 2 години да разберат къде грешат да си платят за това че ги консултираме , или да плащат глоби и да се излагат с други декларации!

ние сме загубили достатъчно време и пари да обясняваме че ""нямаме сестра"" заради рекламите им !

относно топ200 на капитал

нека отговорят защо засекретиха отчета си за приходи и разходи(ОПР) при преписката в КЗК

при положение че ОПР са задължени да им е публичен(3месеца след пререгистрацията) в търговския регистър , а там го няма (спестяваме им глоба за разлика от адвокатите им,счетитата им и рекламистите им, това е платена консултация защото спестява пари !)

Агенцията по вписванията им била клиент може и да не ги глобят :rolleyes:

Никой в Dossev&Co не знае кой е nikssi !

от Хайкомпютърс ще декларират ли нещо за radiofresh1 ?

Всеки има различни виждания за програмите, които да използва и точно за това на сайта WWW.ESET.BG може да се изтегли тестова едномесечна версия и да прецени заслужава ли си или не. Направена е грешка на сайта и в последствие не е обърнато внимание, за което Хай Компютърс ЕООД бе глобен и това е. Не знам какви официални изявления очаквате и какви конспирации ви се въртят в главите, но както казах, всеки си е индивидуален. ( ESET давали фикс за използване... дано скоро започнат да дават и пари за който си инсталира програмата :) )

• Администратор

Здравейте,

Темата се затваря по молба на „Хай Компютърс” ЕООД до приключване на правния спор. Форумите на kaldata.com нямат за цел да компрометират определена фирма или организация а дават възможност за споделяне на информация, изразяване на лично мнение и взаимопомощ. С изказаните до момента мнения мисля, че бяха уважени правата на засегнатите страни да дадат личното си становище по въпроса и от тук на сетне считаме темата за изчерпана.

Ние не желаем тази тема да се превръща в публична трибуна за кореспонденция между две организации, за тази цел има надлежно установени методи.

Извиняваме на всички засегнати страни за причиненото неудобство и затварянето на темата.

С уважение,

Калин Карабойчев

• 1 година по-късно...

Здравейте,

Темата се затваря по молба на „Хай Компютърс” ЕООД до приключване на правния спор. .............

Хай Компютърс ЕООД обжалваха :

пет членен Върховен съд потвърди глобата окончателно !

някои изводи дотук :

В България да декларираш че нямаш нищо общо с фирмата си явно работи :)

жалбата ще ходи в Страсбург срещу България за отказ от правосъдие

защото ако следвате логиката на решенията ,

всеки който кара колата си с тех.преглед отпреди 2 години ...е ОК ;) (доказателството им за 92% успеваемост беше от.... 2005година )

те не само на сайта, ами и в брошурите си правеха сравнение с касперски... и то още 2006/2007 година...

но съм сигурен че и там ще ударят на камък - щото това си е нелоялна конкуренция и никъде по света не се прави... (е, имаше една на пепси дето едно дете пуска монета в машината за кола и после ползваше кен-чето за да стигне до бутона за пепсито...)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.