Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвместимост м/у дъно, видео и процесор

Featured Replies

Харесах си следната видео карта:GF 8500GT, 512MB INNO3D PCI Express и следния процесор:Athlon64x2 4200+ Dual Core (2.2GHz, 1MB, 65W, AM2) TRAY.

Искам да попитам дали тези две неща ще могат да се закачат на дъно на ECS K7S6A.

Също искам да попитам какво мислите за това което сам си харесал и дали има смисал да го взема,ако не предложете нещо в същия ценови диапазон защото в момента не сам добре с финансите. cool.gif

Харесах си следната видео карта:GF 8500GT, 512MB INNO3D PCI Express и следния процесор:Athlon64x2 4200+ Dual Core (2.2GHz, 1MB, 65W, AM2) TRAY.

Искам да попитам дали тези две неща ще могат да се закачат на дъно на ECS K7S6A.

Също искам да попитам какво мислите за това което сам си харесал и дали има смисал да го взема,ако не предложете нещо в същия ценови диапазон защото в момента не сам добре с финансите. cool.gif

Не!

П.П. Упс.засечка с @Kokomil

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Не стават, откъде ги изкопа тия антики ? Погледни само дъното какво е - цък - слота на видеото специално... А видеото и то е старо и не става за никакъв ч@п.

Дъно - цък

Видео - цък

И проц - цък :P

• Автор

Благодаря за конфигорацията която си ми дал.

А искам само да попитам с това дъно от каде мога да се сдобия?

Погледнах на бързо в jarcomputers, но не го намерих.

И евенуално ако намеря такова дъно тази видео карта която аз бях дал по-горе ще стане ли с него или да се ориентирам към тази която си ми дал ти?

А искам само да попитам с това дъно от каде мога да се сдобия?

Погледнах на бързо в jarcomputers, но не го намерих.

И евенуално ако намеря такова дъно тази видео карта която аз бях дал по-горе ще стане ли с него или да се ориентирам към тази която си ми дал ти?

Като цъкнеш на линка за дъното и като заглавия на таба в браузера ти се появява един надпис, прочети го, макар и да е на латиница. В Жар има поне 5 подобни дъна но са на доста по-висока цена - цък И да, ако решим да вземеш избраната от теб видео карта то тя ще заспи на дъното. laugh.gif

• Автор

Извинявам се за тъпотата ми че не сам се сетил да проверя дали фирмата няма български сайт ohmy.gif

И отново благодаря.

Това дъно ми харесва което си ми предложил искам само да попитам има ли голяма разлика м/у GF 8500GT 512MB 128bit DDR2 PCI Express, DVI, TV Out и тази която предложих първо? На еднаква цена са и модела е еднакъв но все пак да питам и каква е разликата коя е по добра и тн...

Отново ти благодаря за помощта.

А процесор-а който сам предложил ще стане ли с това дъно?

Не стават, откъде ги изкопа тия антики ? Погледни само дъното какво е - цък - слота на видеото специално... А видеото и то е старо и не става за никакъв ч@п.

Дъно - цък

Видео - цък

И проц - цък :P

Ами трябва и РАМ, щото човека не може да си набучи старата! cool.gif

Разликата между видео картите и голяма и затова съм я предложил. Както и проца. Всъщност както sliderum е предложил, кажи какъв е финансовия лимит и за какво ще се използва компа и да довършим конфигурацийката, да не се мъчим повече с подобни чат-сесии sad.gif

• Автор

Точен лимит нямам нещо около 100 лева разбира се + - 20/30 пак става.

Ще се исползва за игри филмчета ровене из интернет и така .

А слочайно да знаеш от каде мога да отида в магазин на мост комп... щото аз гледам някакви дилари но не намирам софия а не ми се звъни.

Ако не няма проблем 1/2 разговора не са от проблем biggrin.gif

• Автор

Разбирам че парите не са много но това имам...

130 лева мисля че ще ми стигнат за нормално дъно както предложи kmvasilev също така и някоя по-нормално видео карта...

Имам предвид 130 лева за едно а не за видео дъно и процесор biggrin.gif:P

Разбирам че парите не са много но това имам...

130 лева мисля че ще ми стигнат за нормално дъно както предложи kmvasilev също така и някоя по-нормално видео карта...

Имам предвид 130 лева за едно а не за видео дъно и процесор biggrin.gif:sobbing:

а помисли ли за рам? (sliderum добре ни подсети)

ето аз какво измислих:

дъно - същото като предложеното от kmvasilev - Tyk

процесор - Tyk

видеокарта - Тук

• Автор

Сигорно сте разбрали че не сам мн наред с компютрите вече но все пак да попитам,

Като си купя евентуално дъното което предлагате ще мога ли на него да закача старата рам ?

То те верно са 2x256 ама просто за 1/2 месеца да сабера пара за по-добра?

Или директно ще трябва да зимам нова рам с новото дъно?

Също искам да попитам на това дъно ще тръгне ли видео MX440 за няколко дена щото ще трябва да се ползва компютъра.

Ако не казвайте да си зимам и 4-те неща на куп. Просто ако става по отделно ше е по добре за моят джоб cool.gif

Редактирано от parpan (преглед на промените)

не става поотделно, защото паметта е друг тип, а слота на видеото и той е друг. Общо взето всичко е различно, затова взимаш всичко наведнъж. Ако нямаш пари вземи си засега 1GB DDR2 800MHz примерно PQI (варианти - A-DATA, SuperTalent......). Най-добре е паметта е да е с тайминги 4. (4-4-4-12). После можеш да добавиш още 1GB.

• Автор

Ахам добре значи ще посабера още 1 месец и ще направя покупките.

A иначе на адреса дето е до хотел плиска даден в сайт-а ще мога ли да ги взема от там или ще трябва да ги поръчвам ?

И последен вапрос :) вазможно ли е котиата да направи проблеми като слагам новото дъно?

И ще ми трябва ли ново захранване?

ами кажи какви са кутията и захранването, но се съмнявам да има проблеми. За адреса - предполагам да - не съм от София.

• Автор

Ами кутията никва идея нямам каква даже незнам как да разбера от преди 5 години е...

Захранването него сафсем него знам ако имаш идея как да разбера казваи а тази рам става ли за начало или да търся друга 036. ADATA 1GB DDR II 667. Ако имаш идей казвай

Сигорно сте разбрали че не сам мн наред с компютрите вече но все пак да попитам,

Като си купя евентуално дъното което предлагате ще мога ли на него да закача старата рам ?

То те верно са 2x256 ама просто за 1/2 месеца да сабера пара за по-добра?

Или директно ще трябва да зимам нова рам с новото дъно?

Също искам да попитам на това дъно ще тръгне ли видео MX440 за няколко дена щото ще трябва да се ползва компютъра.

Ако не казвайте да си зимам и 4-те неща на куп. Просто ако става по отделно ше е по добре за моят джоб cool.gif

Общо взето от старата конфигурация, ще можеш да ползуваш следните неща:

1. Мишка и клавиатура, геймпад!

2. Монитор!

3. Твърдият диск!

4. Оптичното устройство(ДВД или СД)!

5. Звукова карта, ако има дискретна!

6. Кутия и захранващ блок.

7. Тв тунер, ако има такъв!

• Автор

Аха благодаря поне се успокох че ще мога да задържа кутията и захранването което пак сваля от цената biggrin.gif звуковата карта е вградена май ама ше намера мерси много

Ами кутията никва идея нямам каква даже незнам как да разбера от преди 5 години е...

Захранването него сафсем него знам ако имаш идея как да разбера казваи а тази рам става ли за начало или да търся друга 036. ADATA 1GB DDR II 667. Ако имаш идей казвай

паметта става

Редактирано от azot4o (преглед на промените)

Аха благодаря поне се успокох че ще мога да задържа кутията и захранването което пак сваля от цената biggrin.gif звуковата карта е вградена май ама ше намера мерси много

Няма нужда, да търсиш звукова карта! Просто казах, че ще можеш да ползваш старата дискретна такава в случай че имаше. Новата дънна платка има враден звук и то с по-добри възможности от тази на сегашното дъно!

8.Естествено забравих, че ще можеш да използваш и тонколонките, слушалките и интернет камерата, ако си имал такива!

• Автор

А още едно облекчение за джоба като ми каза за звуковата карта.

А и значи не е вазможно рам-а да стане на новото дъно така ли?

Щото на картинките ги гледам слотовета савпадат ама да не стане гаф...

А още едно облекчение за джоба като ми каза за звуковата карта.

А и значи не е вазможно рам-а да стане на новото дъно така ли?

Щото на картинките ги гледам слотовета савпадат ама да не стане гаф...

паметта от старото дъно НЕ става. Паметта която си посочил (A-DATA 1GB DDR2 667MHz) става!

• Автор

Добре значи се спираме на:

ASUS M2N68, nForce 630a, DDR II 1066/800/667, SATA II, GLAN, AM2+

AMD ATHLON64 5200 X2, 2048c, AM2, DUAL CORE, BOX

GALAXY 512M GF9400GT DDR II PCI-E

и

ADATA 1GB DDR II 667.

Така сичко става нали?

Ако сам обаркал нещо пишете. :P

Редактирано от parpan (преглед на промените)

видеото не става - посочил съм подходящ модел - пак Galaxy с 512MB, но е 9500GT DDR3. Тази 9400GT e дърво и не си струва парите.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.