Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой на какво слуша музика

Featured Replies

ето една тема за всеки в която мнението е свободно и можете да споделите на какви колони и с какъв усилвател ги захранвате :speak:

• Отговори 93
  • Прегледи 21,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Включил съм РС-то,Плей Стейшън 2,цифровата ТВ към домашното кино-Айва-5+1-общо 400 W ,за ужас на възрастните хора,живеещи над мен !

Старая се много да не "гърми",но не така мисли моят тийнейджър... Публикувано изображение

Редактирано от dimd (преглед на промените)

• Автор

Включил съм РС-то,Плей Стейшън 2,цифровата ТВ към домашното кино-Айва-5+1-общо 400 W ,за ужас на възрастните хора,живеещи над мен !

Старая се много да не "гърми",но не така мисли моят тийнейджър... Публикувано изображение

400W реални или пикови

Пикови,разбира се,иначе панелката няма да издържи.

Като е само за стационарното озвучение: Pioneer VSX-515 Jamo E 370 През него се озвучава компютъра с добра звукова карта и едно DVD куча марка (supervision), което и без това почти не се ползва.

Сушам на Sony MHC-881 - миниситема, модел някъде в далечните '97-'98 години. Тогава нещата все още ги правеха "по-така" и съм доволен. В спецификацията пише 2х50W DIN а консумацията е 145W - спокойно танцувам по нервите на съседите, демек Публикувано изображение . Имам си множество нелоши съраунд ефекти тъй че за кино е добре. Изхода са subwoofer-а много ме блазни напоследък но и при 45Hz при -3dB експлозиите са на ниво. За музика също е добра - мога да поплача само за по-детайлно възпроизвеждане на високите честоти.

Много пъти съм си мислил да я заменя с друго но за да я прескоча като звучене и възможности все не ми се вписва в бюджета. Публикувано изображение

Е я е:

Публикувано изображение

Ай сега някой с истински качествена техника да се похвали :)

Щом трябва да се хваля,ще се хваля:cd- onkyo integra r1,предусилвател hitachi hca6500,краино стъпало Quad 606 Power Amplifier Specification Power Output: 140 watts per channel (8 ohms) Distortion: < 0.01% Input Sensitivity: 500mV Input Impedence: 20Kohm Crosstalk: -100db (100hz), -85db (1 khz) and -65db (10khz) Hum and Noise: 105db Voltage Rating : 220-200V AC (110-120V via simple power board modification) Dimensions (WxHxD): 321 x 140 x238 (mm) Weight: 12kg колоните са правени . окабеляването на системата е с килохерцовите кабели от самолет а кабелът за колоните е "дали"блак уаив схема на краиното стъпало нямам,втора ръка е

Редактирано от Стоби (преглед на промените)

Слушам музика и филми от компа със sb Audigy 2 + Sony MHC-RG475S(2x130w+150w\rms\1%thd).

А когато не искам да вдигам много шум с AKG K81DJ .

Публикувано изображение

ето една тема за всеки в която мнението е свободно и можете да споделите на какви колони и с какъв усилвател ги захранвате :yanim:

тука бях слагал снимки преди но явно са сметнали за уместно да ги изтрият

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...=23302&st=0

постовете са орязани щото се бяхме поспречкали малко, но е останало и нищичко интересно за четене

Тва колко вата е

Колоните са 2х100, а усилвателя не съм сигурен точно.Консумацията е 450W, не по-малко от 2х100W e.;)Не си правя експерименти да го усилвам повече от средно положение, че колоните ще се избушат. Публикувано изображение

Аз като фен на Panasonic съм с ето този красавец:

PANASONIC SA-PM25 .

Не е много мощен - "само" 2х20W RMS , но като качество на звука ме устройва напълно.

Редактирано от suggs (преглед на промените)

Аз като фен на Panasonic съм с ето този красавец:

PANASONIC SA-PM25 .

Не е много мощен - "само" 2х20W RMS , но като качество на звука ме устройва напълно.

Хех, в другата стая имам същия. :sobbing:

ами щом е на свобода аз не държа да надувам на комшиите главите слушам си на това ;) и като съм на компа с едни слушалки или колони , на което ми кефне повече ....иначе не искам силна музика аз съм спокоен човек :sobbing: не искам нещо да ми надува главата

Значи за плейар си ползвам компютъра ми имам 2 кутии с 12 инчови говорители за бас в 2та края на стаята съм ги разположил.THUNDER са,не е много качествена марка,но са по около 120 вата реална мощност,захранвам ги с автомобилен усилвател THUNDER за който съм пригодил голям трансформатор за да замести акумулатора и сложих кондензатор 1фарад за всеки случай,усилвателя има мощност 2 по 150 вата рмс.От изходните му съм извел чинчове и съм го сфързал с домещен буфер 5+1 на,който съм намалил басса и главно ползвам колонките за среди и пищялки те са по 35 вата реална мощност всяка, като преди всяка колона съм сложил кроссолвери с бас,среда и пищялка за да няма смесване не честоти понеже колоните ми са трилентови и съм ги разположил в ъглите на стаята.Доволен съм от озвучаването ми въпреки,че не е кои знае какво.

Аз слушам музика на защеметяващата си ситема "Микролаб" 5.1 със със вграден Izotop Ozone . Като за малка стая не е зле. Не мога да се оплача. :rolleyes:

• 1 година по-късно...

Въпреки,че я има в подписът ми,пак ще я представя.

1.Technics Compact Disc Player SL-PG360A

2.Technics Stereo Receiver SA-GX370 (модифициран).

3.2x50W Biema 10" 3 channel.Не ги използвам просто стоят за красота ;д

4.3x20W Satelite 6" Използвам ги за Dolby 3D Surround Ефектите при качествена музика и филми.

5.2x100W Oberton 10" Това са ми средите

/Resonance frequency:44Hz,Qms:9.13,Qes:0.47,Qts:0.44,Vas:40.5 Liters,Sens:93dB,Frequency:44-4000 Hz,Imp:8 ohms/

6.2x400W Dynamic 12" Това за двата ми басса,от които всичко трепери хихи

/Resonance frequency:25Hz,Frequency :20>>3kHz,Sens:91dB,Impedance:8 ohms/

7.PCI Audio Card Asus Xonar DX, 7.1, PCI-E, Dolby Digital Звуковата карта без която не бих стигнал до това качество на звука :)

Ето и малко снимчици:

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

Редактирано от П.Костадинов (преглед на промените)

Въпреки,че я има в подписът ми,пак ще я представя.

1.Technics Compact Disc Player SL-PG360A

2.Technics Stereo Receiver SA-GX370 (модифициран).

3.2x50W Biema 10" 3 channel.Не ги използвам просто стоят за красота ;д

4.3x20W Satelite 6" Използвам ги за Dolby 3D Surround Ефектите при качествена музика и филми.

5.2x100W Oberton 10" Това са ми средите

/Resonance frequency:44Hz,Qms:9.13,Qes:0.47,Qts:0.44,Vas:40.5 Liters,Sens:93dB,Frequency:44-4000 Hz,Imp:8 ohms/

6.2x400W Dynamic 12" Това за двата ми басса,от които всичко трепери хихи

/Resonance frequency:25Hz,Frequency :20>>3kHz,Sens:91dB,Impedance:8 ohms/

7.PCI Audio Card Asus Xonar DX, 7.1, PCI-E, Dolby Digital Звуковата карта без която не бих стигнал до това качество на звука :help:

Ето и малко снимчици:

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

Забравил си да закачиш захранващите кабели. А може би при теб и така си свирят? Шегувам се!

Забравил си да закачиш захранващите кабели. А може би при теб и така си свирят? Шегувам се!

Хихи,откачил съм ги защото са прекалено къси и няма как да издърпам усилвателя и плеъра напред. :whist:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.