Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой на какво слуша музика

Featured Replies

В момента-на creative inspire 4400 със звукова карта X-Fi XtremeGamer.

• Отговори 93
  • Прегледи 21,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

На двойка колонки обикновенни...за лаптоп.За това пък на персоналния не са отказали...и съм ужасно доволен! Радио 1 Класическите и Мелъди...нонстоп! :)

• 4 месеца по-късно...

Creative 5.1 когато дразня съседите (много добър звук, доволен съм) и с едни surround слушалки Zalman от ebay, звучат перфектно особено за филми. :yanim:

• 5 месеца по-късно...

Въпреки,че я има в подписът ми,пак ще я представя.

1.Technics Compact Disc Player SL-PG360A

2.Technics Stereo Receiver SA-GX370 (модифициран).

3.2x50W Biema 10" 3 channel.Не ги използвам просто стоят за красота ;д

4.3x20W Satelite 6" Използвам ги за Dolby 3D Surround Ефектите при качествена музика и филми.

5.2x100W Oberton 10" Това са ми средите

/Resonance frequency:44Hz,Qms:9.13,Qes:0.47,Qts:0.44,Vas:40.5 Liters,Sens:93dB,Frequency:44-4000 Hz,Imp:8 ohms/

6.2x400W Dynamic 12" Това за двата ми басса,от които всичко трепери хихи

/Resonance frequency:25Hz,Frequency :20>>3kHz,Sens:91dB,Impedance:8 ohms/

7.PCI Audio Card Asus Xonar DX, 7.1, PCI-E, Dolby Digital Звуковата карта без която не бих стигнал до това качество на звука :)

Ето и малко снимчици:

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

Диско топката ти много ме кефи :D

В момента слушам последният си (хронологично) еднотактен лампов усилвател със скромните 23 вата/канал, които могат да осигурят почти 110dB звуково налягане на един метър от озвучителните ми тела (не им казвам "колони', защото нямат нищо общо с тази дума). post-38345-0-57698700-1332917036_thumb.j

23, безценни вата.

Ако е възможно да кажеш модела на усилвателя и ОТ, благодаря.

Поздрави от мен.

П.П. Малко ми заприлича на Auror, но не е...

110dB 1W за 1m ли ?

Ако да, при 23W се получава максимално звуково налягане ~ 123,6dB

Не са безценни, имат си цена :wink12: !

Модела е Endorphinum, но не съм го качил още на сайта. Aurora е 13 вата/канал. Озвучителните тела са моите "Кристали" с чувствителност 96dB/W/m (тези 110dB ги смятам грубо при макс. изх. мощност) - опита с волумето на макс не съм го пробвал, за да не си разваля слуха и високоговорителите все пак...

http://www.kaldata.c...5_214_74407.jpg

23, безценни вата.

Ако е възможно да кажеш модела на усилвателя и ОТ, благодаря.

Поздрави от мен.

П.П. Малко ми заприлича на Auror, но не е...

110dB 1W за 1m ли ?

Ако да, при 23W се получава максимално звуково налягане ~ 123,6dB

Не са безценни, имат си цена :wink12: !

Модела е Endorphinum, но не съм го качил още на сайта. Aurora е 13 вата/канал. Озвучителните тела са моите "Кристали" с чувствителност 96dB/W/m (тези 110dB ги смятам грубо при макс. изх. мощност) - опита с волумето на макс не съм го пробвал, за да не си разваля слуха и високоговорителите все пак...

http://www.kaldata.c...5_214_74407.jpg

От мен, още много такива успехи Гого! Радвам се че има такива като теб и ще се радвам да се срещнеме на живо

С уважение: Стефан

От мен, още много такива успехи Гого! Радвам се че има такива като теб и ще се радвам да се срещнеме на живо

С уважение: Стефан

С удоволствие! Когато си в София - звънкай смело!

• 8 месеца по-късно...

Здравейте аз вкъщи съм със стабилен 4 канален автоусилвател, водят го 420рмс ,но претърпя лек мод и може да е стигнал половин киловат(не е замерван още) 10мм2 силова верига,акумулатор за кола и зарядно за него.На него слушам 4 колонки Sony от домашни оредбички вързал съм ги 2х2 паралел на 2 канала т.е. те са по 6 ома и ,като са паралел стават х3 на рамо,допустимото съпротивление на всеки изход на амп-а е 2 ома,така че не се товари.Да ви кажа качеството никак не остава на заден план,изпъва ги на мах с минимални изкривявания вече ,когато почна да прекалявам! :D Това не е с цел да се хваля с оборудването си а да покажа,че и от автоусилвател е възможно да извадиш страхотен звук не само сила!Отплеснах се .... разбира се авто субовете стават и за домашно ползване,стига да са добре направени,изчислени и с чувствителни говорители.До преди няколко месеца бях със едно моделче на пайнер TS-W307D2 12" водят го 400RMS,но не е толлкова-на 250 почва да мирише шпулата,както и да е..та бях с него у нас баса надминаваше много домашни системи на приятели,познати и т.н. по сила,много думкаше много меко и супер ниско(баса се усещаше във въздуха,треперяше пода,поскръцваха вратите,но не се чуваше).Благодарение на него спуках 2 стъкла в хола те са от старите ,но уплътнени със силикон и се цъфнаха по диагонал. :D Извинете за СПАМ-А!!! Ако сметнете,че темата ми е ненужна,изтрийте я няма проблем ;) Bye bye :P

От кога чаках такава тема да се похваля с оборудването си! :P Ами аз вкъщи съм със автоусилвател(от аватара ми) Weconic VX-4270 600W можете да видите характеристиките му в нета .;)10мм2 захранваща линия до акумулатор от кола и зарядно за него.Към ампа съм вързал паралелно 4 колонки на сони те са 6 омови -паралел 3 ома и на 2 от каналите,със източник на сигнал компа.На другите2 канала съм вързал в мостов режим една умряла 12ка тъндър колкото да думка нещо там,но намален до край от усилвателя иначе тъндъра мирише на лак. :DЛошото е ,че нямам кондензатор и е*ах майката на акумулатора за месец време :D .Много съм доволен от силата и качеството на звука възпроизведен от тези неща,най-вече от усилвателя води се немски и много яко свири 2х30А са му предпазителите... ето едно клипче какво прави натоварен на половина http://vbox7.com/play:f2975ff597 Самоче тук бях измайсторил захранване специално за теста,понеже не стига тока от скапания акумулатор! :D

От кога чаках такава тема да се похваля с оборудването си! :P

Това не е за хвалба!

А какво е според теб?

Приятел! Наистина не само че не е за хвалба а и не е необходимо да го показваш.

Не те обесърчавам, но ти единствено правиш някакви експерименти кой тип бушон до колко ампера може да издържи. Иначе темата е кой с какво слуша музика или да се похвали.Музика се слуша с помоща на аудиотехника.

А какво е според теб?

Това е пълен компромис! Не познавам нито един уважаващ себе си хайфист да слуша такова "чудо" дори и в колата си.

Приятел! Наистина не само че не е за хвалба а и не е необходимо да го показваш.

Не те обесърчавам, но ти единствено правиш някакви експерименти кой тип бушон до колко ампера може да издържи. Иначе темата е кой с какво слуша музика или да се похвали.Музика се слуша с помоща на аудиотехника.

Това е така,обичам да експериментирам и тествам оборудването си.Слушам предимно бг парчета може и чужди,зависи от настроението. :) Признавам,че може би поста ми не беше точно по темата,но съм още начинаещ спрямо тебе например и не се радвам толкова на качеството колкото на силата! :) Амп-чето е предвидено предимно за честоти около 30 херца дум дум дум баууу ! :P Използвам го временно докато намеря дистанционно за системката ми за домашно кино,тогава той се елеминира и остава за бъдещата ми кола ! :)

Това е пълен компромис! Не познавам нито един уважаващ себе си хайфист да слуша такова "чудо" дори и в колата си.

Да се запознаем тогава .:)

• 2 години по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.