Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хладилник Мраз 120

Featured Replies

Здравейте!

Днес ходих на село, и забелязах, че стария хладилник на баба ми, не замразява добре. Съседа ми даде идея, че трябвало да го обърна за 4 - 5 минути, за да се раздвижел или разместел амоняка а пак щял да почне да замразява /понеже бил с амоняк а не с фреон/ ?! Има ли нещо вярно в това? Хладилника наистина е стар, но е запазен и върши работа за самотна бабка. Та ще има ли ефект от това обръщане на хладилника, да го направя ли и колко време да стои така? Благодаря ви!  :) 

Здравейте!

Днес ходих на село, и забелязах, че стария хладилник на баба ми, не замразява добре. Съседа ми даде идея, че трябвало да го обърна за 4 - 5 минути, за да се раздвижел или разместел амоняка а пак щял да почне да замразява /понеже бил с амоняк а не с фреон/ ?! Има ли нещо вярно в това? Хладилника наистина е стар, но е запазен и върши работа за самотна бабка. Та ще има ли ефект от това обръщане на хладилника, да го направя ли и колко време да стои така? Благодаря ви!  :)

С една дума - да. Имал съм подобен хладилник и с обръщате се оправя :)

• Автор

С една дума - да. Имал съм подобен хладилник и с обръщате се оправя :)

Добре, още утре ще ида пак на село и ще го обърна за няколко минути - дано се събуди и да почне да замразява по-добре :)

Благодаря!

Аз съм им майстор на тия амонячните :) С обръщане само, едва ли ще стане...Добре е да намериш гумена палка(става и с гумен ботуш ;) ) и яко бой по тръбите :beat: Провери дали работи и нагревателчето, то е едно цилиндрично, ако не грее, си купи ново. И най - важното, нивелирай го добре :)

И аз ще потвърдя ефекта от обръщането - ще чуеш бълбукане. Остави го да поседи така 2-3 минути и го върни в нормалния му вид. После повтори процедурата още 1-2 пъти, нищо лошо няма да му стане.

Можеш да му правиш такава профилактика когато си пожелаеш, но най-вече когато вместо скреж прави лед.

Аз съм им майстор на тия амонячните :) С обръщане само, едва ли ще стане...Добре е да намериш гумена палка(става и с гумен ботуш ;) ) и яко бой по тръбите :beat: Провери дали работи и нагревателчето, то е едно цилиндрично, ако не грее, си купи ново. И най - важното, нивелирай го добре :)

Бе зависи, много често се оправя и без да има нужда да се удря по тръбите :)

Добре, още утре ще ида пак на село и ще го обърна за няколко минути - дано се събуди и да почне да замразява по-добре :)

Благодаря!

Мисля че 3-4 минути ще е ОК

Бе зависи, много често се оправя и без да има нужда да се удря по тръбите :)

Зависи колко е стоял изключен...Но нивелирането при тия пущини е много важно :)

• Автор

Благодаря ви ! :wors::beer: Отзад тръбите бяха топли, явно нагревателчето работи. Утре ще го обърна два пъти за по 2 - 3 минути.

Ама първо провери дали не е с компресор , че до колкото си спомням ония бяха мраз 80 :( не знам дали имаха модел 120 , иначе горните съвети и нивелация :D

• 4 седмици по-късно...

Има амонячни мраз80 и мраз120, изключително отвратителни.

Работоспособността им надминава легендите, този сигурно е над 40 годишен.

Но разхода на ток е двоен, спрямо компресорен, а разпределението на мястото е такова че се запълва с една чиния.

Процедурата е следната.

Включва се да се затоплят добре отзад тръбите и едва тогава се обръща, като повечето пъти се налага и да се удрят тръбите.

Както бе казано от колегите нивелацията е критична.

Нивелира се спрямо камерата.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.