Премини към съдържанието

emmi - блог

  • публикации
    128
  • коментари
    1842
  • прегледи
    153428

Кулинарни уроци чаптър амнайсти. Риба под шуба. Или как да изпием бутилка водка без да се усетим.

emmi

1525 прегледа

Първото и най-главно условие за приготвянето на тази вкуснотия е поне две бутилки водка завряни в най-долното чекмедже на фризера.

След което се снабдяваме с малко картофи, моркови, една глава червено цвекло, майонеза и пушена риба.

P1010367.JPG

Зеленчуците ги измиваме и ги сваряваме в подсолена вода. Няма да е зле цвеклото да се вари отделно предвид неприятната му склонност да оцветява всичко около себе си в същия червен цвят. Рибата внимателно я почистваме от костите и нарязваме на дребно. Сварените зеленчуци ще ги стържем на едрото ренде.

P1010369.JPG

Вземаме една иенска тенджера. Винаги ми е било странно защо се нарича така....

P1010371.JPG

Слагаме фолио

P1010372.JPG

И започваме да редим пласт по пласт настъргани зеленчуци, като всеки един пласт намазваме щедро с майонеза. Аз започнах с пласт картофи

P1010373.JPG

Намазвам с майонеза

P1010374.JPG

Подредих пушената риба

P1010375.JPG

Пак намазвам с майонеза

P1010376.JPG

После настъргах цвеклото

P1010377.JPG

и майонеза

P1010378.JPG

картофи

P1010379.JPG

пак майонеза и настъргвам морковите

P1010380.JPG

още майонезка

P1010381.JPG

и последен пласт картофи

P1010382.JPG

И сега еквилибристичната част. Официалната чиния или поднос или каквото там си решите да бъде сервирано блюдото се захлюпва върху иенската тенджера

P1010383.JPG

С едно ловко движение обръщаме

P1010384.JPG

махаме иенската тенджера и фолиото

P1010385.JPG

Мезето за водката е готово. Слагаме в хладилника докато пристигнат гостите.

P1010387.JPG



26 Коментара




Препоръчани коментари

Баси готиното и вкусно изглежда, само дето няма скоро да си го направя :sad:

Много калорично туй чудо, а аз сто кила станах по-тия празници :sobbing:

Ще поточа малко лиги от страни :wow:

Сподели този коментар


Линк към коментара

И аз обожавам разни нещица с червено цвекло и майонеза.

Между другото -за да "олекотиш" майонезения сос можеш предварително да сложиш в майонезата две-три лъжици кисело мляко и да разбъркаш.

Става много добре :kiss:

Сподели този коментар


Линк към коментара

Това трябваше да го покажеш шреди празниците и преди да установим с Калин, че не можем да си закопчаваме панталоните, а в неговия случай и ризата :)

Не ям цвекло, но пък пия водка. Можеш да сложиш и още една бутилка ;)

Сподели този коментар


Линк към коментара

Това трябваше да го покажеш шреди празниците и преди да установим с Калин, че не можем да си закопчаваме панталоните, а в неговия случай и ризата :)

Не ям цвекло, но пък пия водка. Можеш да сложиш и още една бутилка ;)

eeeeeeeeee, друго си е да ви го покажа СЛЕД празниците хихихихих

Имам още едно вкусно нещо ама ще изчакам първо да ви изтекат лигите по това хехехеххе

Тук цвеклото е най-важното. След рибата. Е, и след водката, де хехеехе

Аз съм на +5кг и не мога да разбера какво всички сте се затръшкали за разни панталони и ризи?!?!?

Сподели този коментар


Линк към коментара

1) Кво не бих дала за тях....:sad:

2) Това от Едене или пиене?:hush:

3) Питам се как изглеждаш?:ass:

нямам си на идея от какво, но ако кантара не лъже съм на +5кг отгоре. Сега правя контролни замервания на други кантари хахаха.

Не изглеждам като търкалящо се лоено топче хахахахах

П.П. ако спреш да се назлъндисваш и си направиш профил във ФБ ще видиш как изглеждам

Сподели този коментар


Линк към коментара

това конфубулативно твърдение подлежи на проверка - дет се вика : око да види, ръка да пипне glare.gif

Ние нямаме какво да крием!!!!!!!!!

Освен класифицираната информация, която споделяме само срещу съответното заплащане :cool:

Сподели този коментар


Линк към коментара

Аз пък правих меденки по Коледа.

Последния път когато правих беше преди 7 години и тогава по-скоро приличаха на метателни хлебчета.

Този път се постарах и станаха много вкусни и дори се изядоха :)

На вид обаче приличаха по-скоро на лайнца с шоколадова глазура.

След 7 години, като тръгна пак да правя меденки, обещавам да снимам :)

Сподели този коментар


Линк към коментара

Аз пък правих меденки по Коледа.

Последния път когато правих беше преди 7 години и тогава по-скоро приличаха на метателни хлебчета.

Този път се постарах и станаха много вкусни и дори се изядоха :)

На вид обаче приличаха по-скоро на лайнца с шоколадова глазура.

След 7 години, като тръгна пак да правя меденки, обещавам да снимам :)

ако и другите работи ги правиш на такива циклиииииии ...................:P

Сподели този коментар


Линк към коментара

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.