Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

България винаги плаче преди Коледа

Featured Replies

Защо,Българийо,винаги плачеш на Коледа Публикувано изображение

Трагедията в дискотека "Индиго",днес и трагедията край Бяла-все преди Коледа.

Мисля че имаше още такива,но сега съм много разстроена и не се сещам.

Само помня че България винаги плаче преди Коледа.

Винаги има национален траур-сега пак ще има.

Аз вярвам в Бог и знам че Той ни дава знаци.

Трябва да се променим.

Бог ни наказва.

Винаги преди Коледа.

Лошото е че само по Коледа ни напомня и за децата в домовете....

Трябва да се променим.

Бог ни наказва.

Винаги преди Коледа.

Здравейте,

Помня и още една трагедия - в Ирак преди няколко години, загинаха 5 войничета.

Но това не важи само за България, а за целия свят - земетресението в Тихия океан.

Не мисля, че Бог ни наказва, ние сами се наказваме.

А причината да се случва това е натрупването на лоша карма към края на годината.

Това са истините до които аз съм достигнал.

Много научих по въпроса от тук:

http://www.sirius-bg.iskri.net/dict2/08kuthumi1912.htm

Трябва да се променим.

Бог ни наказва.

Винаги преди Коледа.

Да ... Винаги преди Коледа става по някоя голяма трагедия! Всяка година .... Публикувано изображение

Много е кофти, много е тъжно, ужасно е!

Трябва да се направи нещо по въпроса - ние ли ще се променяме, голям курбан ли ще се прави, всички ли ще се молим незнам, но трябва да се направи нещо!!!

• Автор

Да ... Винаги преди Коледа става по някоя голяма трагедия! Всяка година .... Публикувано изображение

Много е кофти, много е тъжно, ужасно е!

Трябва да се направи нещо по въпроса - ние ли ще се променяме, голям курбан ли ще се прави, всички ли ще се молим незнам, но трябва да се направи нещо!!!

Аз предлагам всеки да запали по една свещичка и да се помоли за всички жертви,но трябва да се уточни деня и часа :speak:

Защото колективната молитва е най-силна.

Аз предлагам всеки да запали по една свещичка и да се помоли за всички жертви,но трябва да се уточни деня и часа :speak:

Защото колективната молитва е най-силна.

Да, но това трябва да стане общонационална кампания, ръководена от националните медии иначе няма да има ефект!

България плаче, не само преди Коледа, а винаги около големи християнски празници. И това не случайно е така. Някой иска да ни напомни нещо, предизвиквайки в нас размисъл и промяна. И не случайно всичко случващо се в повечето случаи е свързано с вода - дали ще е река, дъжд, порой и т.н. И за това има отговор. Със сигурност, водата ще продължава да бъде нож-а с две остриета, който ще ни наранява дълбоко, още известно време. И ако някой иска да се моли за нещо - нека се помоли пред иконата на Св. Илия, да го умилостиви.

Да, но това трябва да стане общонационална кампания, ръководена от националните медии иначе няма да има ефект!

Чакай ти на медиите.Не се обиждай please.Като ще се молим, да се молим на Бога поне.Оставете тия свещи и курбани.На Бог не са му нужни.Да отворим сърцата си да кажем, че имаме проблем.И Бог ще чуе и ще отговори.В САЩ, в миналото, американските президенти са призовавали за общонационални дни на пост , молитва и смирение.Има на какво да се поучим от Ейбръхам Линкълн например.В дни, тежки за нацията, Бог само може да обърше сълзите ни.Но трябва да Го помолим.

Чакай ти на медиите.Не се обиждай please.Като ще се молим, да се молим на Бога поне.Оставете тия свещи и курбани.На Бог не са му нужни.Да отворим сърцата си да кажем, че имаме проблем.И Бог ще чуе и ще отговори.В САЩ, в миналото, американските президенти са призовавали за общонационални дни на пост , молитва и смирение.Има на какво да се поучим от Ейбръхам Линкълн например.В дни, тежки за нацията, Бог само може да обърше сълзите ни.Но трябва да Го помолим.

Съгласен съм, че трябва да се помолим на Бог! Въпросът е, че ако една национална медия направи кампания и подтикне всички хора да се помолят, мисля че ефекта ще е много по-голям!
  • Автор

Съгласен съм, че трябва да се помолим на Бог! Въпросът е, че ако една национална медия направи кампания и подтикне всички хора да се помолят, мисля че ефекта ще е много по-голям!

Според мен това ще стане реалност,ако предложим за тази кампания на лице,което има власт в медиите.

Да се обадим на Бойко Борисов или на Слави Трифонов.

Аз не им знам телефоните за съжаление,иначе досега кампанията да е в ход :yanim:

Според мен това ще стане реалност,ако предложим за тази кампания на лице,което има власт в медиите.

Аз не им знам телефоните за съжаление,иначе досега кампанията да е в ход :)

Шоуто на Слави - Телефон +359 2 915 67 50
bTV - Факс +359 2 915 67 83
пл. България 1, НДК, зала 12
България - София 1463
www.slavishow.com
[email protected]
  • 3 седмици по-късно...

Трябва да се променим.

Бог ни наказва.

Винаги преди Коледа.

Ето един истински отговор ЗАЩО,е даден от феномена Вера Кочовсака тук: защо

Трагедий си има по всяко време защо си спомняте само тези които са се случили около Коледа? И какво е това негативно настроение по празниците,я се стегнете малко :)

• 1 месец по-късно...

Лошото е че само по Коледа ни напомня и за децата в домовете....

Или просто ние се сещаме за благотворителност тогава...

Трябва да се променим.

Бог ни наказва.

Винаги преди Коледа.

Не ми достигат думите да изразя възмущението си. Припомни си нещо случило се след Коледа.

Добре, вярваш в Бог и това го декларираш нееднократно. Какво внушение влагаш в думите си тук? Че децата по Коледа са изкупителна жертва за грешките ни (чии по конкретно)? Че децата имали нещастието да се простят с живота си по друго време са го заслужавали (било им е времето)? Немога да разбера това разделение! Трябва да се поправим, така е. Защо обръщаме по-голямо внимание на тези злочести събития? За мен това си има просто и логично обяснение. Коледа е семеен празник, а ние не сме на работа и имаме по-голяма възможност (т.е. повече време) да станем съпричастни към нечия лична трагедия. Бог ни наказвал. Наистина ли си мислиш, че Бог умишлено предизвиква тези събития. Що за Бог би бил това? Всеопрощаващ и любящ както го описваш в други свои постове. Немога да приема гледната ти точка. Времената били тежки за нацията ни. Че кога са били леки? bTV и още няколко медии подеха инициативата "Не сте сами" и ще правят молебен. Добре, но защо чак сега. Политиците ни, че бяха и са идиоти на всеки е ясно. За мен Михайлова и компания заслужават реципрочна присъда като на медиците ни (до сега - 8 години затвор). Какво обаче направиха независимите ни медии през това време, мълчаха както им беше казано. Послушни и безучастни свидетели. Когато повториха смъртните присъди се сетиха. Сигурно някои от форума им е звъннал с твоята идея.

Аз не им знам телефоните за съжаление,иначе досега кампанията да е в ход :rolleyes:

Сега остава въпроса на чий Бог да се молим? На техния или на нашия? Според мен всеки индивид се обръща към своя собствен вътрешен Бог. Аз се надявам на чудеса въпреки, че невярвам в тях. Вярвам, че всеки от нас си е пожелал на Бог същото каквото казват кралиците на красотата: Свобода и световен мир. Но не си ли пожелаваме и читави управници всеки път когато дойдат избори? Много кривнах от темата, но някои неща имах нужда да кажа (споделя).

Моля за извинение haidukpikaso, обръщението ми не е конкретно към теб. То е израз на негодуванието ми към всички твърдения напоследък които ни втълпяват, че Бог е виновеника (причинителя) на човешките злини и трябва да търсим прошка от него. Както като да се изповядаш и вече си чист пред него. Абсурд!

ПП: А преди Bojidar Tsvetanov да ми привлече вниманието към тази тема бях в толкова добро настриение.

То е израз на негодуванието ми към всички твърдения напоследък които ни втълпяват, че Бог е виновеника (причинителя) на човешките злини и трябва да търсим прошка от него. Както като да се изповядаш и вече си чист пред него. Абсурд!

Съгласна съм... а и с останалата част от мнението ти.

"Теорията", че след изповядването човек остава чист.. е така - само че остава чист единствено пред себе си. И му олеква на човек и продължава с безумните си действия.. докато дойде реда на новата изповед. Странно и глупаво поведение, според мен..

Всички тези ужасни неща, които остават около нас.. не са на определени дати. Те са всеки ден, из хиляди места по нашата планета.. /а наша е вече с типично човешко значение - "опитомена" според нуждите на някой си.. е, нека си вярваме де.. тя нашата планета ще си ни го върне.. тъй-както сме нейни жители/

Виновните сме самите ние.... за всичко.

...

Всички тези ужасни неща, които остават около нас.. не са на определени дати. Те са всеки ден, из хиляди места по нашата планета.. /а наша е вече с типично човешко значение - "опитомена" според нуждите на някой си.. е, нека си вярваме де.. тя нашата планета ще си ни го върне.. тъй-както сме нейни жители/

..

Освен ужасни неща всеки ден се случват и чудесни неща, те може би дори са повече от ужасните.

Медиите допринасят ужасните неща да стават известни.

Виновните сме самите ние.... за всичко.

Бих казал: Отговорни. Отговорни за всичко сме ние. Светът, добър или лош е резултат от нашите думи, мисли и действия.

Виновни звучи сякаш правим само грешки.

• 3 години по-късно...

9 години от трагедията в "Индиго"

Публикувано изображение

9 години след трагедията в дискотека "Индиго" паметникът на загиналите деца отново беше отрупан с цветя и техни близки се поклониха пред паметта им.

При нелепата трагедия на 21 декември 2001 г. на стълбището пред „Индиго“ загинаха 7 деца, след като бяха стъпкани и задушени. 12 други деца пострадаха.

Всяка година на мястото на бившата дискотека в Сoфия се събират оцелелите от трагедията деца и родители на жертвите, за да си спомнят за загиналите Виктория Миркова, Димитър Андреев, Елена Спандониева, Кристина Кабакчиева, Любомира Захариева, Мадлен Николова и Цветелина Ралчовска.

Oсъдени за трагедията пред дискотека "Индиго" на глоба от по 800 лева бяха охранителите Георги Василев и Анри Силаги.

Бившият председател на Държавната агенция за младежта и спорта Цвятко Барчовски получи 3 месеца условна присъда и глоба от 1500 лева, а управителят на дискотеката Ангел Николов – глоба от 3000 лева.

Делото беше връщано и започваше отначало няколко пъти.

Паметта на децата почетоха също кметът на София Йорданка Фандъкова и вътрешният министър Цветан Цветанов. Той коментира, че експертизи с много въпросителни са били решаващи за малките наказания за виновните за инцидента.

Изт.

• 9 месеца по-късно...
  • Автор

Прокоба:

смърт и мъка на всеки празник

Публикувано изображение

Черна прокоба тегне над страната ни – смърт и мъка давят радостта от всеки празник.

Само два дни след тържествата в чест на Националния празник – Деня на независимостта, България даде нови жертви. Две момчета – на 19 и 16 години, намериха смъртта си в размириците в Катуница.

Ето я черната хроника през последните години:

5 септември 2009 г.

Трагедия с българи беляза съботния ден преди отбелязването на Деня на Съединението.

При инцидент с туристическо корабче в Охридско езеро загинаха 15 наши сънародници.

28 май 2009 г.

16 души загинаха, след като автобус се преобърна край връх Бакаджик, Ямбол.

Трагедията се разигра на Спасовден.

28 февруари 2008 г.

Девет души загинаха при пожар във влака София – Кардам.

7 декември 2006 г.

Ден преди студентския празник и дни преди Коледа, при тежка катастрофа между камион и автобус на моста близо до град Бяла загинаха 18 души, ранени са - 11.

4 април 2004 г.

На Цветница български автобус падна в 40-метров каньон на границата между Сърбия и Черна гора, в придошлите води на река Лим.

При катастрофата се удавиха12 деца.

13 февруари 2004 г.

Товарният кораб “Хера”, плаващ под камбоджански флаг, потъва в Черно море, на 14 км. от Босфора

На борда на кораба "Хера" има 21 души екипаж - 19 българи и двама украинци.

Няма оцелели членове на екипажа.

27 декември 2003 г.

Военният лагер "Индия" в Кербала е атакуван.

Кола-цистерна пробива загражденията и се взривява. В резултат на експлозията загиват петима български военнослужещи.

21 декември 2001 г.

Четири дни преди Коледа 600 деца напират да влязат в дискотека "Индиго". След минути вратите внезапно се отварят, под напора на тълпата.

24 деца са смачкани, 7 от тях умират. Причината за смъртта им е задушаване.

6 януари 1996 г.

На Богоявление край Елхово се скъсва въжен мост над Тунджа и в ледените й води падат десетки хора.

Загиват девет души.

12 декември 1990 г.

В придошлите води на р. Върбица, Момчилград, загиват 10 военнослужещи от поделение 36050.

БЛИЦ

А аз си мисля, че част от събитият се дължат на приповдигнатото настроение, пониженото внимание, опити за печалбарство на някого или употреба на алкохол и като цяло неприятното положение в държавата ни. Друга част-инцидентите и умишлените престъпления наистина не са под наш контрол

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• 2 години по-късно...
  • Автор

Четирима младежи загинаха на Велика събота

Четирима младежи – две момчета и две момичета, загинаха на Велика събота при тежка катастрофа на главен път Е-79 край Сандански, предаде БГНЕС.

Жестокият пътен инцидент стана към 10.00 часа в района на мотел "Мамин Кольо". На завой, мокра пътна настилка и непрекъснат дъжд лек автомобил "Фолксваген Пасат" поднася, завърта се и навлиза в насрещното движение. Фолквагенът се движи от Кресна в посока Сандански. Навлизайки в насрещната лента се блъска в джип "Мицубиши Паджеро", управляван от 45-годишен мъж от село Добри лаки, община Сандански. Джипът излиза от Сандански и се движи в посока Кресна.

Вследствие на сблъсъка загиват четирима, всички пътуващи във Фолксвагена. Това са 28-годишиният Д.Т. и С.Т. на 25 години от град Петрич, С.Ч. и Т.Г., на 26 години от село Яворница, община Петрич, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Двете момчета са от Петрич, а загиналите момичета от Яворница. Директорът на ОД МВР - Благоевград комисар Георги Костов потвърди, че двете загинали момчета са братя.

В столицата двамата братя били студенти, а за тази вечер било предвидено тържество, на което по-големият Димитър да обяви годежа си с 26-годишната Траянка.

btvnews.bg

Публикувано изображение

Димитър и Траянка

Смъртта на четиримата студенти в София братята Димитър и Станислав Тегови и приятелките им Траянка и Стефка парализира Петрич в съботата преди Великден. Градът сякаш онемя. Димитър и Траянка от село Яворница стягали сватба в началото на юни, били безкрайно щастливи. Две и повече години били приятели, заедно учили във София. Там отишъл и по-малкият брат Станислав. Според петричани скоро починал баща им и те често се прибирали в родния град, за да не оставят майка си сама за празниците. Затова бързали да се приберат в Петрич. В село Яворница всички познават Траянка и Стефка, като чудесни момичета. Траянка също е студентка в лесотехническия университет.

Трагедия, голяма трагедия, коментират петричани, сякаш времето от вчера показва какво ще се случи, като е заваляло та не спира, сякаш природата плаче за тези деца. Вместо сватба, погребения, ужас, коментира за Struma.com съседка на Траянка от село Яворница. Скоро си била на село и с гордост показвала годежния си пръстен от Димитър, щастливи бяха децата, много щастливи, през сълзи говореше жената.

Полицията е категорична, че причина за инцидента е несъобразена скорост, колата на младежите поднесла на мокрия асфалт и се обърнала, така, че ги смазала.

БЛИЦ

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000086817270&fref=photo

Светъл път до Бог

• 2 години по-късно...
  • Автор

980x551_1481488178.jpg

http://play.novatv.bg/programi/novinite-na-nova-tsentralna-emisiya/797425?autostart=true

Желаещите да помогнат могат да го направят със SMS на телефон 1466. Стойността на един SMS е 1 лев.

"Отново сме заедно, за да се обединяваме и да помагаме. Защото хората от този регион в момента имат нужда не само от протегната ръка, но и от реална помощ", сподели председателят на БЧК Христо Григоров пред NOVA.

Има и дарителска сметка, на която може да се превеждат средства за пострадалото село:

IBAN: BG64UNCR 76301078660913
BIC: UNCRBGSF

Открита е и сметка за дарения на Община Хитрино:

BG95DEMI92403100181704, DEMIBGSF

"ТЪРГОВСКА БАНКА Д" АД

България се обединява в помощ на засегнатите. Бъдете част от кампанията.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.