Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Интересно ми е да споделите кой какви Extensions е инсталирал и кои му вършат работа и кои не.

При мене засега са:

1. Постоянно използвани : :)

- Flash Got - мисля че няма нужда от представяне

- Forecast Fox - следи прогнозата за времето и го показва в реално време

- Link preview - показва подсказка и thumbnail (не мога да го измисля на български)

на сайта, когато мишката се позиционира върху линк

- Google Preview - в Google и Yahoo показва тумбнайли (ама че тъпо звучи) на сайтовете, дадени като резултат от търсенето.

- Gmail Notifier - следи за поща в Gmail в реално време

- Smooth Wheel - плавно скролиране на мишката

- Auto Marks - autocomplete на адреса , който пишете в линк бара, ако го има в bookmarks

- Tabbbrowser Preferences - разширява възможностите на браузъра

2. Рядко използвани : :blink:

- Translate - превежда web страници. Аз я ползвам за превод от руски на английски.

- Translation panel - ако ви трябва бърз превод на нещо, например от френски на китайски Публикувано изображение

- Bandwidth tester - тества скоростта ви

3. Неработещи - според мен Публикувано изображение

- A`s Yahoo mail notifier

- Sort Extension

Благодаря ви предварително, че споделихте мнението си !!!

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 294,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Доста полезни и често използвани:

Super DragandGo - отваряне на новите линкове чрез провлачване с левия бутон на мишката;

Session saver - възстановява последните разглеждани сайтове при следващо стартиране на браузъра.

На мен супер полезни са ми и Minimazi to tray,а и също Mouse Gestures(Отваряш си табове,релоадваш си страници,даваш напред-назад само с мишката)

- Flashgot

- Adblock :)

- Tabbrowser Extensions - задължителен

- Disable Targets For Downloads - Нещо много полезно. Когато щракнете на кякой линк към файл и Флашгота го гепи остава паразен таб и е много дразнещо да ги затваряш после. Това допълнение ги затваря. Или по-точно не се отварят въобще. :blink:

Иначе използвах и:

- ForecastFox

- Gmail Notifier

Но нямам чак такава нужда и ги махнах.

От това Session Saver обаче определено имам нужда. Случва се понякога да правя рестарт на браузъра или на Уиндовса и ми е гадно като съм наотворил 20тина странички. Публикувано изображение

• Автор

@lordjohn

А използваш ли Mozilla Thunderbird 1.0 или по-нова (имам предвид съвсем новата 1.0.1 RC)?

<{POST_SNAPBACK}>

Използвам Thunderbird 1.0 , но от скоро, около месец. Свикнал съм с WEB базирана поща. Thunderbird я използвам за да чета служебната поща, Yahoo , и все още не съм я настроил на gmail.

Избягвам да инсталирам нещо преди да се появи официално на сайта за download , а в момента там си е 1.0

Като стана въпрос за Thunderbird. Настоих си го както пише на сайта на Gmail и той си сваля пощата, но не мога да изпращам. Иска ми паролата - аз я пиша ( въпреки че е настроен да я помни) и после пак ми изкарва прзорче да си я въведа. Публикувано изображение И така до безкрайност. Някой да има идеи?

Преводачкета УебТранс от английски на български може да се зака ча и към фаерфокс-а, според сайта им - изтеглих приложението, но постоянно ми иска да активирам преводачката - въпреки че съм я активираллл - настройка ли иска или е само за платената програма..?? :speak:

Освен изброените вече, аз ползвам и FoxyTunes много е удобно, като слушам музика, да си контролирам плейъра чрез вградените в браузъра бутони

Извинявам се за тъпия въпрос, но аз използвам Firefox от 1 ден и искам да попитам след като съм си изтеглил някой skin/theme за него каде да копирам файла(rar-а), в коя папка за да мога да го пусна ? 10x

Редактирано от NoMoreFentazy (преглед на промените)

Значи за skin/theme цъкаш на Tools->Themes и после drag'n'drop. Рестартираш Лисицата и си готов!

• Автор

Извинявам се за тъпия въпрос, но аз използвам Firefox от 1 ден и искам да попитам след като съм си изтеглил някой skin/theme за него каде да копирам файла(rar-а), в коя папка за да мога да го пусна ?

10x

<{POST_SNAPBACK}>

Аз на темите им давам директно инстал от сайта на Mozilla и те се инсталират, след което Tools -> Themes и си избираш коя тема да ти е скина.

btw. На мен най много ми харесва Walnut

:bye:

• Автор

На мен пък не ми изтрива писмата от пощата. Публикувано изображение

<{POST_SNAPBACK}>

От коя поща не ти изтрива писмата ????

Ако е от GMAIL - те не могат да се изтрият.

Ако е в Yahoo - има настройки дали да се оставят писмата на сървъра (leave message) и дали да се маркират като непрочетени

Не се изтриват през Thunderbird, през други е-майл клиенти не съм пробвал. И защо не могат да се изтрият?

Системата е Slackware Linux 2.6.11.2 Firefox extensions: 1. Tabbrowser preferences 2. Flashgot за d4x 3. Foxy tunes за XMMS 4. ForecastFox за времето Firefox themes: Plastikfox Nuvola На другия комп с WinXP изпозвам същите.

ForecastFox FlashGot Auto Copy - при селектиране на текст, автоматично бива копиран Paste and Go! - автоматично зареждане на страница от клипборда ieview - отваря страници в IE чрез меню във файърфокс Image Zoom - сещате се Gmail Notofier FoxyTunes Tabbrowser Extensions Това са най-използваните от мен .

• Автор

Не се изтриват през Thunderbird, през други е-майл клиенти не съм пробвал. И защо не могат да се изтрият?

<{POST_SNAPBACK}>

Извинявай , че се повтарям , но не разбрах за коя поща става дума,

тази в Yahoo или тази в Google, т.е. Gmail.

Ако става въпрос за Gmail, то те там не се изтриват, най - много да отидат в trash-a. Има настройка "leave message on the server" - това значи , че писмата остават на сървъра, т.е. трябва да се избере да ги праща в траша.

За Gmail ставаше въпрос. Извинявай, но тази настройка е в Гръмотевичната Птица, нали? Или пък като пратя писмо аз си го получавам във Inbox?!

Използвам едно разширение наречено Mozila archive format 0.4.3 и макар че не ра боти коректно съм доволен от начина по който смъква съдържанието на избраните от мен линкове.Случайно някой дали е запознат дали при архивирането на съдържанието ми се отчита и по малък трафик.

• Автор

За Gmail ставаше въпрос. Извинявай, но тази настройка е в Гръмотевичната Птица, нали? Или пък като пратя писмо аз си го получавам във Inbox?!

<{POST_SNAPBACK}>

Да , за птицата става дума. Когато изпратиш писмо би трябвало да ти го запазва в Sent mail.

# ENABLED EXTENSIONS: (26) Minimize to Tray 0.0.1.20050212 Adblock 0.5.2.039 Add N Edit Cookies 0.2.0.4 Allow Right-Click 0.1.1 Browse Images 0.2 Chat'N Search 0.1 Click2Tab 0.9.4 Dictionary Lookup 2.1.2 Extended Statusbar 1.0 FlashGot 0.5.7.6 ForecastFox 0.7 Gmail Notifier 0.4.2 InfoLister 0.8.2 Install New Theme 0.4 IPv6 Identification Tool 0.7.3 Pix2Fone 1.0 QuickTabPrefToggle 0.0.4 Ringtone Search 0.1 SecurePassword Generator 0.5.1 SessionSaver .2 0.2.1.027 Smiley Xtra 3.1.1 Sort Bookmarks 0.6.0 Tabbrowser Preferences 1.2.2 TabSwitcher 1.0 Translate 0.6.0.6 Ext2File 0.2.8 Май е това... мисля че не съм изпуснал, макар че ми се виждат малко :)

Използвам Mozilla Firefox 1.0.2,и не знам дали има някое разширение,което да ми показва скоростта на връзката подобно на Opera.

Bookmarks Synchronizer FlashGot Adblock ForecastFox Image Zoom Linky Paste and Go SessionSaver Google Pagerank Status Googlebar Tabbrowser Preferences Disable Targets For Downloads ChatZilla Diggler Web Developer Live HTTP Headers

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.