Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Е, то тези екстеншъни са си по избор на потребителя, въпреки, че можеше да вградат подобен и който не го иска, щеше да си го Remove-не, но това щеше да причини по-големичък размер на инсталацията.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 296,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

инсталирах си fasterfox.ако някой си го е инсталирал нека сподели върше ли работа,защото аз не мога да преценя-направил съм си настройките в "about:config" и "firetune" :clap:

Ей това не го разбирам.Създаваш един продукт с почти нулева функционалност и възможности за потребителите и след това ги караш сума ти време да издирват и свалят разширения, теми, допълнения.

Много шантаво ми звучи.

Предпочитам продукти с пълна функционалност от момента на инсталирането. Слагаш и работиш.

Изказвам лично мнение.

<{POST_SNAPBACK}>

Напротив,по-добре е ти да решаваш дали ти трябва гласов контрол примерно.Защо друг да решава какво ще ползваш?Пробваш и като не ти харесва го махаш :clap:

И все пак предпочитам аз да избирам какво ми трябва.Е,ако нямаше Файрфокс щях да ползвам Опера.Това че можеш да си персонализираш браузъра е едно огромно предимство.

Не видях споменат Dr. Web anti-virus link checker 1.0.7

"Колко пъти сте се питали дали файлът, който искате да свалите, съдържа някакъв вирус? И сте се отказвали от предпазливост...

Колко пъти сте изтегляли програма, която лепва на компютъра ви и някакъв рекламен или шпионски модул? И сте съжалявали...

Dr.Web anti-virus link checker се опитва да сложи край на тези ваши притеснения и проблеми. Това малко разширение за браузъра Mozilla Firefox проверява файлът, който искате да изтеглите. Всичко е много просто. Преди да изтеглите файла, кликнете с десния клавиш на мишката върху линка, сочещ към сървъра, където е той и изберете "Scan with Dr.Web". Съмнителният файл ще бъде проверен онлайн от програмата Dr.Web, чиято антивирусна база данни се обновява по два пъти на час."

Цитатът е от Download.bg

инсталирах си fasterfox.ако някой си го е инсталирал нека сподели върше ли работа,защото аз не мога да преценя-направил съм си настройките в "about:config" и  "firetune" :angry:

<{POST_SNAPBACK}>

Според мен FasterFox е един страхотен екстеншън за Firefox, който оптимизира лисицата и благодарение на него става невероятно бърза. Има много добри функции и възможности:

Публикувано изображение

Три нива на настройка и едно ниво за собвствен избор. Аз лично ползвам "Turbocharged" - последната надстройка, която наистина оптимизира лисицата. Препоръчвам я на всеки с този браузър ;) .

Здравейте! Дали има някакъв начин или тоол да експортна сертификатите от IE към Лисицата? Ili da gi instaliram- ne znam kak a gi imam n CD-sega gi namerih Нещо е станало тука с ИЕ-то и не отваря само тия секюрнати сайтове.../банките/ резетнах всичко що видях и сканирах...

Редактирано от NEW (преглед на промените)

Публикувано изображение

FlashGot

0.5.9.95

+ Better Build Gallery referrer handling

x Fixed "FlashGot All" IDM bug ("Download Manager not

properly installed")

x Work-aroud for Deer Park bug 310068

x Updated French

======================================================

Firefox 1.1 Deer Park Alpha 2 Candidate Build 2

Според създателите си той е значително по-бърз от другите браузъри, в това число Netscape и Mozilla. Притежава pop-up blocker, extentions и т. Н. По нов начин е реализирана възможността за настройка на панела с инструментите. Бързината се усеща не само при зареждането на web страници, но и при търсене в сайтове, отбелязани като любими и при вече посетените.

Download: http://205.188.221.241/pub/mozilla.org/fir...20Alpha%202.exe

Редактирано от Митака (преглед на промените)

Removed Unwanted Firefox Context Menu Items

There are many items in Firefox right-click context menu that I do not needed, like Go back, Go Forward, Reload, etc. That's not a big problem.

But after I have installed a few extensions, the context menu become much longer due to the additional extensions' commands. It is almost as tall as the height of my screen!

Публикувано изображение

Super long list of context menu items.

Now it really made me sick! :)

Fortunely, Firefox user interface is based on CSS. It means you can edit the preferences file(userChrome.css) to change its appearance, included context menu. There is a forum thread to manually remove items from context menu.

Well, I bet you don't want to do in the hard way, plus mess up with the preferences file. Read on for much easier, "clicking here and there" method. Публикувано изображение

Let me introduce you the "context menu killer"… Menu Editor!

Menu Editor is a browser extension that allows you to control context menus by rearranging menu items and hiding those you don't use. Available for Firefox.

fter installed the Menu Editor extension, goto Tools -> Extensions -> Menu Editor, and click "Options" button. A "Preferences for Menu Editor

" window will pop up for you to kill hide the unwanted items, as well as rearranging them.

Here is my result of context menu editing:

Публикувано изображение

Slimmed down context menu.

Wow! That's very much different! :nono:

That's it for the tip. Hope you found this useful and have better browsing experience.

Links:

http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?t=30260

http://menueditor.mozdev.org/index.html

Аз ползвам: Google Preview Dr. Web anti-virus checker Mozila Internet Dictionary Smooth Wheel FlashGot и всичко работи добре :bye:

Едва ли е от "Tabbrowser Preferences", ползвам го и в него няма такова нещо. По-скоро е или от "Tabbrowser Extensions" или от "Tab Mix Plus".

Хм... "Малко" се позабавих с отговора нямам нито един от двата екстенжъна така че ми е пределно ясно откъде е... :wors:

Публикувано изображение

Моите екстенжъни:

*** Extensions (enabled: 22, disabled: 0)
Adblock 0.5.2.039
All-in-One Gestures 0.17.2
Allow Right-Click 0.2
Auto Copy 0.5.4
BBCode 0.4.1.1
BookmarksHome 1.2.4
CuteMenus - Crystal 0.4A1
Fetch Text URL 1.5.1
FlashGot 0.5.9.95
FoxyTunes 1.1.1
FoxyTunes Skin - [R]evolution 1.5
IE View 1.2.6.1
InfoLister 0.8.2+
MR Tech Disable XPI Install Delay 2.0.0
Paste and Go 0.4.3
Smiley Xtra 3.1.3
Sort Bookmarks 0.6.0
Sort Extensions 2.1
Stop/Reload 1.1
Super DragAndGo 0.2.4d1
Tabbrowser Extensions 1.14.2005092501
Fasterfox 0.7.0

Редактирано от MrGreeny (преглед на промените)

Плъгин на американската компания Browster работещ едновременно с браузърите Internet Explorer и Mozilla Firefox, съществено ускорява процеса на търсене в Интернет. Подобно на разширението за Firefox - Link Preview, показва прозорец от самия сайт, който търсите още преди да е отворен. Разликата тук е, че прозореца е с нормални размери и може да го прегледате без да необходимо отваряне на самата страница.

Публикувано изображение

Официален сайт

Download

още информация (на руски)

:P

Като идея е добро, но при мен забавя като цяло браузването. Иначе може да бъде доста полезно за някои хора.

• 2 седмици по-късно...

IETab - отваряне на IE в подпрозорците на Firefox. Разширението работи съвместно с IEView, както и няколко плъгини.

http://www.extensionsmirror.nl/index.php?a...pe=post&id=1031 - IETab

http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/ext...1.2.7-fx+mz.xpi - IEView

http://forum.moztw.org//files/ie_tab_plugin_105.xpi

http://forum.moztw.org/files/ieview_ie_tab__mod_270.xpi

Изглед

Още информация

Публикувано изображение

Редактирано от lorentzo (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

имам проблем с отварянето на pdf, зарежда ми се файла да ми done и няма никой, дали трябва да сложа допълнително разширение с версия 1.0.7 съм и на Acrobat reader 7.0.3 на друг компютър пък ми се отваря без проблем мерси

PDF Download

Позволява избор, дали да разгледаш PDF файл в самия браузър (като PDF или HTML), или да го свалиш.

https://addons.mozilla.org/extensions/morei...ication=firefox

Предполагам, че това ще ти свърши работа Публикувано изображение

Добавете търсачка на Вашата Лисица която да рови в Дата.бг ТУК .За момента не работи заради интрото на Датата.

имам проблем с отварянето на pdf, зарежда ми се файла да ми done и няма никой, дали трябва да сложа допълнително разширение

с версия 1.0.7 съм и на Acrobat reader 7.0.3

на друг компютър пък ми се отваря без проблем

мерси

<{POST_SNAPBACK}>

Пробвай със следното действие:

Tools>Options и правиш следното:

Публикувано изображение

Така....Малко екстри и от мен за всички почитатели на лисичето Публикувано изображение

Firefox GoldenPack SuperEssential Extensions 20051108,best of the best of the Firefox Extensions:

http://rapidshare.de/files/7347556/FX-Ext_...ck_20051108.uha

Файла е UHA-архивиран (*.uha)

Ще го отворите чрез WinUHA,който може да изтеглите от тук:

http://rapidshare.de/files/6879224/WinUHA_...2005.02.27_.exe

Ето и какво представлява нагледно колекцията екстенжъни:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Със здраве Публикувано изображение

• Автор

Е направо са се оляли с този superpack . Ако ги сложа всичките тези и fox-a ще ми зарежда 18 минути Публикувано изображение Но иначе са интересни и някой който не му се рови във Firefox Extensions и в The Extensions Mirror може да ги качи и които не са му нужни да ги елеминира една по-една .

:bye:

• 2 седмици по-късно...

Има ли някакъв плъгин, който да скрива Firefox от лентата със задачи и от System tray-а, както това става с Maxthon и клавишната комбинация Alt+`?

• 2 седмици по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.