Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Драсти.

Само при мене ли е така, или не съм сам?

На закачените снимки се вижда страницата която ми е на компа и след това страницата която Mozilla Firefox казват, че трябвало да бъде.

Благодаря.

На „закачените„ снимки се виждат само настройки в Mozilla Firefox Страницата на компа,коя е!Питай отново да разберем въпроса...

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 296,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

На „закачените„ снимки се виждат само настройки в Mozilla Firefox Страницата на компа,коя е!Питай отново да разберем въпроса...

Извинявам се ако не съм бил достатъчно ясен.

От следния ми пост: http://www.kaldata.com/forums/topic/156350-mozilla-firefox-въпроси-и-проблеми-част-2/?p=2512795

се вижда на първата снимка прозорец който е за ъпдейтване, той е от моя Firefox, на втората снимка обаче се вижда какъв би трябвало да е тоя прозорец според производителя.

Въпроса ми е: Защо ми е такъв конкретния прозорец и дали аз съм единствения облагодетелстван с такъв специален прозорец.

П.С. Firefox-а ми е последната версия.

Благодаря.

...дали аз съм единствения облагодетелстван с такъв специален прозорец.

П.С. Firefox-а ми е последната версия.

Благодаря.

Не...не си само ти! :down:  И мен са ме облагодетелствали!  :cool:

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

Не...не си само ти! :down:  И мен са ме облагоденствали!  :cool:

Благодаря, само не разбрах защо показват на снимката прозорец с толкова много опции, а на нас ни дават само една ...

Може би са снимали стар прозорец.

Просто исках да ъпдейтна браусъра ръчно :-).

Благодаря, само не разбрах защо показват на снимката прозорец с толкова много опции, а на нас ни дават само една ...

Може би са снимали стар прозорец.

Просто исках да ъпдейтна браусъра ръчно :-).

При мен е както на 2рата снимка, с последната версия съм. :)

П.П.: За качване на снимките изпозвай http://prikachi.com

Мерси за съвета ,programings .

При мене забелязах ,че като даунлодвам със новия бутон ми променяше настройките на уеб девелопер тулбара-махаше му надписите и оставаха само иконки,като при рестарт се оправяше!

Сега като направих както пишеш си показва стария прозорец а пък като чукнеш на бутона показва отново прозорците за изтеглянията!

Новата визия пак може да се види ако отвориш библиотека и чукнеш на изтегляния!

Както  и да е -вече не ми причинява промяна на визията на девелопер туулбара! :)

Да, дори и след като се забрани, новият Download Manager ще продължи да ви се натрапва в Library-то на браузъра, където остава и хронология на всички свалени до момента неща, която трябва да чистите от там.

При изчистването на тази хронология на свалянията от старият прозорец, то в този в Library-то не се чисти тая хронология, и се налага да я премахвате допълнително и от там. Другото много гадно нещо е, че старият прозорец се бъгва, когато сваляте някой определени типове файлове (не мога да си обясня защо така, явно толкова е написано като хората) - изчезва заглавието му. Естествено много грозно впечатление ми направи и това, че имената на новите опции не са преведени от английски в българската версия на Mozilla Firefox 20 (нека някой да пусне бъг в Bugzilla-та). Въобще доста омазана работа, така че за момента аз лично ще се придържам към последната годна за мене версия - 19.0.2, пък ще видим какво ще направят в 21.0, когато излезе на 14 май.

Да, дори и след като се забрани, новият Download Manager ще продължи да ви се натрапва в Library-то на браузъра, където остава и хронология на всички свалени до момента неща, която трябва да чистите от там.

При изчистването на тази хронология на свалянията от старият прозорец, то в този в Library-то не се чисти тая хронология, и се налага да я премахвате допълнително и от там. Другото много гадно нещо е, че старият прозорец се бъгва, когато сваляте някой определени типове файлове (не мога да си обясня защо така, явно толкова е написано като хората) - изчезва заглавието му. Естествено много грозно впечатление ми направи и това, че имената на новите опции не са преведени от английски в българската версия на Mozilla Firefox 20 (нека някой да пусне бъг в Bugzilla-та). Въобще доста омазана работа, така че за момента аз лично ще се придържам към последната годна за мене версия - 19.0.2, пък ще видим какво ще направят в 21.0, когато излезе на 14 май.

Същото е човек, просто трябва да свикнеш. На старата версия хронологията се натрупваше във втория прозорец на Download Manager-a долу вляво (Cleart List).

Тук просто като кликнеш на стрелката => отиваш на Show all downloads => и там вече или с десен бутон Clear downloads или направо бутона горе, който е до Organize.

Кликовете с мишката са почти едни и същи...анимацийката по време на свалянето радва и най-вече всичко е в 1 прозорец, а не разпиляно на доста места, както досега. По мое мнение, много по-рано трябваше да барнат това. Разбира се има още какво да се желае от функционалността (като подобряване на сложените на пауза download-и и т.н.), но лично аз се израдвах доста на новия мениджър. Особено на анимацийките. Иначе да, в началото и аз подходих малко скептично, но като свикнеш ще разбереш, че е по-удобно така. Просто всичко е до нагласа и навик. :)

Е да, въпрос на свикване е. А аз доста трудно свиквам с фрапиращите новости в софтуера, който години наред съм гледал по един начин, а сега е по друг. :)

На първо време трябва да побългарят непреведените неща в българската версия, и да поработят все пак малко над самият мениджър, тъй като има неща, които липсват, например скоростта с която се сваля даден файл не се визуализира.

Редактирано от programings (преглед на промените)

Здравейте, моля ви за помощ относно проблем със зареждане на изображенията от снимките в ebay от Mozilla.

Проблемът е че когато искам да уголемя снимка на артикул в ebay ми показва празна рамка. Веднага изпробвах същия линк в Chrome и там всичко е наред. Днес се мъча половин ден и не мога да разбера къде съм пипнал за да се получи така.

Работя с Mozilla от години и си съхранявам всички отметки и паролите, деинсталирах Mozilla и когато пробвах ми отваря безпроблемно снимките но когато си вкарам запаметените настройки, отметки, пароли.......отново проблема се повтаря.

Поствам две снимки на проблема си с Mozilla и две с Chrome където всичко си е наред.

Имате ли идея как мога да поправя това

post-275840-0-93218000-1365096313_thumb.

post-275840-0-68312800-1365096328_thumb.

post-275840-0-17871700-1365096338_thumb.

post-275840-0-72851000-1365096350_thumb.

Здравейте!

1.Коя версия на мозилата ползвате?

2.Флаш плейъра който сте си инсталирал последна версия ли е?

Ползвам Mozilla Firefox 19.0 и инсталирах последната версия на Adobe Flash Player 11 но проблема си остава. Явно е нещо от настройките понеже когато направя чиста инсталация на Mozilla, тя отваря изображенията дори и преди да инсталирам флаш плеър

Редактирано от dberov (преглед на промените)

Ползвам Mozilla Firefox 19.0 и инсталирах последната версия на Adobe Flash Player 11 но проблема си остава. Явно е нещо от настройките понеже когато направя чиста инсталация на Mozilla, тя отваря изображенията дори и преди да инсталирам флаш плеър

А имате ли инсталирани добавки на Мозилата?

Да, имам. Ето снимка и на добавките, но пробвах да ги деактивирам след което ги премахнах и ефект няма.

Публикувано изображение

Не виждам нещо странно в добавките,които си инсталирал,разгледай тази темичка тук!

Изпробвах опцията поверително сърфиране и при този режим снимките ми се отварят нормално но отворя ли Mozilla нормално всичко си е по старо му. Направо съм в ШАХ

post-275840-0-00243800-1365157633_thumb.

post-275840-0-18884500-1365157749_thumb.

post-275840-0-73348100-1365157766_thumb.

Изтегли това - AdwCleaner ,после го стартирай,натисни "Search" ,след това ще ти отвори един текстови файл(лог файла),затвори го,после натисни "Delete" каквото и да те попита даваш на OK(или Yes),след което ще ти рестартира компютъра,после виж дали ще има някакво подобрение с отварянето на снимките в eBay и погледни ако имаш изтрити добавки на мозилата!

Редактирано от terorDrEaM (преглед на промените)

Направих всичко както си описал, рестартирах компа но уви....сега дори стана по лошо, вече нито един от браузърите не може да ги уголеми/отвори/

Благодаря че взехте проблема ми присърце, но за да не извършвам всички тия интервенции реших да се разровя в един външен хард където от време на време си запазвам информацията на Mozilla и намерих един rar който бях направил февруари тази година и заместих сегашните файлове от run/%APPDATA%MozillaFirefoxProfiles и сега всичко си е ОК.

Отново благодарности на всички, имам мнооого още да се уча от вас!

Здравейте.

Тъй като настоящата тема натежа много, отделих последните мнения от нея в нова: http://www.kaldata.com/forums/topic/209734-mozilla-firefox-%D0%B2%D1%8A%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B8-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-3/

Моля, продължете осъждането на браузъра в нея!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.