Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Ха, интересно! Не виждам Firefox!

Можеш да си обновиш Adobe Reader-а на по-нова версия.

Да - и аз забелязах това, но нямам обяснение. А относно Adobe Readera - на български е и съм си изтеглил последните обновявания.

Някакви други идеи да имате, просто нямам обяснение.Както писах по-горе същия проблем се появява и при Firefox , Nightley и Aurora.

Май ще се минава на Google Chrome.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 294,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте!

1. Уверете се, че Mozilla Firefox работи в момента.

2. Отворете cmd.exe и напишете в командният ред следната команда:

tasklist /m xul.dll

Поставете резултата като снимка или го копирайте от прозореца.

Ако правилно съм те разбрал - нямаш проблеми на 16.0.2!

Иначе пробва ли под безопасен режим:

Затваряш Firefox и натискаш клавишната комбинация

Win+R (Уиндоус бутона + R)

поставяш:

firefox.exe -safe-mode

-> OK/Enter

Изключи приставките, добавките ще бъдат изключени автоматично и виж дали продължават крашовете

Редактирано от angel* (преглед на промените)

Иначе пробва ли под безоипасен режим:

поставяш:

firefox.exe -safe-mode

-> OK/Enter

Изключи приставките, добавките ще бъдат изключени автоматично и виж дали продължават крашовете

Извинявай, че се намесвам така, но нека първо да видим дали DLL модулите на LibXUL (библиотека, използвана от лисицата) се лоудват правилно при пуснат браузър. Намирисва ми на повредени системни файлове на браузъра.

Определено интересен случай.

Нов Microsoft Word Document.doc

Извинявай, че се намесвам така, но нека първо да видим дали DLL модулите на LibXUL (библиотека, използвана от лисицата) се лоудват правилно при пуснат браузър. Намирисва ми на повредени системни файлове на браузъра.

Прикачих файла със снимка

Нов Microsoft Word Document.doc

Редактирано от envymy (преглед на промените)

Публикувано изображениеНов Microsoft Word Document.doc

Публикувано изображениеНов Microsoft Word Document.doc

Не виждам снимка в този документ.

Моля, снимайте екрана си с бутона PrintScreen, който се намира точно след F12 на клавиатурата, и поставете снимката в Paint, като използвате клавишната комбинация Ctrl+V.

След това запишете като файл, и качете например тук.

Оф,май нищо не съм прикачил като хората.Нещо се обърках.Моля за помощ, как да прикача снимката, която съм направил.Тя е във формат Word.Благодяря ви предварително

И ако не мога да се справя , само да пиша какво излиза , след като написах горепосоченото

image name   pid modules

===================

firefox.exe 5756 xul.dll

Нещо не се справих с качването файлът е прекалено голям, но ето какво ми изписва след като отново от командния ред изписах, това което ми казахте

Image Name   Pid  Modules

=========                   === ========

firefox.exe 5032  xul.dll

plugin-container.exe   5522 xul.dll

Това ми стига.

Добре, сега направете следното:

1. Уверете се, че Mozilla Firefox е затворен.

2. Свалете оригинално копие на библиотеката xul.dll от тук и го запишете на работният плот.

3. Отворете папката на Mozilla Firefox, която би трябвало да е тук, освен ако не сте инсталирали другаде:

C:Program FilesMozilla Firefox

4. Намерете файла xul.dll, и го преименувайте на xul_bak.dll

5. Отворете сваленият архив от работният плот, и разархивирайте само файла xul.dll (като го маркирате) в папката на Mozilla Firefox: C:Program FilesMozilla Firefox .

6. Стартирайте отново Mozilla Firefox, и кажете наблюдавате ли отново описаният проблем.

направих точно това,което ми казахте и след стартиране на мозилата излиза надпис

firefox.exe-системна грешка

the progrem cant start because sqlite3.dll is missing from your computer.try reistalling the program to fix this problem

1. Уверете се, че Mozilla Firefox е затворена.

2. Отворете отново C:Program FilesMozilla Firefox, и изтрийте файла xul.dll

3. Преименувайте файла xul_bak.dll на xul.dll, и стартирайте Mozilla Firefox.

Кажете дали новопоявилият се проблем е отстранен.

Имате нужда от чиста инсталация на Mozilla Firefox, нещата са доста омазани, но на първо време следвайте съветите на колегата angel*.

Иначе пробва ли под безопасен режим:

поставяш:

firefox.exe -safe-mode

-> OK/Enter

Да нямам проблеми.Приблемите се появяват от 19.01 нагоре  и то не винаги.Да речем на 20-30 -то затваряне на Firefox-а , не се появяват винаги.

Това, което имах предивид по-рано и затова предложих по-стара версия е, че новите версии на Firefox са по-чувствителни на необновени добавки, приставки и дори някои мои познати имат проблеми със сайтовете. Не могат да изтеглят файлове, а преди са могли; браузера им се затваря (крашва) неочаквано; неправилна визуализация на преките пътища изтеглени на компютъра - показва ги като непознат файл ...и много други. Не е при всички, но е факт. А същевременно те си държат на добавките и приставките ...и проблема трябва да се реши. От опит  - версията е 16.0.2. Не задължавам никого - това си е мое мнение, че когато дадена версия на програма крашва - правиш downgrade (връщаш се на по-стара версия). Ако толкова държиш на 19.0.2 трябва да обновиш Adobe Reader на 11-та версия (на английски) - Adobe Reader 11.0.02, както и всички добавки и приставки, които използваш.

Отделно изпълни инструкциите за AdwCleaner и Junkware Removal Tool от коментара на колегата, при затворени браузери.

Това бих направил, други идеи нямам!

Да, много ти благодаря за полезната информация.Ще го направя , но на по-късен етап.Тази Mozilla ми скъса нервите и вече е минало.В момента съм на Google Chrome, но ако от сантиментални съображение реша да се върна на Mozilla-та , ще изпълня всичко, което ме посъветвахте да направя. Много Ви благодаря, желая ви всичко най-добро и хубави дни!

Здравейте, имам изключително досаден проблем с файърфокса. Когато гледам 720p или 1080p клипче в YouTube, докато не буферира докрай забива УЖАСНО много. Наскоро си преинсталирах уиндоуса и дори преди да го преинсталирам го имах този проблем. Моля ако някой знае как да го оправя да каже.

Здравейте, имам изключително досаден проблем с файърфокса. Когато гледам 720p или 1080p клипче в YouTube, докато не буферира докрай забива УЖАСНО много. Наскоро си преинсталирах уиндоуса и дори преди да го преинсталирам го имах този проблем. Моля ако някой знае как да го оправя да каже.

Това с последната версия на браузъра и на Adobe Flash Player плъгина? Какви процеси вървят във фонов режим, каква е хардуерната конфигурация и интернет връзката? Да не би да сте пуснали и utorrent в същия момент?

Това с последната версия на браузъра и на Adobe Flash Player плъгина? Какви процеси вървят във фонов режим, каква е хардуерната конфигурация и интернет връзката? Да не би да сте пуснали и utorrent в същия момент?

Не знам какво става, но днес се пооправи и сега става само на някои клипове. Интернет връзката ми е 45 mbit/s download и 15 mbit/s upload. А компютъра:

Процесор: Intel Celeron E3200 2.4GHz, 3 GB Ram, Nvidia Geforce 210, 500 GB HDD. Забелязах че проблема се появи с една от последните версии на Firefox.

Излезе Mozilla Firefox 20, честито!

Поне за мое съжаление, отново са натикали нова шарения.

Този път е нов шарен Download Manager, който е във формата на бутон, намиращ се вдясно до бутончето за начална страница. На мен поне не ми харесва, и го забраних.

За всички на моето мнение, тук съм обяснил как може да се забрани новият мениджър.

@sk1897, проверете дали при вас е разрешена хардуерната акселерация на флаша, и ако не е, то я разрешете.

С коя точно версия на Firefox изпитвате този проблем?

Редактирано от programings (преглед на промените)

Мерси за съвета ,programings .

При мене забелязах ,че като даунлодвам със новия бутон ми променяше настройките на уеб девелопер тулбара-махаше му надписите и оставаха само иконки,като при рестарт се оправяше!

Сега като направих както пишеш си показва стария прозорец а пък като чукнеш на бутона показва отново прозорците за изтеглянията!

Новата визия пак може да се види ако отвориш библиотека и чукнеш на изтегляния!

Както  и да е -вече не ми причинява промяна на визията на девелопер туулбара! :)

@sk1897, проверете дали при вас е разрешена хардуерната акселерация на флаша, и ако не е, то я разрешете.

Разрешена е хардуерната акселерация, още от 14 или 15-та версия го имам този проблем. Странното е че се получава така само на някои клипове. :eek:

Излезе Mozilla Firefox 20, честито!

Поне за мое съжаление, отново са натикали нова шарения.

Този път е нов шарен Download Manager, който е във формата на бутон, намиращ се вдясно до бутончето за начална страница. На мен поне не ми харесва, и го забраних.

За всички на моето мнение, тук съм обяснил как може да се забрани новият мениджър.

На мен пък ми хареса новия download manager - всичко в един прозорец на Library-то...Така е доста по-изчистено е така, отколкото да се отварят по-няколко прозорци. Малко идеята е в стил IE9. :)

Но всичко е въпрос на вкус и свикване.

Бтв: и анимацийките ги бива при сваляне. :)

Драсти.

Само при мене ли е така, или не съм сам?

На закачените снимки се вижда страницата която ми е на компа и след това страницата която Mozilla Firefox казват, че трябвало да бъде.

Благодаря.

post-244724-0-03336800-1364999406_thumb.

post-244724-0-29014800-1364999643_thumb.

От тези снимки въобще не се вижда коя ти е началната страница.Покажи на General!

От тези снимки въобще не се вижда коя ти е началната страница.Покажи на General!

Здрасти.

Благодаря за отговора но нямам място за снимката, дават ми само 37.3к, но ако можеш да обясниш какво общо има това с проблема бих ти бил благодарен.

Edit - > Preferences -> When firefox starts : избираш show my home page .В долната кутийка Home Page : задаваш твоята начална страница

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.