Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Като ти отвори прозореца със запаметените страници горе в десния ъгъл има едно бутонче като решетка - натисни го и ще ти стане празна страницата.

Редактирано от macsim29 (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 296,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Следното касае нов таб

В адресната лента пишеш:

about:config

-> I'll be careful, I promise! (ще бъда внимателен, обещавам)

В Search:

browser.newtab.url

кликаш 2-пъти и променяш стойността му на

about:blank

Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Може ли да се изключва автоматичното преобразуване от firefox 18/19 на поддържани видео и аудио файлове в HTML5 страници с video/audio таг?

По принцип пълната забрана на даден формат в about:config (media.формат.enabled) води до това линкове към него да не се конвертират, но това е идиотско решение, защото страниците, където тагът е използван по предназначение също спират да работят и се налага да го преобразувам в div/embed с глобален userscript. Освен това сайтове като youtube очакват браузъра да обяви какво поддържа и ако не пиша за всеки от тях mason скрипт (или нещо друго, което редактира хедърите в движение) отказват да работят в html5 режим.

Интересувам се има ли начин да отварям линковете към видео/аудио файлове с плъгини (както ставаше преди да въведат конвертирането им), без да се налага практически да забранявам вградената поддръжка на video/audio тагове.

Редактирано от asa (преглед на промените)

Искаш да кажеш че щом не ми се показва правилно стараницата на гугъл само с Firefox значи системата ми е инфектирана? :no-no:

Здравейте. От известно време имам проблем с отварянето на Facebook, когато използвам Mozilla за браузър. Отваря се в някакъв странен  вид, който няма нищо общо с действителният изглед на Facebook, и не може да се използва. Когато използвам друг браузър, тогава всичко си е наред. Посъветваха ме да изтрия кеша на Mozilla, но неможах да открия къде се намира тази папка. Операционната ми система е Windows 7 Home Edition. Благодаря предварително на отзовалите се.

Здравейте. От известно време имам проблем с отварянето на Facebook, когато използвам Mozilla за браузър. Отваря се в някакъв странен  вид, който няма нищо общо с действителният изглед на Facebook, и не може да се използва. Когато използвам друг браузър, тогава всичко си е наред. Посъветваха ме да изтрия кеша на Mozilla, но неможах да открия къде се намира тази папка. Операционната ми система е Windows 7 Home Edition. Благодаря предварително на отзовалите се.

1. Има тема за програмата

2. c:usersusernameapplication datamozilla

Не ти трябва да търсиш никаква папка.

Отвори Мозлата.Натисни бутоните Ctrl+Shift+Delete.

Слагаш отметка пред Кеш.

Натисни бутона Изчисти сега.

Публикувано изображение

Не ти трябва да търсиш никаква папка.

Отвори Мозлата.Натисни бутоните Ctrl+Shift+Delete.

Слагаш отметка пред Кеш.

Натисни бутона Изчисти сега.

Публикувано изображение

Благодаря за помощта. Проблема се оправи.

Здравейте.

Имам инсталирана Мозила ФФ. Често ми се налага да превеждам отделни думи от английски на български и обратно. Питам се дали има добавка във формата на допълнителна лента /примерно/ където да въвеждам думата и да получавам нейния превод ?

За съжаление не мога да пробвам това приложение. Като натисна върху линка и лисицата забива. ИЕ и Хром си работят нормално. Ще гледам първо да си я оправя и тогава.

За съжаление не мога да пробвам това приложение. Като натисна върху линка и лисицата забива. ИЕ и Хром си работят нормално. Ще гледам първо да си я оправя и тогава.

Пробвай "gTranslate".

Здравейте.Някой може ли да ми обясни, защо след като беше обявена версия 19.0.1 като финална версия, в официалният им сайт тази версия не се появява повече от седмица, а и не идва като ъпдейт, а казва, че последната финална версия е 19.0?Ето какво пише при мен:

Публикувано изображение

Вече трети ден се мъча и не мога да разбера проблема в Мозилата ли е или в играта, която не ми зарежда.

Кеш изчистен, Флаша е последна версия 11

Това е само за тази игра, нямам никакви проблеми с другите игри във фейса.

Също така опитах и с Хрома - е не - и при него е така.

Какво повече да направя нямам на идея вече, опит за свързване с подръжката на играта - също безуспешен, излиза също такова съобщение

Web page at http://fb-0.hidden.zynga.com/?fb_source=bookmark_apps&ref=bookmarks&count=1&fb_bmpos=2_1 might be temporarily down or it may have moved permanently to a new web address.
Error 103 (net :: ERR_CONNECTION_ABORTED): Unknown error.

Вече трети ден се мъча и не мога да разбера проблема в Мозилата ли е или в играта, която не ми зарежда.

Кеш изчистен, Флаша е последна версия 11

Това е само за тази игра, нямам никакви проблеми с другите игри във фейса.

Също така опитах и с Хрома - е не - и при него е така.

Какво повече да направя нямам на идея вече, опит за свързване с подръжката на играта - също безуспешен, излиза също такова съобщение

Web page at http://fb-0.hidden.zynga.com/?fb_source=bookmark_apps&ref=bookmarks&count=1&fb_bmpos=2_1 might be temporarily down or it may have moved permanently to a new web address.

Error 103 (net :: ERR_CONNECTION_ABORTED): Unknown error.

Хоста на който е играта е паднал :)

Някой има ли подобен проблем с версия 19,десет секунди ми зарежда хоум страницата,доста е изнервящо.При 18 нямаше подобен бъг,може ли по някакъв начин да се оправи това.

Редактирано от koldan (преглед на промените)

Хоста на който е играта е паднал :)

мерси, то не че знам какво е хост ама се осведомих от гугъла

демек проблема е техен, не мой

че звънях и на нет доставчика си вчера - а не каза пича ние с приложенията на фейса нямаме нищо общо

че и 19 версия на Мозилата качих - същата работа

ама при някои понеже работи играта при мен не ще и викам ЗКУ-то не у ред

мерси, то не че знам какво е хост ама се осведомих от гугъла

демек проблема е техен, не мой

че звънях и на нет доставчика си вчера - а не каза пича ние с приложенията на фейса нямаме нищо общо

че и 19 версия на Мозилата качих - същата работа

ама при някои понеже работи играта при мен не ще и викам ЗКУ-то не у ред

хост - сървър, компютър, който предлага някаква услуга, например уеб сървър или база с данни :) И точно така, повредата е в техния телевизор. Преди ден или два мярнах точно като твоя проблем във форума (но не се поинтересувах коя е точно играта :) )

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.