Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Ако цъкна с скролера на мишката нали се отваря нов таб, да ама адреса на страницата не се копира и примерно ако нета се ебава, пък при мен това е доста често и някога трябва да отворя наново страницата и съответно линка... Е има ли plugin с който да се копира адреса на страницата отворена в нов таб? Ако не сте ме разбрали ще се опитам да ви обясня наново... :clap:

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 296,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Най-необходимите ми разширения за Firefox са: 1. AdBlock 2. FlashBlock 3. Pastе and Go 4. Tabbrowser Preferences 5. Download Sort 6. Download Statusbar 7. Flashgot Инсталирал съм и: 1. Disable Target for Downloads 2. Google Pagerank Status но не им отдавам някакво специално значение.

• 1 месец по-късно...

Горещо ви препоръчвам това разширение :P

https://addons.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?application=firefox&category=Navigation&numpg=10&id=137

Редактирано от chichomitko (преглед на промените)

Хубаво 'разширение' chichomitko, за което - благодаря!

Но дори и без него, като маркираш/хванеш URL и го пуснеш в адресната лента, го зарежда(само, че не в нов подпрозорец, а в същия).

Редактирано от f -ITNI- (преглед на промените)

Хубаво 'разширение' chichomitko, за което - благодаря!

Но дори и без него, като маркираш/хванеш URL и го пуснеш в адресната лента, го зарежда(само, че не в нов подпрозорец, а в същшя).

<{POST_SNAPBACK}>

С този лек детайл,че тук не е нужно да го закарваш до адресната лента,a го пускаш - където и да е.....а също и една малка,но много мила подробност - ако го плъзнеш над съответния линк,новия таб се отваря в foreground,a ако е под линка в background.... Публикувано изображение

П.П.Аз вече не знам,как съм сърфирал без него...

Редактирано от chichomitko (преглед на промените)

Ето малко линкове

Скинове

Още скинове

Разширения I

Разширения II

Разширения III

Разширения IV

Полезно инфо:

Допълнителни настройки

Всички настройки могат да се правят като напишете в браузъра about:config. Описанието им (на руски) можете да намерите тук

FAQ

Как да теглим с FlashGet или друг download мениджър

Инсталирайте разширението FlashGot или DownloadWith

WAP през Firefox?

http://wmlbrowser.mozdev.org/

Разширение с което Firefox да показва по-подробно инфо докато зарежда страницата (като Opera)

Extended Statusbar.

Къде Firefox държи кеша си

Като напишете about:cache в полето Cache Directory ще видите :P

Това е засега от мен, надявам се да са ви полезни нещата :yanim:

• 2 седмици по-късно...

Ако при стартиране на браузъра желаете да се стартират автоматично няколко страници едновременно, може да проследите следното планче:

1: Изберете Tools, след което Options;

2: Изберете General езичето;

3: Встрани от надписа Locations въведете адресите на желаните страници, като ги разделите със символа '|' ('Shift + \' поне при мен);

например ако желаете да заредите google.com и yahoo.com в начало, пишете това:

google.com|yahoo.com

4: OK за запазване на информацията.

:yanim:

Я и аз да се разпиша в тая тема ;)

Tabbrowser Extensions - Няма нужда от коментар. Най-добрия таб-екстенжън!

Adblock - Както беше писал някой малко по нагоре " :) "

FlashGot

FoxyTunes

All-in-One Gestures - Жестове с доста опции

IEview - Отваря страници в IE чрез контекстното меню

CuteMenus - Crystal - Благинка за окото. Слага допълнителни иконки

BBCodeXtra - Добавя BBCode/HTML/XHTML команди в контекстното меню

Auto Copy - Автоматично копира маркиран текст в клипборда

Smiley Xtra - Емотчета

Disable Targets For Downloads - има го по-нагоре

Super DragAndGo - и това така

Еxtensions в които има и забавни ама не ги ползвам вече :)

ChatZilla, LinkPreview, QuickNote, SmoothWheel, ShowIP, PasteAndGo

Eто и още няколко интересни адреса за феновете на Лиско:

Top 50 Extensions

Firefox България (има и готин форум)

Редактирано от MrGreeny (преглед на промените)

Публикувано изображение

http://www.computers.bg/FirefoxOpera..

Повечето 'разширения' са ви известни, но мисля, че ще е полезно за тези които наскоро са исталирали Firefox.

А и за феновете на Opera - да не си мислят, че тя с нещо е по-добра от "лисицата".

FlashGot 0.5.9.4

Tabbrowser Preferences

Първото е да мога да използвам Флаш Гет, а второто като цъкна на линк някъде да ми излиза горе като "New Tab" а не като "New Window"

Здравейте, някой би ли ми обяснил как става номера с скиновете за лиско, че нещо не се спрвям гледам все за стари версии, че има а аз съм с 1.0.5 предварително благодаря 10х.

Нека си ги пише старите версии. Виждаш темата, даваш инстал, рестартираш лисицата и си готов :)

Ако не стане така, сваляш си файла на компа и после:

Ами Tools->Themes и "хващаш" темата и я "закарваш" в прозореца Themes.

Успех! :)

<{POST_SNAPBACK}>

Редактирано от MrGreeny (преглед на промените)

Нека си ги пише старите версии. Виждаш темата, даваш инстал, рестартираш лисицата и си готов :)

Ако не стане така, сваляш си файла на компа и после:

<{POST_SNAPBACK}>

Здравей,

Стана Благодаряти много :bye:

Здравейте, имам един много досаден проблем с Firefox като си затварям табовети примерно съм си отворил няколко страници 5>6 старници, и като ги затварям,един по едни, ми излиза един прозорец- ! Aler t- и пише тоав: -Type Error: p.onLinklcon Avaibable is not a function - някой да има представа от какво се получава това!!

Благодаря предварително 10х Може да се видиТук

Редактирано от Paralingov (преглед на промените)

mouse gestures (ползвам активно и опера и не мога без навигация с жестове)

translate (ползва енджина на алтависта за превод на английски на десетина основни езика. ползвам я често за японски, корейски, китайски и др. страници)

tabbrowser extensions (много по-добър и за advanced потребители от tabbrowser preferences)

bbcode

adblock

forecastfox (времето в момента в софия и прогнозата за следващите няколко дена. много точна)

flashgot

download manager tweak

switchproxy tool (може да ползва различен прокси сървър за всяка страница)

тема - whitehart

Редактирано от chilko (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Кой Extension трябва да имам, за да ми се затваря таб-а като кликна два пъти на него в лентата с таб-овете? Сега имам Tabbrowser Preferences и QuickTabPrefToggle.

EDIT: реших проблемът с Tab Clicking Options

<{POST_SNAPBACK}>

Не ти трябват никакви Extensions, ТАВ-а се затваря като кликнеш със средния бутон на мишката в/у "етикета" му в лентата с ТАВ-е. Публикувано изображение

NoScript

Гледах и не видях никъде да споменат Google Toolbar за Firefox,може би защото излезе наскоро.Който иска може да пробва.Сваляне.

Aз най-много си харесвам Tabbrowser Preferencies , Weather Forecast , Gmail Notifier , Adblock ;) .

не ми викай брех какви са ваште компове! И на мен като зарежда флаша ми е нормално!

1) f -ITNI-, не си снимал върху движеща се анимация, даже не всички правят проблем; понякога даже и картинките правят ак спу юзич.

Вижте какво, отворете www.guru3d.com, изчакайте да зареди изцяло и пуснете един аутоскрол до края на станицата /тя е доста голяма/ И ако тогава безпроблемно го направите /без да ви насича яко на места, при мен на 2-3 места / , евалата! Бях в един приятел- и при него така. На старата конфигурация също. Дори на чиста инсталация :)

П.П. при мен точно в началото и преди края е най-зле:

http://store3.data.bg/tao/firefox_CPU!.JPG

Редактирано от tao (преглед на промените)

При мен гълта към 11-12% процесор в онзи сайт, който спомена tao. Извинявам се, ако съм обидил някой с изказването по горе, просто ми стана чудно защо при някои Firefox-a е толкова лакум.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.