Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нобелисти зоват Турция и Армения да стопят леда

Featured Replies

"-Анкара и Ереван да отворят границата, да възтановят официялните си отношения и да уредят "споровете" около арменският геноцид от началото на миналия век." Такъв призив отправиха 53-ма нобелисти , цитирани от АП.

В отворено писмо, публикувано в медии в двете страни, те настояват Турция да сложи край на дискриминацията на малцинства и да премахне члена от наказателния си кодекс, който криминализира всяка обида на светския характер на страната.

Нобелистите призовават Армения да се откаже от сегашния си авторитарен курс и да позволи произвеждането на свободни и честни избори.

Източник: в.Труд

И като допълнение , за хората , които не са запознати с геноцида над Армения , добавям сайт в който има статии и снимков материал. Държа да отбележа , че в сайта има някои снимкови материали , които надали биха понесли на хора със слабо сърце... Сайта е на английски , защото не намерих български

Редактирано от AXL (преглед на промените)

Лесно им е на нобелистите,незнаят за какъв лед става въпрос пък и Турция все още не признава арменския геноцид.

Това е май най-тъпата новина, която четох тая седмица :whist: Тъпа не заради новинаря, а заради самото и съдържание. Турция и Армрния да се разберели!!! Няма как ! Някои хора трябва да преглътнат срама! Някои, които крещят за права, някои, които величаят Ататюрк! Докато Ататюрк е велик за тях, решение на проблема няма да има! Съжалявам, но познавам арменци, знам какви красиви хора са! Познавам многократно повече турци и знам също какви хора са. Да, добри са, можеш да се разбереш с тях, но винаги имат едно наум за българина. Арменците? Ами те се чувстват по-българи от нас, говорят, все едно, че те са българите, а ние малцинство! Мисля, че разликата в двете малцинства са толкова големи, колкото Бил Гейтс и космоса. Може да се направи нещо по въпроса, но парички трябват! Освен това добра воля и късмет - Били да не боледува от нещо. Може би много от вас са гледали БТВ и шоуто на Слави миналата седмица. някой би трябвало да е разбрал, че и българи са били третирани по същия начин. Добре, че нашите сънародници са били само няколкостотин хиляди, а не 2 милиона!!!!! Не знам, държава, която се гордее с главорез, отнел живота на 2 милиона невинни хорица дали има място в Европа! Държава, която не зачита над 10 милиона кюрди( 12 милиона 1985 година, оттогава много са потурчении принудени икономически да се смятат за турци! ) и КАЗВА, ЧЕ СА ТУРЦИ, държава, която ламти за територии!!! Няма как просто да се разберат с арменците посмъртно! Поклон пред паметта на жертвите от геноцида.

ПП: Съжалявам, че няма подобна икона в Калдата, която да изрази чувствата ми!!!

• Автор
Това е май най-тъпата новина, която четох тая седмица ;) Тъпа не заради новинаря, а заради самото и съдържание. Турция и Армрния да се разберели!!! Няма как ! Някои хора трябва да преглътнат срама! Някои, които крещят за права, някои, които величаят Ататюрк! Докато Ататюрк е велик за тях, решение на проблема няма да има! Съжалявам, но познавам арменци, знам какви красиви хора са! Познавам многократно повече турци и знам също какви хора са. Да, добри са, можеш да се разбереш с тях, но винаги имат едно наум за българина. Арменците? Ами те се чувстват по-българи от нас, говорят, все едно, че те са българите, а ние малцинство! Мисля, че разликата в двете малцинства са толкова големи, колкото Бил Гейтс и космоса. Може да се направи нещо по въпроса, но парички трябват! Освен това добра воля и късмет - Били да не боледува от нещо. Може би много от вас са гледали БТВ и шоуто на Слави миналата седмица. някой би трябвало да е разбрал, че и българи са били третирани по същия начин. Добре, че нашите сънародници са били само няколкостотин хиляди, а не 2 милиона!!!!! Не знам, държава, която се гордее с главорез, отнел живота на 2 милиона невинни хорица дали има място в Европа! Държава, която не зачита над 10 милиона кюрди( 12 милиона 1985 година, оттогава много са потурчении принудени икономически да се смятат за турци! ) и КАЗВА, ЧЕ СА ТУРЦИ, държава, която ламти за територии!!! Няма как просто да се разберат с арменците посмъртно! Поклон пред паметта на жертвите от геноцида.

bildera_ , една от главните причини да напиша тази тема бе именно да се обърне внимание върху този проблем , да се отдаде уважение на милионите загинали - ей така , само от прищявката на един народ. Имено за това пуснах и сайт със снимки , колкото и неприятни да са те. Важното е че са истински и тези неща наистина са се случили , обаче кой да ти го признае? Тук атака пуснаха в парламента проект за признаването на геноцида от българските власти , обаче Г3 - както ги наричат , не искат да обидят турция ( всички знаем защо )

Абсолютно си прав че държава и народ, който не иска да признае подобно престъпление срещу човечеството ( при всички доказателства ), няма място в цивилизована Европа...

Ако някой си спомня , преди месец или два, в Турция неизвестни лица застреляха един арменец - поет и журналист ( забравих му името , но ако някой не ми вярва ще се поразровя да го потърся ) , който беше виден привърженик на идеята - "иначе така свободомислещият и либерален турски народ" да признае геноцидът и разбира се го светнаха , защото не си затваряше устата пред "реформираната" държава наречена Турция.

AXL, честно да ти кажа, не погледнах кой е пуснал темата, щото бях заслепен от самата тема sad.gif Аз и не гледам кой пуска темите. Знам отношението ти по подобни въпроси и го подкрепям . Просто имам мнение за арменците като хора и искам всички малцинства да са като тях! Не бива арменския въпрос да се разглежда отделно от турския в България примерно. Защитници на нашето турско малцинство много, но дума не се обелва за арменския геноцид или потъпкването на правата на наши сънародници в миналото и сега. След като ние носим кръста си за нашето отношение към турците в миналото, мисля, че не трябва да се отбягват подобни въпроси и към други проблеми, свързани не само с Турция! А историята на Турция е просто учебник, как не трябва да се действа! Нека не се обижда тоя етнос, защото ние българите сме толерантни и то много към тях! Може да сме правили грешки, но българина по принцип е толерантен и готов да се разбере за всеки проблем. Не виждам подобно отношение от турска страна. Да, те казват "комшу, ние се разбираме", но само когато ние отстъпваме. А ние отстъпваме постоянно. Една уважяваща себе си нация никога не би правила това. Разбира се, ние отдавна не се причисляваме към подобно твърдение. Ние българите сме много разделени , което се използва от враговете ни и тия, които искат да припечелят нещо от нас. Сигурен съм, че и сега ще се намерят поне четирима, дето да ме опровергаят. Ето от това страдаме- от единство по важните въпроси! Нека се чепкаме по въпроса дали има живот на Марс, дали Били ще полети, дали руснаците са зрели за НАТО, дали пенсиите са справедливи, но въпроса за оцеляването на нацията не бива да се смесва с тия( и не само тия, а много други) смешни препирни. Разбира се, че пенсиите са ниски, че има проблем, между САЩ и останаия свят, че Марс е загадка все още. Все пак ние живеем на гърба на миналото ни. Не можем да се оттървем от него, колкото и да ни се иска живота ни да е рай! Сигурно намесих пенсиите не на място според някои, които търсят за какво да се хванат, но по-добре да спорим за пенсии, отколкото за живота на милиони невинни същества и за такива, които биха били тяхни наследници! Страшно е, че според някои данни, България, преди да падне под турско робство е наброявала 6 милиона , а в момента сме само 7 милиона( за жалост българите са много по-малко)!!!!!!!! И някой иска да каже, че ние не сме толерантни, че гледаме само себе си? Това е страшен геноцид спрямо българската нация и не мога да приема мнения от сорта - всичко е минало, нека забравим миналото! По същата логика в момента страдаме, защото се узакониха кражбите от близките години! Не знам, вече не ми се пише, а мога да пиша с дни, но едва ли ще има смисъл. Простотията ходи по хората, най-вече по мен, затова спирам sad.gif

Това е май най-тъпата новина, която четох тая седмица :huh: Тъпа не заради новинаря, а заради самото и съдържание. Турция и Армрния да се разберели!!! Няма как ! Някои хора трябва да преглътнат срама! Някои, които крещят за права, някои, които величаят Ататюрк! Докато Ататюрк е велик за тях, решение на проблема няма да има! ....

Жалко за станалите събития,били са ужасни.Загинали са хиляди предимно арменци.

Но искам да поправя някои пропуски в изложението ви господа АХL и bildera_. Нещо може би сторило ви се незначително след като явно сте "опечалени" от такива ужасяващи събития но и изливащи злобата си по основателя на съвременна Турция Кемал Ататюрк,както и върху цялата държава и населението и един вид.

За да не сме голословни ето няколко източника които не оправдават,но дават доста факти за събитията,и то на достъпен за нас руски и български език( Аксел не си търсил достатъчно приятел,или не си искал да има нещо написано на български може би ,гугъл е достъпен и може да търси и само в български страници)

http://www.genocide.ru/review.htm

Уикипедия!

Първо,Кемал Ататюрк идва на власт през 1923-а година, години след събитията.

Второ след Първата Световна Война,Армения която дотогава е в Османската империя получава независимост ,и проблема за повечето събития и жертвите е точно това желание за независимост на арменците. След тая независимост дори водят война двете страни,и има доста жертви пак,които също влизат в така посочените хиляди жертви.

Изобщо самия проблем с арменците като нация в Османската империя започва след Руско -Турската освободителна за България война,тогава доста арменци започват да говорят и те за независимост. Но Османската империя получила тежък урок от загубата на много свои части вече не е била склонна да позволи това отново. Естествено Русия е имала интерес да подклажда тия арменски брожения,правейки си сметката за победа по друг начин над своя враг,и мечтаейки още за контрол над цяло Черно море,Босфора и дори средиземноморието.Така че един вид и самата Русия има вина за последващите исторически събития.

Повече факти няма смисъл да излагам,не оправдавам никого,нито оплювам само едните както вие правите господа.

Но пиша защото вие както винаги гледате на някои неща само от едната камбанария ,без дори да опитате да видите и другите неща .Защо например индийците не почнат и те да оплюват и да искат обезщетение от Британската Империя( сегашна Англия) за милионите избити индийски работници при така наречения Сипайски метеж ( от британците съответно) и Индийско възстание от индийците.

Та така драги господа,малко повече четене и анализи не е излишно,стига всявате само едностранчиви виждания,и частично информиране,ако не знаете това се нарича манипулация която явно опитвате поради една или друга причина( а може би и от незнание просто :ph34r: което за мен е най-логичното обяснение)

Редактирано от Morfey_A (преглед на промените)

Знам за тези събития още от ученическите си години ("Арменци"те на Яворов са участници, избягали в България), но никога не съм виждала снимки. Мислела съм си, че е било като нашето Априлско въстание, но е по-зле. Ужасена съм от подобно бездушие и жестокост. Редно е Турция най-напред да признае геноцида, а после да има помирение.

Редактирано от марги (преглед на промените)

Morfey_A, писах ти половинчасов отговор, ама нещо се прецака компа :clap:

Не ми се пише пак, това, което писах. Само ще ти кажа, че всичко това ми е известно. Знам, че Кемал е след 20-та, а геноцида доста преди това. Аз все пак писах и за геноцида над българите, който е напълно успешен на турска територия, а продължава и днес на българска. Очаквах да се появиш, мислех си за теб, докато пишех горния си пост, не съм те забравил :) Мой човек , даже и бира не си черпил, аз вече се разочаровах от вашата нация sad.gif Остави парите, дал съм ги от сърце, защото уважавам приятелите си. Надявам се се сещаш за какви пари ти говоря. Човече, това работи против теб, против твоите идеали и аз няма как да съм с теб, след като и твоите сънародници не са с мен! Най-малкото мислено ще бъда против вас! И все пак не разбрах - имаш нещо против геноцида над арменците? ОК и аз имам нещо против преименуването, защото смятам, че беше правилно! Това стига ли ти? Каквото сте посели, това и ще пожънете, така, че не се оплаквайте мои мили приятели! Аз си изградих мнение за вас, върнете ми парите, ще пиша и опровержение! Защо ли се занимавам с провокатори ;)

Абе ти не разбра ли, че живеем нашия си живот , нито аз ще променя мнението ти, нито ти моето. Стоя далеч от вас и вие стойте далеч от мен, така ще е най добре!

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Morfey_A, писах ти половинчасов отговор, ама нещо се прецака компа :clap:

Не ми се пише пак, това, което писах. Само ще ти кажа, че всичко това ми е известно. Знам, че Кемал е след 20-та, а геноцида доста преди това. Аз все пак писах и за геноцида над българите, който е напълно успешен на турска територия, а продължава и днес на българска. Очаквах да се появиш, мислех си за теб, докато пишех горния си пост, не съм те забравил :) Мой човек , даже и бира не си черпил, аз вече се разочаровах от вашата нация sad.gif Остави парите, дал съм ги от сърце, защото уважавам приятелите си. Надявам се се сещаш за какви пари ти говоря. Човече, това работи против теб, против твоите идеали и аз няма как да съм с теб, след като и твоите сънародници не са с мен! Най-малкото мислено ще бъда против вас! И все пак не разбрах - имаш нещо против геноцида над арменците? ОК и аз имам нещо против преименуването, защото смятам, че беше правилно! Това стига ли ти? Каквото сте посели, това и ще пожънете, така, че не се оплаквайте мои мили приятели! Аз си изградих мнение за вас, върнете ми парите, ще пиша и опровержение! Защо ли се занимавам с провокатори ;)

Абе ти не разбра ли, че живеем нашия си живот , нито аз ще променя мнението ти, нито ти моето. Стоя далеч от вас и вие стойте далеч от мен, така ще е най добре!

Извинявам се за бирата ,но към Русе не съм имал път от години вече. Но не съм забравил и държа на обещаното. За геноцида,казах че съжалявам за него,че се е наложило да се стигне дотам,но не приемам обвиненията към основателя на съвременна Турция Кемал Ататюрк,просто времеената,голямата политика също са довели до това. както съжалявам за жертвите на британците ,за жертвите на другите империи,за всички загинали онеправдани. И се мъча да осъзная защо се е стигнало до там поне,да разбера защо са умрели наистина,и поради каква причина.

А за парите ти,и на мен ми дължат пари,но не намразвам всички българи заради това нали,нито имам едно наум.

А Армения и Турция почнаха да затоплят отношенията си напоследък,наскоро държавата подпомогна да се възстанови арменска (много стара) църква в Турция,праят се дни на арменската култура и други. Така че постепенно двете страни ще изгладят противоречията си.А за имената,ами в Турция всички си носят имената каквито изберат. Убития журналист ,за който АХL не се сети какс е казва ,носи името Хрант Динк-е това турско име ли е според теб? така че и предишни заблуди за имената че в Турция държавата налага само турски имена е поредната заблуда и пропаганда на някои за да я очернят.

Та така билдер.

• Автор

За пореден път се убедих , че нямаш и грам срам , момко. Всичките ти поустове в тази тема бяха с цел да опровергаеш някой и в крайна сметка не каза нито веднъж " да , имало е геноцид и турци са го извършили " - ти нямаш и капка смелост да признаеш подобно нещо. Оправдаваш се с британци , индийци и т.н. , което е просто смешно и жалко. Погледни снимките , погледни ги... Това е престъпление срещу човечеството и непризнаването му трябва да бъде санкционирано със закон , както е с холокоста на запад. Но такова нещо липсва заради бездушието на хора като теб , които гледат но не виждат , защото не искат. Ботев ги е нарекъл тези хора "слепци със очи". Погледни снимките и запомни думите на билдера

Каквото сте посели, това и ще пожънете!

Арменците са страхотни хора и са една прекрасна част от нашето общество. Те са благодарни. Имал съм арменци съученици , приятели , колеги ( още ги имам ). Те заслужават нашата подкрепа, а именно да признаем че това престъпление се е случило , а не да се крием от истината само защото ДПС е във властта.

Както каза билдера , аз ще го повторя - Арменците трябва да служат за пример на малцинствата.

Редактирано от AXL (преглед на промените)

За пореден път се убедих , че нямаш и грам срам , момко. Всичките ти поустове в тази тема бяха с цел да опровергаеш някой и в крайна сметка не каза нито веднъж " да , имало е геноцид и турци са го извършили " - ти нямаш и капка смелост да признаеш подобно нещо. Оправдаваш се с британци , индийци и т.н. , което е просто смешно и жалко. Погледни снимките , погледни ги... Това е престъпление срещу човечеството и непризнаването му трябва да бъде санкционирано със закон , както е с холокоста на запад. Но такова нещо липсва заради бездушието на хора като теб , които гледат но не виждат , защото не искат. Ботев ги е нарекъл тези хора "слепци със очи". Погледни снимките и запомни думите на билдера

Арменците са страхотни хора и са една прекрасна част от нашето общество. Те са благодарни. Имал съм арменци съученици , приятели , колеги ( още ги имам ). Те заслужават нашата подкрепа, а именно да признаем че това престъпление се е случило , а не да се криеме от истината само защото ДПС е във властта.

Както каза билдера , аз ще го повторя - Арменците трябва да служат за пример на малцинствата.

Да така е,както трябва да бъде санкционирано и изселването на българските турци,промяната на имената им,което също се води геноцид по това тука - Уикипедия :clap:

Прочети го добре. А ти признаваш ли геноцида който беше в България?? Я си кажи.Признаваш ли че има малцинства щом си толкова ербап момченце :)Защото България още не ще да подпише международнат конвенция за малцинствата :) И недей ми казва кой може да служи за пример,за пример трябва да е мнозинството май ,но то май май едва ли успява да го направи .Затова недей се репчи точно ти за геноциди,за престъпления кое е,за права и примери,айде няма нужда драги момко .

Да така е,както трябва да бъде санкционирано и изселването на българските турци,промяната на имената им,което също се води геноцид по това тука - Уикипедия :clap:

Прочети го добре. А ти признаваш ли геноцида който беше в България?? Я си кажи.Признаваш ли че има малцинства щом си толкова ербап момченце :)Защото България още не ще да подпише международнат конвенция за малцинствата :) И недей ми казва кой може да служи за пример,за пример трябва да е мнозинството май ,но то май май едва ли успява да го направи .Затова недей се репчи точно ти за геноциди,за престъпления кое е,за права и примери,айде няма нужда драги момко .

Я чакай малко. Абе кой ви е изселвал вас? Оня, дето му дадох пари наскоро замина да търси нещо си, без никой да го кара. Върна се с часовник Сейко и ми се хвалеше колко било хубаво в Турция. А защо все още е тук( не знам дали е тук, щото като му дадох пари изчезна и не съм го виждал). Защо най-големия Турчин има приятелка румънка? Нещо се опитваш да ни будалкаш! Кой кого е карал да се изселва? Още помня Гарелов на границата, питайки заминаващите защо заминават!!! Никой в ония времена не насаждаше мнения против турците!!!!! Даже и националната телевизия! Имах доста съученици, които заминаха. Просто момчетата не бяха и чували някой да ги гони. Просто отвориха границите на добра воля и всичко живо хукна , търсейки по-добър живот! Не преиначавай нещата!!!!!! Никой никого не е гонил, даже агитацията беше българските турци( или българите мохамедани) да останат!!!! Ти питаш ли нас българите как се справихме това лято с липсата на работна ръка? Как студенти работеха цяло лято, за да приберат реколтата? Не мислиш ли, че от там почнахме да затъваме до шия, за да стигнем сега най-ниското си ниво на заплащане? Кой предаде България? кой милее за България? Доста се отклоних от темата за арменците, но щом се заговори за арменци винаги в съзнанието ни изниква и турци!

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Имам приятел арменец който живее повече от 10 години в България.Златен човек е,на моменти съм му се чудил на акъла затова колко е добродушен и отзивчив.Не мисля че ще се разберат скоро с турците защото вторите не се разбират много лесно.

Да така е,както трябва да бъде санкционирано и изселването на българските турци,промяната на имената им,което също се води геноцид по това тука

"Голямата екскурзия" е сериозно посегателство върху правата на българските граждани с турско народностно самосъзнание, но не е и не би могло да бъде геноцид:

Чл. 416. (1) Който с цел да унищожи изцяло или отчасти определена национална, етническа, расова или религиозна група:

а) причини смърт, тежка телесна повреда или постоянно разстройство на съзнанието на лице, принадлежащо към такава група;

б) постави групата в такива условия на живот, които водят към нейното пълно или частично физическо унищожение;

в) предприема мерки, насочени към възпрепятствуване раждаемостта сред такава група;

г) (Изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г.) насилствено предава деца от една група в друга, се наказва за геноцид...

Текстът в българският Наказателен кодекс е заимстван 1:1 от международното право.

Защото България още не ще да подпише международнат конвенция за малцинствата

България ратифицира Рамковата конвенция за защита на националните малцинства. Доколкото си спомням, ратификацията беше придружена с декларация на НС, че такива в България няма.

Bilder, напразно се заяждаш. През 80-те години етническите турци бяха дискриминирани и преследвани. Но геноцид не е имало. За разлика от Армения.

Мисля, че Morfey_A е прав да иска човек първо да погледне в собствената си паничка, после в чуждата... Дори и така да е, проблемът с правата на човека в Турция е повече от очевиден. И проблемът не е, че е Турция, а че в турските полицеиски участъци се изтезават хора, престъпление е да се говори за престъпленията срещу кюрдите и арменците и че, например Турция е единствената държава-членка на Съвета на Европа, която не изпълнява решения на Европейският съд за правта на човека, чиято юрисдикция доброволно е приела за задължителна.

Редактирано от drahshta (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
"Голямата екскурзия" е сериозно посегателство върху правата на българските граждани с турско народностно самосъзнание, но не е и не би могло да бъде геноцид:

Текстът в българският Наказателен кодекс е заимстван 1:1 от международното право.

България ратифицира Рамковата конвенция за защита на националните малцинства. Доколкото си спомням, ратификацията беше придружена с декларация на НС, че такива в България няма.

Bilder, напразно се заяждаш. През 80-те години етническите турци бяха дискриминирани и преследвани. Но геноцид не е имало. За разлика от Армения.

Мисля, че Morfey_A е прав да иска човек първо да погледне в собствената си паничка, после в чуждата... Дори и така да е, проблемът с правата на човека в Турция е повече от очевиден. И проблемът не е, че е Турция, а че в турските полицеиски участъци се изтезават хора, престъпление е да се говори за престъпленията срещу кюрдите и арменците и че, например Турция е единствената държава-членка на Съвета на Европа, която не изпълнява решения на Европейският съд за правта на човека, чиято юрисдикция доброволно е приела за задължителна.

Така, така. През осемдесетте никога не се е говорело за етнически турци, а за "Възродителен процес" . Това ще рече, че би трябвало да се възстанови правдата след пет вековно робство! Следователно за никакъв геноцид не може да се говори. На някой не му харесва да плаща данъци, хубаво, нека не плаща. На държавата не и харесва някой да харесва да не плашща данъци, хубаво - има си наказаетлен кодекс. На някой не му харесва нашата история? Проблема е негов. Ние не сме длъжни да се съобразяваме с тоя НЯКОЙ. Ако ни опират дулото до слепоочието, ще го направим, което и направихме :ph34r: След като няма турско малцинство в България, значи няма и проблем ;) Айде братя българи, стига сте се турчеели, че вече и децата повярваха, че сте турци! ХА ха ....

ПП: Измислете си го сами ;)

Така, така. През осемдесетте никога не се е говорело за етнически турци, а за "Възродителен процес" . Това ще рече, че би трябвало да се възстанови правдата след пет вековно робство! Следователно за никакъв геноцид не може да се говори. На някой не му харесва да плаща данъци, хубаво, нека не плаща. На държавата не и харесва някой да харесва да не плашща данъци, хубаво - има си наказаетлен кодекс. На някой не му харесва нашата история? Проблема е негов. Ние не сме длъжни да се съобразяваме с тоя НЯКОЙ. Ако ни опират дулото до слепоочието, ще го направим, което и направихме :) След като няма турско малцинство в България, значи няма и проблем :) Айде братя българи, стига сте се турчеели, че вече и децата повярваха, че сте турци! ХА ха ....

ПП: Измислете си го сами :P

Е как искаш да се говори "оланкоолу" ,след като дори мисълта за това кара"патриоти" като теб и други да се задавят от жлъч и злоба ;),а после нямало предразсъдъци ,и те били толкова непредубедени ;) А да отбележа само че точно заминалите на така наречената "екскурзия" еднопосочна,си плащаха съвестно данъците,сметките и всичко ,но просто живота им беше направен ад от "патриотите" като теб и мнозина други .

А като каза за съобразяване,знаеш ли че същото важи за мен,да не мислиш че съм длъжен да се съобразявам с такива като теб ? Изобщо не ми дреме какво си въобразяваш ти или някой друг,дреме ми за други неща,за които ти парадираш само на думи.И турско малцинство в България има ;) както и да го въртите ,както и да го сучете,това си е факт ,останалото са само носталгични и някакви химерни пожелания от твоя и подобните ти страна :)

Е как искаш да се говори "оланкоолу" ,след като дори мисълта за това кара"патриоти" като теб и други да се задавят от жлъч и злоба :),а после нямало предразсъдъци ,и те били толкова непредубедени ;) А да отбележа само че точно заминалите на така наречената "екскурзия" еднопосочна,си плащаха съвестно данъците,сметките и всичко ,но просто живота им беше направен ад от "патриотите" като теб и мнозина други .

А като каза за съобразяване,знаеш ли че същото важи за мен,да не мислиш че съм длъжен да се съобразявам с такива като теб ? Изобщо не ми дреме какво си въобразяваш ти или някой друг,дреме ми за други неща,за които ти парадираш само на думи.И турско малцинство в България има :P както и да го въртите ,както и да го сучете,това си е факт ,останалото са само носталгични и някакви химерни пожелания от твоя и подобните ти страна :)

Мараба аркадаш :)

Мараба аркадаш :)

;):) Мерхаба олум,ще стане човек от тебе,като цъфнат налъмите наесен ,не се притеснявай :P:)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.