Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За редактиране на собствените коментари

Featured Replies

Здравейте. Знам, че присъствието ми тук не е желано и съм бил наказван нееднократно за това, че съм изказвал предложенията или съмненията си с които съм целял да направя това място по-ефективно или дружелюбно. Ще подмина с досада поредната доза сарказъм, но бих искал да получа конкретен отговор на запитване. Забелязвам, че е въведен период след който редактирането на постовете във форумите и в блоговете, става невъзможно. Какъв е той и има ли начин да бъде избегнат? В блогът ми отдавна се чувствам като опитно зайче и се налага да се адаптирам към непрекъснатите промени благодарение на които не заварвам темите си във вида в който ги създавам. Новосъздаденото ограничение би било фатално за тях. В интерес на истината прибягвал съм и до крайност да си трия цели теми и да ги създам наново. Не негодувам, защото знам, че се правят промени, пести се и т.н. Вече има ограничения и за брой изображения, което прави невъзможна редакцията на няколко теми с галерии и т.н. В други форуми въвели тази пестяща платформа преди Калдата, е налице значителен отлив на посетители, и се чудя каква точно е крайната цел? Преди ми беше много по-лесно да кажа, че в Калдата имам пълна свобода на изразяване, а вече се оказва и че трябва да разделям темите си на две или да ги разхвърлям из коментари, защото не се побират в ограничения за символи. лека вечер

• Администратор

Здравейте, Да, вече има ограничение на времето на редакция на пост до 7 дни след публикуването му. Както и ограничения на броя картинки в един пост и големината му като цяло. С цел да се намалят постовете, които са по 5-6 MB заедно с картинките (каквито вие също често публикувате) и стават много ресурсоемки за зареждане дори и от много мощни машини. Разделяйте подобни постове на 2 дори 3 и повече части. Относно редакцията, поради зачестили злоупотреби тя е ограничена до 7 дни след публикуването на поста. Ако искате да допълните нещо просто добавете нов пост или ако искате да промените нещо дребно към вече написаното винаги можете да се обърнете към модератора на съответния раздел. Поздрави.

• Автор

Да, вече има ограничение на времето на редакция на пост до 7 дни след публикуването му...

Благодаря за отговора.

Във форумите ми се струва, че периода е напълно достатъчен и както казвате оправдано наложителен. В блогът ми, обаче, извършвам непрекъснато промени до половин година назад и в това не може да се съзира зложелателност. Има ли възможност това ограничение да отпадне за блоговете?

Преди ми беше много по-лесно да кажа, че в Калдата имам пълна свобода на изразяване, ...

Ми то и сега си я има свободата на изразяване, виж със свободата на изтриване на изразеното - положението не е както беше преди.

Май ще трябва да се изразяваме с текст в .jpg качен на друго място, от където да можем да си го триеме когато и както ни е кеф на нас авторите.

Иначе колкото и да редактираш, ако някой съфорумник ти е цитирал вече великата ти мисъл във форма на обикновен тескт, край до тук си.

Друг вариант е да отговориш на човека в нужда на ЛП, ако имаш желание да му помогнеш и така изчезва проблема с правото на автора върху собствените му изказвания.

• Автор

Ужасно е! Налага ми се да направя корекция на пост преди 21 дена. А е невъзможно! Ще получа ли отговор??

Благодаря за отговора.

Във форумите ми се струва, че периода е напълно достатъчен и както казвате оправдано наложителен. В блогът ми, обаче, извършвам непрекъснато промени до половин година назад и в това не може да се съзира зложелателност. Има ли възможност това ограничение да отпадне за блоговете?

Ужасно е! Налага ми се да направя корекция на пост преди 21 дена. А е невъзможно! Ще получа ли отговор??

ако кажеш какво се налага да се редактира и в кой по-точно пост - модераторът на темата ще извърши това вместо теб.

толкова ли е сложно ?

• Автор

ако кажеш какво се налага да се редактира и в кой по-точно пост - модераторът на темата ще извърши това вместо теб.

толкова ли е сложно ?

За мен не. Скоро ще усетиш бремето на перфекционализмът ми. И говорих за блогът ми. И нека ти припомня, че в този род упражнения вече са ставали фалове.

... ограничения на броя картинки в един пост и големината му като цяло.

Идеята не е ли да не се натоварва зареждането на страницата? Какъв е смисълът да има ограничения за броя изображения, когато има за общият им обем?? Редактирам темата си с няколко иконки с размер между 1 и 3 КВ и, о изненада, дава грешка.

Още веднъж, 7 дневният срок след който редакция в блоговете е невъзможна, оправдан и окончателен ли е?

• 3 седмици по-късно...

Да се включа и аз, Ханибал ме препрати.

Имам проблем с редактирането на темата си, чието естество е да се обновяват вече "мъртви" и добавят нови линкове в първи пост, а в момента не мога да правя нито едно от тези неща. Във въпросния първи пост не съм прикачал, не прикачам и не смятам да прикачвам никакви изображения, а само поствам прости линкове към външни сървъри, пиша с най-малкия размер на текста, с възможно най-малки интервали и смея да твърдя, че това е една от най-леките откъм ползване на сървърни ресурси тема във форума.

Моля някой или да "отключи" първи пост за редакции от моя страна, или да ме опъти кой е модератор на раздела, та да помоля него.

Благодаря предварително на всеки от екипа, който обърне внимание на молбата ми.

• Администратор

Да се включа и аз, Ханибал ме препрати.

Имам проблем с редактирането на темата си, чието естество е да се обновяват вече "мъртви" и добавят нови линкове в първи пост, а в момента не мога да правя нито едно от тези неща. Във въпросния първи пост не съм прикачал, не прикачам и не смятам да прикачвам никакви изображения, а само поствам прости линкове към външни сървъри, пиша с най-малкия размер на текста, с възможно най-малки интервали и смея да твърдя, че това е една от най-леките откъм ползване на сървърни ресурси тема във форума.

Моля някой или да "отключи" първи пост за редакции от моя страна, или да ме опъти кой е модератор на раздела, та да помоля него.

Благодаря предварително на всеки от екипа, който обърне внимание на молбата ми.

Ако искате да допълните нещо просто добавете нов пост или ако искате да промените нещо дребно към вече написаното винаги можете да се обърнете към модератора на съответния раздел.

Когато отворите даден раздел най - долу в дъното са изписани модераторите му.

Приятелю , пиши на

deliverme

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showuser=39233

и

hopepper

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showuser=105116

те са модератори на раздела . Много приятни и отзивчиви хора ... ще ти свършат работа !

Успехи !

Публикувано изображение

можеш и на мен да пишеш - като имам време ще ти ги добавям :rolleyes:

Ок, благодаря на всички ви, оправих се (а това с модераторите не съм го видял в дъното, защото често ползвам Lo-Fi темата). Сега съм в ръце на кака deliverme и завися от нейната добра воля.

Ок, благодаря на всички ви, оправих се (а това с модераторите не съм го видял в дъното, защото често ползвам Lo-Fi темата). Сега съм в ръце на кака deliverme и завися от нейната добра воля.

Кака ти е на разположение.

Пиши при нужда. :cool:

Как да изтрия пост, който незнайно защо се е постнал два пъти ? Демек, получило се е повторение. :speak:

Докладваш го и ще го оправим ;)

Докладваш го и ще го оправим :speak:

Което означава, че за всяка подобна глупост, трябва да бъдат тормозени модераторите. Кофти.

Благодаря за съдействието.

Което означава, че за всяка подобна глупост, трябва да бъдат тормозени модераторите. Кофти.

Благодаря за съдействието.

не е кофти :wors:

нали за това ни "плащат" ? ;)

• 7 месеца по-късно...

Здравейте! Днес се натъкнах на един проблем (ако мога така да го нарека). Забелязах, че на старите ми постове (преди август 2010), не могат да бъдат правени редакции, просто липсва такъв бутон. Рефрешвах страници, изчистих хронологията (за всеки случай), но "проблемът" си остава. Това само при мен ли е?

Здравейте!

Днес се натъкнах на един проблем (ако мога така да го нарека). Забелязах, че на старите ми постове (преди август 2010), не могат да бъдат правени редакции, просто липсва такъв бутон. Рефрешвах страници, изчистих хронологията (за всеки случай), но "проблемът" си остава. Това само при мен ли е?

:cool:

Вярно ги няма мда

Здравейте!

Днес се натъкнах на един проблем (ако мога така да го нарека). Забелязах, че на старите ми постове (преди август 2010), не могат да бъдат правени редакции, просто липсва такъв бутон. Рефрешвах страници, изчистих хронологията (за всеки случай), но "проблемът" си остава. Това само при мен ли е?

Това е така, стари постове след известно време не могат да се редактират.
  • Автор

Здравейте!

7 дни, Петинка Публикувано изображение

Това е така, стари постове след известно време не могат да се редактират.

И правилно-

пишеш това-което ти е в момента,и в живота е така-

няма гума за триене

Престанете с офтопиците !

Темата тук е ,единствено и само за проблеми със форума, а не да си обсъждате защо може или не може да редактирате постовете !

За който не е запознат - форумът е снабден с търсачка, а редакцията на постовете е обсъждан поне 20 пъти досега ! :)

:blink:

Един момент,може ли-

та значи нали било до 7 дни бутона за редактиране-

ама го няма

:)

Влизам значи сега да си редактирам поста след твоя и да си сложа OFF TOPIC-

няма бутон Редактирай

Грешка- преди твоя пост -

нямам бутон за Редактиране

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.