Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"За" или "Против" историята на репутацията?

"За" или "Против" историята на репутацията? 30 гласували потребители

1. 1. "За" или "Против" историята на репутацията?

• За !
      37%
    • Против !
      15%
    • Все ми е тая !
      40%
    • Не мога да преценя !
      6%
  2. 2. Трябва ли тази опция да е публична?

• Да !
      50%
    • Не !
      20%
    • Все ми е тая !
      26%
    • Не мога да преценя !
      3%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Здравейте! Правя темата и анкетите, защото нещо много юзъри, започнаха да надигат глави! Кой бил "за", кой бил "против"! За повече информация около "спора", така да го нарека, има ТУК! Явно на някой не му харесва, да излезнат кирливите му ризи наяве или пък нещо не му понася форума ли, потребители ли, знам ли аз!? Нека всеки вземе глас и позиция!

- Трябва ли според Вас да има такава опция "История на репутацията"?

- Трябва ли тя да бъде публична или не?

Давайте мненията си на воля и нека да забравим за "+" и "-" в тази тема! Не искам да ви задължавам, но нека да не оценяваме постовете на предишния или следващия коментирал, а да се обосновяваме! Коментирайте, но не се заяждайте!

Имам една молба към Администраторите и Модераторите: ако може да не се трият или редактират мнения, освен в случаите, когато се нарушават Правилата на форума!

Знам, че това е само една тема, и че само Администратори, Модератори, собственици, на сайта могат да решат дали да има такава опция за "История на репутацията!

Не искам да настройвам потребителите един към друг! Затова моля, уважавайте се един друг!

Тези потребители които искат да бъде махната въпросната "История на репутацията" най-вероятно ги е страх да си казват всичко в очите на хората, а обичат да ходатайстват зад гърбовете им. На мен лично ми е все едно дали ще има история на репутацията, защото всеки има свое мнение и когато изкажа аз своето някой може да е на друго мнение и ми даде минус(-), но нямам нищо против.

П.П: Може ли да намалиш малко шрифта и да си го направиш обикновен, защото много дразни очите, поне моите.

Ако ще я има тази опция, то тя задължително трябва да е публична според мен,но някакси трябва да се регламентира, за да се избегне безразборното "раздаване" на + и -. Мен лично ми е все тая, особено като гледам в момента каква анархия е с тази опция, въпреки това съм гласувал "за". Макар че съм нов тук, вече забелязвам, че хората са неблагодарни и заядливи. Всяко трето разминаване на виждания и мнения води до "кавги" а те от своя страна до + и -.

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

Ако ще я има тази опция, то тя задължително трябва да е публична според мен,но някакси трябва да се регламентира, за да се избегне безразборното "раздаване" на + и -. Мен лично ми е все тая, особено като гледам в момента каква анархия е с тази опция, въпреки това съм гласувал "за". Макар че съм нов тук, вече забелязвам, че хората са неблагодарни и заядливи. Всяко трето разминаване на виждания и мнения води до "кавги" а те от своя страна до + и -.

Ами точно заради тези кафги тази опция трябва да се махне и никой повече да не се сеща за нея .. все пак който е редовен във форума винаги може да прецени на кого може да се разчита и на кого не! Ако си остане ще ми е все тая .. но съм съгласен и с мнението на Bily-79... Сега например x вижда, че y му е дал минус .. ми много ясно " x " ще му отмъсти като му надъни 5 минуса и така ще започне едно безразборно даване на плюсове и минуси .. Ако пък ( репотацията ) остане без история .. някои ще почнат да обиждат другите, за дето са

им дали минус, а те може и да не са виновни. За това личното ми мнение е тази репотация да бъде махната!

• Автор

Ами точно заради тези кафги тази опция трябва да се махне и никой повече да не се сеща за нея .. все пак който е редовен във форума винаги може да прецени на кого може да се разчита и на кого не! Ако си остане ще ми е все тая .. но съм съгласен и с мнението на Bily-79... Сега например x вижда, че y му е дал минус .. ми много ясно " x " ще му отмъсти като му надъни 5 минуса и така ще започне едно безразборно даване на плюсове и минуси .. Ако пък ( репотацията ) остане без история .. някои ще почнат да обиждат другите, за дето са

им дали минус, а те може и да не са виновни. За това личното ми мнение е тази репотация да бъде махната!

Мисълта ми е да се въведе тази опция, за да може младите, току-що регистрирани потребители да имат малко представа за потребителя, който му е отговорил! Вярно е, че редовните юзъри имат някаква представа за еди-кой си! А че "Х" и "У" си раздават "-" или "+", ще се повторя, че това е в ностройката на българина, щом на Вуте му е зле, значи трябва и на Нане да му е зле! Та така! Все сам си яде надробеното от него!

Мисълта ми е да се въведе тази опция, за да може младите, току-що регистрирани потребители да имат малко представа за потребителя, който му е отговорил! Вярно е, че редовните юзъри имат някаква представа за еди-кой си! А че "Х" и "У" си раздават "-" или "+", ще се повторя, че това е в ностройката на българина, щом на Вуте му е зле, значи трябва и на Нане да му е зле! Та така! Все сам си яде надробеното от него!

Каквото повикало-такова се обадило!

Ето две предложения и от мен: 1. Добре ще е, всеки плюс или минус да е аргументиран т.е. да се посочват причините поради които е даден; 2. Системата да показва както детайлната репутация на потребителя, така и списък съдържащ всички негови вотове. Системата е способна да удовлетвори и двете предложения.

• Автор

Ето две предложения и от мен:

1. Добре ще е, всеки плюс или минус да е аргументиран т.е. да се посочват причините поради които е даден;

2. Системата да показва както детайлната репутация на потребителя, така и списък съдържащ всички негови вотове.

Системата е способна да удовлетвори и двете предложения.

Така ще ти кажа:

1. Примерно, ако се одобри, може да се вмъкне в Правилата на форума следното: за да дадеш "+" или "-" трябва да дадеш довод, защо така гласуваш! Като тезата трябва да я изложиш в коментар в съответната тема!

2. Според мен, сигурно може да се направи нов таб със заглавие "Гласуване" или нещо от тоя род, като в този раздел може да се вмъкне и историята на репутацията!

Не знам, доколко смяташ, че системата е способно, но предполагам, че колкото и повече неща има закичени, толково по-тромав ще стане форума! Незнам!

Редактирано от SuperLuigi (преглед на промените)

Така ще ти кажа:

1. Примерно, ако се одобри, може да се вмъкне в Правилата на форума следното: за да дадеш "+" или "-" трябва да дадеш довод, защо така гласуваш! Като тезата трябва да я изложиш в коментар в съответната тема!

2. Според мен, сигурно може да се направи нов таб със заглавие "Гласуване" или нещо от тоя род, като в този раздел може да се вмъкне и историята на репутацията!

Не знам, доколко смяташ, че системата е способно, но предполагам, че колкото и повече неща има закичени, толково по-тромав ще стане форума! Незнам!

Тази опция я имаше и работеше,преди години,не знам защо я премахнаха.

Помня че беше в колонка,влизаш в профила на потребител-цъкаш върху репутацията-и излизат всички плюсчета и минусчета-от кого са и ЗАЩО СА

Тогава не можеше ей тъй да цъкаш-трябваше да напишеш коментар-ЗАЩО аджеба гласуваш с плюс или минус.

И сега решиха пак да я въвеждат репутацията - само че няма нищо общо с онази.

Като цяло... то въобще няма нужда от самата репутация. Обосновка? Ами като я погледна... просто виждам едни числа и нищо друго. Дали ще има минуси или плюсове - ми е все тая. Важното е какво е написано в поста, а не дали има повече положителни или отрицателни там точки ли са, числа ли са... Според мен е ненужна. Никога не бих се повлиял от нея за каквото и да било.

За да се избегне регистрирането на нов профил и цъкане на плюсове на оригиналния може би трябва да има минимум една година от регистрацията за да можеш да даваш плюсове и минуси!Или докажи,че можеш трезво да оценяваш и модератор да ти дава правото да слагаш плюсове и минуси в съответния раздел в който си се доказал,че си компетентен!

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

За мен няма никакво значение дали ще има система за репутация, дали ще има история на репутацията, дали ще се вижда публично или не, дали ще трябва да се прави обосновка.

Защото не мисля, че това ще промени нещо. Човек не се възпитава по форумите.

Мисля, че вече бях го казвал това за обосновката. Какво ще попречи на някой да сложи за обосновка емотикон показващ три пръста, с преобладаващ среден ? Или да напише : Защото така ми харесва ?

Нямам нищо против щом се реши да се направят тези неща. Хубаво. Нека се пробва.

Но след като една от изтъкваните причини е :

Мисълта ми е да се въведе тази опция, за да може младите, току-що регистрирани потребители да имат малко представа за потребителя, който му е отговорил!

има значение, къде отговаря, непознатият за новака потребител.

Какво ще разбере за този, който му отговаря, като види репутация 1200, но не знае, че тя е събрана в Празни приказки ?

• Автор

Какво ще разбере за този, който му отговаря, като види репутация 1200, но не знае, че тя е събрана в Празни приказки ?

Тук си прав, че може да се събере голяма репутация от "Празни приказки", но ако се въведе "История", трябва да се махне репутацията от Пр.П., както е махането на броя коментари оттам, в смисъл такъв, че като направиш 500 поста в темите за Софтуер и Хардуер (примерно), може да си смениш титлата със своя! Все пак ние не може да решим дали да го приложим! Такова решение се взема от Админи, Модератори, Собственици!

На мен ми е все тая! Имал съм и -30 репутация и +30 така и кво се промени-нищо. Това е просто форум и тези плюсчета и минусчета нищо не могат да променят и според мен няма никакъв смисъл от тях.

1. Примерно, ако се одобри, може да се вмъкне в Правилата на форума следното: за да дадеш "+" или "-" трябва да дадеш довод, защо така гласуваш!

Какво има да се аргументираш-например някой е направил снимка и я е публикувал-харесва ти даваш +, не ти харесва даваш -, то се подразбера, че ако дадеш + едно нещо ти харесва, а - обратното, просто се подразбира и няма смисъл от аргументация, друг е въпроса, че някои хора злоупотребяват с тези плюсове и минуси, но според мен няма смисъл то тях както казах по-горе

И какво се случва когато един доказано компетентен потребител оцени пост положително, а друг доказано компетентен потребител оцени същия пост отрицателно? Това в раздел в който и двамата са компетентни. Пак се връщаме на старата песен на нов глас. Хората които не са от вчера тук, когато погледнат оценилите даден пост и знаят: -кой от гласувалите е оценил самия пост -кой е оценил автора -кой е цъкнал за да е в кюпа -кой е цъкнал за да се погрижи репутацията на автора да отиде в желана от него посока Пълно е с постове които са плява с пълнеж и са оценени и е пълно с наистина стойностни постове които не са оценени. Така че системата за репутация е въздух под налягане и трябва да се възприема по този начин.

Опцията няма да бъде добавена . Възможно е да се направи да , но това може да доведе дори до съд. Защото IPB е платен софтуер със ЗАТВОРЕН код ако такава опция има и може да бъде включена , на кал или админите нищо не им пречи да я включат . Но такава опция няма , и ще чакаме до като направят нова версия във която да я има , и естествено форума бъде обновен . Защо толкова чекнете това ? Вече ви казах и ще повторя за не знам кой път , не може :shy11: !

Весела нова година .

ПС: Луйги , защо винаги пишеш "така" ? Не е нужно , и е по-неудобно за четене , поне е така за мен .

Редактирано от Фодор (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.