Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Link: Превод на KIS/KAV v6.0.х.х

Featured Replies

Български интерфейсен пакет за Kaspersky Internet Security v6.0.0.300

>>>Български за Kaspersky Internet Security v6.0.0.300<<<

или

>>>MIRROR<<<

Български интерфейсен пакет за Kaspersky Anti-Virus v6.0.0.300

>>>Български за Kaspersky Internet Security v6.0.0.300<<<

или

>>>MIRROR<<<

B)

Начин на инсталиране::

1) Инсталирате си Kaspersky Internet Security/Kaspersky Anti-Virus.

2) След приключване на инсталацията, рестартирате компютъра в Safe Mode (безопасен режим). Можете да отложите настройката на програмата, тъй като прозорците на Съветника са преведени и ще ви е по-ясно какво да правите.

3)Инсталирате си БГ пакета съответно за Kaspersky Internet Security/Kaspersky Anti-Virus (трябва да сте в Safe mode)

4)Рестартирате компютъра и се наслаждавате на Бъгларска версия на продукта :hush:

Please Don't Mirror!!!

Редактирано от Dumper (преглед на промените)

• Отговори 113
  • Прегледи 26,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

на какъв език трябва да е Касперски (анг. или рус.) за да може да се инсталира БГ превода

Мерси предварително за отговора ти

При мен НЕ се преведе нищо... Инсталира се по вода ама нищо не се преведе... :hush:

При мен при опит да преведа на Kaspersky Anti-Virus 6.0.0.299, спазвайки публикуваните инструкции се получи следното:

10gftr9.jpg

Още по-неприятното е, че при опит за деинсталиране на българския пакет (отново в Safe mode) не последва нищо, показаната картинка с напълно липсващи наименования на опциите и менюта се запази. Най-неприятното от всичко, бе факта, че нямах достъп дори до менюто Exit (което липсваше при клик с десен бутон върху иконата в трея), което значително затрудни опитите ми за деинсталация или поправка на инсталацията. Единствения начин, чрез който успях да се преборя, бе отново в Safe mode чрез Unloker да изтрия цялата папка на антивирусната програма и при стартиране в нормален режим да я инсталирам на ново.

Поради моето недоглеждане за наличие на официална версия на Kaspersky Anti-Virus 6.0.0.300, поне със сигурност устновихме, несъвместимостта на този пакет с версия 299 и възможните негативни последствия от опит за инсталине на българската локализация.

Опитах и с инсталация на Kaspersky Anti-Virus 6.0.0.300 en отново спазвайки посочена инструкция за инсталиралиране на локализацията, веднага след инсталация на Kaspersky Anti-Virus 6.0.0.300 в Safe mode, но този път резултата беше, че програмата остана отново с превод на английски!?

Къде грешим? Ако грешката е в нас? Надявам се автора на превода да коментира настъпилите събития.

При опит за деинсталация или повторна инсталация на локализацията, отново се получава описания от мен проблем и приложената снимка дори и при версия на Kaspersky Anti-Virus 6.0.0.300??

Редактирано от Rub4o (преглед на промените)

При мен при опит да преведа на Kaspersky Anti-Virus 6.0.0.299, спазвайки публикуваните инструкции се получи следното:

10gftr9.jpg

Още по-неприятното е, че при опит за деинсталиране на българския пакет (отново в Safe mode) не последва нищо, показаната картинка с напълно липсващи наименования на опциите и менюта се запази. Най-неприятното от всичко, бе факта, че нямах достъп дори до менюто Exit (което липсваше при клик с десен бутон върху иконата в трея), което значително затрудни опитите ми за деинсталация или поправка на инсталацията. Единствения начин, чрез който успях да се преборя, бе отново в Safe mode чрез Unloker да изтрия цялата папка на антивирусната програма и при стартиране в нормален режим да я инсталирам на ново.

Поради моето недоглеждане за наличие на официална версия на Kaspersky Anti-Virus 6.0.0.300, поне със сигурност устновихме, несъвместимостта на този пакет с версия 299 и възможните негативни последствия от опит за инсталине на българската локализация.

Опитах и с инсталация на Kaspersky Anti-Virus 6.0.0.300 en отново спазвайки посочена инструкция за инсталиралиране на локализацията, веднага след инсталация на Kaspersky Anti-Virus 6.0.0.300 в Safe mode, но този път резултата беше, че програмата остана отново с превод на английски!?

Къде грешим? Ако грешката е в нас? Надявам се автора на превода да коментира настъпилите събития.

При опит за деинсталация или повторна инсталация на локализацията, отново се получава описания от мен проблем и приложената снимка дори и при версия на Kaspersky Anti-Virus 6.0.0.300??

При инсталация на българската локализаця за Kaspersky Anti-Virus, много странно но се инсталира и ah.loc, който файл явно е присъщ за Kaspersky Internet Security (този файл със сигурност го засякох, възможно е да съществува дублаж или подмяна и на други такива), което според мен е повече от странно и обезпокояващо и ме навява на мисълта, че в превода за Kaspersky Anti-Virus са допуснати сериозни грешки и смесване на файлове от двете версии на Kaspersky. Надявам се автора да обърне внимание на това и да вземе отношение по въпроса!

Това все едно аз го написах! Абсолютното същото се получи и при мен.

Не е само при теб, при мен също не преведе английската версия!

Пъна "лайнарщина" е тоя превод ... - той дори не превежда нищо... аз 3 пъти пробвах 2-та пъти НИЩО НЕ СЕ ПРЕВЕДЕ а единия път ми изкара както и на ВАС... никакви букви...

Трийте я тая тема с тея нещастни линкове поне хората да не си ОМАЗВАТ антижирусните... angry.gifsad.gif;):huh::nono::wors:

Открих къде е грешката!!!

Инсталатора не е направен коректно! Ако използвате автоматични настройки за инсталация, така както е направен инсталатора за локализацията, превода се инсталира директно в C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 6.0, което е некоректно. Файловете би трябвало да се намират в C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 6.0\Skin\en

Съответно има начин ръчно да поправите това и да подкарате програмата с превод на български, но за целта е необходимо да направите следното (до появата на коректен инсталатор или чрез опит да задете път повреме на инсталация, не както стандартно тя показва, а до C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 6.0\Skin\en)

Стъпките с които можете да накарате програмата да работи коректно на български са следните:

Подкарвате инсталатора и му задавате път за инсталиране където пожелаете, примерно С:

След което влизате в директорията C:\Kaspersky Anti-Virus 6.0 там са разположени всички файлове за локализация на български. Рестартирате системата в Safe Mode, отивате в директорията в която е инсталиран касперски и по-точно в: C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 6.0\Skin\en

Препоръчвам ви преди това да преместите всички налични файлове там, в една директория примерно Backup, по този начин ще запазите оригиналния английски превод, ако се наложи в последствие да бъде използван или върнат. Премествате всички файлове от мястото където сте инсталирали превода (приехме че го инсталираме в C:\Kaspersky Anti-Virus 6.0) в директорията C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 6.0\Skin\en

Рестартирате системата в нормален режим и вече наистина имате локалиризан и работещ Касперски Антивирус на български!

Честито.

Да се надяваме инсталатора да бъде коригиран или поне официално да бъде вметнато уточнението къде точно да бъде инсталиран превода, за да няма подобни проблеми.

Ето го и нагледния резултат:

10ghhj7.jpg

Благодаря все пак на Dumper за превода и безкрайно ценя труда му, да прави живота на потребителите по-лесен с локализациите, които така неуморно майстори и се надявам да не се е засегнал от забележката, която се наложи да направя.

Със здраве!

Редактирано от Rub4o (преглед на промените)

Съжалявам, че трябваше да стане така, че да пусна и аз превод на тези две страхотни програми.

Значи за информация на всички: Аз и Dumper правехме превод на КАВ и КИС 6.0. Преди около седмица го разбрахме това и двамата. След кратък чат по ICQ разбрах, че може да съгласуваме превода и да пуснем една версия, която да бъде оптимално добре преведена. Чаках Dumper да ми пише и да обсъдим как да разпространим превода, но уви виждам, че има пуснат превод без аз да знам и при това с неработещ инсталатор. Щом Dumper е решил така - ОК така да бъде. sad.gif

Ето на всички почитатели на Касперски превода: :P

1. За да инсталирате превода не е необходимо да рестартирате вашия компютър в сейф мод и там други глупости. Единственото нещо, което трябва да направите е да изключите самозащитата на програмата от Settings -> Service и махате отметката на Enable Self-Defence, както е показано на снимката отдолу. Не се налага да спирате Касперски докато инсталирате бълкарския за него. Така вашата система остава защитена. След инсталиране на българския можете отново да включите самозащитата и тогава да рестартирате Касперски. Така сте 100% защитени!

Settings.jpg

При деинсталиране също трябва да изключите самозащитата!

2. След това сваляте съответния файл:

- За Касперски Интернет Секюрити от тук.

- За Касперски Анти-Вирус от тук.

Стартирате го и по подразбиране е зададена инсталационната папка на съответния продукт. Ако сте го инсталирали в друга папка, то единствено трябва да зададете папката, в която сте инсталирали Касперски. Инсталатора сам намира файловете, които трябва да замени, като им прави резервно копие. Ако имате проблем с превода, то стартирате деинсталатора и той възвръща оригиналните файлове на програмата. Превода е правен за английската версия на програмата, но мисля че ще работи със всички версии на Касперски 6.0, с малко помощ от ваша страна :P

Ами ... приятно ползване на всички и очаквам вашите мнения за превода, като тепърва започва неговото развиване cool.gif

Пожелавам Ви приятен и спокоен ден на всички без вируси и интернет заплахи ;)

+ Едит: 24.05.2006 Нова версия на превода - 2.0. Линковете са горепосочените. Вече и инсталатора и деинсталатора са на Български език. Препоръчва се деинсталиране на предишната версия и тогава да инсталирате новата версия!

+ Едит: 25.05.2006 Нова версия на превода - 4.0. Малко е променен както инсталатора, така и деинсталатора. Ако има предишни версии на превода, то инсталатора автоматично ги деинсталира и след това инсталира новата версия! Има някои подобрения и допълнения на превода! Препратките са горепосочените. :clap:

---------

sad.gif От Касперски Лаб отказаха създаване на официална българска версия на техните продукти, но пък за сметка на това получих официално разрешение, за пускането на този превод cool.gif

--------

+ Едит: 27.05.2006 Нова версия на превода - 5.0. Малко подобрен инсталатор. Променен надпис с "Дата на дефинициите"! Препратките са горепосочените. :wors:

+ Едит: 6.06.2006 Нова версия на превода - 6.0. Подобрен и допълнен превод! Препратките са горепосочените.

+ Едит: 24.06.2006 Нова версия на превода - 7.0. Малко променен превод на обновителя! Препратките са горепосочените.

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

Много гадно ... с тва влизане под сейф мод... само рестартиране като луд..

Много гадно ... с тва влизане под сейф мод... само рестартиране като луд..

Защо рестартираш в сейф мод????

При тази версия не е нужно да го правиш. Само изключваш самозащитата на Касперски, инсталираш и рестартираш Касперски. Това е! Много просто и лесно, без да се налага да рестартираш!

• Автор

Искам да се извиня на всички за причиненото неудобство, но в бързината съм пропуснал един ред в скрипта на инсталатора. Това ще бъде поправено на 25.05.2006 г. и линковете обновени, а до тогава МОЛЯ ВИ не инсталирайте пакета. Толкова от мен, ако не ви се чака имате друга алетрнатива

Поздрави!

Редактирано от Dumper (преглед на промените)

Не е ли опасно да се изключва самозащитата??

Докато Касперски е активен - не. Каквото и да стане Касперски ще го засече. А ако не се изключи самозащитата няма да се инсталира българския. След инсталацията може веднага да се включи. А и не се налага рестартиране на компютъра!

Защо рестартираш в сейф мод????

При тази версия не е нужно да го правиш. Само изключваш самозащитата на Касперски, инсталираш и рестартираш Касперски. Това е! Много просто и лесно, без да се налага да рестартираш!

Ами по-нагоре така бяха писали...

Браво tigertron,поздравления за превода!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.