Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се лекувате?

На кои методи разчитате повече 22 гласували потребители

1. 1. На кои методи разчитате повече

• На традиционната медицина
      47%
      10
    • На нетрадиционната-билколечение, хомеопатия и др.
      9%
      2
    • Самолекувам се
      28%
      6
    • Не боледувам
      14%
      3

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Как се лекувате, най – често, когато сте болни?

- от домашен/личен лекар

- от лекар специалист

- от фитотерапевт

- от иглотерапевт

- от мануален терапевт (масажист)

- от хомеопат

- от билкар/знахар

- от психотерапевт

- чрез самолечение

- изобщо не се лекувам, чакам да ми мине

Аз лично съм много доволен от личния си лекар и бих го препоръчал на всеки софиянец... Иначе резонно ползвам билки (мразя хапчета и ампули от малък) и обичам (отскоро) да чета литература по алтернативна медицина.

Редактирано от Trichocephalus
добавена анкета (преглед на промените)

• Отговори 56
  • Прегледи 11,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Основните неща ги знам и не ми се налага да досаждам на джипито за щяло и нещяло. Все пак тренинга с отглеждането на две деца си казва думата. Но съм твърдо против антибиотиците. Само в краен случай

Как се лекувате, най – често, когато сте болни?

Чай с ром biggrin.gif

- от домашен/личен лекар

Тия освен бележки да драскат друго не могат. :wors:

Е, зависи от какво сме болни........някои от изброните са само за определени оплаквания /напр. мануален терапевт/, иначе за GP - тата и аз съм съгласна :wors:

Нямам вяра много на доктори,в повечето случаи се спасявам сам.

1-2 чайчета и 1/максимум/ хапче.. тоест самолечение :) Не обичам хапчета и да ми налагат какво да пия..

Първо вземам голяма доза Витамин С. Ако не помогне, следва още по-голяма доза Фервекс, Упсарин и отново Витамин С. Ако пък и това не помогне се моля, да успея да си открия личният лекар. cool.gif

Аз сам наидеята, че с лекарства ти минава за една седмица, а без за седем дни.Затова не пия хапчета за щяло и не щяло.

Зависи от какво съм болна,ако е настинка или грип както bo6ko "чай с ром",но ако е по сериозно вече търся доктор .

Първо вземам голяма доза Витамин С. Ако не помогне, следва още по-голяма доза Фервекс, Упсарин и отново Витамин С. Ако пък и това не помогне се моля, да успея да си открия личният лекар. cool.gif

Абсолютно същото. :speak:

А пък и с личната лекарка имаме доста разногласия - не иска да дава направления. За задължителните изследвания дето се правят на определенно време да не говорим sad.gif Абе трагедия. Сега съм решила да я сменям в края на лятото. Дано попадна на някой по-свестен, но като слушам от познати май вероятността не е много голяма.

Аз се лекувам по руски... с водка :)

Напълно си прав - по-добре пиян,отколкото болен ! cool.gif

• 2 седмици по-късно...
Много сън и аспирин .... :)

Правилен поглед по въпроса. Само за аспирина ... май преди него има доста по-подходящи неща. Незнам защо не произвеждат вече добрите стари лекарства. Били вредни - но пийнеш едно и си ОК! амидофен, хинин, стихинин... май прекалих! :)

Аз се лекувам по руски... с водка ;)

Мене па не ми действа

Виж ракийката е друго нещо ;)

Като има наоколо и някоя "лекарка" да ме лекува с изпитани лекове тип ласки и целувки и ми минава мигновено :)

Звиси от каквосъм болна:

*грипче-самолечение

*неизвестна болка-ами посъветвам се личния доктор(почти винаги),ама вече много ги мразя тия доктори..един път на такава опасност ме изложиха... :clap:angry.gif:clap:

Редактирано от TaRantuJ|kA (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
На доктори на ходя, щото ще ми кажат, че съм пред умирачка. biggrin.gif

Напълно съм съгласна, според мен повечето лекари вече (естествено има малко изключения) лъжат много и ти предписват допълнителни лечения и процедури или те изкарват болен от поне 2-3 други неща, само и само да ти вземат парите. :wors::baby::down:

Имам късмет, че майка ми е фармацевт а баща ми е лекар :) Поне на тях мога да се доверя напълно :)

Аз разчитам също на самолечението. По принцип гледам да избягвам болниците и лекарите, но когато се наложи нема бягане :)

вярно е че личните лекари не струват много

но самолечението не винаги помага - един прост пример :

Боледувах страшно много като малка и сега не ми действат разни аналгини и парацитамоли да не говорим за чайчета и аспирини и за да не се докарам до пневмоня(веднъж вече го направих) трябва до ходя при лекарите(дето просто не ги понасям) да ми изписват разни скапани антибиотици иначе оправия няна.

Така че се лекувам здраво, та белким мина по-леко

и още нещо не знам как е при вас, но аз чакам с месеци за 1 направление за скапания очен лекар, направо като чуя думата лекар се изприщвам - нали знаете нй-лесно се умира с лекарска помощ

ако има лекари тук да не ми се обиждат, защото съм предубедена, но просто няма как да не съм

Редактирано от Sawi (преглед на промените)

От самолечителите съм на мнение, че печено пиле, бутилка "Слънчев бряг" и после яка кака лекува всичко.

В България страдах от алергия.Цъфтежът на липи ми действаше като игли на очите.Пет години се дупчих превантивно с алергозани и може би получих едно леко успокоение.GP-то ми каза, че само рязка смяна на климата ще подобри имунната ми система.Купих си билет и си бих капаците.Много се страхувах от домашен прах също.Веднага си направих тест за алергия.Страно, тук медицината е по адвансерска и ми взеха кръв, вместо да ме драскат с ножче по ръцете и да ми сипват капки.Изкараха ме по-здрав от римски гладиатор.На всичко отгоре ми казаха, че хаповете дето съм ги мъкнал от България, мястото им е в контейнера за смет и мога да ги пия наместо виолетки.Храна, въздух, вода, болести са други и организмът ми се е превключил.Сега мога да си заровя носа в лопата за смет и да вдишвам праха по-страстно от колумбийски прах.Нищо ми няма.Никави кашлици, хреми и други дразнещи алергени.

Чукам на дърво, чукам на глава, дърпам си ухото и целувам пръсти.

Чай с ром biggrin.gif

съглстна съм (дори и да не си болен)

не обичам да пия лекарства и мисля е вредно дори ( в някои случаи)

С личен шаман - при най-тежки случаи,

В леки случаи взимам пример от своя домашен любимец - моето куче, а именно, оставям да ми мине като на кученце :)

Редактирано от proletsearch (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Баба ми лекува всичко с ракия и вече е на 96 години. Изводите си ги правете сами.

Най- често ходя при личната лекарка!

Но препоръчвам на всеки поне веднъж годишно да спазва диета (лечебен глад!), която включва поне една седмица само ядене на полодове, чай и мед! След тази една седмица следва и захранване- то трябва да трае толкова, колкото е била самата диета. Започвате постепено да ядете супи (на първия ден), после по малко зеленчуци, после хляб и накрая на захранването започвате да поемате и животински храни, като млечни изделия, месо и др.

МНОГО ВАЖНО е да знаете, че ако пропуснете захранването можа да си доведете сериозни главоболия! Например може да си докарате язва или болки в корема, ако не спазите дните за захранване.

Цялата тази диета се препоръчва за прочистване на организма от триглицериди и най-вече от вредния за нас холестерол, натрупан в следствие на употреба на животински изделия, а и не само!

Успех на всички в това нaчинание!

Със здраве! :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.