Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се лекувате?

На кои методи разчитате повече 22 гласували потребители

1. 1. На кои методи разчитате повече

• На традиционната медицина
      47%
      10
    • На нетрадиционната-билколечение, хомеопатия и др.
      9%
      2
    • Самолекувам се
      28%
      6
    • Не боледувам
      14%
      3

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

В древния Вавилон хората излизали на пазара и там имало специално място, където обменяли опит един с друг за своите болежки. Така медицината се развивала, отваряли се много нови идеи, а и бързо се хващали шарлатаните, защото като няма ефект или е обрътен ефекта веднага се разбирало. Ето виждам как ние вече ги настигаме тези древни цивилизации. С малко усилие може и да ги изпреварим с идейте.

• Отговори 56
  • Прегледи 11,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Основните неща ги знам и не ми се налага да досаждам на джипито за щяло и нещяло. Все пак тренинга с отглеждането на две деца си казва думата. Но съм твърдо против антибиотиците. Само в краен случай

При лека хрема нещо дразнене на гърлото веднага почвам самолечение. Толкова съм бил болен, че знам как да се лекувам. Ако е по-сериозно като температура и тк. вече трябва да говоря с лекаря (не личен, ами познати).

При температура, кашлица, зачервено гърло и изобщо стандартни симптоми на настинката които ми се случват от време на време не виждам никакъв смисъл да си мърдам задника по далече от най-близката аптека.

Със сливомицин или гроздомицин. За някои случаи и червено.

Българската домашна ракия е чудо за болестите.Червеното вино също.

Малко движение и хранителен режим по време на настинка също са от полза.Но никога не пренебрегвам и съвет на лекар или билкар...И май определено предпочитам нетрадиционната медицина.Само ако онези билкови отвари можеха да имат по-приемлив вкус...

Трябва да съм наистина жалка картинка за да посетя лекаря...Ако все пак се излъжа и отида се доразболявам още повече докато вися пред кабинета му...след това като влезна вътре и му видя глупавата невежа мутра тъпо си казвам: " Защо съм дошла та аз се чувстма прекрасно?". Скалъпват ми някъв претупен преглед оставам лев и колко там е вече...( правете си сметка от кога не съм ходила) взимам една надраскана рецепта и се прибирам в къщи. Понякога минавам през аптеката понякога хвърлям рецептата, но винаги се успокоявам защото знам, че колкото и жалка да изглеждам винаги има и по - зле от мен...Наистина ги мразя тея лекари...капчица състрадание и компетентност няма в тях...Даммм, стоя далеч от тях освен ако не съм стигнала съвсем дъното...

Лекувам се различно, зависи от болестта, която ме е "сграбчила". Ако е нещо елементарно като въспалено гърло / хрема, то се лекувам сам с няколко чая и малко свеж въздух. Вече ако е нещо сериозно, като по очите, ушите, кожата, ходя по специалист, защото съм патил от самолечение.

• 1 месец по-късно...

Зависи от какво съм болна,ако не е нещо сериозно сама се лекувам,понякога ходя и до личния...няма много полза ама... :wors:

• 1 месец по-късно...

- от домашен/личен лекар

Ама и аз някой път се лекувам сама. :temperature::ill:

• 2 седмици по-късно...

Не искам и да чувам за лекари и тем подобни. Преди 4 години ми направиха спешно операция и на следващия ден след нея ме преместиха в друга стая, където бях сама. Да ви кажа честно, добре че бяха санитарките да ми носят някакво подобие на храна, защото 4 дни не видях нито лекар, нито мед. сестра. А иначе като изключим това ми премеждие "боледувам" доста рядко, понеже редовно вземам превантивни мерки с ракийка и салатка :yanim:

Винаги започвам сама лечението... чай с мед и лимон, ударни дози витамини, fervex, много течности... Но ако до 3тия ден не съм усетила подобрение си ходя на лекар.. Всъщност един от най-добрите ми приятели учи вече 4-та година медицина и честичко се консултирам с него за разни лекарства и кои са безопасни за самолечение :rolleyes:

Коняк с чай от шипка + прясно изцеден лимонов сок - всичко в огромни количества и съм 6 laugh.gif

А ако има и кой да ме стопли,още по-бързо оздравявам :angry:

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

Ми... с лекарства , чайове и т. н. :)

Винаги започвам сама лечението... чай с мед и лимон, ударни дози витамини, fervex, много течности... Но ако до 3тия ден не съм усетила подобрение си ходя на лекар.. Всъщност един от най-добрите ми приятели учи вече 4-та година медицина и честичко се консултирам с него за разни лекарства и кои са безопасни за самолечение :speak:

Абсолютно същото е и при мен и действа безотказно. :angry:

Другия вариант е лекуване с алкохол - и да не помогне нали по-добре да си пиян, отколкото болен. biggrin.gif

Винаги започвам сама лечението... чай с мед и лимон, ударни дози витамини, fervex, много течности... Но ако до 3тия ден не съм усетила подобрение си ходя на лекар.

И аз така, ама ако не е леко в началото направо тичам при доктора, защото съм случила на много добър и съм много доволна.

Не е необходимо един лекар да те тъпче с химии за да е добър.

Алкохол и... чай ако нямам сили да се боря срещу хората дето ми го пробутват.Не обичам лекари, не обичам и лекарства.Май не казвам нищо ново.А да, като се разболея си бия и голяма доза самосъжаление, но само ако няма хора около мене.Не е приятно,но пък след време олеква.

• 8 месеца по-късно...

Лекарства пия само по изключение.

Иначе, от около година си намерих страхотна лекарка - хомеопат, много съм доволна!!! Ефектът е невероятен, лекарствата са безвредни и не са скъпи...

Аз залагам на домашната ракия или поредната групова терапия с фалшива боб. Понякога ако почна да кашлям или нещо такова, правя си една греяна ракийка ( по мойта си рецепта ) и ми минава за 1-2 дни. То да чукна на дърво, напоследък болежките са само настинки и леки хреми. ДОбре, че е нищо по-сериозно. Хо както казва един лекар от един сериал:

Човек има поне по 3 болести, за които не знае и не се лекува.

Чекам да ми мине :wors:

Ако е настинка много лимонов сок и коняк с горещ чай-екстра супер ставаш ;)

Мразим лекарства,само Алка Зелцер признавам ;) ,и аспирин и течен аналгин ама трябва да съм много на зор ;)

Гледам да не боледувам, за да не се лекувам.

последната ми сериозна болешка, беше грип преди 6 години ;)

като изключа 7 шева на полу-упоика

Редактирано от saentist (преглед на промените)

• 7 месеца по-късно...
много ми трябва достъп до www.naturalstandard.com

и по-точно материалите за rutin, oxerutin и troxerutin

ако някой може да помогне ...

Това е платен сайт, предлагат се разни продукти за консумация и явно трябва да им кихнеш за да ти покажат данните, които искаш. Друг е въпроса, че аз на подобни измислици не вярвам и не бих си пръскал парите там. Нито пък бих си купил продукти на нетрадиционната медицина.

не са продукти да консумация, а монографии и то страхотни, виж демото

много лекарства са на базата на растителни продукти

т.е. тук не става въпрос въобще за нетрадиционни лекарства

Редактирано от mira60 (преглед на промените)

не са продукти да консумация, а монографии и то страхотни, виж демото

много лекарства са на базата на растителни продукти

т.е. тук не става въпрос въобще за нетрадиционни лекарства

ок, не ме интересуват, аз не вярвам на билкарската медицина и прочие шарлатанщини, не употребявам билки освен за чай и подправки за манджа. Да имат разни действащи вещества, спор няма, да имат лечебни свойства, но пак няма да дам пари за някакви такива препарати. По-добре да си бъде чисто химично създадено и проверено за да си сигурен за качеството и пропорциите на веществата. Билките винаги имат и странични ефекти, но феновете на билките никога не мислят за това. Иначе растителните продукти станаха бизнес на купища шарлатани като "Хербалайф" у нас (пък и не само у нас) и ме отвращават, затова и съм допълнително резервиран към подобни продукти. А иначе нека са си монографии, всеки има право да си пише монографии, ако се интересуваш от действащи вещества и от медицина, по-добре чети истински статии и изследвания за съответните вещества, а не подобни монографии, просто е по-сигурно, че ще намериш точни данни.

Редактирано от weselqk (преглед на промените)

Като ви чета постовете- направо да плача ли , да се смея ли....Първо доуточнете темата- как лекувате КАКВО ??? Да, ако става дума за настинка- нищо повече от витамини и чайове. За ракийката- явно хората си я пият и болни, и здрави, само намират правилния повод. Аз съм лекар и не одобрявам много самолечението на нещо, което не е ясно какво е. Защото е много неприятно да ти дойде някой след като се е "налекувал" с какво ли не и се е забатачил здраво, а после е с претенции за бързо подобрение.

И не ми се коментират нашироко такива като dindi- да знаеш, че и лекарят не иска да гледа твоята умна и начетена физиономия, която тъпо е отишла при него без нужда. Така че си късай рецептите и оцелявай по законите на естествения подбор.

Редактирано от dimadoctor (преглед на промените)

аз лично използвам рейки терапия. абсолютно действащ и безотказен метод за тези които го ползват. лекува всичко.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.