Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой хард да купя

Featured Replies

Бях си харесал 250, Samsung, ATA/100, 7200, 8192k, но днес като отидох в магазина ми казаха, че гаранцията му е 1 година, което сериозно ме разубеди. Преди това бях чул че не са лоши тези хардове от хора, които ползват такива (или подобни, не съм сигурен). Другият вариант, на който се спрях веднага е 250, Maxtor, ATA133, 7200, 16MB. Гаранцията му е 3 години на мисля, че Maxtor не са от най-добрите марки за хардове. Разликата в цената не мисля че е от съществено значение, но разликата в гаранцията мисля че е. Вие кое препоръчвате че утре след работа трябва отида да го поръчам.

Ми като гледам разликата в гаранцията е показателна за избора.Гледа ли за други аналогични марки?

Бях си харесал 250, Samsung, ATA/100, 7200, 8192k, но днес като отидох в магазина ми казаха, че гаранцията му е 1 година, което сериозно ме разубеди. Преди това бях чул че не са лоши тези хардове от хора, които ползват такива (или подобни, не съм сигурен). Другият вариант, на който се спрях веднага е 250, Maxtor, ATA133, 7200, 16MB. Гаранцията му е 3 години на мисля, че Maxtor не са от най-добрите марки за хардове. Разликата в цената не мисля че е от съществено значение, но разликата в гаранцията мисля че е. Вие кое препоръчвате че утре след работа трябва отида да го поръчам.

Кой ти е казал, че Maxtor не са от най-добрите марки?

Имаше една такава тема за хардове, потърси из форума Night Raven беше наблегнал на качествата на всяка марка от там може да се убедиш за всяка една от тях!

Аз съм твърдо за Maxtor, позлвам съм само такива досега без никакви пеоблеми да чукна на дърво. Всеки с предпочитанията си разбира се, но aз винаги при своя пукупка бих взел Maxtor или Seagate!!!

поздрави cool.gif

Мнения много. Всяка марка е добра в различна насока. Maxtor-ите са малко по-топли от останалите и много хора се оплакват, че са по-кофти. По-скоро Maxtor имат малко повече кофти партиди от другите производители. На кофти бройка може да се случи от всички марки.

Maxtor се справят доста добре с голям поток информация и големи файлове (копиране и поточно видео). Hitachi например имат доста ниско и бързо време за достъп и се справят с малки файлчета, което ги прави добри за файлови сървъри. Seagate пък имат 6 години гаранция и са по-хладни. Samsung са доста тихи и съм чувал добри думи за тях.

Реално погледнато всяка една марка сега предлага добро качество за обикновения потребител. Може би само ExcelStor малко са ми като трън в очите, но мисля, че всички останали, за средностатистическия потребител, са с напълно задоволително качество.

И аз мисля че Maxtor са най-добрите все още почти никакви проблеми с него

Ето какво бих си купил без да се замислям. И аз като всички го казвам, ама наистина от опит

Seagate - а какъв да бъде,ти решаваш.

С уважение:

И WD са алтернатива, но в последно време поизчезнаха от българския пазар biggrin.gif

Наскоро четох някъде, че пак почват да ги внасят у нас.

Seagate определено имат много добри модели(особено новите 7200.10 с перпендикулярен запис :) ), а купиха и Maxtor, което доказва, че са доста сериозен производител на хардове.

Редактирано от myd (преглед на промените)

Кой ти е казал, че Maxtor не са от най-добрите марки?

Имаше една такава тема за хардове, потърси из форума Night Raven беше наблегнал на качествата на всяка марка от там може да се убедиш за всяка една от тях!

Аз съм твърдо за Maxtor, позлвам съм само такива досега без никакви пеоблеми да чукна на дърво. Всеки с предпочитанията си разбира се, но aз винаги при своя пукупка бих взел Maxtor или Seagate!!!

поздрави cool.gif

И аз така мисля... Имам и MAXTOR и SEAGATE и при двата нямам никакви проблеми...

Maxtora дори е на 3-4 години и си работи без проблем...

seagate ,а ако искаш по-евтин hitachi....

Над 4 години съм с Maxtor 40gb. Още е като пушка, не пада под 50 градуса, и обикновено е 60, но това е съвсем обичаино за него. Доволен съм, и смятам че те са наи-добрите!

Над 4 години съм с Maxtor 40gb. Още е като пушка, не пада под 50 градуса, и обикновено е 60, но това е съвсем обичаино за него. Доволен съм, и смятам че те са наи-добрите!

чувал съм лоши неща за скапващи се ненадейно макстори обаче....

Човекът е попаднъл на лош хард,късметче просто!

Редактирано от Lorenzo (преглед на промените)

Много неща са на късмет да ти кажа, имах един приятел който си купи Seagate и му сдаде багажа до първия месец, всичко е относително както гласи един закон от физиката :)

Ползвам Maxtor от 1999г. насам, имам много приятели също които имат такива и не съм чувал за лоша случка.

Хайде да не го обръщаме на спор темата, а нека сам прецени какво да си купи.

Какъвто и хард да си купи, ако не случи на партида...

Имам Seagate 80GB и hitachi 120GB и определено мисля да изхвърля първия за сметка на още едно hitachi...

Ами как да си реши човека какво да си купи като не видях обосновано обяснение защо дадена марка е "най-добрата". Реплики от сорта "чувал съм нещо си" не помагат. Както се каза е късмет, защото всяка марка си има и неуспешни бройки, които по правило се продават на източноевропейския пазар. След като търговеца дава само една година гаранция на продукт, който нормално трябва да има минимум 2 години, значи или продукта не е свесен, или търговеца не е сериозен.

И WD са алтернатива, но в последно време поизчезнаха от българския пазар biggrin.gif

Наскоро четох някъде, че пак почват да ги внасят у нас.

Seagate определено имат много добри модели(особено новите 7200.10 с перпендикулярен запис ;) ), а купиха и Maxtor, което доказва, че са доста сериозен производител на хардове.

Сериозно ли Seagate купиха Maxtor? Можеш ли да дадеш повече инфо?

Ами как да си реши човека какво да си купи като не видях обосновано обяснение защо дадена марка е "най-добрата". Реплики от сорта "чувал съм нещо си" не помагат. Както се каза е късмет, защото всяка марка си има и неуспешни бройки, които по правило се продават на източноевропейския пазар. След като търговеца дава само една година гаранция на продукт, който нормално трябва да има минимум 2 години, значи или продукта не е свесен, или търговеца не е сериозен.

Ами ако беше гледал по внимателно и съсредоточено щеше да видиш че повечето хора казват с какви хардове са (или били) и казват изживялите си моменти с тях... и по мненията на потребителите (поне повечето) MAXTOR и SEAGATE са "ДОБРИ"...

послепис: Вече самия потребител който ще си купува ще си прави сметка...

Ами ако беше гледал по внимателно и съсредоточено щеше да видиш че повечето хора казват с какви хардове са (или били) и казват изживялите си моменти с тях... и по мненията на потребителите (поне повечето) MAXTOR и SEAGATE са "ДОБРИ"...

послепис: Вече самия потребител който ще си купува ще си прави сметка...

Напротив, много внимателно прочетох всичко и стигам до заключението, че всеки си хвали неговото, без да каже защо то е най-добро (освен защото го има).

Да се повторя: най-добро няма. Всеки хард диск има по-силни и слаби страни спрямо останалите.

По-важното е, че всяка марка е достатъчно качествена за средностатистическия потребител. Проблемите са свързани с попадане на кофти бройка, което може да се случи с всички марки. Най-често има оплаквания от Maxtor, защото са най-разпространени. Защо няма много мнения (и съответно оплаквания) за Western Digital? Защото са малко известни. Нормално и логично.

Да се повторя: най-добро няма. Всеки хард диск има по-силни и слаби страни спрямо останалите.

По-важното е, че всяка марка е достатъчно качествена за средностатистическия потребител. Проблемите са свързани с попадане на кофти бройка, което може да се случи с всички марки. Най-често има оплаквания от Maxtor, защото са най-разпространени. Защо няма много мнения (и съответно оплаквания) за Western Digital? Защото са малко известни. Нормално и логично.

Точно така е. И аз го казах, че във всяко стадо си има и черни овце. WD е може би слабо разпространено в България, но тук в Германия е най-използваната марка и въпреки това се води и като супер надеждна. Maxtor i Seagate също се водят като добри хардове. За останалите никой не говори.

Точно така е. И аз го казах, че във всяко стадо си има и черни овце. WD е може би слабо разпространено в България, но тук в Германия е най-използваната марка и въпреки това се води и като супер надеждна. Maxtor i Seagate също се водят като добри хардове. За останалите никой не говори.

iovi !!!

Положението в Германия не е като в България!!!!!! Тук се продават от големия сандък. А гаранциите се пишат, колкото хората да си купят диск. Без него за къде си? А как е при теб? Дискът ти е опакован в кутия, със нужния сертификат за качество и т.н. Няма такива работи тук. Ако пък го купуваш от провинцията - да не ти говоря!!!!! Ето, затова не съм описал защо не съм доволен от моя бивш MAXTOR

Купих го и на първата година здаде богу дух. Гаранционен! Върнаха го в София, стоя 8 месеца на ремонт. Никой не ми се и обади. Накрая попитах къде е диска, а Те ми отговориха, че не ми признават гаранцията. Но и диска до ден днешен не ми върнаха. Е, аз не съм стоял без диск.Сега си имам 2Х 250 гига и съм си добре. Като напиша и за тях, ще мина на WD.Но пак няма да са от Германия а от кошницата на някой търговец с много пари!!!!!!

С уважение:

iovi !!!

Положението в Германия не е като в България!!!!!! Тук се продават от големия сандък. А гаранциите се пишат, колкото хората да си купят диск. Без него за къде си? А как е при теб? Дискът ти е опакован в кутия, със нужния сертификат за качество и т.н. Няма такива работи тук. Ако пък го купуваш от провинцията - да не ти говоря!!!!! Ето, затова не съм описал защо не съм доволен от моя бивш MAXTOR

Купих го и на първата година здаде богу дух. Гаранционен! Върнаха го в София, стоя 8 месеца на ремонт. Никой не ми се и обади. Накрая попитах къде е диска, а Те ми отговориха, че не ми признават гаранцията. Но и диска до ден днешен не ми върнаха. Е, аз не съм стоял без диск.Сега си имам 2Х 250 гига и съм си добре. Като напиша и за тях, ще мина на WD.Но пак няма да са от Германия а от кошницата на някой търговец с много пари!!!!!!

С уважение:

И какво е заключението? Че марката не е толкова от значение, колкото късмета. Дано някога и в България имаме шанса като изпрегне нещо да отидем в магазина, да бръкнат в шкафа и да извадят нов продукт без да задават тъпи въпроси.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.