Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за грешка-Generic host process for win 32 services

Featured Replies

Появи ми се това 2uc4.th.jpg ,незнам какво означава,но разбрах за какво ми пречи-имам проблем с звука,нито на Bsplayer,нито на media player и на winamp няма звук,даже на музикалните файлове и грешка ми дава,а за филм просто няма звук.Моля за помощ как да се оправи това, а забравих,че като вчера рестартирах комп.и се оправи,но днес пак се появи.

Редактирано от галка (преглед на промените)

• Отговори 84
  • Прегледи 57,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Правилно, тоя ъпдейт оправя пропуските в защитата на Windows със SP3, щото в предишните ъпдейти са сгафили нещо и са направили това възможно. Компютъра ви се пълни с разни гадинки. Но трябва да си опр

Публикувани изображения

По принцип този процес няма общо със звука. Не би трябвало това да причинява проблема.

Конкретно за него няма да е зле да се сканира обстойно за гадинки. Влез в тази тема и си избери онлайн скенер, с който да сканираш. Отделно няма да е зле да сканираш с колкото се може повече програми (по принцип 3-4 са достатъчни, де, ама все пак). И не забравяй да ги ъпдейтнеш първо:

Spybot - Search & Destroy 1.4 (4.9MB),

Ad-Aware SE Personal 1.06 (2.8MB),

AVG Anti-Spyware 7.5.0.50 (6.2MB),

a-squared Anti-Malware 2.0.0.762 (15.6MB),

XoftSpySE 4.29.209 (1.9MB),

SpySweeper 5.2 (12.5MB).

Няма да е зле и да почистиш регистрите с някои от следните програми:

RegSupreme 1.4.0.46 (796KB),

CCleaner 1.34.407 (1.5MB),

Registry Repair 1.7 (2.0MB),

Registry Mechanic 5.2 (4.4MB).

Също ще е и добра идея да инсталираш последните ъпдейти за Windows.

Накрая, ако не се оправи, можеш и да сканираш с HijackThis 1.99.1 (208KB) - Do a system scan and save a log file и да копираш съдържанието от log файла тук.

За проблема със звука. Каква грешка ти изписва? С каква звукова карта си (какво дъно ако е вградена). Ако не знаеш каква е, използвай EVEREST Ultimate 2006 3.50 Final, за да разбереш каква е.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

• Автор

По принцип съм с нод32,той не ми показва вирус,сканирах сега с Ad-Aware SE Personal ,изчистих и регистрите с CCleaner,сканирах и с HijackThis 1.99.1-ето и съдържанието на лог файла-Logfile of HijackThis v1.99.1

Scan saved at 18:44:37, on 04.11.2006 г.

Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\WINDOWS\htpatch.exe

C:\Program Files\D-Tools\daemon.exe

C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe

C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

C:\WINDOWS\Datecs\Flex2K.exe

C:\Program Files\IVT Corporation\BlueSoleil\BlueSoleil.exe

C:\Program Files\IVT Corporation\BlueSoleil\BTNtService.exe

C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\CDANTSRV.EXE

C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe

C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe

C:\WINDOWS\system32\HPZipm12.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\Program Files\BitComet\BitComet.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe

C:\Downloads\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://google.icq.com/search/search_frame.php

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://google.icq.com

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://varnalan.com/

R3 - URLSearchHook: ICQ Toolbar - {855F3B16-6D32-4fe6-8A56-BBB695989046} - C:\Program Files\ICQToolbar\tbu48C0\toolbaru.dll

R3 - URLSearchHook: (no name) - {00A6FAF6-072E-44cf-8957-5838F569A31D} - C:\Program Files\MyWebSearch\SrchAstt\1.bin\MWSSRCAS.DLL

O2 - BHO: XTTBPos00 - {055FD26D-3A88-4e15-963D-DC8493744B1D} - C:\Program Files\ICQToolbar\tbu48C0\toolbaru.dll

O2 - BHO: IeCatch2 Class - {A5366673-E8CA-11D3-9CD9-0090271D075B} - D:\PROGRA~1\FLASHGET\jccatch.dll

O3 - Toolbar: ICQ Toolbar - {855F3B16-6D32-4fe6-8A56-BBB695989046} - C:\Program Files\ICQToolbar\tbu48C0\toolbaru.dll

O3 - Toolbar: FlashGet Bar - {E0E899AB-F487-11D5-8D29-0050BA6940E3} - D:\PROGRA~1\FLASHGET\fgiebar.dll

O3 - Toolbar: (no name) - {07B18EA9-A523-4961-B6BB-170DE4475CCA} - (no file)

O4 - HKLM\..\Run: [HTpatch] C:\WINDOWS\htpatch.exe

O4 - HKLM\..\Run: [DAEMON Tools-1033] "C:\Program Files\D-Tools\daemon.exe" -lang 1033

O4 - HKLM\..\Run: [nod32kui] "C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe" /WAITSERVICE

O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k

O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon.exe] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background

O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office10\OSA.EXE

O4 - Global Startup: FlexType 2K.lnk = ?

O4 - Global Startup: BlueSoleil.lnk = ?

O8 - Extra context menu item: &ICQ Toolbar Search - res://C:\Program Files\ICQToolbar\toolbaru.dll/SEARCH.HTML

O8 - Extra context menu item: &Search - http://edits.mywebsearch.com/toolbaredits/...?p=ZNxpt173YYBG

O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office10\EXCEL.EXE/3000

O8 - Extra context menu item: Сваляне на всички с FlashGet - D:\Program Files\FLASHGET\jc_all.htm

O8 - Extra context menu item: Сваляне с FlashGet - D:\Program Files\FLASHGET\jc_link.htm

O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\j2re1.5.0\bin\npjpi150.dll

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\j2re1.5.0\bin\npjpi150.dll

O9 - Extra button: Преведи - {60237576-b24c-4ba9-9740-c9f3ec9db557} - C:\PROGRA~1\SkyCode\WEBTRA~1\wt2ie.dll

O9 - Extra button: FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - D:\PROGRA~1\FLASHGET\flashget.exe

O9 - Extra 'Tools' menuitem: &FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - D:\PROGRA~1\FLASHGET\flashget.exe

O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

O12 - Plugin for .pdf: C:\Program Files\Internet Explorer\PLUGINS\nppdf32.dll

O16 - DPF: {1D4DB7D2-6EC9-47A3-BD87-1E41684E07BB} - http://ak.exe.imgfarm.com/images/nocache/f...tup1.0.0.15.cab

O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{75DD5EC4-315F-487B-955B-7BA7D7CA81DB}: NameServer = 83.228.85.17

O23 - Service: Adobe LM Service - Adobe Systems - C:\Program Files\Common Files\Adobe Systems Shared\Service\Adobelmsvc.exe

O23 - Service: BlueSoleil Hid Service - Unknown owner - C:\Program Files\IVT Corporation\BlueSoleil\BTNtService.exe

O23 - Service: C-DillaSrv - C-Dilla Ltd - C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\CDANTSRV.EXE

O23 - Service: NOD32 Kernel Service (NOD32krn) - Eset - C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe

O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe

O23 - Service: Pml Driver HPZ12 - HP - C:\WINDOWS\system32\HPZipm12.exe

използвах и еверест ама незнам какво по точно да видя-копнах това-1mq9.th.jpg

а,и да питам,след като почистих регистрите и сканирах,да рестартирам ли комп.?

Рестатиране не е нужно.

Препоръчвам да сканираш с повече от Ad-Aware. Една програма е недостатъчна. Това важи и донякъде за регистрите макар да не е до такава степен.

Можеш да опиташ да деинсталираш старите и да инсталираш най-новите драйвери за звуковата ти карта - CMI9739 UDA 039 (4.0MB).

Относно лог файла. Ами можеш да опиташ да спреш услугата на C-Dilla (друго съмнително не виждам) - Start Menu -> Run и пишеш services.msc, намираш услугата на C-Dilla, кликаш два пъти, избираш Disabled от падащото меню, кликаш бутона Stop и потвърждаваш с OK.

Ако нищо от двете не се оправи, можеш и да отвориш Event Viewer-а и да провериш дали не пише нещо по въпроса: Start Menu -> Run и пишеш eventvwr, кликаш на System и се оглеждаш нещо за Generic Host Process и/или svchost.

• Автор

ами какво да кажа-значи инсталирах драйверите(ама не махнах старите,незнаех как)но се получи,направих и това с C-Dilla.като инсталирах драйверите и искаше рестарт-сега е рестартиран и е добре-има звук.Благодаря ти нямаш си и представа колко много,само дано да не стане като днес пак,защото днес два пъти като рестартирах и се оправяше,но след около час и пак същото,дано сега е за постоянно.ако има нещо пак ще пиша.

И отново много много ти благодаря :speak: ,никога не бих се оправила сама.

ами какво да кажа-значи инсталирах драйверите(ама не махнах старите,незнаех как)но се получи,направих и това с C-Dilla.като инсталирах драйверите и искаше рестарт-сега е рестартиран и е добре-има звук.Благодаря ти нямаш си и представа колко много,само дано да не стане като днес пак,защото днес два пъти като рестартирах и се оправяше,но след около час и пак същото,дано сега е за постоянно.ако има нещо пак ще пиша.

И отново много много ти благодаря :speak: ,никога не бих се оправила сама.

Ако пак се появи някой от проблемите, пиши. Все пак не е сигурно дали са отсранени, минало е малко време. :)

• Автор

оффф,докато ти чета поста и пак се появи и пак си нямам звук,защооооо??

сега тръбва да ъпдейтна уиндолса ли,или какво,ох много ми е кофти

как се ъпдейтва?

Можеш да използваш автоматичните ъпдейти на Windows (някъде в старт менюто трябва да има линк за Windows Update) или Autopatcher ако искаш да ги имаш и занапред на твърдия диск.

Ето линк към Autopatcher 2006 August Full (258MB). След него излязоха само ъпдейти за септември и октомври, няма пълни версии, за да ти дам директно последната такава. Ето и линкове към двата последни месеца:

Autopatcher 2006 September Update (13.7MB)

Autopatcher 2006 October Update (42.2MB)

• Автор

когато ъпдъйтна уиндолса,ще се промени ли нещо друго,нещо по други програми,знам ли,какво по-точно се обновява?сигурно е тъп въпроса ми,ама като неопитна и незнаеща много предпочитам да питам преди да сгафя нещо.

Преди не мн време имах същия мистериозен проблем (тази тема). Продължи да се появява дори и след преинсталиране с пулен формат на харда?! На втория ден открих че с включен уиндоус файърлол спира да се появява (на мен си ми е бил винаги изключен,пречи ми да играя в батълнет, а твоя как е???), а след пълен ъпдейт на уиндолса не се е появявал повече и с изключен файърлол. Така и не разбрах каква е причината... Имам там едни подозрения ма са мн дълги и объркани, няма да помогнат в случая...

С две думи първо кажи как ти е файърлола!

Редактирано от ceci_folka (преглед на промените)

Щом въпросът е с цел научаване на нови неща, значи НЕ е тъп. Никой не се е родил научен.

Ъпдейтите обновяват самата операционна система. Има поправки на различни бъгове, затваряне на дупки в сигурността и др. Други програми не се променят. Винаги можеш да деинсталираш даден ъпдейт, който си инсталирала. Ъпдейтвай смело.

• Автор

Благодаря ти,аз вече бях прегледала темата ти,но не мисля,че искам да се стига до преинсталация на уиндолса и затова питам за други варианти.

В тази тема няма решение на проблема.

• Автор
Щом въпросът е с цел научаване на нови неща, значи НЕ е тъп. Никой не се е родил научен.

Ъпдейтите обновяват самата операционна система. Има поправки на различни бъгове, затваряне на дупки в сигурността и др. Други програми не се променят. Винаги можеш да деинсталираш даден ъпдейт, който си инсталирала. Ъпдейтвай смело.

благодаря за подкрепата.значи ей сега ще ъпдейтвам,а после доколото разбрах из между всички теми,които изчетох,мога да го деинсталирам от add/remove в контролния панел,нали?

Преди не мн време имах същия мистериозен проблем (тази тема). Продължи да се появява дори и след преинсталиране с пулен формат на харда?! На втория ден открих че с включен уиндоус файърлол спира да се появява (на мен си ми е бил винаги изключен,пречи ми да играя в батълнет, а твоя как е???), а след пълен ъпдейт на уиндолса не се е появявал повече и с изключен файърлол. Така и не разбрах каква е причината... Имам там едни подозрения ма са мн дълги и объркани, няма да помогнат в случая...

С две думи първо кажи как ти е файърлола!

извинявам се за грешката, без да искам постнах първо само линка

благодаря за подкрепата.значи ей сега ще ъпдейтвам,а после доколото разбрах из между всички теми,които изчетох,мога да го деинсталирам от add/remove в контролния панел,нали?

Да. При Service Pack 1 ъпдейтите са директно в списъка, а при SP2 първо трябва да сложиш отметка на Show updates горе вдясно.

EDIT:

Ето още едни предложения.

1) Start Menu -> Run и пишеш services.msc

2) Спри следните услуги (ето как: кликаш два пъти, от падащото меню избираш Disabled, кликаш бутона Stop и кликаш OK):

- Remote Procedure Call (RPC) Locator

- TCP/IP NetBIOS Helper

- Universal Plug and Play Device Host

- Messenger

3) Рестартираш компютъра.

• Автор

леле,замалко да откача,направих това което ми писа,дадох disable на тези неща и после рестартирах и после.... 4 пъти ми зацепи комп.неще да се включи,запецва на уиндолс зарежда и си седи,и тъкмо като се отказах да се занимавам и се включи.това защо ли се получи,дали заради тези неща или за заради ъпдейта.сега и таскбара ми е един такъв тесен и не се виждат програмите,които съм отворила,дали ще откача...

Проблемите не би трябвало да са от спрените услуги. Те трябва да са напълно безопасни за спиране. Ако се съмняваш в тях, винаги можеш да си ги включиш обратно. Относно таскбара, малко не схванах. Може да направиш шот. Възможно е да е от ъпдейтите, макар също да трябва да не са проблем. Тях също можеш да ги деинсталираш.

• Автор

оправи се таскбара,но донякъде,сега съм отворила 5 програми и ги няма в лентата,и въпреки,че ъпдейтвах и т.н. аз продължавам да си нямам звук.

едит:сега снимах десктопа и като влязох в пеинт и дам ctr+v снимакта си става но на всички останали функции-да изрежа,копирам дава грешка,.влязох в контр.панел и давам отметка за show update и когато искам да махна ъпдейта и ми изписва списък на програмите ,които щели да се изтрият ако деинсталирам,та това са почти всичките ми програми,направо съвсем се обърках

едит:още един проблем установих-немога да си мърдам иконите на десктопа,и продълвавам като дам на активния прозорец минимизиране и да изчезва-няма го на таскбара,рових се из комп.но немога да разбера как да се оправя

Относно иконите в таскбара, възможно е да е активирано групирането на иконите. Кликни с десен бутон върху таскбара и избери Properties и виж дали Group similar taskbar buttons няма отметка. Ако има, я махни.

Ето още варианти, които можеш да изпробваш:

1) при услугите спри Automatic Updates

2) при услугите провери Windows Audio дали е стартирана и на какъв режим е. Трябва да е на Automatic и да е пусната.

3) Кажи си точния модел на принтера, за да ти намерим най-новите драйвери, защото е възможно настоящите ти да причиняват проблема.

4) Ако си с Norton AntiVirus, опитай да го деактивираш или деинсталираш. Често той е причината за подобни грешки.

5) Ако имаш .NET Framework 1.1, опитай да го деинсталираш. Ако ти трябва .NET, инсталирай си .NET Framework 2.0 (22.5).

• Автор

Повярвай ми,изморих се вече.нищо повече немога да направя,зарязвам го така,пък утре като се наспя ще му мисля пак и ще искам съвети.просто за днес прегрях.Благодаря ти искрено за помощта,която ми указваш

• Автор

...никакво подобрение днес,даже е към по-зле.сега ионите на десктопа са заключени-не мога да ги местя,много функции не работят,не мога да отварям снимки,картинки,дори не мога да отворя и в контр.панел-add/remove program,все още и програмите ,които са стартирани ,като ги минимализирам и ги няма в таскбара и общо взето всичко е зле,,едит-няма и мрежови връзки,и най-важното нямам си и звук

Ами тогава можеш да опиташ да деинсталираш Autopatcher-а ако подозираш него.

Ако не се оправи обаче, май най-доброто решение ще се окаже преинсталация.

И аз имам същият проблем.Само,че ми спира всичко.Звука (изписва Bad Sound Driver,но не е от драйвърите,защото като рестартирам компютъра и се оправя),интернет-а (и не иска да се свърже),закрива ми IrDa порта.Няма ли някакво решение против това гадно нещо ?

П.П : Използвам WinTools,за да ми почисти излишните и невалидни регистри.От тогава стана така.

П.П 2 : Възстановяването не става,защото така ми е от октомври,а нямам създадени точки,защото вече е ноември.

И аз имам същият проблем.Само,че ми спира всичко.Звука (изписва Bad Sound Driver,но не е от драйвърите,защото като рестартирам компютъра и се оправя),интернет-а (и не иска да се свърже),закрива ми IrDa порта.Няма ли някакво решение против това гадно нещо ?

П.П : Използвам WinTools,за да ми почисти излишните и невалидни регистри.От тогава стана така.

П.П 2 : Възстановяването не става,защото така ми е от октомври,а нямам създадени точки,защото вече е ноември.

Като за начало прочети темата и опитай дадените предложения.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.