Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за грешка-Generic host process for win 32 services

Featured Replies

И какво като има google? Изчетох всичко в нета, но това не разреши проблема с въпросната грешка. Инсталирам/преинсталирам един и същ windows sp 2 от няколко години и не съм имал подобен проблем до сега. Каквито и пачове/ъпдейти да слагам нямаше промяна за вируси и дума неможе да става(в моя случай). Както и да е, реших проблема по следния начин - когато се появи грешката ресетвам след това run>services.msc>security center му давам да е включен, както и firewall-a. Според мен това е проблем на лан доставчика и това го доказах много лесно - донесох си служебния лаптоп вкъщи (на когото не съм преинсталирал същия windows от 1,5 год. и естествено НЯМА вируси) вързах го към мрежата и хоп има няма 5 минути и generic host error. Та така успех на другите дано съм бил полезен. :clap:

• Отговори 84
  • Прегледи 57,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Правилно, тоя ъпдейт оправя пропуските в защитата на Windows със SP3, щото в предишните ъпдейти са сгафили нещо и са направили това възможно. Компютъра ви се пълни с разни гадинки. Но трябва да си опр

Публикувани изображения

за проблема с "Generic host process fоr win32" пробвах по много начини !Нищо не помогна до момента когато инсталирах update za windows ,Вмисъл влезнах в microsoft страницата и намерих това http://www.microsoft.com/downloads/details...;displaylang=en !Пробвайте при мен се получи.След като запишете ъпдейта рестартирайте компа и ако ви излезне съшия надпис не се плашете !след това няма да имате проблеми!ъпдейта важи за service pak 1 and service pak 2 ! Айде дано съм помогнал! cool.gif

пробвайте и с "error doctor" да отстраните този проблем ! при някои помага ето и сериен номер за него Register with: ..................

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

iovi

за проблема с "Generic host process fоr win32" пробвах по много начини !Нищо не помогна до момента когато инсталирах update za windows ,Вмисъл влезнах в microsoft страницата и намерих това http://www.microsoft.com/downloads/details...;displaylang=en !Пробвайте при мен се получи.След като запишете ъпдейта рестартирайте компа и ако ви излезне съшия надпис не се плашете !след това няма да имате проблеми!ъпдейта важи за service pak 1 and service pak 2 ! Айде дано съм помогнал! cool.gif

пробвайте и с "error doctor" да отстраните този проблем ! при някои помага ето и сериен номер за него Register with: ..................

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

iovi

И при мен се оправи ;) , инсталирах кръпките KB894391 и KB958644 .

Благодаря за помощта ;)

Здравейте.Някой замислил ли се е че това може да е вирус?При мен точно такава грешка ми изкарваше и реших да сканирам с по нова версия на Kaspersky тази която е 2009 и настина открива троянски кон в System Volume на дял (C:) ето и снимка.Естествено като инсталирах windows наново нямаше подобрение защото и другия дял явно беше заразен,какво направих копирах си информацията от дял D и тогава го форматирах след което пуснах наново да инсталирам windows и се оправи.

Редактирано от speed_stz (преглед на промените)

Здравейте.Някой замислил ли се е че това може да е вирус?При мен точно такава грешка ми изкарваше и реших да сканирам с по нова версия на Kaspersky тази която е 2009 и настина открива троянски кон в System Volume на дял (C:) ето и снимка.Естествено като инсталирах windows наново нямаше подобрение защото и другия дял явно беше заразен,какво направих копирах си информацията от дял D и тогава го форматирах след което пуснах наново да инсталирам windows и се оправи.

Ами аз пробвах с преинсталация на нов хард ( моите ги бях изключил) , форматиране и инсталиране само на драйверите от дисковете за компа. Проблема си стоеше.

Варианта с вирусите , не мисля че е възможен в този случай. Бъг на win-а .

cool.gif

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

Ами извинявай ама ако си се замислил малко неможе ей така изведнъж да се багне wina на толкова хора и сигурно ще ми кажеш че и windows-ите в торентите са с изтекъл срок.

Определено е вирус. thejoro а ти като си инсталирал wina на изкаран кабел за нета ли го инсталира?

Аз имах сащия проблем и мисля ,че не е вирос след упдеид сканирах с касперски а тои не намери нищо . :blow out candles:

Аз имах сащия проблем и мисля ,че не е вирос след упдеид сканирах с касперски а тои не намери нищо . :angry:

С кой касперски сканира този 2009 не се нуждае от ъпдейт за да го намери поне при мен беше така.Сигурен съм, че това не е бъг в windows.При мен всеки път си върви нормално след като го инсталирам.Аз ползвам този януари 2007 и няма проблеми дори наскоро го инсталирах на няколко човека и при тях всичко е наред.

С кой касперски сканира този 2009 не се нуждае от ъпдейт за да го намери поне при мен беше така.Сигурен съм, че това не е бъг в windows.При мен всеки път си върви нормално след като го инсталирам.Аз ползвам този януари 2007 и няма проблеми дори наскоро го инсталирах на няколко човека и при тях всичко е наред.

С касперски а-в2009 8.0 ПРОБЛЕМА СЕ махна се след упдеит !!!!!!!!!

• 3 седмици по-късно...

При стартирането на windows-a се стартира един процес ntlansec.exe - вирусче, което блокира отварянето на страници и се налага да рестартирате РС-то.

Процеса е сложен на startup. Трябва да го спрете от:

Start --> Run (Изпълнение) --> msconfig --> OK

Отваря се прозорче, е което отивате на Startup (намира се в менютата отгоре предпоследното в дясно)

Там търсите ntlansec.exe и му МАХАТЕ отметката от квадратчето отпред.

След това давате Apply (Приложи) и ОК и рестартирате компютъра. Вируса се намира в C:\windows\system32\ntlansec.exe Със сигурност знам, че го трият безплатната авира и касперски

И при мен имаше такъв пронлем с Generic Host.....и се реши след като си качих един конкретен ъпдейт а именно WindowsXP-KB921883-x86-ENU

• 2 седмици по-късно...

И аз имам същите проблеми и то след инсталация на SP3. Сега намерих ето това в нета:

Close Port 445:

1. Start Registry Editor (Regedit.exe) by clicking Start menu, and then click the Run icon.

2. In the small box that Opens, type: regedit then click the OK button. The Registry Editor will now have opened.

3. Locate the following key in the registry:

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControl Set\Services\NetBT\Parameters

In the right-hand side of the window find an option called TransportBindName.

Double click that value, and then delete the default value, thus giving it a blank value.

Close Port 135:

1. Then you must now navigate to the following registry key:

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\OL E

2. You will see there is a String Value called: EnableDCOM

Set the value to: N (it should currently be Y)

3. Close the Registry Editor. Shutdown and Restart your computer.

Нпаравих го, дано да помогне!

И аз имам същите проблеми и то след инсталация на SP3. Сега намерих ето това в нета:

Close Port 445:

1. Start Registry Editor (Regedit.exe) by clicking Start menu, and then click the Run icon.

2. In the small box that Opens, type: regedit then click the OK button. The Registry Editor will now have opened.

3. Locate the following key in the registry:

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControl Set\Services\NetBT\Parameters

In the right-hand side of the window find an option called TransportBindName.

Double click that value, and then delete the default value, thus giving it a blank value.

Close Port 135:

1. Then you must now navigate to the following registry key:

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\OL E

2. You will see there is a String Value called: EnableDCOM

Set the value to: N (it should currently be Y)

3. Close the Registry Editor. Shutdown and Restart your computer.

Нпаравих го, дано да помогне!

портове могат да се спрат и от защитната стена, а конкретно порт: TCP 445, UDP 135-139 са портове за мрежови услуги в локална мрежа (файлово споделяне, намиране на хостове и т.н.), ако имаш локална мрежа е доста тъпо да ги забраниш по този кретенски начин..

На мен все още ми излиза тази грешка...

Когали най сетне ще си намеря свестен Windows за който не трябва да инсталирам нещо допълнително и да му трърся как да оправям грешките ... инсталирах всичко което бяхте написали по отгоре пак същата работа ... излиза тая грешка

http://######/details.php?id=125335&hit=1 Имал сам и 2-та проблема, но това ме оправи и в двата. :computer8:

обаче това не го пробвах ся ще го инстална да го видя :rolleyes:

• 3 седмици по-късно...
Появи ми се това 2uc4.th.jpg ,незнам какво означава,но разбрах за какво ми пречи-имам проблем с звука,нито на Bsplayer,нито на media player и на winamp няма звук,даже на музикалните файлове и грешка ми дава,а за филм просто няма звук.Моля за помощ как да се оправи това, а забравих,че като вчера рестартирах комп.и се оправи,но днес пак се появи.

И аз имам същия проблем появава ми се това generic host process for win32 services и като натисна don`t send и след тва нямам звук оправя се като рестартирам компа преди 2-3 дена ми преинсталираха windows-a и се надявах да изчезне това нещо но пак си го има

и аз имах съшия проблем за сега вече 1 ден не се е появявало да чукам на дърво ... значи инсталирах 2 та ъпдейта следвайки казаното от Night_Raven на 8.11.2006г. в 16:34ч. и си включих firewall-a с чак тогава се оправи

успех на останалите ;)

Би било логично ъпдейтът да се съдържа в Autopatcher или да се изтегля чрез Auto Update, но ще дам директен линк за отделна инсталация: Hotfix KB894391 (2.0MB). Сигурно вече го имате, но за всеки случай. Просто вече взеха да ми се изчерпват идеите.

P.S.: общо взето навсякъде, където се ровя, излиза, че ъпдейт на Windows оправя проблема.

P.S. #2: ето и още един: Security Update KB921883 (686KB).

Това съобщение е било редактирано от Night_Raven на 8.11.2006г. в 16:34ч.

--------------------

Няма ненаказано добро.

-----

Аз имах същия проблем с грешката и не можех да си пусна след това интернета ,оправи се като инсталирах ъпдейтите след сп3. ,това ми помогна ,дано помогне и на вас. Успех!!! :rolleyes:

• 1 месец по-късно...
' date='16.03.2007г. в 19:43ч.' post='478860']

Много оскъдна информация е дадена...

Можеш да пробваш с командата

Start => run => CMD => sfc /scannow (да възстановиш оригиналните файлове на Операционната Система, слагаш инсталационния диск на Windows в оптичното устройство и всеки път щом се появи диалогов прозорец натискаш RETRY)...

Можеш да инсталираш и всички UPDATE-и за WINDOWS-a с AUTOPATCHER...

Аз това се опитах да направя, но сложих инсталационния диск и това започна да преинсталира. И сега имам 2 Windowsa. Имаш ли представа как да махна ненужния? Много ще съм благодарен.

Аз това се опитах да направя, но сложих инсталационния диск и това започна да преинсталира. И сега имам 2 Windowsa. Имаш ли представа как да махна ненужния? Много ще съм благодарен.

Всъщност моя коментар е бил точно към конретен потребител. Отделно не е актуален, защото е от 2007 година...

Ами, ако са на отделни дялове, форматирай този с втория Windows, който няма да използваш

Ако са на един и същ дял просто направи следното:

http://www.pcworld.bg/?call=USE~home;&...n=1218&pn=2

PS: Едва ли с командата sfc /scannow е започнал процеса по преинсталация...

Сложиш ли диска, задействал се е Setup-a и си продължил с предлаганите от него действия. Трябвало е да дадеш Cancel. Както и да е.

• 1 месец по-късно...

Здравейте,

Работя във фирма с около 40 компютъра в мрежа със споделени публични папки и принтери.

От известно време на всички РС-та при включване се появява следните два прозореца.

"Generic Host Process for Win32 Services has encountered a problem ..." и проблем с Svchost.exe.

След затваряне на прозорците се губят мрежовите връзки към принтерите и публичните папки.

В Services услугите Workstation и Server както и други не са стартирани.Ръчното им стартиране не променя нещата.

Изчетох внимателно всеки пост от темата, но не успях да се справя с проблема.Посочените в темата ъпдейти не помогнаха.

Сканирах с Ad-aware SE и Avast.Поизчистиха малко гадинки, но без резултат.

Направих следния експеримент:

Нова инсталация на Windows и сканиране под Safe mode.След това рестарт и когато компютъра не е свързан към мрежата съобщенията не се показват.След включване на мрежовия кабел към мрежата, 2 мин. след това отново излиза съобщенията и отново услугите се изключват.

Този проблем е на всички компютри.

Интересното е че по някое време връзките към публичните и принтерите се възтановяват от самосебе си и след 10-на минути отново се губят.

Не съм сигурен но, подозирам че е атака отвътре в мрежата.Вирус на комп който броадкаства.

Коя програма да използвам ако искам да разбера от кой комп е атаката?Коя антивирусна е подходяща в случая?

Моля за съвет какъв е проблема и как може да бъде решен.

Прочетох внимателно темата и направих всички решения предложени по предните постове.Без ефект.

Благодаря ви.

Редактирано от sevar (преглед на промените)

благодаря на всички пичове които писаха по тая тема :clap: :clap: :clap: инсталирах си WindowsXP-KB894391-x86-ENU ъпдаит и вече го няма този проблем.Но ако се появи пак Сп3 ще го оправи.Тоя проблем се появава само при сп2 и 1. :wors: :wors: :wors:

пичове тоя проблем е от доставчика ви на и-нет.Преди да си смена нета нямах тоя проблем.Сега като сам с друг имам проблема.Естествено фикса е с тези ъпдаити на уина +firewall.Поне при мене е от доставчика.В понеделник ходя да ги направя за 1 стотинка че тфа да плащаш парички и да имаш мрежов върус нее не добре

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.