Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за грешка-Generic host process for win 32 services

Featured Replies

Цялата я прочетох и пробвах всичко,но пак не става...

Редактирано от NoDeX (преглед на промените)

• Отговори 84
  • Прегледи 57,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Правилно, тоя ъпдейт оправя пропуските в защитата на Windows със SP3, щото в предишните ъпдейти са сгафили нещо и са направили това възможно. Компютъра ви се пълни с разни гадинки. Но трябва да си опр

Публикувани изображения

Цялата я прочетох и пробвах всичко,но пак не става...

ами при мен се оправи след преинстал и с ъпдейтнат от сайта на майкрософт уиндолс без разни аутопачове (не че ми е оригинален, но тва е друг въпрос), сигурно можеше и без преинстал, но не знаех че пак ще ми се появи и на новата чиста инсталция...

Знам.Нали уточних,че сигурно е нещо от регистрите.А с Automatic Updates един път ми беше компютъра за преинсталация,защото от там са ми се инсталирали нови звукови драйвъри и оригиналните ми не искаха да работят.

Би било логично ъпдейтът да се съдържа в Autopatcher или да се изтегля чрез Auto Update, но ще дам директен линк за отделна инсталация: Hotfix KB894391 (2.0MB). Сигурно вече го имате, но за всеки случай. Просто вече взеха да ми се изчерпват идеите.

P.S.: общо взето навсякъде, където се ровя, излиза, че ъпдейт на Windows оправя проблема.

P.S. #2: ето и още един: Security Update KB921883 (686KB).

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

• Автор

Поздравления ,че се е оправило при теб,но аз все още не съм намерила решението.Пробвах с ъпдейт,после се наложи преинсталация на уиндолса,защото както писах по-горе всичко беше неработещо.след преинсталация нямаше проблем ,но само за 1 ден и после пак,появява се онова съобщение и звука става неработещ,но след рестарт има звук,но пак за няколко часа и после пак същото.сега като се появи грешката направих- 3gr8.th.jpg и искам да питам за какво е това svchost мисля,че от там идва всичко.

П.П. Възможно ли е някой плеър да има връзка(BSplayer),или кодеци?

Т.е. двата ъпдейта, които съм дал последно, не са помогнали? Странно.

svchost.exe е файл, грижещ се за изпълнението на процеси от DLL файлове. Той си е жизнено важен за нормалната работа на операционната система. Нормално е да има няколко такива стартирани. Той се ползва например за заявките към DNS сървърите на доставчика. Без това няма да имаш интернет.

Няма как да е проблем от кодеци или плеър това. Проблемът е в операционната система и решението би трябвало да е точно пач. Опитай пак: Security Update KB921883 (686KB) и Hotfix KB894391 (2.0MB). Те се дават за инсталация точно при твоя проблем.

Според някои потребители Windows Worms Doors Cleaner 1.4.1 (50KB) им е свършил работа. Ако искаш, можеш да го опиташ, макар аз вече да ти бях дал съвет да спреш някои услуги, което и той прави. Ако решиш да го пробваш, просто изключи/спри обектите, които не са забранени. Ако до дадения обект има зелено кръгче с отметка, значи вече е наред. Ако се чувстваш несигурна, може да не използваш програмата, но вече се изчерпах на предложения. Все едно от всичко написано трябва да подейства.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

• Автор

Благодаря ти за всичко,за помощта,която ми указа-сигурно много те изтормозих,нали?Ще пробвам и това и се надявам да се оправи.Утре ще пиша дали е ок.

Целият ти проблем идва от програмата BlueSoleil,програма за блутут.И престанете да слушате такива ламери бе хора.Деинсталирай това,онова и тн...Програмата се намира тук:C:\Program Files\IVT Corporation\BlueSoleil\BTNtService.exe

Редактирано от prostofen (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...

Казаното относно програмата " BlueSoleil " мисля че е вярно! Защото откакто сам я сложил постоянно ми излизат тези съобщения за "svhost win32 need to close" или квото е там не го помня, нямам звук точно както четох и от другите писали! Пускам компа и след 10,15 мин. няма никакав звук нета ми спира,а лошото е че рестарта зе да не варши работа,само "вастановяване на системата" оправя нещата и пак е само временно решение!

• 3 седмици по-късно...

Проблемът се появи и при мен.Грешките са две и са в Local Set..\svhost.exe.mdmp и другата ...\appcompat.txt Това ексе малко ме притеснява.Сканирах с какво ли не!Освен това в startup-a ми се появи накакъв SoundMan.Спрях го,но няма резултат.Изчетох доста по въпроса.Спрях се на

ТОВА. Направих ъпдейта,но проблемът си остава.След това намерих двете грешки и ги изтрих ръчно-пак същото.Появи ли се прозорецът и лентата на задачите ми побелява,звукът изчезва,а браузърите отказват да се конектнат към интернет.След рестарт всичко си е ОК,но е въпрос на време.Дали не е вирус и ще се размина ли без дране?

Ето проблемчето:

279301_orig.jpg

Редактирано от sapuna (преглед на промените)

Много оскъдна информация е дадена...

Можеш да пробваш с командата

Start => run => CMD => sfc /scannow (да възстановиш оригиналните файлове на Операционната Система, слагаш инсталационния диск на Windows в оптичното устройство и всеки път щом се появи диалогов прозорец натискаш RETRY)...

Можеш да инсталираш и всички UPDATE-и за WINDOWS-a с AUTOPATCHER...

autopatcher.gif

Пълната версия за ноември...

http://kal.data.bg/Programs/AutoPatcher/Au...aldata.com).exe

Update за февруари:

http://kal.data.bg/Programs/AutoPatcher/Au...ta.com).exe.exe

Можеш да сканираш за вируси с програмки които не се нуждаят от инсталация...

Link: StandAlone Virus Scanners

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=41322

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Перфектен отговор на неточно зададеният ми въпрос! МЕРСИ! Мисля,че се получи само с чекване на ОС,без да се възползвам от ъпдейтите.Отчете ли ми отново грешка,ще изпробвам всички останали варианти и ще дам информация.Още един път-ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ! :)

• 4 месеца по-късно...

Благодаря за помощта !!! :) И аз имах същия проблем но с двата Updat-a се опрви

• 1 месец по-късно...

компа ми дава следната грешка - post-41851-1191790812.jpg и се губи звука a когато пусна winamp или някои друг plаyer дава това -post-41851-1191790997.jpg . компа ми е прясно преинсталиран заради тези проблеми но не се оправи. :jumping11:

• 3 седмици по-късно...

И аз имам проблем с Generic host process for win 32 services post-111729-1193316697_thumb.jpg

Само че при мен спира инетернета след като се появи това съобщение и трябва да рестартирам за да се пусне отново. sad.gif

• 1 година по-късно...

Имам същия проблем,даже бях направил тема но никой не отговори,та ето какво става при мен кат изскочи тоя Хост ..уин32 бла бла, значи,нета ми спира,нямам звук и компа доста лагва..Става през кратък период от време даже не знам дали ще си допиша поста..Преинсталнах го няколко пъти не става,сложих си анти адуер и малуер и спайуер програми,почистих регистрите,сканирах сичко и пак не става.Тея ъпдейти дето Рейвен ги е сложил/а явно са Out of date щото не ми ги отваря.Ако можете дайте един линк към ъпдейтите за уиндоус шото не виждам друго решение...И да видях коментарите,ама проблема прим мене е,че не само след това нямам звук а и изцяло,откатко преинсталнах компа.Пробвах да инсталирам Ац97 и още някои но ми се рестартва компа сам и почва да забива с тях...Сега и това възниква кат проблем...

Редактирано от skizzz (преглед на промените)

И аз имах проблема с Generic Host ... След преинсталация на Windows.

При мен решението беше - нов релийз на Win-а и repair.

Мисля, че при записа на boot диска е трябвало по-ниска скорост (пекох го на х8), за това се е прецакал диска и съответно инстала на windows-a.

Здравейте, при мен също се появи този проблем с generic host. Майкрософтските ъпдейти не разрешиха проблема, но открих друг начин описан в линка по-долу. При мен засега работи.

http://www.sizlopedia.com/2007/04/28/fix-g...-process-error/

Здравейте форумци.

От близо месец имам проблем, който напоследък ме тормози постоянно.

Първоначално тази грешка се появяваше през 4-5 дни и не ми правеше проблем, но от близката седмица през 5 минути ми вади въпросната грешка.

Ако някой не се е сблъсквал с нея ще обясня какво точно се случва.

Появява се съобщение, че има проблем с Generic Host Process for Win32 Services и ми дава send и don't send. Независимо какво натисна, дори и да не натискам интернета ми прекъсва след около 2 минути и няма пускане отново. С PPoE съм и като дам десен бутон на конекцията и се опитам да го изключа не ми дава да се disconnect-на, все едно не го натискам.

Не мога да кажа точно през колко време се появява проблемът, защото е относително имало е случай и по 2 часа да ми държи интернета о.0, но обикновено е около 2 до 5 минути след конекцията.

Преинсталирах си windows-а и то 2 пъти с различни версии, но проблемът не се оправи.

Направих и пълно сканиране на дисковете с Avast, за онлайн скенер не може да става дума тъй като интернета ми прекъсва и няма как да бъде завършен.

Като дам на Advanced ми дава някакви числителни параметри за svchost.exe.

Забравих да спомена, че понякога прозорците се прецакват. В момента съм с Windows XP style, но въпросното прецакване се изявява в това, че за около 3-4 секунди минавам на Windows XP classic, т.е губи се темата.

Гледах в гугъл и намерих различни теми, но там искат някакъв лог, който изглежда е индивидуален за всеки.

Та свалих програмата, с която се прави този лог и ето го него:

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2

Scan saved at 1:06:34 PM, on 11/25/2008

Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Boot mode: Normal

Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe

C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe

C:\WINDOWS\system32\RUNDLL32.EXE

C:\WINDOWS\RTHDCPL.EXE

C:\WINDOWS\VM305_STI.EXE

C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe

C:\Program Files\Winamp\winampa.exe

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\Program Files\Java\jre6\bin\jusched.exe

C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe

C:\Program Files\DAEMON Tools Lite\daemon.exe

C:\WINDOWS\Datecs\Flex2K.exe

C:\Program Files\Skype\Plugin Manager\skypePM.exe

C:\AppServ\Apache2.2\bin\httpd.exe

C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe

C:\AppServ\MySQL\bin\mysqld-nt.exe

C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe

C:\AppServ\Apache2.2\bin\httpd.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe

C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe

C:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe

C:\Program Files\Notepad++\notepad++.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe

O2 - BHO: Spybot-S&D IE Protection - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll

O2 - BHO: Java(tm) Plug-In SSV Helper - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\ssv.dll

O2 - BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll

O2 - BHO: JQSIEStartDetectorImpl - {E7E6F031-17CE-4C07-BC86-EABFE594F69C} - C:\Program Files\Java\jre6\lib\deploy\jqs\ie\jqs_plugin.dll

O3 - Toolbar: DAEMON Tools Toolbar - {32099AAC-C132-4136-9E9A-4E364A424E17} - C:\Program Files\DAEMON Tools Toolbar\DTToolbar.dll

O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup

O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install

O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit

O4 - HKLM\..\Run: [RTHDCPL] RTHDCPL.EXE

O4 - HKLM\..\Run: [Alcmtr] ALCMTR.EXE

O4 - HKLM\..\Run: [BigDog305] C:\WINDOWS\VM305_STI.EXE VIMICRO USB PC Camera (ZC0305)

O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe

O4 - HKLM\..\Run: [WinampAgent] "C:\Program Files\Winamp\winampa.exe"

O4 - HKLM\..\Run: [UserFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -u

O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre6\bin\jusched.exe"

O4 - HKCU\..\Run: [Skype] "C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe" /nosplash /minimized

O4 - HKCU\..\Run: [DAEMON Tools Lite] "C:\Program Files\DAEMON Tools Lite\daemon.exe" -autorun

O4 - Global Startup: FlexType 2K.lnk = ?

O9 - Extra button: (no name) - {DFB852A3-47F8-48C4-A200-58CAB36FD2A2} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Spybot - Search & Destroy Configuration - {DFB852A3-47F8-48C4-A200-58CAB36FD2A2} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll

O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

O16 - DPF: {2D8ED06D-3C30-438B-96AE-4D110FDC1FB8} (ActiveScan 2.0 Installer Class) - http://www.pandasecurity.com/activescan/cabs/as2stubie.cab

O16 - DPF: {6414512B-B978-451D-A0D8-FCFDF33E833C} (WUWebControl Class) - http://www.update.microsoft.com/windowsupdate/v6/V5Controls/en/x86/client/wuweb_site.cab?1227554273734

O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{D85108E7-5FBD-4E21-92FF-97915DF296FF}: NameServer = 78.159.128.2 78.159.128.3

O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL

O23 - Service: Apache2.2 - Apache Software Foundation - C:\AppServ\Apache2.2\bin\httpd.exe

O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe

O23 - Service: avast! Antivirus - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe

O23 - Service: avast! Mail Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe

O23 - Service: avast! Web Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe

O23 - Service: Java Quick Starter (JavaQuickStarterService) - Sun Microsystems, Inc. - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe

O23 - Service: mysql - Unknown owner - C:\AppServ\MySQL\bin\mysqld-nt.exe

O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe

O23 - Service: Remote Packet Capture Protocol v.0 (experimental) (rpcapd) - CACE Technologies - C:\Program Files\WinPcap\rpcapd.exe

--

End of file - 5003 bytes

Моля административният екип да не изтрива темата ми, тъй като не съм много сигурен проблемът ми от какво естество е и дали е в правилния раздел.

При проблем, моля преместете я на правилното място.

Ще помоля обясненията да бъдат като средностатистическия потребител.

Предварително благодаря на всеки отзовал се.

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

Имах подобен случай с инфектиран explorer. AVG free отстрани проблема!

А това твоето и на чист windows+драйвери и опит за достъп до интернет ли се получава?

Редактирано от DoGa (преглед на промените)

Има доста теми по вапроса използваи тарсачката.

Опитаи да включих фире лалл и упдаит на линдолса би тряблаво да се опраи ако не тарси както акзах темите са много.

:P

Има решения,защо не се ползва Google .

Ето едно от тях:

AutoPatcher XP Август 2007

Windows с който си, не е първа младост. Ако ползваш Internet Explorer v6.00 SP2 като основен браузър , съветвам те или да го обновиш до версия 7 или ползвай новите версии на Mozilla или Opera . Откри ли нещо Online скенера на Panda?

Лога нищо обезпокоително,по-скоро имаш излишни неща.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.