Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация + Монитор

Featured Replies

Реших да не ъпгрейдвам стария компютър, защото като теглих чертата излезе, че само хард диска мога да запазя. biggrin.gif

Та така, ето до какво стигнах:

CPU: Кое ще е по-добре да избера AMD или Intel?

MB: ................................................................................

................................................................

VGA: RADEON HD4850, 512MB, Sapphire, 256bit, GDDR3, PCI Express, TV Out 322.67 лв

RAM: 2x1GB DDR2 800MHz Corsair TWIN2X2048-6400C4DHX G, DHX, XMS2 106.24 лв

HDD: 640, WD, SerialATA, 7200rpm, 16MB 152.63 лв

DVD: LG GSA-H62N SATA 43.10 лв

ATX: ATX PowerSupply, 400W Fortron ATX-400PNR, Silent, 120mm 62.85 лв

FAN: Ако процесора не е BOX, може ли да ми препоръчате и вентилатор?

LAN: Лан карта 10.00 лв

CASE: Гледам по-евтините кутии все са със захранване, може да ми предложите някоя без захранване?

FDD: Флопи 10.00 лв

За компютъра мога да отделя ~1000лв. Дали ще мога да закупя хубав процесор и дъно, за остатъка от парите?

Монитор: Какво бихте ми препоръчали? Да не бъде много голям. Според вас широкоекранен или стандартен?

Предварително ви Благодаря?

Редактирано от imm0r7a1 (преглед на промените)

CASE: Гледам по-евтините кутии все са със захранване, може да ми предложите някоя без захранване?

Отверка, клеща и захранването в коша! cool.gif

Според частите които си избрал до сега и бюджета който си определил - 700лв за другите части и 300лв за дъно и процесор - MSI K9A2 CF-F което е за около 145лв, и процесор Athlon X2 5400+ (2x2,8GHz) - 145лв - всичко - 290лв...

За кутия - имаш избор - или някоя Foxconn със марков фортрон за 100лв (макар, че 400 вата може да са недостатъчни) или кутия за 50лв някаква и захранване chieftech 500W... захранването е около 100лв... Ма идват много по-добре от кутия и захранване в едно... поне според мене...

ако няма да клокваш не ти трябва охлаждане, ма ако ша клокваш - Е2180 - 102лв и АСУС ... някой си, ма мисля че за клок Е2180 е доста по-добро решение...

ПП: ASUS VW198S, ASUS VW 202SR, ASUS VW222S - 19", 20" и 22" широкоекранни перфектни модели... първия не го препоръчвам, втория го препоръчвам много силно, ако можеш да отделиш още 70лв вземи третия, щотто колкото по-голям толкоа по-голям... Широкоекранен...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

• Автор

Ако отпусна още 100лв за процесор и дъно към ето този Core 2 Duo E6550 (2.33GHz, 4MB, 1333MHz FSB, s775) BOX процесор 265лв, ще мога ли да взема сносно дъно за около 140лв?

Редактирано от imm0r7a1 (преглед на промените)

Ако отпусна още 100лв за процесор и дъно към ето този Core 2 Duo E6550 (2.33GHz, 4MB, 1333MHz FSB, s775) BOX процесор 265лв, ще мога ли да взема сносно дъно за около 140лв?

Можеш , например това. Но, ако питаш мене си заслужава още 20-ина лв. за това дъно.

• Автор

Като гледах, май ще е добре да взема и звукова карта. На стария ми компютър карам с Audigy SE, старичка е, но въпреки това е по-добре от вградена карта. Сега смятам да взема CREATIVE Xtreme Music, четох че не отстъпва на осталите карти, освен по това, че няма X-RAM 64mb. Според вас добър избор ли е? BULK излиза около 130лв.

П.П. Този процесор горе-долу до колко мога да го клокна? Това захранване ще ми свърши ли работа? Дано да стане, че наистина си надскачам определените пари. :speak:

....

П.П. Този процесор горе-долу до колко мога да го клокна? Това захранване ще ми свърши ли работа? Дано да стане, че наистина си надскачам определените пари. :ph34r:

Кой процесор и кое захранване? Ако става дума за Е6550, ще стигнеш нормално 3.2-3.3 ГХц, ако става дума за Е8200 или Е8300 (който е по-евтин от Е8200) .... да речем - 4 ГХц :speak:

• Автор
Кой процесор и кое захранване? Ако става дума за Е6550, ще стигнеш нормално 3.2-3.3 ГХц, ако става дума за Е8200 или Е8300 (който е по-евтин от Е8200) .... да речем - 4 ГХц :rolleyes:

За Е8200 става въпрос. Доста се клоква не знаех. :clap: А става дума за захранване ATX PowerSupply, 400W Fortron ATX-400PNR, Silent, 120mm 62.85 лв.

За Е8200 става въпрос. Доста се клоква не знаех. :rolleyes: А става дума за захранване ATX PowerSupply, 400W Fortron ATX-400PNR, Silent, 120mm 62.85 лв.

Ще ти стигне захранването ! Само че... ще е доста на ръба с HD4850 и повече клок на процесора. Погледни цената на Е8300. Както писах, по-евтин е от Е8200 и работи на по-висока Default честота от Е8200.

Добавено - сега видях, че Фортрон-а е PNR серия. Смени го с PNF .

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

• Автор

А за звуковата карта, която споменах какво ще кажете?

Като гледах, май ще е добре да взема и звукова карта. На стария ми компютър карам с Audigy SE, старичка е, но въпреки това е по-добре от вградена карта. Сега смятам да взема CREATIVE Xtreme Music, четох че не отстъпва на осталите карти, освен по това, че няма X-RAM 64mb. Според вас добър избор ли е? BULK излиза около 130лв.

Е тук гледах и таблица:

88808328lk5.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.