Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

6000 камери дебнат за преписвачи в училище

Featured Replies

Камери за наблюдение ще бъдат монтирани в 6000 класни стаи. С тях ще се следи за... преписвачи и подсказвачи. За първи път в историята на образованието тази работа няма да е само задължение на учителите. Нещо повече - с тях ще се следи и дали самите преподаватели не нарушават правилата при провеждането на конкурсни изпити. Проектът за видеонаблюдението е на министерството на образованието и влиза в сила от тази учебна година. “Имаше много слухове, че на матурите се е преписвало, че квесторите подсказвали и т.н.”, мотивира решението си пред “Труд” просветният шеф Даниел Вълчев. Камерите ще работят основно при провеждането на държавните зрелостни изпити.

Преписването по време на матурите бе едно от основните обвинения срещу образователното министерство. Ректори на висши училища в момента се оплакват, че високите оценки от изпитите са вдигнали рязко състезателните балове при класиранията на първокурсниците. В същото време кандидат-студентите се представили “доста нехайно” на вузовските изпити, разчитайки именно на матурите.

Източник: Труд

Гениално.Евала министъре.Пак показа,че не ти дреме за подобряване качеството на образование,материалната база и т.н.,но пък ще следиш всяка стъпка на учителите и учениците и ще се кефиш колко велик и въздесъщ си biggrin.gif

Пари за глупости.

Да вземат вместо това да подобрят малко базата и условията за учене и преподаване, пък да видим ако достигнем и 1/3 от качеството на образованието в доста европейски държави, дали ще има преписвачи.

Идиоти.

И само можете да си представите как някой ще седне да гледа тези записи уж току виж намерил някой преписвач в горния ляв ъгъл на екрана...а може би ще назначат такъв за сметка на някой уволнен учител. Големи "иновации" се вкарват...само, че никакъв положителен резултат от тях. :huh:

може и да има полза

колко лентяи ще изгърмят за неприсъствие

и още колко няма да минат годината

поне учителите няма да са падари на стадо тъпаци ъъъ ученици

дето културата е нещо от телевизията

за мен решението е добро

може и да има полза

колко лентяи ще изгърмят за неприсъствие

и още колко няма да минат годината

поне учителите няма да са падари на стадо тъпаци ъъъ ученици

дето културата е нещо от телевизията

за мен решението е добро

Не го приемай все едно ти опонирам, но лентяите няма да изгърмят, защото не присъстват...проблемът не е, че ги няма в класните стаи, а че могат да си "извинят" неприсъствието. "И още колко нямат да минат на годината"...ами страхотно, най-много да провлачат един клас 2-3 години, съвсем да зарежат училището и БГ да се напълни с хора без средно образование. Истинска утопия! А за учителите...има учители и учители. И лично моето братче е научило повече от телевизията и компютъра отколкото от училище. Не казвам, че това е хубаво и че медиите ще изместят часовете в училище. Но това е действителността в момента.

Те ако искат да ги избутат до завършване за това има пари. Едно delete на записа и управданието ще бъде срив в системата. Лесно винаги има. А камерите ми се виждат безсмислени. В училище бяха сложили на два етажа по коридорите, но уви. Ефектът беше никакъв. Бягаха си от час, ходеха си до тоалетните по време на часа, имало е опити за свалянето на камерите от стойките. А сега май вече ги няма.

Не го приемай все едно ти опонирам, но лентяите няма да изгърмят, защото не присъстват...проблемът не е, че ги няма в класните стаи, а че могат да си "извинят" неприсъствието. "И още колко нямат да минат на годината"...ами страхотно, най-много да провлачат един клас 2-3 години, съвсем да зарежат училището и БГ да се напълни с хора без средно образование. Истинска утопия! А за учителите...има учители и учители. И лично моето братче е научило повече от телевизията и компютъра отколкото от училище. Не казвам, че това е хубаво и че медиите ще изместят часовете в училище. Но това е действителността в момента.

едните като не пречат на другите ще е по добре :huh:

едните ще прогресират докато другите деградират

по добре от колкото всичките да деградират

ползата е във времето

Редактирано от saentist (преглед на промените)

...но е много по-зле отколкото всички да прогресират. :) Само, че никой никога не гледа по този начин...

Ето това е част от българския манталитет, която не харесвам. Винаги едното е за сметка на другото, винаги някой трябва да прецака някого, за да се оправи.

И затова нещата в Бг няма да се оправят скоро. И само хората са си виновни! Защото чакат някой да ги оправи. А оправията е по-лесна отколкото можеш да си представиш. Живея в общество, където ВСИЧКИ СА РАВНИ. Мога да имам 5 стотинки в джоба, а ти да си милионер, но ти никога не можеш да ми кажеш, че си по-добър от мен. Никой няма право да е по-добър за сметка на друг. Само, че не знам как това ще се научи в българските класни стаи.

Тия камери ги слагат да може учителите и ръководството да се топят. Още ги е яд, че трябваше да им увеличат заплатите и това е един вид отмъщение. Няма нищо общо с учениците, преписването и т.н.

едните като не пречат на другите ще е по добре wink.gif

И аз това казвам. Но ще стане най-добре, когато се позволи на безделниците да не присъстват.

Малееее дано не сложат в моето училище,че ако сложат никой няма да мине в следващия клас sad.gif

• 2 седмици по-късно...

Все още съм в училище... горен курс. Не съм и в някакво забито даскало - СОУ "Иван Вазов" Плевен, паралелка Информатика с Математика.

На чина ми пише САМО ВИПУСК 82!

Благодаря, министъре.

Все още съм в училище... горен курс. Не съм и в някакво забито даскало - СОУ "Иван Вазов" Плевен, паралелка Информатика с Математика.

На чина ми пише САМО ВИПУСК 82!

Благодаря, министъре.

Което ми напомни, ако можете да си приберете Емил Райков (подобието на учител по литература) от ДФСГ "Интелект" - това училище няма нужда от поредната жадна за власт акула, която колкото и да се напъва да изглежда миловидна, все й се виждат острите зъби.

Дори не знам кой е Емил Райков, пък най-малко ме интересува какъв е! biggrin.gif

Аз като ученик, какво да направя в случая?

Ех тия нерви...

Редактирано от Sturm! (преглед на промените)

Дори не знам кой е Емил Райков, пък най-малко ме интересува какъв е! biggrin.gif

Бивша Иван Вазовска издънка...да си го прибират в СОУ-то, че 12-ти клас ми отрови душата, ама и на други хора ще им танцува по нервите.

То е ясно, че не те интересува, нали не ти е бил той на главата две години.

То, че учениците не са маргарити за мирисане, не са, ама и учителския колектив + цялата администрация в някой училища от кол и въже са ги събрали.

Че не искам да оплювам всички учители и прочие на ДФСГ "Интелект", ама някой трябва да им разясни думата "революция".

Грозно е в едно уж елитно училище, с добър учителски колектив да се ръководи от тесногръд клептоман и плевенска к***а.

Бивша Иван Вазовска издънка...да си го прибират в СОУ-то, че 12-ти клас ми отрови душата, ама и на други хора ще им танцува по нервите.

То е ясно, че не те интересува, нали не ти е бил той на главата две години.

То, че учениците не са маргарити за мирисане, не са, ама и учителския колектив + цялата администрация в някой училища от кол и въже са ги събрали.

Че не искам да оплювам всички учители и прочие на ДФСГ "Интелект", ама някой трябва да им разясни думата "революция".

Грозно е в едно уж елитно училище, с добър учителски колектив да се ръководи от тесногръд клептоман и плевенска к***а.

Не изглежда, да има мизерна характеристика?

За интелекта ли? Ами не знам... как стои положението?

Тоя човек просто ме кефи, не спира да ме изумява! Ако сложи и по 2 полицая до ученик екстра ще е! Така де тази година и аз като всички ходих на матурите и честно казано като видях резултатите ми стана тъпо а и как няма.... особено с товa оценяване, ако не греша 22-23Т за среден 3, направо голям успех. (аз изкарах 92.5 точки(100мах) по математика, но не защото в училище са ме научили нещо а защото почнах да уча от лятото на 2007ма при частен учител и после 3 сборника със задачи то не беше даване на пари ....)

Редактирано от piro2004 (преглед на промените)

Като учител не му знам способностите, но за директор не става.

То и Хитлер е бил интелигенте човек, ама не е била добра идеята да стане диктатор.

На мен също ми се струва, че има доста завишени оценки на матурите тази година, но с тези камери едва ли ще оправят нещата. Вместо за тях тези пари могат да ги вложат в компютри, да речем, да има на какво да се учат, а не да ползват "Правец" или...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.