Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Татуировките.Какво мислите за тях?Имате ли и къде ?

Featured Replies

Аз не знам защо хората си ги слагат обаче за мен не е нещо смислено.

Редактирано от cook (преглед на промените)

• Отговори 143
  • Прегледи 39k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ненужен белег за цял живот, после децата и внуците ти ще те питат какви са тея неща ... Познавам един на 10 с татус колкото главата му на гърба ... А също и човек с татуиран Хитлер на крака. Абе има ги всякакви татуси, но просто не ме привличат каквито и да са, романтични, дръзки ... Носителя им смята че тялото му е не до там красиво и се опитва да го разкраси с подобни лиготии, които после ще си мисли как да ги маха ...

Ненужен белег за цял живот, после децата и внуците ти ще те питат какви са тея неща ... Познавам един на 10 с татус колкото главата му на гърба ... А също и човек с татуиран Хитлер на крака. Абе има ги всякакви татуси, но просто не ме привличат каквито и да са, романтични, дръзки ... Носителя им смята че тялото му е не до там красиво и се опитва да го разкраси с подобни лиготии, които после ще си мисли как да ги маха ...

<{POST_SNAPBACK}>

татусите много показват какъв е човека срещу теб.. има и лигави татуировки, но не знам защо говориш толкова обобщено? не смятам, че някакво послание около китката, на врата или там на други места е "лиготия"?! особено пък не съм съгласна че ще си разкрасиш ръката ако си лепнеш една татуировка...!

ПП> мноого много ще съм ви благодарна ако някой пусне някое сайтче за китайските символи и тяхното значение :wors: от цял час търся и едно голямо нищо за сега! Публикувано изображение

Редактирано от kitty (преглед на промените)

Тук има информация за китайските знаци и какво значат. Дано да ти помогнат, макар и да си привърженик на татуировките ... :)

Тук има информация за китайските знаци и какво значат. Дано да ти помогнат, макар и да си привърженик на татуировките ...  :wors:

<{POST_SNAPBACK}>

евала :eek::wors:

мерси много ;)

• 4 седмици по-късно...

Какво не знаем за татуировките (една руска статия) Говорят, когда в XIX веке в Европу вернулся моряк, который несколько лет прожил с туземцами в Новой Зеландии, его возили показывать как редкую диковинку. Дамы при виде него падали в обморок: все тело моряка было покрыто татуировками. В этой десятке - кое-что из истории татуировок. Слово "тату", скорее всего, происходит из полинезийских языков и было привезено в результате путешествия капитана Кука на Таити. Для народа Маори из Новой Зеландии процесс нанесения тату имеет духовное значение. Мужчины Маори наносили татуировки на всю поверхность лица. Каждый рисунок (который иногда делали в течение нескольких недель), был уникальным и имел целью усилить черты лица конкретного человека. Но, вообще-то, это свойственно не только далеким туземцам. Чего мы не знали о татуировках 10 место: Пожалуй, одним из самых неожиданных оказался факт, который нам удалось найти в книгах по истории Древней Руси: у древних славян татуировки носили в основном женщины. Рисунки на коже были ритуальным оберегом хранительницы домашнего очага. 9 место: Католическая церковь отнюдь не против татуировок. Обращая в свою религию туземцев, католики делали новообращенным татуировки в виде креста или распятия для того, чтобы они не могли перейти в другую веру. А сейчас существует более ста официально зарегистрированных ассоциаций христианских татуировок, которые предлагают услуги по нанесению татуировок с библейскими сюжетами и каноническими текстами. Если хотите – татуировку можно даже освятить. 8 место: В британской королевской семье татуировки тоже одобряются, с 1862 года, когда будущий король Эдуард VII, сделал себе татуировку в форме креста на руке. У принца Чарльза тоже была татуировка, но он свел ее незадолго до свадьбы с Дианой. Практически на всем теле английского короля Гарольда были татуировки сцен военных баталий. 7 место: Джон Кеннеди свел свою татуировку только по настоянию жены (у него на плече была черепаха), а Уинстон Черчилль имел татуировку в виде якоря. Кстати, в 1900 году было установлено, что 90% моряков ВМС США имеют татуировки. Черепаха означает, что моряк пересек экватор. 6 место: Также татуировки были у Альберта Эйнштейна, Николая II и Сталина. 5 место: У японских гейш татуировка считалась одним из пяти доказательством любви. Четыре других – это обрезание волос, написание любовной клятвы, обрезание ногтей и, наконец, отрезание мизинца. 4 место: Самая пошлая татуировка была когда-то на плече Иосифа Кобзона. Представьте себе, это была сделанная синими чернилами надпись "Не забуду мать родную". 3 место: Самая остроумная татуировка. Во время войны во Вьетнаме американский призывник сделал себе татуировку в виде двух неприличных слов на ребре правой ладони. Татуировку было видно только когда он отдавал честь, так что в армию его не взяли. 2 место: Самый "татуированный" в мире человек живет на острове Скай в Шотландии. 99,9% поверхности его кожи покрыты татуировкой, которая повторяет узор шкуры леопарда. Единственные участки его тела, не покрытые татуировкой, остались между пальцами на ногах и внутри его ушей 1 место: Викторя Бэкхем. Она делает татуровки в виде имен дорогих ей людей на своей, простите, попе. Там уже есть татуировка с ее собственным именем, именем ее мужа и первого сына. Недавно она сделала на другой ягодице татуировку с именем второго сына. Кстати, говорят, что Виктория хочет уйти из шоу-бизнеса и родить еще пятерых детей.

Първо бих искала да кажа, че можеш да изкажеш достатъчно твърдо мнение "за" или "против", едва когато вече имаш татуировка и то от достатъчно дълго време. Такива работи от рода на.. твърдо "за", и аз ще си правя, но още не знам каква... Второ, трябва и да си попорастнал малко. В лудите гимназиялни години можех да се изрисувам с какво ли не само в израз на бунтарство.... Е, не че не го направих, ама си ми харесва. А за самото татуиране, напоследък хората толкова са се унифицирали, че това просто е поредния писък "Аз съм различен". Скоро и клонинги ше си правим.... :)

МММ много правилно казано Драконче.... аз си направих таус след 5 години мислене дали да си направя и дали не.... Сега вече си имам радвам и се и мисля да си направя нова. аз мога твърдо да кажа Не си правете нещо което ще ви писне. И обмислете много преди това

Искам да си направя татуировка откакто бях на 16 и единственото нещо, което ме спира е , че ме е страх от болката Публикувано изображение Имам чувството че няма да издържа на процедурата с иглата. Иначе си умирам за татуировки, само че задължително черни и умерен размер.

Накрая сигурно ще се престраша и ще си направя някое сладко йероглифче или нещо секси ... Искам или на китката (на равнището на часовника, така че да мога да я скрия ако реша) или на рамото, но отзад.

Казват , че зимата било идеално време да се направи, понеже не се излагали на слънце толкова, така чеее ... нищо чудно да ви пусна да гледате снимчици -- по време на процедурата и след нея :)

• 9 месеца по-късно...

И мен ме е страх от болката, имам фобия от игли (само като видя и започвам да плача). Аз искам китайски йероглиф, но мисълта, че ще е за цял живот малко ме притеснява. Смятам скоро да си сложа обица на брадичката, а заедно с нея....може и татус.

Мацки, болката е напълно поносима, а и мястото изтръпва след 10 мин.И друго е много важно за болката-психологическата нагласа! Мен въобще не ме притесняваше, че ще боли и бях много спокойна. А! Не пийвайте за кураж преди процедурата, защото са ми казвали, че не хваща татуса:clap:

А твоята къде е и какво представлява все пак гриин ейс ??

Всеки има право на мнение!-аз нямам татуировка и не смятам и да имам такава-значи бог си ме е създал с неговите си шарении...-и ми стигат а за естетика не съм убеден ..... :clap:

много ми харесват татуировките ;) искам да си направя , но нямам пари Публикувано изображение , когато имам ще си направя , само че не знам къде Публикувано изображение

не мисля, че татуйровките са нещо, което променя човека - все пак той си решава със стария си собствен акъл кви да ги върши че не съм почитателка на постоянните не съм, защото никой не знае дали на 30 ще се кефи на дракон, череп или каквото си сложи там, така както му се е кефил на 18 например

Редактирано от Sawi (преглед на промените)

Татуировките ли? Супер са, ще си направя на цялото тяло, после на главата и накрая на стъпалата и клепачите! На Митьо Пищова татусът е най-голям, най-модерен, най-просташки, най-кичозен, ама той си го носи, щото му отива :P

Много харесвам татуси, обаче никога няма да си направя, понеже мисля, че някак си визуално не ми отива. Как да го обясня...някак си на самия ми външен вид......а и не изключвам момента да ми писне и ко правим тогава Публикувано изображение ?..........Един приятел се занимава професионално с това, разглеждах каталог и толкова много си харесах, че не знам дали ще ми стигне кожното пространство....не, не, изключено .... сещам се за оня клип на Aerosmith - Pink....вътре само чудаци разни, та имаше и една цялата нашарена........отврат... :)

Иначе как стоят на други хора много ми харесва.

Редактирано от chain_reaction (преглед на промените)

Обожавам татуировкииии..., Но да са с вкус и не да си целия изрисуван глупаво е.... и най - вече е грозно...Много исках да си направя една на коремчето, но здравия ми разум надделя и си направих на гърба. Сега си му се кефя много и винаги се заглеждам по - хора с татуси...падам си...За някои е кич, за мен е нещо красиво... Прави са някои да кажат, че всеки втори е татуиран...ама въпроса не е в това да ти надраскат просто нещо на кожата...трябва да си е естетично, а не плесканица...

Искам да си направя татуировка откакто бях на 16 и единственото нещо, което ме спира е , че ме е страх от болката Публикувано изображение Имам чувството че няма да издържа на процедурата с иглата. Иначе си умирам за татуировки, само че задължително черни и умерен размер.

Накрая сигурно ще се престраша и ще си направя някое сладко йероглифче или нещо секси ... Искам или на китката (на равнището на часовника, така че да мога да я скрия ако реша) или на рамото, но отзад.

Казват , че зимата било идеално време да се направи, понеже не се излагали на слънце толкова, така чеее ... нищо чудно да ви пусна да гледате снимчици -- по време на процедурата и след нея ;)

Аз съм чувала, че на китката не е добре, защото много бързо ще ти избледнее - миеш си ръцете по-често, ползваш ги повече... Публикувано изображение

Аз си мислих, че съм писала в тази тема, ама се оказа, че не съм Публикувано изображение Както и да е:

Та, аз съм твърдо "За" татусите, ако не са твърде много, на странни места (на гърдите, зад врата...)и да не са цветни.

Смятам като наравя 18 да си направя, не че сега годините ме спират, пари нямам, но искам да си направя някъде, където хигиената е много добра, защото има много места, където може да се изплашиш, като видиш как работят :clap: А относно местата, най-много искам на кръста, корема, гърба...все нещо ще си избера от тези ;)

Има три неща,които се чудя дали да направя: 1.Да скоча с бънджи-Това със сигурност съм решила да го направя! 2.Да си направя ТАТОО-за това нз защото може после да съжалявам... 3.И да си направя пиърсинг най-вероятно на пъпа!-мисля да го осъществя! Е това е от мене!

Tatoo-то е хубаво нещо само да е смислено щот има хора които си правят някви фигурки или иерогилифи което не ми се струва толко хубаво

Ами според мен един нормален, разумен човек не би си направил таква прустотия нестига, че си фърляш парите на вятъра, а отгоре на всичкото си оставаш един вид белег.

• 3 седмици по-късно...

Смятам да си татуирам едно Iliuminatti на врата и да си направя биомеханика на дясната подбедрица.Нарочно сЪм избрал тези места,защото те са най-рядко гледаните от самия човек,на когото принадлежат.Ако някой ден ми омрЪзнат татусчетата или не им се кефя вече,няма да ми се натрапват. Какво смятам за татусите по принцип...Ами според мен е готино да имаш един два,но не се кефя: 1:абсолютно изрисувано тяло-отвратително е 2:татуировака стил "Циганска радост" или "Сам си я направих"-вероятно сте виждали неща като русалки или "I love Krasi".Леле като видя нещо такова все едно в г...за ми бЪркат!Един татус трябва да е красив,да означава нещо и преди всичко да има сантиментална стойност за този,който си го прави.Аз сЪм "За" готините татуси и "против" бездарните изрисувани с мастило драсканици!

Все още нямам. но и това ще стане някой ден. Иначе искам - един на китката, като гривна. Един на глезена, все още не знам какъв ще е. Един отзаде на врата, или дяволче или ангелче, както се чувствам на момемнта. И може би на кръста или на рамото, ама за там ще видим :sobbing:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.