Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Татуировките.Какво мислите за тях?Имате ли и къде ?

Featured Replies

С абсолютно единодушие науката утвърди татуировките и обеците като сигурен белег за авантюристичен дух, съобщава списание „Психология днес“, цитирано от немските информационни агенции. Според изследване на психолози от университетите в Лайпциг и Франкфурт изкуството по тялото се появява тогава, когато човек има нужда от „промяна в курса“, но на такава промяна са способни само хора с авантюристичен и свободен дух. Екипът от учени е изследвал 2000 немци на възраст от 14 до 92 години, като 8,5% от тях са били горди притежатели на една или повече татуировки, а близо 7% са имали пиърсинг някъде по тялото. Изводите на психолозите сочат, че хората с рисунки или обеци по кожата са по-склонни на търсенето на нови, вълнуващи и дори рискувани приключения. В сравнение с останалите, при тях случаите на страх или депресии са по-редки, но в същото време психичното им здраве е по-лошо от средното за немското население. Изследването показва още, че хората с татуировки или пиърсинг предпочитат града пред селото, рядко се причисляват към религиозни общности и по-често остават безработни. dnes.bg Доста вярно, поне според мен;)

• Отговори 143
  • Прегледи 39k
  • Създадено
  • Последен отговор

Мда...ама изследвали само немци! Значи май не се броя аз... Харесва ми да гледам пиърсинга или tattoos-ите на и върху другите, но аз не бих си направила. Може би, защото се старая да поемам само преценени рискове (а аз трудно правя избор, защото често искам всичко). Което пък не ме прави страхлива, нито по-малко депресирана, нито ме прави с добро психично здраве (даже тъкмо напротив), просто не ме прави лекомислена и глупава - ми не съм съгласна с изследването ПЪК! Не смятам, че една татуировка трябва да бъде "красива" - какво означава това "красива"?! - Че трябва да е предназначена и одобрявана от другите, а според мен наистина трябва да има сантиментална стойност за притежателя й и да означава нещо конкретно за него. Ако той я има за красива, значи тя Е такава! Не е нужно ничие друго мнение. Обичам, когато питам някого кога и защо си е направил дадена татуировка, той наистина да има причина за това, която да изразява и да е свързана с част от него. (Срещала съм доста трогателни причини.) Това ме кара да добавя още едно допълнение в изградената ми представа за човека, което значи, че татуировките би трябвало (поне според мен), да "говорят" за самия човек и какъв е той, като характер, чувства и начин на мислене. И после... предпочитали да живеят в града... - ем като са в града, защо пък често ще остават безработни в големия град?! Т'ва е алогично! А като нямат работа - не ми говорете, че били по-малко депресирани... ; ) Т'ва може да го каже само някой, който не е изпадал в момент на нужда (от работа и подобни).

Редактирано от nihilistka (преглед на промените)

Лично на мен ми харесват някои татуировки, но да не са големи, харесвам малките и дискретни...

Разбира се, не мога да проумея, как някои хора си татуират нелепи неща от рода на : "Венета завинаги", или "Мустафа", а после се чудят как да ги заличат...да не говорим за нескопосано нарисувани в синьо русалки, котви и прочее... Публикувано изображение

Но не мисля, че ще си сложа някога... освен от онези детските, водните... :speak::speak:

P.S. Скоро гледах по тивито едно предаване за татуировки и пиърсинги, и ще ви кажа, че едва не обезумях - въобще не говоря за "нормални", татуировки и аксесоари по тялото, а за маниаци, които си цепеха езиците на две и дама, която си проби кожата над гърдите, за да й вкарат цяла платка, та в крайна сметка от тялото й застърчаха четири шипчета, нещо като закачалка, но без да се вижда самата "лента"...Бррррррр, гледката бе ужасна, според мен, и не може да се използва за друго, освен да си закачва кърпи и дрешки там, да не ги търси, нещо като ходеща закачалка... Публикувано изображениеПубликувано изображение:speak:

Тези последните примери не ми харесват, но хора всякакви...Все пак не мисля, че е нужно човек да си разцепи езика на две, за да покаже, че е индивидуалист, има и други начини... :speak:

• 1 година по-късно...

Някой може ли да ми каже откъде да намеря описание на татуировки, какво значи самата татуировка и какво говори за човека, който я има... Аз търсих, но не намерих.Някой знае ли какво значи жена върху рамото на мъж.

Имам татуировка на рамото Стамат и Минка , 62ра година с котва и русалка Публикувано изображение

Шегувам се.Нямам лоши възгледи към татуировките :)

Харесвам ги ,но още не съм си направила. Публикувано изображение

Tattoo-тата са ми слабост,въпреки че все още не съм си направила.Бях останала с впечатлението,че доста боли,но един приятел ме разубеди и туку-виж взема,че си сложа някое сърчице на ханша. :help wanted3:

• 4 месеца по-късно...

Имам четири и не съм съжалявал никога ,че съм си ги направил.Повече , обаче май няма да си правя :)

В зависимост къде е и каква е има много красиви татуйровки. Понякога ми се иска да отида да си направя, но после размислям и нещо ми се струва, че няма смисъл. Защото рано или късно омръзва, а и иска да се поддържа. Има и опстност при неспазване на хигиенните изисквания да хванеш спин. На мен лично не ми се рискува заради един каприз. А на старини ще бъда много готина баба - с татос Публикувано изображение

В зависимост къде е и каква е има много красиви татуйровки. Понякога ми се иска да отида да си направя, но после размислям и нещо ми се струва, че няма смисъл. Защото рано или късно омръзва, а и иска да се поддържа. Има и опстност при неспазване на хигиенните изисквания да хванеш спин. На мен лично не ми се рискува заради един каприз. А на старини ще бъда много готина баба - с татос Публикувано изображение

Има красиви ,така е.А по въпроса с омръзването ако си я избрала с сърцето си не мисля ,че ще ти омръзне. Публикувано изображение

Има красиви ,така е.А по въпроса с омръзването ако си я избрала с сърцето си не мисля ,че ще ти омръзне. Публикувано изображение

да, особено, ако е на гърба

Редактирано от kaldata.com (преглед на промените)

да, особено, ако е на гърба

Много си прав..имам една на гърба и ако ти кажа ,че постоянно забравям ,че е там .Дори не знам от коя страна на плешката ми е,дотолкова се забравя ако не ти е постоянно пред очите :cant believe:

аз също много искам да си направя,но все още се колебая,а и малко ме е страх.но не е само това.откъде да знам дали няма да ме заразят с някой спин,а не мерси.не искам.мислех си за татос на крака много яко ще стои просто,но все нещо ме спира.

аз също много искам да си направя,но все още се колебая,а и малко ме е страх.но не е само това.откъде да знам дали няма да ме заразят с някой спин,а не мерси.не искам.мислех си за татос на крака много яко ще стои просто,но все нещо ме спира.

Стига де ,това е несериозно ;)Колко хора ходят при зъболекаря и никой не вика "Ама аз няма да отида,защото ще ме заразят със СПИН".Събудете се ,живеем в 21 век всеки го е страх от СПИН ,всички знаем за него.Тези хора които работят в тези студиа ,да не мислите ,че тях не ги е най-много страх?Последния път като гледах как работят слагат медицински ръкавици, дезинфикцират всичкооо.Не е задължително да си правите татос ,ако не искате ,недейте.Просто страха от СПИН е нереален в студиа ,където се работи.Ако решите в кварталното мазе при Пецата който сега се учи и преди вас е правил на някой наркоман ....е тогава страховете ви може и да са основателни ;))

Аз имам два татоса и мисял да си правя още ...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Това ще бъде следващия ми татос

Публикувано изображение

И аз мисля да си направя...спрял съм се на китайски символи, но ще видим какво ще е... :shake_puter:

Мисля, че са за хора които нямат белези, но искат да бележат желанието си да имат. Aragorn(Elesar) за изборът ти съм слушал лоши неща. Можеш и сам да се досетиш какви, ако се замислиш. И не става въпрос само за патриотизъм или национализъм.

Редактирано от neredoven (преглед на промените)

Има действително красиви татуси, бих казала - произведения на изкуството. Аз лично нямам, нито имам намерение да си правя.

Мисля, че за хора които нямат белези, но искат да бележат желанието си да имат. Aragorn(Elesar) за изборът ти съм слушал лоши неща. Можеш и сам да се досетиш какви, ако се замислиш. И не става въпрос само за патриотизъм или национализъм.

И какви са тия лоши неща, че аз не съм ги слушал...май :)

И какви са тия лоши неща, че аз не съм ги слушал...май :)

Избиване на комплекси. Не си ли се замислял, че за всичко което някога ти се е присквало си има разумна причина. Имаш намерение да си татуираш нещо което вероятно никога през живота си няма да можеш да произнесеш. Защо? Слагаш етикет върху себе си, защото си неуверен в съдържанието.

Избиване на комплекси. Не си ли се замислял, че за всичко което някога ти се е присквало си има разумна причина. Имаш намерение да си татуираш нещо което вероятно никога през живота си няма да можеш да произнесеш. Защо? Слагаш етикет върху себе си, защото си неуверен в съдържанието.

Това за всички татуирани ли важи или само за Aragorn ?

Хаха, мога да го произнеса, не се притеснявай за това Публикувано изображение Па и не бъди сигурен аз в какво съм уверен и в какво не..т'ва си ги знам само аз :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.