Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Друсна ли ви ?

Featured Replies

Мойта котка не разбра за земетресението. Спеше си пред клавиатурата ми на бюрото докато се тресях laugh.gif . Преди малко стана, хапна си и сега пак спи.

• Отговори 163
  • Прегледи 13,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не бе края на света идва... и к'во от т'ва.

• Е? За кой ли път неуспешно................ само ги мъчат хората...............

• здраво бучеше - вярно а 77-а гледах как се извива 15-етажен блок на S. Мноооого впечатляващо.........

Мойта котка не разбра за земетресението. Спеше си пред клавиатурата ми на бюрото докато се тресях laugh.gif . Преди малко стана, хапна си и сега пак спи.

Това е донякъде успокоително. Гледах един филм за Япония - там има много земетресения. Един учен открил, че сомовете много усещат кога ще има земетресение и има аквариум със сомове и изучава тяхното поведение, за да види кога ще има пак.

Ей, чшш, я се успокойте, бе! Излезте на терасата, поемете си чист въздух. Пушачите може и по някоя цигара да изпушат. Я гледайте колко народ сте се наредили тука. Нищо не е станало. Най-обикновено земетресение. Запазете спокойствие, ясно е, че мина. Ако щеше да повтаря, до сега да е повторило. Всъщност може и да е, но да са били съвсем леки трусове. Но, ако все пак повтори и е по-силно - знаете-под касата на вратата, без паника. До сега съм усещал 6-7 земетресения и при всичките съм процедирал така. Без паника. А за гърмежите biggrin.gif едва ли е гръмнало нещо. Просто най-обикновен тътен, който се чува при земетресенията biggrin.gif

Силен тътен и трус са усетили софиянци, според разкази

15 ноември 2008 | 22:45 | Агенция "Фокус"

София. Силен тътен и трус – това са усетили софиянци тази вечер минути след 22 часа – това са сигналите, които идват от различни квартали на София, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Земетресението е усетено в Студентски град и Дървеница, в западните квартали като Борово, Павлово, Бъкстон, в центъра на София, в Люлин и на много други места като Стрелбище, Дървеница, в НДК на първия етаж, в ресторанти и барове в центъра на София. На различни места пред блокове са излезли хора. Граждани са се обаждали в Гражданска защита за информация откъдето са им казали, че нямало опасност от повторен трус. В момента обаче Гражданска защита не отговарят на повикванията. Жители на различни квартали се тревожат дали е трус или е взрив, тъй като от спешен телефон 112 са казали, че събират информация, но към момента не могат да потвърдят за какво точно става въпрос – земетресение или взрив.

По непотвърдена информация трусът в София е бил четвърта степен

15 ноември 2008 | 22:51 | Агенция "Фокус"

София. Слухове, че трусът бил четвърта степен по скалата на Рихтер с епицентър около Южния парк се носят сред граждани в столицата, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Информацията била получена при обаждания в Гражданска защита, тя обаче не е потвърдена. Все още няма информация за силата на труса официално. Носят се много слухове също така за два гърмежа, или тътена, които са чути преди и по време на труса.

Има проблеми с мобилните комуникации в столицата след земетресението

15 ноември 2008 | 22:28 | Агенция "Фокус"

София. Има проблеми с мобилните комуникации в столицата минути след земетресението, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Трусът е станал в 22:08 минути, засякоха граждани. По високите етажи са изпопадали книги и предмети в стаите. Навсякъде хората разказват, че първо са чули тътен, след което е последвал трусът. Разлюлели са се полилеи, задрънчали са прозорци. Трусът е усетен и в подземия като мазета, ресторанти и други. На места има хора, излезли пред жилищните блокове. За труса се обадиха граждани от кварталите „Борово”, „Павлово”, „Хладилника”, Илиенци, центъра, „Бъкстон” и други.

• Автор

Е как няма да има проблеми като народа се е раззвънял все едно е нова година.

chilko

Цитат 1 - глупости...

Цитат 2 - със сигурност глупости. Бил съм свидетел на 4-та по Рихтер и няма нищо общо с това.

Цитат 3 - тотални глупости. И трите мобилни оператора не са спирали...

Ах тези непослушни журналисти....

Ей, чшш, я се успокойте, бе! Излезте на терасата, поемете си чист въздух. Пушачите може и по някоя цигара да изпушат. Я гледайте колко народ сте се наредили тука. Нищо не е станало. Най-обикновено земетресение. Запазете спокойствие, ясно е, че мина. Ако щеше да повтаря, до сега да е повторило. Всъщност може и да е, но да са били съвсем леки трусове. Но, ако все пак повтори и е по-силно - знаете-под касата на вратата, без паника. До сега съм усещал 6-7 земетресения и при всичките съм процедирал така. Без паника. А за гърмежите biggrin.gif едва ли е гръмнало нещо. Просто най-обикновен тътен, който се чува при земетресенията biggrin.gif

Ей чшш, метто, кака можеш да премахнеш взрива от хипотезите бре, то се знае, гръмнал е нов завод, и сега го крият в тайна... а животните са пощръклели направо :) , Питай да ти каже тъуксъма дали не е така biggrin.gif

:);):wors::wors::angry::angry:

Друсна сериозно, на осмия етаж особено се усети. Дори си казах ако повтори какво ли ще стане

Май е било локално...В София се е усетило най-силно

Слушай сега @rvp. Първото е истина. Нямаш идея какви хора има. Второто също. То може да Е било 4-та степен. Това, че ти не си бил в епицентъра и не си го усетил в пълна сила нищо не означава. Третото може да е вярно. Не се знае.

Самата продължителност и факта че има само една серия е достатъчен да ви наведе към истината.

Слушай сега @rvp. Първото е истина. Нямаш идея какви хора има. Второто също. То може да Е било 4-та степен. Това, че ти не си бил в епицентъра и не си го усетил в пълна сила нищо не означава. Третото може да е вярно. Не се знае.

Тц, 4-та степен и то насред града...със сигурност трябва да има разрушения. Не някакви колосални, но поне да се напукат стени или нешо такова.

"с епицентър под Южния парк"

Ясно някой си е правил експерименти с метрото за по-бързата му направа..........

http://www.emsc-csem.org/

Редактирано от skylamer (преглед на промените)

Тъпото е, че обикновено след 3-4 часа има втори трус

Тъпото е, че обикновено след 3-4 часа има втори трус

И то по-силен обикновенно ...... cool.gif

И то по-силен обикновенно ...... cool.gif

Не се знае обикновенно.... cool.gif

Дръж си калеврите до креватчето и стискай якенцето под мишка

Редактирано от Vladek (преглед на промените)

Усетих го, като тътнеща вълна беше.

п.с. преди четири години ме люля в Свищов, точно след шоуто на Слави и пак беще през ноември. Бях на първият етаж на общежитието, но така люля все едно си на увеселително влакче. Извлякох се навънка пред блока сигурно за по-малко от пет секунди. Само да поясна за Свищовското земетресение през 1977г. този факт тогава допълнително ме изкара из кожата.

Редактирано от tatsu (преглед на промените)

Щом сме живи и здрави! Дано изкараме нощта и останалите дни до дълбока старост.

Вие от провинцията пак завиждате. :angry:

Дано не заседнем в метрото, ако пътуваме там.

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Щом секциите не рипат и на хвърчат чекмеджета - бива

Нема да се плашиш

4

Не по Рихтер бре, по MSK64 !

Не по Рихтер бре, по MSK64 !

А добре

Бях тръгнал да ровя из ...Менделеев

Грешката е моя

Но казаха ...четвърта по Рихтер

Редактирано от Vladek (преглед на промените)

А добре

Бях тръгнал да ровя из ...Менделеев

Грешката е моя

Но казаха ...четвърта по Рихтер

не вярвам, било е четвърта по Рихтер, пак лъжат, за да не шашкат Софията.. че само тука като гледам, направо са се панирали като чушлета някои cool.gif

П.С Идеята за лопатите е добра, ще имат нужда и от палатки обаче, военни УМ-та ....

Редактирано от Stili (преглед на промените)

Е? За кой ли път неуспешно................

само ги мъчат хората...............

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.