Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи- част 3

Featured Replies

А ти някога като толква много си в час да си чивал за heuristic detection ??

не се сърди на чичко Norton ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Ако ще си отговаряме на въпрос с въпрос няма много смисал от форума.

Защо не кажеш нещо по въпроса който аз ти зададох и после да не продължим с другите

П.П. Казах още в предишния си пост че касперски ще засече най-много.

Редактирано от Spursy (преглед на промените)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 169,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

на free.bol.bg устройва ли те ?

<{POST_SNAPBACK}>

Не, дори и top.bg стана "фрий".На hit.bg този размер е клизма да го изтегля, то и единствено hit.bg виждам.Всичко останало просто е отрезано от външния свят заради "фрий" съдържанието.Ако не можеш да го качиш на международен сървър здраве да е.

Ако ще си отговаряме на въпрос с въпрос няма много смисал от форума.

Защо не кажеш нещо по въпроса който аз ти зададох и после да не продължим с другите

П.П. Казах още в предишния си пост че касперски ще засече най-много.

<{POST_SNAPBACK}>

добре виж сега файла съдържа не само вируси а троянци и червеи

просто вирусите са 483 а всичко останало е троянци и чевеи това е

и всички антивирки си пляскат различни твоят нортън просто ги слага всичките в една графа та това е ! не съм искал да се заяждам :wors:

това е от F-prot 3.16 A

с дефиниции от 2/21 и 2/18

Scanned files : 1

Scanned objects : 1726

Infected objects : 597

Suspicious objects : 44

добре виж сега файла съдържа не само вируси а троянци и червеи

просто вирусите са 483 а всичко останало е троянци и чевеи това е

и всички антивирки си пляскат различни твоят нортън просто ги слага всичките в една графа та това е ! не съм искал да се заяждам  :wors:

<{POST_SNAPBACK}>

Няма никакви червеи и това ти ко каза и потребителя с AntiVir.

Никои не се заяжда а само доизасняваме фактите :)

Symantec Antivirus Corporate Edition 9.0.3.1000 - 642 бр.

Държа да отбележа, че при проверка на rar файла не показа абсолютно нищо, чак при разархивирането autoprotect-a започна да ги хваща. В някой от директориите имаше и други архивни файлове, така че може да има още гадинки. Вир. дефиниция е от 18.02.05 г.

<{POST_SNAPBACK}>

След като разархивирах още няколко файла, бройката се увеличи на 650. А това че касперски показва 700 и нещо не значи че всички са вируси, може да са фалшиви тревоги. Няма най-добра антивирусна, така че е безсмислено да се спори. Ето един голям минус на Symantec - енгина за проверка куца когато се проверява архивен файл в който има директории. Файловете в директориите въобще не се проверявата. Програмата ги хваща в момента на разархивирането. Ето линк към картинка на аутопротекта. Мога да кача и пълния лог файл на Symantec, ако някой се интересува http://free.data.bg/nighty/untitled.jpg

Въпроса не  е само да си пишете колко ви е хванала антивирусната ами и да дадете

доказателства  cool.gif ето ви един първенец  :wors:Capture.jpg

BitDefender Professional v8.0

Deleted=706  :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Ето и пълното доказателство log

всички разпознати :) а не както каза юзера със Саймантек че не всички били

вируси който иска може да погледне :bye:

@Dr.Web Ако обичаш поправи си класацията ;)

или ако искаш си свали лога и ги преброй пък тогава ако желаеш си я поправи

• Автор
@Dr.Web Ако обичаш поправи си класацията  :wors:

или ако искаш си свали лога  и ги преброй пък тогава ако желаеш си я поправи

<{POST_SNAPBACK}>

С удоволствие ще поправя класацията само дето не ми се иска да се правя на рефер пък и не съм експерт по антивирусен софтуер-явно има разлика в отчитането на данните при различните АВ-та-ще се помъча да открия истината-нали заради нея се борим

Ако правилно съм те разбрал казваш че Бит дефендъра отчита само вирусите като а за другите не казва нищо освен че ги трие, а другите слагат всичко под общ знаменател така ли ?Щото примен се отчита лесно-има само Detections-бройка и това е

ПС Ако някой се смята за компетентен да вземе мнение че и аз не знам вече какво да мисля-обърках се

С удоволствие ще поправя класацията само дето не ми се иска да се правя на рефер пък и не съм експерт по антивирусен софтуер-явно има разлика в отчитането на данните при различните АВ-та-ще се помъча да открия истината-нали заради нея се борим

Ако правилно съм те разбрал казваш че Бит дефендъра отчита само вирусите като а за другите не казва нищо освен че ги трие, а другите слагат всичко под общ знаменател така ли ?Щото примен се отчита лесно-има само Detections-бройка и това е

ПС Ако някой се смята за компетентен да вземе мнение че и аз не знам вече какво да мисля-обърках се

<{POST_SNAPBACK}>

аз ти казах погледни лога там всичко си пише троянец ли е какво е виж тук пък ако ти се занимава ги преброй :)

Редактирано от sokoban (преглед на промените)

• Автор
аз ти казах погледни лога там всичко си пише троянец ли е какво е виж тук пък ако ти се занимава ги преброй  :wors:

<{POST_SNAPBACK}>

Виж какво аз те попитах само едно-правилно ли съм те разбрал,ти почваш "преброй ги" или" виж лог-а" Нямам нищо против Дефендъра да е на първо място

само те питам правилно ли съм разбрал щото видях лог файла и аз стигнах до това мнение. Пак питам правилно ли съм разбрал че ги сортира на вируси и други

щото аз съм сигурен че има и троянци?

Аз видях лога и тамсе вижда инфектирани-703 изтрити 706 вижда се че има купища троянци и по пътя на логиката стигам до извода че след като другите програми третират всичко накуп-поне мойта го прави редно е и тук да се третира всичко накуп-само исках да потвърдиш че съм схванал правилно за да имам право да твърдя това-брее един въпрос зададох...

Погледнете това:

Тест-резултати

и това:

форум Comexgroup

<{POST_SNAPBACK}>

А !!!! повече не искам да коментирам оставям на вас да прецените сами :wors:

P.S. благодаря за информацията :)

Виж какво аз те попитах само едно-правилно ли съм те разбрал,ти почваш "преброй ги" или" виж лог-а" Нямам нищо против Дефендъра да е на първо място

само те питам правилно ли  съм разбрал щото видях лог файла и аз стигнах до това мнение. Пак питам правилно ли съм разбрал че ги сортира на вируси и други

щото аз съм сигурен че има и троянци?

Аз видях лога и тамсе вижда инфектирани-703 изтрити 706 вижда се че има купища троянци и по пътя на логиката стигам до извода че след като другите програми третират всичко накуп-поне мойта го прави редно е и тук да се третира всичко накуп-само исках да потвърдиш че съм схванал правилно за да имам право да твърдя това-брее един въпрос зададох...

<{POST_SNAPBACK}>

Е ! ако съм те обидил извинявай но нали все пак тази тема е като трън в зад...ка cool.gif и малко се разгорещих още един път се извинявам ;)

• Автор
F - Secure 2005.... 706 Viruses...;):)

<{POST_SNAPBACK}>

Усилията ти са наградени с първо място :bye:

Мен лично този тест ми даде много интересена тема за размисъл и никак не е лошо да видиш как се справят програмите в реална ситуция а не да гледаме само картинки и диаграми на някой си,а и някои митове и легенди се сгромолясаха пред очите ми :speak:Искам да подчертая че се стремя да бъда обективен до колкото е възможно това и нови резултати ще са добре дошли :bye:

Редактирано от Dr.Web (преглед на промените)

Norton Antivirus 2005 с дефиниции от 21.02.2005 хвана 649 гадини. Обаче съм впечатлен от постижението на колегите с F-Secure-706 броя :clap Някой може ли да ме светне на какъв принцип се ъпдейтва тя- през http или ftp и дали не е като NOD32 :speak:

Нещо не ми се струва коректен този тест?! Не съм дърпал файла, но резултатите на NOD32, така дадени определено ме притесняват?! Очаквам мненията на DarkLight и Wankata по въпроса!

Нещо не ми се струва коректен този тест?! Не съм дърпал файла, но резултатите на NOD32, така дадени определено ме притесняват?! Очаквам мненията на DarkLight и Wankata по въпроса!

<{POST_SNAPBACK}>

Нищо некоректно няма. :) Обикновен архив с вируси. Предполагам това ще ти каже и DarkLight :)

NOD 32 освен, че е най-бавен хвана и най малко вируси. Това нищо не значи. Просто резултат от нашия тест.

Теста го проведохме в ComexGropu форума преди седмици.

ЕТО ТУК!

@Dr.Web е взел архивчето и е решил да пусне тест-а и тук. Нищо лошо. Поне да беше споменал ComexGroup Форум в първия си пост.

Може да видите и крайните резултати.

• Автор

Нищо некоректно няма. :) Обикновен архив с вируси. Предполагам това ще ти каже и DarkLight :)

NOD 32 освен, че е най-бавен хвана и най малко вируси. Това нищо не значи. Просто резултат от нашия тест.

Теста го проведохме в ComexGropu форума преди седмици.

ЕТО ТУК!

@Dr.Web е взел архивчето и е решил да пусне тест-а и тук. Нищо лошо. Поне да беше споменал ComexGroup Форум в първия си пост.

Може да видите и крайните резултати.

<{POST_SNAPBACK}>

Ще ме извиняваш много ама тоя файл съвсем не съм го взимал от Комексгруп а ми го подхвърли един мой познат с думите"ей на пробвай се" .От директорията където го свалих имаше и още един файл и него си свалих и после намерих и трети,но от трите този беше най голям и затова пуснах него а аз такива тестове си правя отдавна и и ги публикувам на разниместа но първия път ме обвиниха че изследването ми е с малка бройка и от тогава търся голям архив

Между другото днес току що отворих на Комекс груп сайта за пръв път :nono

Интернет е публечно място и хората често намират едно и също нещо като търсят

така че моля без такива намеци за плагиатстване! :)

http://ivassoft.web1000.com/viruses.rar това е адреса в комекс груп от който сте ползвали този архив а ето моя адрес http://store2.data.bg/zevzekkk/~temp/v%20i...virus%e5s_2.rar

на който между другото файла е от12 март 2004 година

Редактирано от Dr.Web (преглед на промените)

Започва се... Кой бил първи, па що някой не споменал някого си, за когото може даже и да не е знаел... :) Обикновен архив с вируси? Такова нещо НЯМА. НЯМА обикновен вирус, да не говорим за много накуп. По много световни сайтове NOD32 вече съвсем не е на едно от първите места по ефективност, както някога. Колкото и тези статистики да са преувеличени и везните наклонени в ползва ня някоя "приятелска" програма, това очевАдно е факт. Не може всички да са се наговорили. Същото доказва и проведеният тук тест. Имайки предвид и факта, че и мен веднъж ме подведе (откри вирус, но не можа да го изтрие и се наложи да пускам LiveCD след него), май ще го сменям. Не знам с какво, но ще експериментирам. Още повече, че ми е далеч по-лесно да не ровя непрекъснато за пароли и да не правя два миръра наведнъж. Като всяко прехвалено и успяло нещо, и него го развалиха май... За мое голямо съжаление. sad.gif В момента имам доста работа, времето ми е разпокъсано и най-малко ми се занимава с инсталации и деинсталации, но най-вероятно през почивните дни моят NOD32 ще отиде там, дето преди него заминаха Norton и Kaspersky Pro...

NOD32 - 17" - 1719 files - 119 viruses sad.gif

CA Etrust Antivir - 9" - 68 files - 1 virus sad.gif((

определено няма да мигрирам към СА. Имам едно старо файлче с вируси на което F-Prot i CA се издъниха, а NOD се представи добре, но след този тест ще бягам на друг АВ

Започва се... Кой бил първи, па що някой не споменал някого си, за когото може даже и да не е знаел...
Изобщо не съм имал за цел да създавам какъвто и да е род конфликт. На мен ми е все едно, даже написах, че лошо няма в цялата работа. Ако някой се е почувствал засегнат, съжалявам...

Колкото до архива , без значение откъде е взет е същия (1 към 1), съдейки по резултатите от антивирусните. Експеримента в този форум се появи малко след този в ComexGroup и е нормално да си помисля че е взаймстван от там. Този архив аз го имам от началото на 2004, изобщо не помня откъде ми е попаднал, но не претендирам за авторски права. Не твърдя нищо, всеки сам си прави изводи...

Обикновен архив с вируси? Такова нещо НЯМА. НЯМА обикновен вирус, да не говорим за много накуп.

Колкото до това , не разбрах какво се има предвид. Като седнеш и 5 години си събираш вирусчета и си ги сложиш в архив-че какво се получава? Нищо необикновенно и извънземно няма.. Какво като са много на куп? За антивирусната е все едно, сканира си ги един по един и ако ги идентифицира, алармира потребителя.

Бъдете здрави всички! cool.gif

Редактирано от Hameleon (преглед на промените)

След като разархивирах архива положението е вече съвсем друго:

СА Еtrust Antivir - 603 viruses

Някой с NOD32 пробва ли да сканира разархивирани вирусите

Не мисля, че това е добър тест за антивирусни програми. Събирани са заразени с вируси, троянци и пр. файлове и се пускат като тест "Кой колко му лови АВ програмата". А откога са вирусите и дали не е направен пакета така, че да има победител? В този смисъл бих направил колекция с буби и като си пусна антивируса, ще листвам само тези зарази, които моята АV програма лови НАЙ-ДОБРЕ. Но с нищо не ме убеждавате да си сменя антивируса, независимо че се представи зле с обобщението за инфекциите накрая. Лошото е, че неопитни потребители могат да се подведат доста.

Иначе за адреналина, БИВА!

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.