Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи- част 3

Featured Replies

F-Secure Anti-Virus Client Security 5.55-SR1 build 11060 - 706 вируса

NOD32 2.12.3 - 119 .

Когато сканирах целия комп. с F-Secure ми направи впечатление че много старателно

прерови папката с инсталационните файлове на програмите които имам и броят на сканираните

файлове беше доста по-голям от колкото с NOD32, макар че настройките бяха да търси във всичко.

При NOD32 нещо не е наред , незнам защо ???

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 171,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Norton AntiVirus 2004 Professional

Scanned - 1815

Infected - 650

Смених го за 10тина дни с NOD32, сега пак се връщам на Norton, пробвал съм й Kaspersky но ми е доста тромав, ако препоръчате нещо друго за момента?

Norton AntiVirus 2004 Professional

Scanned - 1815

Infected - 650

Смених го за 10тина дни с NOD32, сега пак се връщам на Norton, пробвал съм й Kaspersky но ми е доста тромав, ако препоръчате нещо друго за момента?

В такъв случай пробвай с F-Secure. Аз лично бих ти препоръчал да качиш само антвируса и да си качш отделно firewall, защото пакета който е И със Firewall товари повечко машината.

Еми не знам за вас но сканирах с нод 32 няколко пъти 0 . :blink:

• Администратор
Еми не знам за вас но сканирах с нод 32 няколко пъти 0 .  :blink:

<{POST_SNAPBACK}>

Защото не си разархивирал архива .. разархивирай го в някоя папка и после сканирай папката.

И аз бях с NOD32 и след като се сринаха всички митове и легенди, които се носят за него вече съм с Symantec Antivirus Corporate Edition 9.0.3.1000

След няколко опита и няколко инсталирани и деинсталирани по една или друга причина програми, в крайна сметка се спрях на PC-Cillin (само антивирусната му част). Kaspersky е добър, но ме бави повече, отколкото имам нерви да го чакам... :blink:

Доста интересна тема, но и много объркваща по отношение на NOD32, която ползвам в момента и честно казано се стреснах. Тествах въпросния архив с три антивирусни програми - NOD32(дефиниции 1.008 25.02.2005), BitDefender 8 Standart (дефиниции 101156 от преди около час) и F-Prot(v. 3.16a, дефиниции: 24.02.2005):

BitDefender - Files : 1853

Archives : 107

Packed files : 15

Identified viruses : 482

Infected files : 704

F-Prot - Scaned Objects : 1729

Infected Objects : 597

Suspicious Objects : 44

NOD32 - number of scanned files: 1719

number of viruses found: 119

Както се вижда няма нищо по различно от това което беше написано до тук, обаче нещата станаха по-сложни когато намерих още архиви с вируси от форумите на братушките за да потвърдя резултатите, но при следващия пакет с вируси NOD32 не отстъпваше от останалите, ето и файла virus_1642.rar паролата е http://komap.net.ru а това форума и темата. Резултатите при мена са:

BitDefender - Files : 1652

Archives : 2

Packed files : 0

Identified viruses : 1019

Infected files : 1612

NOD32 - number of scanned files: 1642

number of viruses found: 1569

F-Prot - Scaned Files :1642

Scaned Objects : 1648

Infected Objects : 1537

Suspicious Objects : 68

A за моя голяма изненада в друг архив с скромните 80 вируса :blink: NOD32 дори се представи най-добре (80.rar парола: virus_80 файла е от същата тема на руския форум):

NOD32 - number of scanned files: 80

number of viruses found: 64

BitDefender - Files : 94

Archives : 1

Packed files : 0

Identified viruses : 59

Infected files : 62

F-Prot - Scaned Files :80

Scaned Objects : 91

Infected Objects : 31

Suspicious Objects : 27

Ще ми бъде интересно как са се представили и други антивирусни програми на тези два различни теста, понеже харесвам NOD32 заради това че е лека антивирусна програма и трябва ми трябват повече доказателства преди да я разкарам.

Ами нещо много интересно почна да става и май всички се объркваме... :blink:

• Администратор

Хаахах ето къде бил кюча от палатката:

BitDefender - Files : 1853

Archives : 107

Packed files : 15

Identified viruses : 482

Infected files : 704

Archives : 107 - в този архив, с който тестваме има 107 архива, които NOD32 НЕ си играе да проверява а явно в тях са по - голямата част от вируси, ако се разархивират и тези 107 архива NOD-а ще даде реалния резултат... В крайна сметка с този тест печелят високи резултати само програми, които проверяват съдържанието на архиви .. другите дават смешни резултати. Според мен този архив е направен да компроментира NOD .. много е хитро наистина, кой би предположил, че вътре в него има и други архиви разхвърляни по папките - добре че се загледах в резултатите на BitDefender, който споменава за 107 архива :) наистина много хитро .. изумен съм. Какво ли не прави конкуренцията :blink: Май трябва да си инсталирам NOD32 отново cool.gif

Хм, първата лястовичка дойде оттук: http://www.kaldata.com/comments.php?id=4659&catid=1 . Малко преди това половината форум на Дата.БГ твърдеше, че има троянец в архив с кейген за Неро, само моят NOD - не. По същия начин се получи и в един друг международен форум който посещавам. И като капак на всичко постоянното ровене за пароли - напоследък почнаха да ги сменят на два-три дни. Не, вече не съм сигурен в НОД-а и го сменям. Може и да съм сбъркал, може и да е за добро - времето ще покаже. След известно лутане май намерих това, което ми трябва. Малко по-късно ще тествам и аз няколко архивчета.

PP. В добавка и това: http://www.stop-sign.com/research/comparis...nline&SV=se046b

Хаахах ето къде бил кюча от палатката:

Archives : 107 - в този архив, с който тестваме има 107 архива, които NOD32 НЕ си играе да проверява а явно в тях са по - голямата част от вируси, ако се разархивират и тези 107 архива NOD-а ще даде реалния резултат... В крайна сметка с този тест печелят високи резултати само програми, които проверяват съдържанието на архиви .. другите дават смешни резултати. Според мен този архив е направен да компроментира NOD .. много е хитро наистина. кой би предположил, че вътре в него има и други архиви разхвърляни по папките - добре че се загледах в резултатите на BitDefender, който споменава за 107 архива :) наистина много хитро .. изумен съм. Какво ли не прави конкуренцията :) Май трябва да си инсталирам NOD32 отново cool.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Ха-ха-ха :blink: а сега де? Какво стана? cool.gif Не ви ли се струваше прекалено невероятно толкова зле да се представи NOD32,а? :nono

Сега очаквам някой да вземе да разархивира и тези 107 архива и да пусне нов скан с NOD32.... какво ли ще се получи? :blink:

Не е нужно в лога на NOD32 се вижда

E:\Install\Vir\virusas_2.rar »RAR »misc-virii\Macro\Alliance.zip »ZIP »alliance.doc - WM/Alliance.A virus
сиреч сканира и архивите, но има доста файлове на които дава грашка:
E:\Install\Vir\virusas_2.rar »RAR »misc-virii\LFN\Misis\a\MISIS.BIN - error opening [4]

Редактирано от zeit_x (преглед на промените)

@phantom е прав. Май всички се подведохме с NOD-а :blink: найстина като се замисли човек ще си каже, че колкото и някой да оплюват тази невероятна(според мен) антивирусна неможе да се представя толкова зле. Явно този който е правл архива е имал за цел да "онижи" NOD и всички който са му верни фенове (като мен например :) ). Дори аз като видях резултатите се замислих дали да "сменям стария си приятел(NOD32 2.12.3)", но след изявлението на @kal отново повярвах в него и все още си остава моя фаворит за АВ за всички времена.

ПС:С разсъжденията не съм имал за цел да провокирам спорове коя и най-добрата антивирусна и т.н., а просто изразих радоста си като разбрах че всущност много хора се подведохме, че NOD-а не го бива :)

Редактирано от NoMoreFentazy (преглед на промените)

Ето друго интересно нещо: http://www.av-comparatives.org/ :bye: А можете да разгледате и това pdf-че: http://www.av-comparatives.org/seiten/erge...se/report04.pdf

Редактирано от phantom (преглед на промените)

Така:

NOD32 v.2.000.6 - забележете, че версията ми е по-стара

def: v. 1.1009 26.02.2005

Изключил съм защитата в реално време.

1.Разархивирам и сканирам папката.

Всички настройки на дефоулт:

Нещата от предните постове се повтарят

number of files scanned: 1722

time of termination: 22:49:43 total scanning time: 11 sec (00:00:11)

Забележете времето - а някой беше постнал, че е бавен. Хах!!

При включена опция за скан на *.*:

number of files scanned: 1729

2. Разархивирам всичко в една папка:

- някои файлове се повтарят. остават 1691

- file_id.diz (което не е ВИРУС) се повтаря 2 пъти

- има 7 архива - разархивирам в друга папка

- file_id.diz (което не е ВИРУС) се повтаря още 3 пъти

- имало още един архив в някой от предните - добавям съдържанието му към другите

- bizatch.asm, bubbles2.asm, file_id.diz се повтарят още по веднъж

- дотук 1707 ( тези които се повтарят като имена и големина са изтрити) в една папка

- сканирам (heuristics - deep; files:*.*):

number of files scanned: 1707

number of files cleaned: 119

time of termination: 23:35:17 total scanning time: 12 sec (00:00:12) - хайде пак бил бавен

Не смятам, че е нужно да предоставя лог, но ако искате ще го кача някъде.

Изводи - лично мои:

Компилираните вируси в този архив са си само 119. Другите файлове са сорс кодове и текстови файлове с информация за тях и указания как да се компилират.

Според мен другите компании са включили сорс кодовете към дефинициите на някои вируси и затова получавате резултати от по 650 - 700 и отгоре. И затова има дефиниции от по 8MB и повече.

NOD32 няма проблем със сканирането на архиви.

Тази колекция не би трябвало да бъде реално мерило за тестване на антивирусен софтуер.

Искам да допълня, че използвам този антивирус от 3 дни (сложих си го повлиян най-вече от хвалбите в този форум). Преди това съм използвал около десетина други и съм се отказал от тях поради различни причини. Ако някой се интересува от конкретни причини мога да ги изброя, но засега ще се въздържа, защото този пост и без това стана доста дълъг.

Не съм фен на NOD32 (все още), затова не ме обвинявайте в пристрастност.

П.П. Изцяло подкрепям идеята с общи усилия да съберем нова колекция с цел тест, но с работещи компилирани вируси, троянци, червеи (ако щете Adware/Spyware също) и при условие, че всеки предоставил такъв даде малко информация за това, което е дал (вид, име, колко е опасен - по възможност).

Изводи - лично мои:

Компилираните вируси в този архив са си само 119. Другите файлове са сорс кодове и текстови файлове с информация за тях и указания как да се компилират.

А какво казва НОД-а че няма троянци ли ?

ами то повечето май са коне в този архив :wors:

доста смелло твърдение че са само 119 вируса :wors:

Аз имам едно предложение само дето незнам дали може да стане де(държа да подчертая) неможе ли да се изпрати този архив приметно в саита на НОД,Панда и т.н и те да си кажат мнението или нещо такова и да се реши спора мисля си че ако се прати в саита на НОД и така ДЕБЕЛО се подчерта колко хваща конкуренцията и колко НОД биха дали едно обяснение все пак от това им зависи бизнеса програмата им да е на ниво.

@sokoban извинявам се, ако съм бил неточен в изказването си.

Просто слагам всичко под една черта - вируси, без значение дали са троянски коне, червеи и т.н. Дори производителите на антивирусен софтуер не са на едно мнение по въпроса кое какво е. Няма смисъл да спорим за това. Все пак, ако искаш отвори отделна тема и да си спорим там.

Мисля че на английски общото име за всички беше MALWARE (не съм сигурен де). Ако някой ме светне как е на български, ще използвам точнич израз за да не стават грешки.

И "ДА" НОД-а не намира троянци. Може и той да ги причислява към вирусите.

Ето лога ми.

едит:

Хммм, сега като рагледах по подробно лога има няколко .exe файла, които са със статус OK. Кофти. sad.gif

Незнам. Възможно е да са изключени от дефинициите някои много стари вируси/троянци.

Обаче отварях няколко файла, и те си бяха чист текст.

Така или иначе има възможност някои програми да преувеличават

В петък файъруола на XP SP2 ми каза, че mirc.exe сигурно бил троянец. laugh.gif Пък аз току що си го бях свалил от официалния сайт. Това на чисто преинсталиран Win и само с NOD32, Firefox - и те чисти от гадове със сигурност

Редактирано от vladii (преглед на промените)

• Автор
П.П. Изцяло подкрепям идеята с общи усилия да съберем нова колекция с цел тест, но с работещи компилирани вируси, троянци, червеи (ако щете Adware/Spyware също) и при условие, че всеки предоставил такъв даде малко информация за това, което е дал (вид, име, колко е опасен - по възможност).

<{POST_SNAPBACK}>

Аз също съм за и винаги съм ЗА,гледам че след некое време ше ме обвинят че съм едва ли не нагласил архива за Касперски, Бит дефендъра,Ф-секюъра-само не и за НОД- хабер си немам от кого и за какво е измислен-ако въобще е "измислен",но не мога да приема, че една простичка и

непретенциозна програма-дето е безплатна отгоре на всичко може да сканира в архива ида даде резултат 647, платения НОД не може да сканира в архив и дава резултат 119 вируса или пък че това били неработещи вируси и затова не били хванати-не знам и аз се обърках-не ми пука НОД ли ше е шампион или някоя друга само знам че не може болшинството известни програми да дават прилични резултати и всичко да е манипулация

Редактирано от Dr.Web (преглед на промените)

NOD32 НАМИРА троянци, повярвайте ми. Не намира и не спира Adware - и хората си го казват - предупреждават за тях да си сложите друга програма. В общи линии съм доволен от него, но просто вече му нямам доверие, а и искам да опитам и нещо друго. Dr.Web, никой не би трябвало да те обвинява в манипулации - стари или не, вирусите са си вируси и той би трябвало да ги открива. Ако не - хм, ясно какво. Не виждам какво пречи в една локална мрежа да се разпространяват вируси от времето на Правец и те да продължават да нанасят вреда. Ако са изключени от дефинициите - това говори зле за програмата. Не сканирал архиви (макар че има опция допълнително да му бъде зададено това) - също лошо. Сега след известни лутания се спрях на PC-Cillin - засега съм доволен - сканира до шесто ниво архиви, търси и намира Adware / Spyware, обновяване на дефинициите на всеки три часа (по-малко от Kaspersky, но повече от NOD32, който в събота и неделя НЕ обновява) и т.н. Ако нещо ме подведе по-нататък, ще опитам друга програма. Малко разнообразие... За тези, които остават на NOD32 - нека някой да поеме щафетата с правене на мирър(и) на дефинициите, има нужда от това - половин България обновява от тях. аз ще помагам с пароли и разяснения. Повече - на ЛС.

Възможно е да са изключени от дефинициите някои много стари вируси/троянци.

Според мен е нещо такова, понеже като тествах с другуи архиви с вируси за които писах по горе NOD32 не отстъпваше от другите програми, дори беше на едно ниво с тестовете на Касперски, по 64 открити вируса, за това ми се сториха много относителни нещата дори и в тази, като че ли реална ситуация, но има още нещо, когато сложих BirDefender, той ми откри няколко троянеца в кеша на Оera които NOD32 не беше съобщил:

d:\windows programs\opera 7.5\profile\cache4\opr06tey.class   infected: Java.Trojan.Exploit.Bytverify

d:\windows programs\opera 7.5\profile\cache4\opr06teq.class   infected: Java.Trojan.Exploit.Bytverify

d:\windows programs\opera 7.5\profile\cache4\opr06ter.htm   infected: Exploit.Html.MhtRedir.Gen

d:\windows programs\opera 7.5\profile\cache4\opr06tey.class   infected: Java.Trojan.Exploit.Bytverify

d:\windows programs\opera 7.5\profile\cache4\opr06jvx.htm   infected: Exploit.Html.MhtRedir.Gen

d:\windows programs\opera 7.5\profile\cache4\opr06teq.class   infected: Java.Trojan.Exploit.Bytverify

d:\windows programs\opera 7.5\profile\cache4\opr06jvx.htm   infected: Exploit.Html.MhtRedir.Gen

А дали пък някои антивируси не посочват повече зарази, вируси, троянци и пр. отколкото има?

Спомням си една дискусия на няколко сайта преди седмица по въпроса, че току-що ъпдейтнат Kasperski 4.5 и 5 открива Malware и Riskware в Aida 32 (aida32.exe и др. свързани с продукта файлове).

Аз бих препоръчал поне три Wild теста, ама да не са всичките от руски връзки.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Ами накрая ще излезе, че или NOD32 е слаб, като анти-шпионска и анти-троянска програма и много силен срещу вирусите в чистия им вид, или пък адски умна програма, която определено не обръща внимание на съмнителни и фалшиви тревоги и дава, сканирайки този архив реално опасните файлове! Последното, обаче ми се струва малко вераятно, макар че бих искал да е точно така! Но определено, някак не ми се връзва, чак пък толкова слаба програма да е, при такъв сериозен интерес към нея в световен мащаб :wors: Ако посещавате чуждестранни форуми, то почти навсякъде има тема за обновяване на NOD32, публикуване на пароли или безплатни сървъри за ъпдейт!!! Това определено ми се струва като по-силно основание от предметния архив за сканиране в тази тема! Друго интересно нещо се случи, когато и аз първоначално шокиран от тези му (на NOD32) резултати, побързах да инсталирам Kaspersky, който съм ползвал преди това 1 година. При пълното сканиране с него ми извади един вирус- KILLAPPS.EXE, който по-скоро би трябвало да е троянец, но го даваше като вирус. Направих си труда да вляза в Google.com и да потърся информация за него. Прочетох доста противоречиви неща за това, но в крайна сметка се оказа, че е част от драйверите на саунд-картата ми от Creative! Знаете, ако я ползвате, че софтуера има опция, като на Easy CD-DA Extractor да прави връзка с техния сървър, от където се получава инфо за поставеното аудио-CD и изпълнителя и албума и тн.т, но само ако аз го направя, а не автоматично да прави връзка, както действа троянския кон! Спокойно мога да кажа, че в случая Kaspersky ми даде фалшива тревога! Ами правете си изводите! :bye:

Редактирано от phantom (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.