Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи- част 3

Featured Replies

Интересно нещо! Моля за внимание! Днес реших да пробвам F-Secure 2005 и при фул скан дава 2 троянеца както следва:

1. C:\Program Files\Windows Media Connect\Redist\wmfdist95.exe

2. C:\WINDOWS\system32\wextract.exe

Ако има фенове на програмата нека ги проверят двата файла например в "Google" и да коментираме, но според мен са фалшиви тревоги, което пък ме навява на други мисли! :)

<{POST_SNAPBACK}>

Phantom, ето ти линк за файла wextract.exe

http://www.mcse.ms/archive178-2004-2-382241.html

Файла wmfdist95.exe е неразделна част от пакета Microsoft Windows Media Format 9.5 SDK

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 169,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Всеки използва на собствена отговорност.Ако някой го сърбят пръстите и се зарази си е за негова сметка.

<{POST_SNAPBACK}>

Да, благодаря nickfox! Прочетох още преди да постна за двете ехе-та. Ставаше дума, че NOD32 до днес нищо не казваше, а F-Secure веднага изпищя (фалшива тревога според мен). Просто споделям! cool.gif

Редактирано от phantom (преглед на промените)

Да, благодаря nickfox! Прочетох още преди да постна за двете ехе-та. Ставаше дума, че NOD32 до днес нищо не казваше, а F-Secure веднага изпищя (фалшива тревога според мен). Просто споделям! cool.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Едното според инфото не е фалшива тревога.

Моля. Няма проблеми. Щом мога да помогна, ще помогна. Нали сме тук основно за това. Да си помагаме.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

не знам дали съм настроил как трябва Нода си, но той отказа категорично да свали файла:angry:

ще го пробвам на служебния си комп :)че сега тука са важни снимкии не ми се ghoostwa :wors:

и при мен NOD32 отказва да го сваля

открих идеалната комбинация

NOD 32 (защита в реално време)

F-prot (само за сканиране)

SpyBot S&D

Ad-Aware

6 месеца без проблем

хем компа работи без да се мъчи хем ровя без страх навсякаде и отварям всякакави съмнителни фаилове и досега проблеми никакви

cool.gif

Защо не сложиш още 2-3 програмки че ми се струва малко ползваш :wors:

Само не разбрах защо се с две антивирусни?Сложи една ама добра.

И според мен е добре така. Сега съм с NOD32 и avast! Не ми товарат компа и съм защитен идеално!

Няма идеална защита. Не знам как не го разбрахте до този момент. Ще е идеално докато не гушнеш бубички и започваш отново да казваш - тая програма не става, оная смотана, третата бъгава. Идеална е само човешката глупост.

Ако аз, ти и всички ние не се вардим в съзнанието си, в действията си и не проявяваме разум, то и десет защитни стени да сложим и десет антивирусни, резултата ще е все един и същ.

Истината е проста - ползваш една защитна стена и една антивирусна програма, които задължително не бива да си пречат взаимно. Това е.

nickfox и tao

не съм си и помислял че разбирам колкото вас от компютри и не бих си позволил да споря с вас на тая тема още повече че когато имам проблем винаги намирам решението във вашите постове по форума

просто от моя скромен опит разбрах че всички тия програми взети заедно не тварят компа толкова както KASPERSKY( бях с нея 10 дена,мого е параноична и във всичко намира някакви заплахи нямам нерви да я издържа)

NOD 32 (защита в реално време)

F-prot (САМО за сканиране)

SpyBot S&D

Ad-Aware

за сърфиране OPERA или MOZZILA

просто споделям своя скромен опит с новаци като мен които искат безпроблемно съществуване в internet

а мислия че 6 месеца работа на компа без проблеми за един неразбиращ от материата като мен е доста време

а се ровя във всякакви CRACK саитове и отварям всякакви боклуци

а колкото до двете вирусни когато не се карат две глави винаги мислят по добре от една

а мойте до сега не са се скарали

:baby::P

Нямам нищо против твоето решение. Всеки избира пътя по който върви. Само споделих опит. Радвам се когато някой търси решение и го намира, защото в този случай сам го е открил.

Бях с НОД-32 и хвана 523 гада.Сложих Касперски и хвана 706.Това е.Дано съм бил полезен в този форум. :bye: :bye: :bye:

• 2 седмици по-късно...

файл с вируси http://free.data.bg/zevzekkk/~temp/v%20i%2...virus%e5s_2.rar

e с размер 13МВ

1. RAV 8.6.105 - 738 вируса

2. Kaspersky - 5,0,* - 706 вируса ;F-Secure 2005 - 706 вируса ;Norton AntiVirus 2005 - 650 вируса (706 вируса След Разархивиране на архива)

3. BitDefender 8.0 - 705 вируса

4. Panda Antivirus Platinum 7.07 - 694 вируса

5. McAfee 2005 - 658 вируса

6. Antivir Personal - 647 вируса

7. AVASТ4 Home 4.6 - 623 вируса

8. AVG Antivirus Free 7.0 - 617 вируса

9. СА Еtrust Antivir - 603 вируса (След Разархивиране на архива)

10.F-prot 3.16a - 597 вируса

11.НОД32 Аntivirus 2,50,25 - 523 вируса

Тук можете да видите и друг вид тест който може да допълни картинката:

http://www.av-comparatives.org/

http://www.av-comparatives.org/seiten/ergebnisse_2005_08.php

Редактирано от mxk (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
Някой ползвал ли е RAV AntiVirus? Дайте впечатления

<{POST_SNAPBACK}>

Мисля, че спряха разработката й. От доста време няма нови дефиниции. Майкрософт ползват скенера й в Еxtendia-та. Иначе, май беше добра.

• 2 седмици по-късно...

Kaspersky Internet Security 2006 pre beta ->706 вируси и троянци.

Бях с НОД-32 и хвана 523 гада.Сложих Касперски и хвана 706.Това е.Дано съм бил полезен в този форум. :bye:  :bye:  :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Бях с Касперски и бях заразен 2 пъти.От 1 година съм с NOD32 и...нищо.Скучно засега...Никакъв вирус,само предупреждения и отбрана от страна на NOD32.А аз обичам да скитам и из опасните сайтове,в които...нали знаете,какво се случва-вирус след спай,и спай след вирус...Да,ама NOD-а не пуска...Скука,скука...Ами това е.Дано съм бил и аз полезен... ;)

Редактирано от pland (преглед на промените)

Нод отдавна не е това което беше.Има по-добри и леки програми сега.

Позволявам си да изкажа и моето скромно мнение.

До преди 2 дни в къщи бях с AVG Free ed.Ползвам и Zone Alarm Pro.

Така съм повече от година и половина - нямал съм никакви проблеми и то без много специални настройки.

От повече от половин година ми се наду главата да слушам колко хубав антивирус е NOD32. Е, преди 2 дни реших да го пробвам, щото ми попадна една тримесечна версия. Деинсталирам AVG-то, слагам НОД-а. Регистрирам се, Слагам последни дефиниции.

През пролетта бях дръпнал 2 файла : Perfectkeylogger.exe и Craagle.zip. Но и до днес не съм ги използвал. Още тогава AVG ми ревна, че в Perfectkeylogger.exe има 4 троянеца, ама нали не съм го отварял - спяха си значи... , а за Craagle.zip - мълчи - нищо! така.... Пускам първи скан с НОД32. Намира ми 1 Adware и 1 adware - вирус в Craagle.zip, разбира се го карантинирам това, но мълчи като партизанин на разпит за Perfectkeylogger.exe. :) Едва като щракнах с десен бутон на Perfectkeylogger.exe и дадох сканирай с НОД - откри троянците! А защо чак тогава - може ли някой да ми го обясни?! :) Че ми и написа, че един стар досовски кирилизатор отпреди почти 20 години cyr.com e probably unknown TSR.COM virus и поиска да съобщи в ЕСЕТ!

Че АВГ-то не е хванало троянците в Craagle.zip не го обвинявам чак толкова - фрии версия е, много хора я нямат за нищо тая програма, макар, че аз много я харесвам - добре, ама прехваления НОД32 да не хване нещо дето АВГ фрии го хваща - може ли някой да ми го обясни? А?

Изводите си правете сами - няма 100% защита софтуерно! Всичко зависи от предклавиатурното устройство! Това е. :wors:

Кой го каза това че всички като папагали го повтарят.

100% няма. Но 99,9 устройва ли те?

http://www.kaspersky.com

Това е Факт и никой не може да го оспори.

<{POST_SNAPBACK}>

:)

TAO, не мислех, че толкова бързо ще напиша 20-я си пост - посвещавам го на теб!

Много уважавам мненията ти в този форум - не ме разочаровай! :)

По конкретната тема - На кого колко му лови антивирусната програма? - аз споделих опит и зададох въпрос, на който ти не отговори, а (меко казано) се опитваш да ме засегнеш иронично сравнявайки ме ( а и не само мен) с вид красиви птици. :)

/end :wors:

99.9% не ме устройва, устройва ме да речем 99.999%, но не и Касперски - твърде е тромав и тежък.

А на НОД32 засега харесвам само бързото сканиране....

Жив и здрав! cool.gif

• 2 седмици по-късно...

Срам ме е sad.gif Тъкмо го бях похвалил F-Secure..

Мене F-Secure ми хвана 146 ха. Силно се замислям дали да не си сменя антивируса..

Редактирано от kowallskii (преглед на промените)

Срам ме е sad.gif Тъкмо го бях похвалил F-Secure..

Мене F-Secure ми хвана 146 ха. Силно се замислям дали да не си сменя антивируса..

<{POST_SNAPBACK}>

Оправи си настройките и спри да се срамуваш cool.gif

Разархивирах го файла.

Дадох да сканира и..

Scanned: 466

Skipped: 0

Viruses: 288

Spyware 0

....

Разархивирах го файла.

Дадох да сканира и..

Scanned: 466

Skipped: 0

Viruses: 288

Spyware 0

....

<{POST_SNAPBACK}>

Точно на този архив F-secure намира 706 гада, с което се нарежда начело на класациите. Объркал си се нещо ;)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.