Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи- част 3

Featured Replies

Колко коренно? Аз не мисля така. Колкото и да се настройва, няма да стигне по ефективност големите компании като Panda & Kaspersky labs. например. Никоя компания няма за цел да кара потребителите да променят настройките, за да се променя коренно ефективността на продуктите им.

<{POST_SNAPBACK}>

Хех, ми какво да ти кажа. Не мога да повярвам, че вируси писани през 96 година не могат да бъдат засечени от NOD32. Поне това показват графиките изложени в по-горните постове от участниците в тази тема. http://img158.exs.cx/img158/4804/antivirtestfinal1kx.jpg

При положение, че до преди няколко месеца NOD32 беше на 1-во място с нито един пропуснат вирус в няколко проведени теста от Virus Bulletin. Малко ме съмнява, че хората, които са сканирали с NOD32 са конфигурирали правилно антивирусната си. Това е :rolleyes:

Добавено

Пример имаш в горния пост - nologo е сканирал с Vexira Antivirus 20. Искаш да ми каже в случая, че NOD32 не може да се конкурира по производителност от другите антивирусни програми произлезли от Panda & Kaspersky labs??

Добре, но ето, че пък Vexira Antivirus 20 в случая показва добри резултати, а едвали е от техния ранг. С една дума - не е въпроса дали антивирусната ти програма е от най-голямата компания, а от това как я използваш.

Редактирано от bennito (преглед на промените)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 169,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Хех, ми какво да ти кажа. Не мога да повярвам, че вируси писани през 96 година не могат да бъдат засечени от NOD32. Поне това показват графиките изложени в по-горните постове от участниците в тази тема. http://img158.exs.cx/img158/4804/antivirtestfinal1kx.jpg

При положение, че до преди няколко месеца NOD32 беше на 1-во място с нито един пропуснат вирус в няколко проведени теста от Virus Bulletin. Малко ме съмнява, че хората, които са сканирали с NOD32 са конфигурирали правилно антивирусната си. Това е :rolleyes:

<{POST_SNAPBACK}>

Да, в повечето случаи всичко опира до конфигурирането на дадения антивирус.

Не мога да повярвам, че вируси писани през 96 година не могат да бъдат засечени от NOD32. Поне това показват графиките изложени в по-горните постове от участниците в тази тема. http://img158.exs.cx/img158/4804/antivirtestfinal1kx.jpg

При положение, че до преди няколко месеца NOD32 беше на 1-во място с нито един пропуснат вирус в няколко проведени теста от Virus Bulletin.  Малко ме съмнява, че хората, които са сканирали с NOD32 са конфигурирали правилно антивирусната си. Това е :rolleyes:

<{POST_SNAPBACK}>

Ами конфигурирай NOD32 и покажи резултати. Имаче това, дето го казваш е повтаряно доста пъти в тази тема и си е офтопик. В какво вярваш или не, е друга тема.

Ами конфигурирай NOD32 и покажи резултати. Имаче това, дето го казваш е повтаряно доста пъти в тази тема и си е офтопик. В какво вярваш или не, е друга тема.

<{POST_SNAPBACK}>

Резултати от правилно(според мен) конфигуриране на НОД32 - неможе да се свали файла с вирусите. :wors:biggrin.gif (НОД-а третира целия архив като вирус и не позволява да се свали/запише на твърдия диск). А ако спра IMON и сканирам архива НОД-а открива 523 вирусчета.

Редактирано от eXRuLeZz (преглед на промените)

И при мен са 523 вируса, но имай в предвид, че ако настройш NOD32 да сканира и всички директорий в самия архив също ще намери още. Има и опция за позадълбочен анализ на сканиране, но там сканирането ще трае повече време.

Но разбира се, това мене не ме радва при положение, че самия архив е с над 1000 файла, от които се предполага, че всичките са гадинки, а са открити и разпознати едва 2/3, даже по-малко.

И при мен са 523 вируса, но имай в предвид, че ако настройш NOD32 да сканира и всички директорий в самия архив също ще намери още. Има и опция за позадълбочен анализ на сканиране, но там сканирането ще трае повече време.

Но разбира се, това мене не ме радва при положение, че самия архив е с над 1000 файла, от които се предполага, че всичките са гадинки, а са открити и разпознати едва 2/3, даже по-малко.

<{POST_SNAPBACK}>

Бахти бъгавите програмки, Касперскито намира 706, а сканирането трае от 15 до 20 секунди!

Постарах се да направя обобщение и класация за антивирусните програми

по броя на отчетени "инфекции" на резултатите от сканиране на "заразения" архив (без разархивиране) от първа страница до момента. Има условие от същата първа страница: "ПРЕДУПРЕЖДАВАМ че това не е Игра за Неопитни потребители и файла съдържа изключетелно опасни вируси-не го разкомпресирайте!"

Класацията е направена с информация от настоящата тема.

1. RAV 8.6.105 (неслучайно собственост на Microsoft): 738 инфекции

2. GDATA AntiVirusKit 2006: 713 инфекции

2. F-Secure Antivirus: 706 инфекции

4. Kaspersky Antivirus: 706 инфекции

5. BitDefender Antivirus: 706 инфекции

6. Panda Antivirus Platinum: 694 инфекции

7. McAfee VirusScan: 664 инфекции

8. McAfee 2005: 658 инфекции

9. Panda Antivirus Titanium: 657 инфекции

10.Norton AntiVirus 2004: 650 инфекции

11.Symantec AV Corporate: 650 инфекции

12.Norton AntiVirus 2005: 649 инфекции

13.AntiVir Personal Edition: 647 инфекции

14.PC Cillin 2003: 625 инфекции

15.AVASТ4 Home 4.6: 623 инфекции

16.MKS_VIR2005 Antivirus: 622 инфекции

17.AVG 7 Antivirus: 617 инфекции

18.Stop-Sign Threat Scanner: 604 инфекции

19.F-Prot Antivirus: 597 инфекции

20.Vexira Antivirus 2005: 586 инфекции

21.NOD32 Аntivirus 2.50.25: 523 инфекции

22.E-trust EZ Antivirus: 520 инфекции

23.ZoneAlarm Security Suite: 520 инфекции

А ето и една подобна класация на каква цена се предлагат някои антивирусни програми. Не претендирам за изчерпателност и точност, защото стойностите са взети от различни източници.

Антивирусни програми:

GDATA AntiVirusKit 2006: 49.95 ЕUR за 1 год.

F-Secure Antivirus: 64.00 USD за 1 год.

Panda Antivirus: 49.95 USD за 1 год.

Trend Micro PC-cillin Antivirus: 49.95 USD за 1 год.

Norton Antivirus 2006: 47.30 USD за 1 год.(eBay)

Norton Antivirus 2005: 42.89 USD за 1 год.

Kaspersky Anti-Virus Personal: 41.50 USD за 1 год.

avast! 4 Professional Edition: 39.95 USD за 1 год.

WinCleaner Antivirus 8.0: 39.95 USD за 1 год.

NOD32: 39.00 USD за 1 год.

McAfee VirusScan 2006: 34.99 USD за 1 год.

Vexira Antivirus 2005: 34.95 USD за 1 год.

AntiVir Personal Edition Classic: 20.00 EUR за 1 год.

AVG Anti-Virus: 33.30 USD за 1 год.

The Shield Pro Аntivirus: 29.99 USD за 1 год.

Bit Defender Antivirus: 29.95 USD за 1 год.

CA eTrust EZ Antivirus: 29.95 USD за 1 год.

eXtendia AntiVirus AVK Professional: 29.75 USD за 1 год.

F-Prot Antivirus: 29.00 USD за 1 год.

Други програми с включен антивирус:

ZoneAlarm Antivirus 2006 (+Firewall*): 29.95 USD за 1 год.*

Искам да поправя резултата за Vexira Antivirus ( това е с мои настройки при разархивиран файл) :

Scanned : 1896

Infected : 616

Suspicious : 1

Disinfected : 11

Quarantined : 598

Редактирано от Nightmare (преглед на промените)

Това цялото е пълна глупост - различните антивирусни програми инициализират различните вируси по различен начин. Някой антивирусни откриват и много неща, които реално не са вируси. Много антивирусни имат вградени инструменти и за улавяне на червеи разни и т.н.

Освен това всяка една антивирусна, с която се прави тест трябва да е напълно и коректно ъпдетвана. Просто е невъзможно така да се сравнят нещата.Да не говорим, че при различни настройки на програмите се получават различни резултати.Някои хора май още не са разбрали как се конфигурира Нод 32 !!! Има една опция в настройките, която се използва, за да сканира програмата и архиви - за това толкова хора, които явно не разбират много, откриват само 119 вируса. Освен това не виждам защо въобще се разисква въпроса коя антивирусна е най-добра като Nod 32 е многократно награждавана за добрата работа, която върши и за нея се каза даже, че при проведени тестове тя е единствената, която в продължение на цяла година не е допуснала нито един вирус или друга глупост. Мисля, че тази тема не само не е полезна, а напротив - тя е много объркваща за повечето хора. Ще влезе някой, които не разбира много и ще види мнението на някой, който още по-малко разбира: "Абе тоя Нод хич не се справя добре - откри ми само 119 вируса" - и ще си каже: "Брей, дай да я сменям тая Нод!", което ще е най-голямата глупост, която може да направи. И ще рискува да използва някоя от прехвалените тъпи програми и да си мисли, че е добре защитен. Тази тема трябва да се чете само от хора, които могат да отсеят важното и правилното. А в конкретния случай това хич не е лесно.

Нод 32 е прекрасна програма и се справя много по-добре от повечето такива. Лично съм наблюдавал работа и на глупавия (извинете ме) Нортън, и на АВГ, и на Касперски, като съм изпробвал уменията им с течение на времето, а не с необективен тест. И да ви кажа Касперски, Макафий и Авг се справяха по-зле от Нод-а и затова не съм ги използвал дълго. В ситуации, в които те не можеха да се справят с "гадините", Нод-а успяваше. Отгоре на това е най-бърз и най-лек от всичките. При мен сканирането на даденият архив завърши след 7 секунди!

За статистиката моят Нод откри 523 вируса.

Абе това с наградите е глупост според мен,и на сайта на Аваст пише че е носител на незнам какво си на Вирус бюлетин ама ти не вярвай на приказки.На сайта на всяка антивирусна компания те убеждават че са най-добрите и прилагат много документация от тестове и конкурси която повечето пъти не е вярна или е така написана че да заблуждава потребителя.Нод32 отдавна не е най-добрата антивирусна програма защото такава все още няма и защото има по-добри в момента от нея.И за да те убедя че това на Вирус бюлетин е глупост и си го слагат всички на страниците виж долния десен ъгъл на тая страница http://avast.com/

Ако се разровя в сайтовете на други компании ще намеря същите банерчета което означава че или дават награди всеки месец на всички(в което не вярвам), или компаниите злоупотребяват с това.

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

Абе това с наградите е глупост според мен,и на сайта на Аваст пише че е носител на незнам какво си на Вирус бюлетин ама ти не вярвай на приказки.На сайта на всяка антивирусна компания те убеждават че са най-добрите и прилагат много документация от тестове и конкурси която повечето пъти не е вярна или е така написана че да заблуждава потребителя.Нод32 отдавна не е най-добрата антивирусна програма защото такава все още няма и защото има по-добри в момента от нея.И за да те убедя че това на Вирус бюлетин е глупост и си го слагат всички на страниците виж долния десен ъгъл на тая страница    http://avast.com/

Ако се разровя в сайтовете на други компании ще намеря същите банерчета което означава че или дават награди всеки месец на всички(в което не вярвам), или компаниите злоупотребяват с това.

<{POST_SNAPBACK}>

И какво да му гледам? То много програми са препоръчани от Майкрософт...Това нищо не показва. "приказките", за които говориш хич не са за пренебрегване - те хората не са го сложили там случайно и добре са помислили преди да го направят, защото върху тях пада отговорност. Защо им е да "рекламират" продукт, които после може да се окаже недобър? Каквито и ползи да имата от това, не са достатъчни, за да нагласят нещата. Не мисля, че аз и ти можем да кажем дали Нод 32 е най-добрата или не. Отдавна не била. А коя е - Касперски? :)

Теста си е много добър и много показателен, виж какво пише на nod32.bg. Първият тест е проведен миналия месец, тази година.

Освен това не съм казал, че е най-добра, това никой не може да го каже. Казах, че е прекрасна програма и че е по-добра от повечето популярни.

И като за последно - къде пише на сайта на Аваст, че е най-добрата, че нещо не виждам?

Нека да припомня, че заглавието на темата е :

"На кого колко му лови антивирусната програма?"

Става дума за антивирусни програми, aко може без Internet Security и прочее "Антихакерски" и "Проактивни" добавки. Макар, че напоследък вече почти всички автори на антивируси започнаха да предлагат комбинирани пакети. Там обаче са цифри, за да си позволите лукса. И ще става все по-трудно за ловците на сериалчета. А може да ви излезе по-скъпо от операционната система. Зависи каква е степента на параноята и защитата. Което е относително. А пазарът си е пазар.

Не знам кои от тези, дето бълват антивируси са си платили на Евгений Рошал (който публикува и произвежда WinRar), за да може тяхната антивирусна програма да анализира неговите популярни архиви на степен без проблем. Чехите, словаците и словенците не са по плащанията. И защо архивът е направен точно в този rar формат (имам предвид тестовия архив от първа страница). Но това са подробности...

Този добър тест може да покаже как действат реално, без реклами и банери вашите любими антивируси.

tao е прав за следното:

"nod32.bg, пише, че лови спайуер, адуер и т.н.. Лови друг път. "

Естествено, че най-добрата е Касперски. Не казвам, че е перфектна, но по-добра няма. Факт.

А на теб препоръчвам да четеш повечко - в този сайт, дето си дал, nod32.bg, пише, че лови спайуер, адуер и т.н.. Лови друг път.

За VirusBulletin НОД32 много ясно че ще пишат че е 100% минал тестовете, я виж спонсорите и тогава пак пиши.

<{POST_SNAPBACK}>

Хахха, само с казаното от теб още в началото, поста ти става безсмислен :) Че и факт ;) Къде го пише? Такива мнения според мен са за триене. Опитваш се да изтъкваш факти на базата на собственото си мнение.

Пак казвам, че никои не може да каже, коя антивирусна е най-добра. Всеки е необективен и просто няма как да се провери, прочети по-внимателно първия ми пост. Много добре съм разгледал тестовете и в тях не пише, че Нод 32 е единствената, която не допуска вирус във всеки един тест. По отношение на мнението ти за спайеара и адуеара, мнението ти е още по забавно :) Я влез в някой сайт за кракове и виж дали не ги лови. Аз с очите си виждам как ги хваща още в движение. И не защото искам да го изпробвам, а защото се налага да изтегля крак и в него почти винаги пъхат и нещо друго. Програмата има ThreatSense, ако ти е ясно какво значи...

А точно пък Касперски е една от най-тъпите, хем е бавна, хем голяма част от вирусите само ги улавя, без да може да ги изтрие.

Редактирано от edakov (преглед на промените)

По пет пъти на ден преинсталирам Windows на различни компютри.В повечето случаи се налага заради програми като NOD32,F-prot и Avast.Понякога една преинсталация отнема по малко време от това да изчистиш един компютър от вируси.Странно защо всеки е доволен от Kaspersky.Aз лично също съм с нея откакто имам компютър.Програма с по дълбоко сканиране от нея няма.Ама Real - Time Protection не пуска нищо и досега при сканиране не ми е намирала вирус.От време на време пробвам други ама бързо се връщам към Kaspersky.Все пак това си е мое мнение базирано на скромния ми опит.Всеки си има право на избор при избора на антивирусна програма. :)

Естествено, че най-добрата е Касперски. Не казвам, че е перфектна, но по-добра няма. Факт.

<{POST_SNAPBACK}>

От както сложих Касперски ,не сам прецаквал Windows-a че да стигна до Формат на харда.Първия Windows го прецаках със Panda та от тогава и нямам доверие .Тествал сам и BitDefender pro 9 и за да бъде по-сигурен теста си поцъках 2-3 часа на Warez по сайтовете ,бях решил да видя как ще се представи BitDefender pro 9.

На първи впечатления не беше никак зле ,зашото real time защитата хвана няколко троянеца .Нормално е когато се ровиш във Warez да лепнеш няколко ,та за това го оставих 1 седмица просто му се доверих .Когато го преинсталирах след 1 седмица и сложих отново Касперски 5 .0.388 оказа се че толкова хваления BitDefender е изпуснал обшо 14 паразита ! А преди да инсталирам BitDefender сканирах със Касперски и тогава беше чисто. 14 Гадинки не е малко и не всички бяха безобидни троянци и от тогава не вярвам на глупави линкове със реклами зашото заради тези линкове си патя, а ето ги и тях http://antivirus.about.com/cs/beforeyoubuy/tp/aatpavwin.htm

Заради този инсталирах Panda и PC-cillin .Както споменах вече заради Panda стигнах до MBR формат на диска .А PC-cillin сканира доста повърхностно и не е чак толкова добър колкото го изкарват

А това е линка заради който инсталирах BitDefender

http://anti-virus-software-review.toptenre...software+review

За парите който струва ,може да е добър но не чак толкова .И какъв е извода не се доверявайте на тъпи рекламки ,а на опита на хората който вече са изпатили !!!

Просто по-добро от Касперски няма :bye:

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)

edakov,нямах за цел да рекламирам една програма като най-добрата а това да ти докажа че всеки си слага разни банерчета според които въпросния продукт е най-добрия.Какво да гледам на сайта на Нод32?Ами разходи се по сайтовете на другите компании и ще го видиш същото или подобно.Тестове,доказателства и какво ли още не.Това прави ли всички най-добри?Едва ли.Незнам дали сте слушали рекламата на Нод32 по радиото,човек на който компютрите не са му стихия ще си каже "бреййй,това е най-доброто".Рекламата продава всичко.Аз бих се доверил на теста тук защото е правен от потребители които казват добрите страни и недостатъците на продуктите.Да си видял някой производител на софтуер да казва за недостатъците на своята програма(такива има всяка)?Теста също така е доста относителен защото всеки компютър има специфични настройки които на друг ги няма,от там идат разликите в резултатите на еднаквите продукти.И все пак този тест е с цел да направим изводите си за силните и слабите страни на програмите за себе си.

Желая лек ден :bye:

След като Касперски е най-добрата, защо тогава я има тая тема, бе?! Ама много си интересен :) Ми аз тогава имам по-добро предложение - модераторите да изтрият всички постове и да сложат само твоя, после да заключат темата и да я озаглавят:

"Най-добрата антивирусна". Така няма да има спорове и да се чудят хората на кой да вярват и на кой не и коя антивирусна да си сложат. Още веднъж ще кажа, че най-добра антивирусна или каквато и да е програма няма ! Затова има конкуренция и затова има спорове. Само един нездравомислещ човек може да каже обратното. А точно пък един обикновен потребител, дори и с немалък опит най-малко може да каже коя е най-добрата. Това може да се ОПИТА да го каже само екип от хора, които се занимават само с това, и то в продължение на дълго време. Такъв факт като Касперски е най-добра нема и е смешно някой да го твърди. Аз искам 90% от компаниите да го потвърдят и само тогва донякъде ще може да се каже, че е най-добрата. Щом това не се признава, значи конкуренцията е дотолкова голяма, че да не е сигурно коя е най-добрата. Че те хората за АМД и Интел немогат да кажат кой е по-добър и кой прави по-добри продукти,хем са само две най-големи фирми, ти се опитваш твоята да изкараш най-добра. И на базата на какво - на субективния си опит.

ми разходи се по сайтовете на другите компании и ще го видиш същото или подобно.Тестове,доказателства и какво ли още не.Това прави ли всички най-добри?

А ти не схвана ли, че се опитах да кажа, че това не го гледам и не трябва да се гледа? А и кога съм казал че Нод 32 е най-добра?

Теста също така е доста относителен
- > Тук си прав и затова е тъпо и безсмислено някой да казва коя е най-добрата антивирусна, защото някой може да му повярва просто ей така. Нека се правят тестове, да се дават мнения, но хората САМИ да предценят кяо е най-дбора, е не някой да вика: "Таз е най-добра".
По пет пъти на ден преинсталирам Windows на различни компютри.В повечето случаи се налага заради програми като NOD32,F-prot и Avast
Това пък е толкова... :) че няма да го коментирам...
От както сложих Касперски ,не сам прецаквал Windows-a че да стигна до Формат на харда.Първия Windows го прецаках със Panda та от тогава и нямам доверие
Ето го и следващото :) Абе някои хора не мислят като говорят :) Или само си мислят, че мислят... За да прецакаш Уиндоус с антивирусна или каквато и да е друга програма, значи просто незнаеш какво правиш. Никога не ми се е случвало да прецакам каквато и да е операционна с каквато и да е програма. Случвало се е да сложа някой лоша програма, да се получат грешки и т.н. Но да кажеш, че си прецакал Уиндоус с някаква програма, това е просто... :) Не говори добре за теб.
Както споменах вече заради Panda стигнах до MBR формат на диска

;)

Това пък какво е? Да не е нова файлова система? :) Ако просто форматираш един диск, МБР формат ли ще е или нещо друго?

МБР-а е част от диска, където се пази информация за структурата на дяловете, броя им и т.н. И като има грешка в МБР, тя почти винаги се оправя, без да се форматира целия диск. Поне аз не съм чувал хора, които разбират да форматират целия диск заради МБР (може би само в изключителни случай, в които не им се занимава с други начини).

Дори и една антивирусна да е най-добра, то ще е само за момента. Касперски била от край време най-добра. Но други казват, че от край време Нод е най-добра, защо точно твоето мнение да е правилно. По-добре не говори празни неща, а се обосновавай с по-добри доводи.

Целта тук е всеки сам да предцени коя за него е най-добра, и то на базата на сериозни и обективни тестове и мнение, не на субективни и неподплатени изказвания. От последните 4 мнения, само това на dragozow е смислено.

Ама ти верно наизуст говориш ;) Много добре знам аз как се пише. Това че си забелязал няколко грешки, нищо не значи на фона на всичко изписано от мен, още повече, че това не е темата, а и аз не бих ти направил подобна забележка точно заради това. А греша, защото бързам и не винаги гледам точно какво съм написал, просто нямам време. По тоношение на кодовете в различните форуми е различно и предположението ми беше грешно, но ще се коригирам :)

Така че мълчи и не се проявявай занапред неподготвен. Гледам и с правописа не си кой-знае колко добре

Това си е просто твоя черта явно :) "Мълчи", "Не се проявявай"...

Извинявам се за офтопика по-горе. Само заради това бих замълчал.

Оправията след пораженията в регистъра не е мечта, просто е малко по-трудно постижимо. Но пораженията в регистъра никога не идват от една програма, било то и антивирусна. Ако някой скапе регистрите заради антивирусна, то не тя е виновна за това. Това просто не е довод. И за съжаление доста хора се опитват да дават такива "доводи". "Аз всяка седмица преинсталирам, заради вирус" ; "Нод не е добра, щото не хвана еди си кво, пък тая го хвана"; "Аз форматирах заради Нод (или някоя друга)". Такива изказвания може да прави само човек, който не знае добре какво прави. Ако не знаеш как да се пазиш сам, и 5 антивирусни да имаш наведнъж, пак няма да се опазиш. Имам приятели, които ползват пълноценно интернет от години и нямат, нито стена, нито антивирусна. И не хващат вирус (с троянците и тракерчетата е по-сложно). А имам и такива, дето са и с Фаиъроул и 2 антивирусни и постоянно се оплакват от вируси. Човек трябва да може да усети, че в даден сайт или файл има нещо нередно и съмнително, преди да го е свалил и инсталирал.

Досега не видях нито един сериозен довод за това, че Нод не е добра или че Касперски е най-добра, само субективни мнения, без задълбочена обосновка. Та повечето тук не можаха да се усетят, че трябва да "пипнат" опциите за да им сканира Нод и архиви. И после викат: "Ми тя откри само 119..." Еми как няма да открие само 119.

Най-добрата антивирусна е предклавиатурното устройство. Има си самомодифициращ се код, постоянен ъпдейт, безброй нива на сканиране и най-важното - безплатно е :)

Аз неведнъж съм казвал, че не ползвам антивирусна програма от 2 месеца вече. Но това не променя мнението ми.

Казвам ти да не се "проявяваш" защото говориш глупости.

НОД не е добра, имам доказателства. Ще ти дам няколко адуер-а които nod32.bg пише че ловяла. А за Касперски изглежда само ти искаш доказателства...

EDIT: Човек, който не знае в коя тема пише, седнал да ми пише становища и да заема позиция! Прочети заглавието като за начало.

<{POST_SNAPBACK}>

Не само заглавието съм прочел, а и цялата тема. И пак си говориш наизуст ! Но нямам намерения да ти отговарям по същия безсмислен начин.

А ти ако не си забелязал, някой по-нагоре беше казал, че трябва да се сравняват, антивирусните по това как ловят вируси, а не по друго. И ако Нод не се справя най-добре точно в ловенето на "другото", това не значи, че не е много добра антивирусна ! И за последен път ще ти каша да не дрънкаш глупости и да не се опитваш да даваш измислени доказателства. Аз ЛИЧНО точно с Нод чистех всички троянци и тракерчета, които се опитваха да ми вкарат докато тегля от www.cracks.am и други подобни. Просто нямаш опит явно с тази програма, затова си помисли добре и не обърквай хората.

Абе хич не мислиш като говориш ;) Явно не схвана, че аз точно затова направих това "предложение" - за да разбереш, че темата не е озаглавена "Коя е най-добрата антивирусна". Ама карай...

После каза, че не ловяла разни неща. Аз ти казах какво точно лови и ти казвам да обърнеш внимание на това, че съм ти посочил, че лови в случая друго, не вирус. Ти пък му викаш вирус. И не можеш да имаш претенции за това какво ДРУГО освен вируси лови Нод, защото се получават разминавания между понятията вирус, adware, spyware, тракери, троянци и "back door" programs. Затова не го изтъквай като отрицателна черта на Nod 32.

Етит: Че аз ползвам интернет в ЛАН от години, бе ! :) Никога не съм инсталирал стена и нямам намерение скоро да го правя. И никога не съм имал никакви проблеми.Не че е лошо да има, просто на мен не ми трябва, а и на много други. Но това, че бил обречен на минути...е тва е пълната глупост и пример на думите ми. За последен път - говориш наизуст.

edakov май като си прочел цялата тема не си обърнал внимание на резултатите от файла в първия пост те показват коя "лови" повече гадини.И не мисля че изобщо трябва да се спори та то се вижда съвсем ясно,че не трябва да си много опитен и умен да разбереш че касперски си е една от най-добрите(и няма спор) особенно когато се сравнява с НОД(това си е лично мое мнение и не задължавам някой да е на същото мнение).Не мисля че хора които не познават касперски или други програми трябва да пишат постове против тях без факти и доказателства.

Не исках да кажа че тези три антивируса са виновни за скапването на една операционна система.Извинявам се ако е прозвучало по този начин.Пределно ми е ясно че за всичко има вина задклавиатурното устройство.Въпроса е там че след като сложа Kaspersky ,оплакванията секват.

edakov май като си прочел цялата тема не си обърнал внимание на резултатите от файла в първия пост те показват коя "лови" повече гадини.И не мисля че изобщо трябва да се спори та то се вижда съвсем ясно,че не трябва да си много опитен и умен да разбереш че касперски си е една от най-добрите(и няма спор) особенно когато се сравнява с НОД(това си е лично мое мнение и не задължавам някой да е на същото мнение).Не мисля че хора които не познават касперски или други програми трябва да пишат постове против тях без факти и доказателства.

<{POST_SNAPBACK}>

Много добре съм обърнал внимание, а ти обърна ли внимание, че повечето, които бяха дали резултати от Нод, бяха хванали само 119? Ако беше погледнал какво съм писал преди малко, нямаше да го казваш това. Касперски може да е една от най-добрите. Но не е най-добрата, а Нод също е една от най-добрите. Само по отношение на вирусите Нод няма да се справи по-зле от която и да е друга, а като цяло върши всичко многократно по-бързо. А за последното, което каза, и аз не мисля ;)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.