Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи- част 3

Featured Replies

Toкущо сканирах онлайн и с Битдефендер.Няма вирус.

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 169,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Не можах да разбера какво те кара да мислиш, че в този тест се крие вирус?

<{POST_SNAPBACK}>

аз немисля че има вирус в линка ми,а модератор ostavime,които ме обвини че побликувам вируси,без да се обоснове какъв е вируса и с коя антивирусна го е засякаъл.благодаря на вслички,отзовали се на молбата ми,да проверят линка.

Аз с удоволствие бих искал ostavime да ни обясни как, къде и с коя антивирусна наистина е открил вирус в този линк.

Мисля, че ще е от полза на всички ни.

аз немисля че има вирус в линка ми,а модератор ostavime,които ме обвини че побликувам вируси,без да се обоснове какъв е вируса и с коя антивирусна го е засякаъл.благодаря на вслички,отзовали се на молбата ми,да проверят линка.

<{POST_SNAPBACK}>

Аз с удоволствие бих искал ostavime да ни обясни как, къде и с коя антивирусна наистина е открил вирус в този линк.

Мисля, че ще е от полза на всички ни.

<{POST_SNAPBACK}>

Няма много да коментирам.

При първо отваряне на сайта, който си дал се зарежда скрипт, който Касперски казва, че е опасен. Експлорера забива и трябва да "убиеш" процеса от таск мениджъра. При втори опит за влизане в същия сайт вече се зарежда това:

virus7ut.th.jpg

Аз съм до тук!

Вие сте.

Ostvaime, тъй като си отворил доста прозорци (макар и доста малко да се вижда под нея) не ми стана ясно от никъде, че именно от тази уеб страничка ти се сваля троянския кон. Бих искал да те помоля да ни опишеш как точно се казва файла в Temporary Internet Files за да проверим, дали ние я имаме също свалена.

:bye:

Линка е чист, а KAV пищи заради вдигнато на макс. следене на скриптовете

Ostvaime, тъй като си отворил доста прозорци (макар и доста малко да се вижда под нея) не ми стана ясно от никъде, че именно от тази уеб страничка ти се сваля троянския кон. Бих искал да те помоля да ни опишеш как точно се казва файла  в Temporary Internet Files за да проверим, дали ние я имаме също свалена.

:bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Абе пичаго, нямам намерение да се занимавам с глупости. Ти какво мислиш, че си пиша за спорта? Правете каквото искате, влизайте по каквито искате сайтове. Проблема си е ваш. Аз ви казах/показах какво ми хвана Касперски при опит да вляза в този сайт. Това е.

И съм сигурен 100%, че сте сканирали за всякакви видове спай/ад уеър, както и за вируси след предишние ми пост! Оправяйте се.

Pitman, в скриййшота, който съм дал става въпрос за троянец, а не за скрипт. :whist:

ostavime, не е троянец, а троянец downloader и блокираното е .html - и аз съм на мнението на pitman, че това е параноичност на Каспера спрямо скриптовете на IE.

Извод: не ползвайте IE (може Каспера и да е прав...)

П.П. robertincho, какво е SAV?

Редактирано от Vegetto (преглед на промените)

<{POST_SNAPBACK}>

Редактирано от robertincho (преглед на промените)

Относно -Сигурност и антивирусна защита-това животно не зависи само от това кой-каква Антивирусна използва,но и от много други неща:Настройките на Браузера са много важни ,също така от голямо значение е да изключиш Flasha,може да стане по много начини но има прекрасна безплатна програма за това-SpywareBlaster.Аз лично използвам- Avant Browser с изключени 1kg. опции.

Аве пичове най-яката антивирусна, е била, си е, и ще си остане Касперски!!!!

Ваш проблем ако имате по малко от 1GB/400 или 1GB/533

Ваш проблем ако нямате HDD SATA2!!!

Ваш проблем ако CPU Ви не познава що е то soc.939!!!

Ваш проблем ако дъното ви не се ползва от услугите на NF4+Asus ili Epox+NF4!!!

Наистина огромен проблем е ако не сте чували за Thermaltake и Fortron!!!

Аз си имам и съм си перфектно с Касперски!

Така че купете си! Ако не можете ползвайте Касперски само ако имате здрави нерви да чакате!!! Аз нямам такива и си плащам за което!!

Лека вечер на всички!

много интересно robertincho.аз даже несъм я чувала тази SAV.ти мина ли през теста на първа страница,от тази тема,за да видим как се представя и твоята антивирусна?

Какво "и"? Поискаха заразения файл от сайта - това трябва да е той.

А за Sophos съм чувал доста добри неща. Може и да го пробвам, ако това е retail или намеря лекарство някъде (каквото не намирам). Особено след грандиозния провал при мен на Kaspersky Internet Security бетата - толкоз поразии правише на компютъра, че не е за разправяне...

ostavime, не е троянец, а троянец downloader и блокираното е .html - и аз съм на мнението на pitman, че това е параноичност на Каспера спрямо скриптовете на IE.

Извод: не ползвайте IE (може Каспера и да е прав...)

<{POST_SNAPBACK}>

Сега Касперски ли изкара виновен. Щом го лови, за мен не е добре! Това е.

Kaspersky Forever е работата такива онакива, трети пети, данги дунги, цър пър, и други такива работи само на пазара, моля! Нека на сите да им е ясно че колхознически работи не требе да се правят, само про работи само про никакъв колхоз, демек KASPERSKY PERSONAL PRO!

10x за вниманието!

Kaspersky Forever е работата такива онакива, трети пети, данги дунги, цър пър, и други такива работи само на пазара, моля! Нека на сите да им е ясно че колхознически работи не требе да се правят, само про работи само про никакъв колхоз, демек KASPERSKY PERSONAL PRO!

10x за вниманието!

<{POST_SNAPBACK}>

Само искам да добавя това: моя Kaspersky

Понеже ми хареса изказването на колегата, rusimonov - наздраве!

А за не вярващите малко разяснения:

Този скрееншот го направих преди малко, както добре се вижда - там пише, че компютърът не е сканиран от преди 360 дни (пълен скан, както и частичен уверявам ви). Следователно за една година не съм прихванал нито един вирус, в противен случай бих сканирал, нали?

А за тези, които си мислят че през тази една година съм нямал интернет и съм го пуснал точно 5 минути преди да направя скрееншота, за да обновя базата данни, ще кажа само че съм бил на два различни доставчика и с реално ip и с dhcp - 360 дни по 14-16 часа в мрежата, хард дискове съм прикачал болезнено много пъти и т.н. С други думи искам да кажа, че съм доволен.

Поздрави.

P.S. Доказателството точка .

Редактирано от MR_DUDE (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

И това показва McAfee 8.0i Enterprise.

<{POST_SNAPBACK}>

Kaspersky 6.0.0.249 го хваща същото,обаче 5.0.390 нещо не го хвана.Само ми изписа че има блокиран 1 вирус,но не ме попита за действие.

С нетърпение чакам да излезе ФИНАЛНИЯT KASPERSKY 6, защото драги колеги ми омръзна от разни BETI - TRETI - PETI... Тука се превърнахме всички в Бета тестери, поне да вземахме някой лев от цялата работа, но нейсе все пак евала на хората. Очертава се АДСКА да е 6 серия, поне на първи прочит cool.gif

Успехи на всички през идващата 2006, само добър хабер, печеливши сделки, и много рахат локум :):wors:;)

• 3 седмици по-късно...

Аз малко нищо не разбирам от вируси.Имам Norton Antivirus 2005 и програмката сама си сканира компа и си опрая нещо ако има вируси.Обаче сега постоянно ми излиза някакъв надпис от Нортана че в някаква програмка и мало някав си Trojan Horse и не мога дикак си да го махна.Компа ми се бави н яко .Моля ви кажете дали мога някак да го махна или трябва да си преинсталвам PC-то. sad.gif

Аз малко нищо не разбирам от вируси.Имам Norton Antivirus 2005 и програмката сама си сканира компа и си опрая нещо ако има вируси.Обаче сега постоянно ми излиза някакъв надпис от Нортана че в някаква програмка и мало някав си Trojan Horse и не мога дикак си да го махна.Компа ми се бави н яко .Моля ви кажете дали мога някак да го махна или трябва да си преинсталвам PC-то. sad.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Ако не може да то изтрие защото е заключен, ползвай:

http://www.kaldata.com/comments.php?id=109...hlight=unlocker

А ако не е това може да се е инфектирал файл на System Restore. Тога даваш десен бутон на My Computer -> Propersties -> System Restore -> Turn off system restore (тикваш го) -> Apply -> YES -> След това ънтикваш Turn off system restore -> Apply -> OK и си готов(a)!

Редактирано от TE_BG (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

virusi.jpg

това е пък постижението на моя Каспер!! Смятам че е достатъчно показателно......а и до сега никой Вирус не ми е идвал на гости или поне ако е идвал по нищо не съм разбирал...........

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.