Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи- част 3

Featured Replies

До сега не съм вземал отношение в темата, понеже не съм компетентен. Лично аз използвам NOD32 /все още/ и го използвам заради добрите отзиви, които съм чел из Нет-а за този продукт.

Следя темата с интерес и понеже /както казах вече/ не съм компетентен, нито експерт, си позволих да пиша на въпросната АВ компания, чийто продукт дава съмнителни резултати.

В мейла си аз обясних за какво иде реч, споменах за въпросния тест, въпросния архив и за мненията изказани в един добта уважаван БГ форум на РС и софт тематика /без да конкретизирам адреса на форума разбира се/.

Този, на когото писах е служител в NOD32 и просто беше съвпадение факта, че му имам мейла и преди сме си писали, но по съвсем друга тема. Не казвам, че не може да се намери мейл за контакти с NOD32, а че просто НЕ съм писал на такъв мейл адрес, взет от www.nod32.com

Eто отговора, който току що получих:

Dear Victor,

Thank you for your message. We have probably already tested this archive "full of viruses". Where in fact most of the files are corrupted and can not be of any harm to a user. Most of the AV product are detecting all kinds of junk files as viruses, because it's easier to add those files as viruses than to analyse whether they indeed are viruses.

There is an e-mail for submiting the infected files. Here it is: [email protected]

I know that this kind of forums are popular, but we will not go down the path of identifying junk corrupted files as viruses. This kind of tests look very objective. But they are not objective at all, because the first rule in AV business is to test the files before the test. Nobody has tested these files.

Even if one AV product identifies a file as a virus it does not mean it is a virus indeed and it does not mean it is harmful at all.

Mozi :-)

Mr. ************, Eset Software

1317 Ynez Place

Suite CD, Coronado

California, 92118

U.S.A.

e-mail: ******@eset.com

http://www.eset.com

Phone: +1 619-437-7037

Fax: +1 619-437-7045

В общи линии изводите са за вас.

А причината да ви цитирам това е една:

Както казах вече няколко пъти - не съм компетентен. И следователно нямам свален въпросния архив.

Ако искате официално становище, просто го изпратете за анализ на посочения от служителя на Eset Software мейл адрес.

Всичко друго, казано по темата за лошото представяне на NOD32 е просто догадки...

Лека!

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 171,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

zeit_x,  много "хубав" тест си направил няма що, тръгнал си да проверяваш кеша на Opera-та където може да има сумати "безвредни" java скрипттчета които повечето програми като NAV, Kas, Bit, ... провъзгласяват за вируси (например някои anti-leech скриптове, такива които ти сменят началната страница или автоматично ти добавят страницата във Favorites на IE-то) ...

<{POST_SNAPBACK}>

Напълно съм съгласен, че файловете в кеща са безобидни, но са вируси все пак, а е и някакъв тест с реално живи гадини, тъй че според мен опита ми не е съвсем напразен, а както се оказва и NOD32 обявява тези файлове за вируси.

... but we will not go down the path of identifying junk corrupted files as viruses.

Това за corrupted files се вижда ясно в лога на NOD32, от това като че ли идва и голямата разлика, мисля че го споменах в един от предишните си постове, но все още се колебя дали това са corrupted files или просто NOD32 не може да ги отваря поради друга причина.

Единствения недостатък на BitDefender, който руснаците в своята безкрайна тема са открили, и той не е с особена сигурност, т.е. човека, който провежда тестовете, казва "струва ми се", че програмата не сканира за активни процеси, като се даде скан, но за това все пак е активния монитор, който го има в платената версия, другия недостатък който аз открих е, че програмата не тръгва под сейфмод, което за джамец XP и ntfs, не е добре, но все пак теста не е съвсем приключил.

<{POST_SNAPBACK}>

Абе аз май видях в настройките и т.нар. heuristic... а той как ще стане неговата работа без активен скан ?! или нещо бъркам аз? :rolleyes:

За друго съм сигурен: в резидентно положение си сканва регистрито съвсем активно. При което се държи подобно на firewall: оповестява те и иска разрешение...неща които правят добро впечатление! И които имат решаващо значение, ако една програма почне да пише като полудяла там дет не тряа ohmy.gif

---

п.с. - в кеша на браузъра т.нар. third party cookies са по-близо до троянците, отколкото до вирусите като поведение(добрата интернет практика препоръчва кукитата да се ограничават до следното: "Keep Cookies Untill I Close Firefox")

Редактирано от maxD (преглед на промените)

Някой да беше забелязял че тези " страшни"  вируси са от времето на баба му( 1992-1995г.) и поразяват DOS  О.С. Справка SYMANTEC

Systems Not Affected:  Windows NT, Windows 2000, Windows XP, Macintosh, OS/2, UNIX, Linux

Нека ти разясня нещо - тези вируси от времето на "баба" ти са доста по-опасни от повечето съвременни. И за сведение - пусни си файл заразен с Win98.CHI (май така му беше името, иначе казано "Чернобил") на XP и не го чисти, след това просто изчакай да стане сутринта на 26 април пък да видим дали ще ти е толкова весело. Това е вирус, почти независим от платформата, по простата причина, че за разлика от съвременните си братя е писан на асемблер и не заразява определени файлове и не трие директории. Това е Boot вирус, което ще рече, че заразява Master Boot Record-а на диска, като последния не съдържа файлова система, тоест няма значение какъв ти е windows-a. В резултат получаваш затрит биос, и това ако си късметлия. В най-лошия случай може да има и хардуерни поражения, заради сгрешени волтажи на дъното, поради факта, че днешните машини вече не разчитат на джъмпери, а на настройки от биоса на машината. Също може и да има тотална загуба на информация, защото някои от модификациите имат вредния навик да правят LowLevel Format на диска на машината.

А да, и още нещо - всичко което ти трябва за да направиш тая поразия е един файл, дошъл от заразена Win'98 машина. Тези файлове са 99% работещи под XP, като това ви гарантира безпроблемно заразяване чрез няколко цъквания.

BTW "Чернобил" май беше доста по-стар от 1992, а беше голям проблем до преди около 3 години.

Редактирано от Hedron (преглед на промените)

Това е пълния цитат, на допълнителния обзор, който прави пича по поръка на участниците във форума, понеже не е включил Bitdefender в общото ревю, като това е направено по скоро от колкото тестовете на другите антивирусни програми датата на поста е 13-11-2004, а страницата е 105:

BitDefender Pro Plus 8.0

Технические результаты

Определение вирусов в БКВ: 97,29% (7030/7226)

Скорость сканирования БКВ - 05:15

Определение вирусов в КРВ: 99,28% (137/138, пропущен 1 бут-вирус (Ripper))

Эвристика: + (30 срабатываний на БКВ)

Показатели сканера и монитора аналогичны.

Скорость сканирования: 11:21

общая оценка

91,665

Мое ИМХО

Очень перспективный АВ. Тестил его в отличие от многих других впервые. Впиятний интерфейс, достаточно гибкие настройки, напоминающие КАВ 4.5. Проверка почты, хорошая скорость работы монитора, практическое отсутствие тормозов. Быстрая реакция и заметное окно уведомления. Небольшие регулярные обновления (у меня установленная с ноля версия запросила 800 Кб), закачка баз в 2 потока, возможность удаленного администрирования. Информативный лог. Это все плюсы.

Из минусов - отсутствие выбора действия при срабатывании монитора: просто появляется сообщение что вирус блокирован. Детали, т.е. вылечен/удален/карантин можно прочитать только в логе. Но это не страшно в принципе. Не понравилось другое - монитор АВ, как мне кажется, не сканирует запущенные в памяти процессы. На тестовой машине нашел и удалил трояна но процесс в памяти остался... Т.е. пустить заразу не пускает, а вот имеющуюся убивает не совсем корректно. Это очень не понравилось и может иметь неприятные последствия. Эсли бы не последнее замечание, оценка была бы очень высокой. Хотя и так по предложенной ранее методике получилось довольно прилично.

P.S.: методика тестирования аналогична моим предыдущим тестам. При сканировании БКВ и КРВ включались все возможные опции (проверка архивов, почты и т.п.).

А в предишния си пост и понеже не съм имал активиран вирус до сега, а и не мисля да активирам, сиреч не съм го тествал, имах предвид това изречение: "Не понравилось другое - монитор АВ, как мне кажется, не сканирует запущенные в памяти процессы". Което е странно изказване защото, човека казва, струва ми се.

Това е моя забележка към следното изказване:

"... отсутствие выбора действия при срабатывании монитора: просто появляется сообщение что вирус блокирован." - Tова може да се коригира, има настройка за монитора и то за два случая, да речем че първия случай е Clean file, ако не успее втория е да трие да речем, дефекта е че служебното съобщение не се променя, пише си че файла е блокиран, но като се погледне в Quarantine се вижда, че файла е преместен там, поне аз така го тествах.

Мнението ми за Bitdefender е, че това е една доста добра програма, от няколко дена тествам антивирусни и мога да кажа че това е единственото решение след НОД което ми хареса, Касперски просто прекалено много товари системата, да не говорим, че проблема с валидните лицензии е доста голям, PC-Cillin не ми хареса заради претрупания интерфейс, а и имах проблем с ъпдейта, който не можах да си обясня и като цяло ми се видя доста лакома за ресурс, при F-Secure проблема с ресурсите които гълта е същия, не мога да приема програма която ми пуска повече от 5 активни процеса, интерфейса също, а и имах същия проблем, който някой беше описал в друга тема, че пищи постоянно за ъпдейт макар, че е направен, Dr. Web го видях бегло, стори ми се прекалено сложен за настройка и не ми се губеше време, да не говорим за проблема с ресурсите които хаби. Като това което съм казал за тези програми не означава, че те не вършат работа, това е моето субективно мнение, което не е по отношение на работата на програмите с вируси.

P.S. За съжаление не можах да подкарам Bitdefender под Safemode, бях убеден че прцесите могат да се подкарат ръчно, за съжаление не успях, така че това е, като че ли един кофти недостатък на тази програма.

P.P.S. Сетих се за още един недостатък, не може да се настройва порта на който се проверява пощата, за разлика от НОД, така предполагам не се проверява пощата получавана по Secure connection, като gmail да речем, освен ако не се проверяват всички възможни портове за POP3 протокола в което се съмнявам.

Редактирано от zeit_x (преглед на промените)

Малка поправка към много "приятната" новина:

"The free version does not include on-access or email scanning" - без коментар ...

Добрата новина е, че за разлика от безплатната версия на BitDefender, AVG Free включва и on-access и email тестване, при това с малко заемана памет. :rolleyes:

Нека ти разясня нещо - тези вируси от времето на "баба" ти са доста по-опасни от повечето съвременни. И за сведение - пусни си файл заразен с Win98.CHI (май така му беше името, иначе казано "Чернобил") на XP и не го чисти, ..... да видим дали ще ти е толкова весело. Това е вирус, почти независим от платформата, по простата причина, че за разлика от съвременните си братя е писан на асемблер и не заразява определени файлове и не трие директории. Това е Boot вирус, което ще рече, че заразява Master Boot Record-а на диска, като последния не съдържа файлова система, тоест няма значение какъв ти е windows-a. В резултат получаваш затрит биос, и това ако си късметлия. В най-лошия случай може да има и хардуерни поражения, заради сгрешени волтажи на дъното, поради факта, че днешните машини вече не разчитат на джъмпери, а на настройки от биоса на машината. Също може и да има тотална загуба на информация, защото някои от модификациите имат вредния навик да правят LowLevel Format на диска на машината.

....

<{POST_SNAPBACK}>

По повод на горното погледнете тук, ако се интересувате от нови boot вируси.

http://hardwarebg.com/forum/showthread.php...1847#post531847

...и аз бях голям фен на NOD32 и някак не ми се иска тези тестове тук и на други форуми да са истински, но като ме удари тоя дзвер тотално се разколебах.

Може би сега ще си сложа CalmWin http://www.clamwin.com/

Някой да има впечатления от него?

Защо всички сте такива дървеняци и оплювате NOD32-а, без да имате основателна причина? Някой да беше забелязял че тези " страшни"  вируси са от времето на баба му( 1992-1995г.) и поразяват DOS  О.С.   Справка SYMANTEC

Systems Not Affected:  Windows NT, Windows 2000, Windows XP, Macintosh, OS/2, UNIX, Linux

Много от програмите, които цитирате не са били създадени по това време. Това че Kaspersky, BitDefender  и другите killers поддържат  огромна и нереална база антивир. деф.(110 000 вируса !?! ) не ги прави по добри, напротив по-тромави. Всеки може да си направи извода, трябва ли му програма , която го пази от 100 000 хил. вируса, от които 50 000 хил. са написани за друга Операционна система.

Не желая да ставам адвокат на NOD32, но с нея съм от 6 м. и програмата се държи перфектно. Толкова ли беше трудно преди да бълвате простотии(за тези, които са били с програмата и бързо е предадоха), да бяхте си пуснали по един On-Line Scan с Panda, McAfee, Symantec, BitDefender и  да видим какво биха ви показали. При мен тези скенери показваха че съм  ЧИСТ . Сканирам редовно с F-Prot , McAfee и Pccillin под Dos. Не знам какво искате повече от програмата? От  повечето прочетени мнения останах с впечатление, че изказващите ги стават единствено да цъкат игрички , но не и да участват в сериозни дискусии. Един съвет:

Преди да правите радикални промени по софтуера, обмислете дали си заслужава

Дано съм бил полезен

<{POST_SNAPBACK}>

За Kaspersky , че е тромав не си прав донякъде !!!

Аз го ползвам от 1 година и съм много доволен.

Просто не го пускам да се стартира при зареждане на системата , а само когато съм в интернет ....

За тромав е вярно , но зависи и какви настройки си му задал !!!

За NOD32 си прав , че не натоварва системата но пък антивирусната база им се актуализира по-бавно в сравнение с тая в Kaspersky Lab - на всеки 3 часа

Сега го качвам това нещо http://free.data.bg/zevzekkk/~temp/v%20i%2...virus%e5s_2.rar

Ще видим Kaspersky с най-новите дефиниции какво ще открие , даже не ме е страх и да го разархивирам !!!

Даже ще го направя на своя отговорност !!!

Ето го резултата :

Detected virus:706

Редактирано от emil71 (преглед на промените)

.....Може би сега ще си сложа CalmWin http://www.clamwin.com/

Някой да има впечатления от него?

<{POST_SNAPBACK}>

Няма Real Time Protictor,иначе лови бацили.

• Автор

Няма Real Time Protictor,иначе лови бацили.

<{POST_SNAPBACK}>

Верно лови ама има многа още да се изкусурява-рехава му е "цедката" малко

и в архивите сканира ама до първия срещнат гад и после край-архива е инфектед

и колко има в него не казва

Па ако му сложат и реал тайм протектор-вече ще е друга песен

Сигурно ще го развият още-пресен продукт е :bye: все пак

До колкото гледам тази тема е една от най-посещаваните и най-обсъжданите поради всичките тези бацили и боклуци, от който всеки един от нас иска да се отърве, но в някой случай не може sad.gif Е, аз исма да споделя сега с всички Вас ново впечатление(което дори за мен беше трудно да повярвам, но ето че за всичко си има първи път...). Преди 2 дни реших да преинсталирам Windows-а, но преди това да тествам няколко антивирусни и защитни стени(но тук ще наблегна на една определена антивирусна). Та преди 2 дни си изтрих NOD32 и качих EXTENDIA AntiVirus Pro 2004 11.0.4 . Първоначално бях много скиштично настроен, но понеже съм и много любопитен реши да я порибвам и след пробното сканиране на компа ми, който "пазих" с NOD32 до преди това, новата Майкрософстска антивирусна ми намери 2 нови троянеца, които НОД-а незнам как не откри въпреки, че преди това се беше ъпдейтнал и сканирах с него с оптимални настройки (сканиране на всички файлове, активни процеси, архиви и т.н.), но не откри нищо(за мое съжаление, защото аз съм му голям фен). И на отделните тестове, който му направих се представи много добре(има равни резултати с Касперски на предните тестове(пакетите с вируси), които намерих в тази тема.(706 вируса, троянци и др.). За съжаление неможах да "измъкна" лог файл понеже както споменах и по-горе, тествах и защитни стени и след поредната защитна стена Windows-а ми увисна и се скапа напулно(дори неможеше да зареди). sad.gif

Искам да кажа, че найстина съм много доволен от EXTENDIA AntiVirus Pro 2004 11.0.4, която без да съм я ъпдейтвал(понеже нямам user name и pass.) откри 2 гадини, който за НОД-а бяха "скрити покрити". :) :)

Искам да прозова, ако някой може да си ъпдейтне тази уникална(по мое мнение) антивирусна да я тества и да каже как се е представила на тестовете(от тази тема) и ако може да сподели user name-а и паролата, с която я е ъпдейтнал.

Благодаря!

Успех!

Редактирано от NoMoreFentazy (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Имам нови данни от две програми ако някой изобщо се интересува

1MKS_VIR2005-инфектирани 622

2RAV 8.6.105 -virus bodies 505,infected 738 бройки

Сега вече ми стана ясно защо Микрософт купиха РАВ -никак не са глупави,само не знам от РАВ кога ще спрат ъпдейтите си ,засега се ъпдейтва нормално само един досаден прозорец изкача преди ъпдейта е пита за активация която вече е прекратена от фирмата,но като му се каже skip activation всичко си върви нормално

:)

Незнам Дали Някой Има Време и Ще Погледне Тези Резултати от Тестовете на Доста Антивирусни Компании.Може да Ги разгледате и Да Обсъдим После Реалностите.

http://www.av-comparatives.org/seiten/ergebnisse_2005_02.php

Мисля ,че е Много По Нагледно и Ясно Обяснено От Някакви Смешни Архиви На Някой Гений Тук във Форума.

• Автор
:angry:

Незнам Дали Някой Има Време и Ще Погледне Тези Резултати от Тестовете на Доста Антивирусни Компании.Може да Ги разгледате и Да Обсъдим После Реалностите.

http://www.av-comparatives.org/seiten/ergebnisse_2005_02.php

Мисля ,че е Много По Нагледно и Ясно Обяснено От Някакви Смешни Архиви На Някой Гений Тук във Форума.

<{POST_SNAPBACK}>

Ей човече добре че си ти да ни отвориш очите и да ни насочиш къде да гледаме :P

щяхме да го закъсаме без теб

Тоя линк направо за пръв път го виждам....на тая "независима компания"......

ПС Много преди теб го пускаха тоя линк,ама май не всички му вярват безрезервно

така че не си открил колелото,успокой се ;)

Редактирано от Dr.Web (преглед на промените)

Преди да плюете по НОД32, що не погледнете първо http://www.nod32.bg/index.php?id=198 и да прецените дали знаете повече от всички, които са дали своите награди

<{POST_SNAPBACK}>

Никой не плюе Нод 32, или поне не е това целта на темата... По един или друг начин всеки който прочете темата се намери своя фаворит, някои останаха верни на Нод, някои го смениха... Не мисля, че е правилно да се хванеш за една програма и да не забелязваш дугите около нея, доста програми стигнаха вече нивото от великолепното МИНАЛО на Нод, някои даже го задминаха...

Едва ли, някои от нас може да се съмнява в тестовете проведени от тези авторитети, но никой от тях не седи на моя компютър...

За накрая че кажа, че е доста трудно да върнеш вярата си към нещо, което те е предало в даден момент...

Пробвал сам ги всички и всяка една си има пролуки. :eek Който невярва да му дам един линк да му запуши PC.Като всичките сам ги ьпдеитвал всеки ден.За мен най добра няма :) Просто ни пазят до 80%.Така мисля аз.В момента сам с ZoneAlarm :nono

И това е вярно. Няма перфектна антивирусна програма. За това мисля, че ако няма добра защитна стена, антивирусната програма е съвсем малко успокоение. Колкото и да мислим, че ни е добра антивирусната, като се изключи от вън сме безпомощни - казвам го от личен опит (имах такъв случай преди да разбера, че стената не е каприз, а необходимост).

• Автор
И това е вярно. Няма перфектна антивирусна програма. За това мисля, че ако няма добра защитна стена, антивирусната програма е съвсем малко успокоение. Колкото и да мислим, че ни е добра антивирусната, като се изключи от вън сме безпомощни - казвам го от личен опит (имах такъв случай преди да разбера, че стената не е каприз, а необходимост).

<{POST_SNAPBACK}>

Вярно казваш-перфектни работи на тоя свят няма-важното е всеки да прецени какво му трябва и да знае как да ползва на максимума даден продукт-аз примерно обичам простите и леки програми и ползвам Антивир ПЕ-не е върха на сладоледа но върши добра работа и за стена ЛоокНСтоп 2.05-също много лека и простичка-и като внимавам да не се мушкам много на разни местенца-пазенето е част от сигурността,всичко си е наред!

Е недейте така .. касперски .. Макфее кжо е тва.. Само NORTON 2005 хвана 710 !!! И ги унищожи всички !! Е все пак с VirusDEfs от днес !!

:clap :clap :clap :clap :bye: cool.gif

Е недейте така .. касперски .. Макфее кжо е тва.. Само NORTON 2005 хвана 710 !!! И ги унищожи всички !! Е все пак с VirusDEfs от днес !!

:clap  :clap  :clap  :clap  :bye:  cool.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Хвана!? От симулирана атака на някакъв файл... , не мисля, че един компресиран файл може да бъде критерий за способностите на една антивирусна програма. Това, че една или друга програма е открила всичките (според автора) вируси, не значи, че ще справи със всичко останало, между другото специално за Нортъна такива "красоти" съм виждал да пропуска, после при сканиране си ги намира, ама не ще да си ги изтрие... да не говориме, че ти трябва 1ГБ РАМ-памет за да си работи спокойно...

Редактирано от Vlados (преглед на промените)

Не знам дали на Norton му трябва 1 GB рам, обаче знам, че май Nod32 е мноого хвалена без покритие. Ето ви пример. Не ми пука колко червея хвака по разните тестове на "спецовете и авторитетите", при мен е пропускала два червея. Вчера даже преинсталирах "бозата" заради тъпия Nod32, който уж ме пази... имам си и Firewall Mcafee Personal firewall+ 6.0 и съм 100% сигурен, че проблема не е в Mcafee-то.

Аваст.Ще питате защо?Първо има два интерфейса за по напреднали и за начинаещи.Второ има вирусна енциклопедия.Трето има VRDB генератор който помага на аваст да изчисти вируса когато има такъв.Четвърто всеки път когато си включа компютъра има ъпдейт.И пето не иска да имаш мощен комп както повечето антивирусни.Ако това не ви убеди че е добра не знам какво повече искате.

• 1 месец по-късно...

Dark-Master ,ако пусна след аваста ти някой сносен антивирус (нортон, битдефендър , касперски)ще ти открие кам 22 вируса не от този пакет ,а пропуснати от някъде си.

• 2 седмици по-късно...

Незнам какво да кажа! Възмотен сън от НОД-а :yanim:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.