Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи- част 3

Featured Replies

А откога са вирусите и дали не е направен пакета така, че да има победител? В този смисъл бих направил колекция с буби и като си пусна антивируса, ще листвам само тези зарази, които моята АV програма лови НАЙ-ДОБРЕ.

<{POST_SNAPBACK}>

Вирусите са доста стари....

Още по-добре, ако пакета е правен специално за някоя програма :wors: Да приемем , че това е Kaspersky, защото хвана най-много. И какво излиза, само евала може да кажем на наредилите се непосрествено след него , BitDefender, Panda, McAfee и др.. които се справиха толкова добре в архив, който e създаден специално за да покаже, че са калпави..... :wors: Айде стига.. Нищо такова няма. Ами ако е направен да прослави някоя друга антивирусна? А Kaspersky въпреки това я бие... :wors: За мен такива твърдения са безпочвени. Проблема е, че са старички вирусите. Аз съм сигурен, че ако някой намери по-нов пакет с 1000 парчета вътре, класацията пак ще е същата накрая (не говоря за фаворит само, а за 3-4 програми, които ще бъдат отново в челото на списъка)...

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 171,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Hameleon, аз мисля че теста на AV програмите в случая с "инфектирани" файлове може да бъде манипулиран и обикновено се прави за нови продукти и това как бият "старите" като F-prot, Norton, McAffe и др. Гледах подобно изпълнение на www.wilderssecurity.com преди известно време и мисля, че няма смисъл и понякога е реклама. В случая не искам да съдя.

А пък видях и печалния logfile (hijackthis) на едно единадесетгодишно детенце, дето си тества AV програмките по подобен начин. Пращам го при заявка.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Dr. Web, дали е манипулиран или не теста на AV програмите в случая с твойте (или на някой си) "инфектирани" файлове според мен не е толкова важно. Лошото е, че не дават реална картина на работата на антивируса и има безобидни начини за проверка, които според мен дават по-добри резултати.

А като изпищи някой "новак" след такъв тест като твоя "компа ми се ресва..." ?

• Автор
Dr. Web, дали е манипулиран или не  теста на AV програмите в случая с  твойте (или на някой си) "инфектирани" файлове според мен не е толкова важно.  Лошото е, че не дават реална картина на работата на антивируса и има безобидни начини за проверка, които според мен дават по-добри резултати.

А като изпищи някой "новак" след такъв тест като твоя "компа ми се ресва..." ?

<{POST_SNAPBACK}>

ПРЕДУПРЕЖДАВАМ че това не е Игра за Неопитни потребители и файла съдържа изключетелно опасни вируси-не го разкомпресирайте!Всичко което правите си е на ваша отговорност! Да няма после :)

Някъде да виждаш предупреждение с големи букви?Или просто си решил да се заяждаш, щото ако е така и аз мога! Предлагам да не се хапем щото от това няма полза никой-аз преди да пусна това съм ПОПИТАЛ властимащите в този форум може ли или не може и тогава съм направил темата.Не мой с лошо...моля те!

А колкото до реалната представа за работата на антивирусите всеки сам си вади

заключения и информация по въпроса дал господ, а невинния тест на EICAR отдавна го пуснах и имаше мърморене че бил слаба работа и трябвало нещо по сериозно.

Със здраве!

Редактирано от Dr.Web (преглед на промените)

@Hameleon - има такава работа:) винаги може да се подредят така нещата че някой да се дъни повече. но при повече тестове резултатите ще са сходни.

@nologo - според мен драматизираш излишно. човек който ще се изпозарази от архивен файл, за който са му КАЗАЛИ че е заразен...:ph34r: - такъв човек(човече:)) ще се зарази при първото си излизане в нета от всичко що мърда, вкл. адуер и т.н. ...и дълго ще прави тези грешки преди да разбере какво прави.

@DrWeb - струва си да правиш такива топици :) добра ти е идеята laugh.gif

---

искам да подкрепя едно мнение(някъде по-горе), че няма най-добра АВпрограма.

или знаеш какво правиш, или не...

аз лично няма да си сменя подхода след тези тестове. просто с опита на пробите и грешките установих, че не желая нито нортън,нито нод,нито касперски или макафи.

или са тежки, или са с дупки, или комбинирано(класика е нортън 2004 :nono ). сори и за шампиона битдефендър, ама да не ми сканва архив! :) - че аз повечето гадни вируси,дето ми се налага да ги трия ръчно ги трия и така.

от опит мога да кажа следното: сложил съм фпрот и немския безплатен антивир. резидентен ми е фпрота, а с другия периодично сканвам при изключен фпрот. допълват се чудесно и избиват (ако има) гадините. Ундоуса ми(когато съм с него:yanim:) не съм го преинстал почти година, качваме и сваляме неща,програми, игри, не го гася по цели дни, ходим из варезите(е, само с ффокс - ИЕксплорер сакс) - и си е все така бърз и чист, накачулен с 3-4 потребителски акаунта.

може би е офтопик, но ако искате едно рамо в борбата с вирусите, освен програма която да ви е приятна и я разбирате - изключете си system restore-то :P също и кошчето за боклук е добре да го направиш при препратка към него - да трие веднага...:huh: но това на много хора няма да им хареса.

Kaspersky 5.0.227 хвана 708 при мен а Нод-а след това само 17-е и немога да повярвам направо,че Нод се издуни така или аз не съм го настроил като хората

). сори и за шампиона битдефендър, ама да не ми сканва архив!

Това че ти не можеш да си го настроиш не означава че не може да сканира архив толква неподготвено изказване :) не мога да си обясня. Аз лично сакнирах през архива и резултатите се виждат .Друг път недей да се изказваш така преди да си пробвал или поне питай как се настройва а то не е голяма философиа !!

Peace :ph34r:

• Автор
Ами не чухме нищо за представянето на Panda?

<{POST_SNAPBACK}>

Да бе и аз от известно време се чудя, как пък не се обади некой с Панда sad.gif

Scan.png - Kaspersky Personal Pro след NOD32. Без коментар... Заговор... :nono :P Пратих NOD-a в небитието.
  Пратих NOD-a в небитието.

И добре си направил !! и аз се кълнях в него но след един ужасен троянец дошъл от мулето и пълно мълчание на NOD-а последва стартиране не вируса ohmy.gif и после

очквания format C:\

п.п Между другото аз бях писал във този форум по този повод тогава :bye: :P

Яд ме е, че съм българин и няма НАША антивирусна програма. Щях да я скъсам от сканове и докато не ги бие другите, няма да спра! После искам да лудна от кеф.

Мечти...

А братушките се кефят на Кашперски. Наздоровье!

Редактирано от nologo (преглед на промените)

sokoban не казвам че съм капацитет с НОД-а но а дано пук имам малко грамотност да му дам да сканира и архиви де :P

Panda Antivirus Platinum 7.07.00 хвана 694 (сложиш я за проба)

sokoban не казвам че съм капацитет с НОД-а но а дано пук имам малко грамотност да  му дам да сканира и архиви де :)

Panda Antivirus Platinum 7.07.00  хвана 694 (сложиш я за проба)

<{POST_SNAPBACK}>

Ами аз вече казах един път и не искам да повтарям първо му бях задал да сканира и архиви и второ след разархивирането сканирах пак и не се обади ами мълчеше като риба :P стартирах вируса и пак не се обади :down: какво повече

А ти като си толква грамотен си стой с NOD-а :hush: и си сканвай архивчета :hush:

MaxD, благодаря за мнението и го оценявам добре.

А за "класика е нортън 2004" би ли дал повече детайли? Защото Nod32 беше като че ли на върха през 2004 г., а аз със всичкия си акъл карах на NAV 2004 Интенет Секюрити. Може би носталгия.

И сега не мога да се включа в този адреналинов тест с NAV, защото моя Ф-Секюр хвана 706 буби най-накрая.

Странно, но сега нещо пак ме кара да да проверя с още един идиотски Wild Check къде съм... Като всички останали.

nologo

доказано е (от сериозна лаборатория - ама не се сещам веке коя) - а и от саймантек са си признали без бой - че нортън 2004 има трагична дупка!

като сканва файла(ставало е въпрос конкретно за и-мейл) вместо да открие злонамерения код, нортънчо директно го е изпълнил върху си :)...

за 2005 съм чувал само добри неща, но нещо не ми допадат вече ;)

sokoban

няма проблеми :) - нищо лично ;)

аз не съм инсталвал битдефндр-а и просто се позовах на мнения... явно още съм много доверчив за да вярвам на неща писани в нета ;)...просто е безумно претендираща програма от такъв х-р да няма скан на архив...ще я погледна таз румъняска(те работят вече за Мсофт, явно има защо ;))

начи аз сам с Мцафе открими 658 като сканирах какво трябва да натисна след тва делит или цлиент

кажете моля ви че се притеснявам

начи аз сам с Мцафе открими 658 като сканирах какво трябва да натисна след тва делит или цлиент

кажете моля ви че се притеснявам

<{POST_SNAPBACK}>

ПРЕДУПРЕЖДАВАМ че това не е Игра за Неопитни потребители и файла съдържа изключетелно опасни вируси-не го разкомпресирайте!Всичко което правите си е на ваша отговорност! Да няма после :) 

Човека си каза много добре... Като незнаеш какво да правиш не пипай

аз си ги махнах с kaspersy

но просто от лубобитство питам че един приятел ме пита че е с тази програма

та ще ми кажете ли кое трябва да натисне плс

• Автор
Яд ме е, че съм българин и няма НАША антивирусна програма. Щях да я скъсам от сканове и докато не ги бие другите, няма да спра! После искам да лудна от кеф.

Мечти...

А братушките се кефят на Кашперски.  Наздоровье!

<{POST_SNAPBACK}>

Ех,NOLOGO и мен ми е много мъчно и то най вече че румунещите дето се викаме че са по назад от нас-си имат две отлични АВ програми RAV , BitDefender-че и на запад ги оценяват-РАВ го купиха Микрософт което е показателно ито доста-аз го пробвах и да кажа на всички че показа изключително добри качества-малка спретната програмка и лови 98-99% от всичко дето и попадне.Язък че я купиха те сега ще и спират ъпдейта и писмо ми пратиха хората-културно обясняват че така и така поради придобиването на правата от МалъкМек се обмисля прекратяването на ъпдейта и аз оттогава я свалих.

И коли си правят-мое да са калпави ама са си техни и това ме е яд,яд....sad.gifdoh.gif

Ех,NOLOGO и мен ми е много мъчно и то най вече че румунещите дето се викаме че са по назад от нас-си имат две отлични АВ програми RAV , BitDefender-че и на запад ги оценяват-РАВ го купиха Микрософт което е показателно ито доста-аз го пробвах и да кажа на всички че показа изключително добри качества-малка спретната програмка и лови 98-99% от всичко дето и попадне.Язък че я купиха те сега ще и спират ъпдейта и писмо ми пратиха хората-културно обясняват че така и така поради придобиването на правата от МалъкМек се обмисля прекратяването на ъпдейта и аз оттогава я свалих.

И коли си правят-мое да са калпави ама са си техни и това ме е яд,яд....sad.gifdoh.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Абе то и ние сме дали нещо на света май, ама не съм го пробвал и не знам, дали не му е само името "антивирус" biggrin.gif

Ето за това говоря: http://www.bsoft-bg.com/prg_view.php?id=11334

и аз немога да влизам датата,затова аиде някой да го метне в датаком,моля :wors:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.