Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Биология и Екология

Featured Replies

Моля ви помогнете ми със задачи по Биология за моно- и дихибридно кръстосване!
  • 1 месец по-късно...
  • Отговори 62
  • Прегледи 40,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Търся си конспекта по химия и биология за МУ Пловдив!Много Ви моля ако го имате да ми помогнете,защото земята обърнах и на го намерих.Предварително Ви благодаря

Ще помоля ако някой има копие от примерната матура по биология през 2001г. или случайно знае линк към такава (съмнявам се щото търсих но не намерих) да го сложи тук. Ще съм му много благодарен! По възможност по-скоро да стане. Публикувано изображение

Ще помоля ако някой има копие от примерната матура по биология през 2001г. или случайно знае линк към такава (съмнявам се щото търсих но не намерих) да го сложи тук. Ще съм му много благодарен! По възможност по-скоро да стане. Публикувано изображение

Тук може да видиш примерните варианти на матури и примерните варианти на матури от 2007.Успех!

http://mon.bg/opencms/opencms/documents/dzi

Някой би ли написал темите за матура по биология ...или поне дайте някой сайт :rolleyes:

Редактирано от stanley56
2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва съдържанието на самата тема. Заглавия от рода на "Помощ!", "Имам проблем" и т.н. не са желателни. (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Международен панаир на образованието - Пловдив 2008 Международен панаир - Пловдив, Палата 6 от 08.02.2008 г. до 10.02.2008 г. Кандидатстудентска борса София 2008 Национален музей "Земята и хората" от 19.03.2008 г. до 21.06.2008 г. ako отидеш на тези борси там продават спраравочници в които 100 % има конспект по химия и по биология бих ти дала ама аз имам само по биология....

Редактирано от жената на шефа (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Темите по биология за матурата са в учебниците научи ги тях и си готова за матурата Публикувано изображение

Хора,трябва ми информация за насекомоядните растения

по специално за росянка и непентес

Също така ми трябва информация за начините им на привличане и

начина на смилане на насекомите,които изяждат.

Много ви моля хора.

За утре е,

а и на всичкото отгоре ще трябва и да го чета.

Мерси предварително.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Заповядай росянка

за непентес намерих само това ...обаче е на руски Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Знаменитое хищное растение Юго-Восточной Азии. Насекомые, или другие мелкие животные, привлеченные яркой окраской и нектаром, попадают вовнутрь кувшина, где перевариваются растением. Размер кувшина непентесов - до 30 см!

Evharisto poli на всички,които се отзоваха в темата и на лични.

Мерси,знаех си,че човек може да разчита на вас,дори и експресно.

Нека темата остане за всички други,на които ще им потрябва информация.

Eто още линкове:

FloerMania

zadoma.com

Редактирано от KoKKinoU_FaN (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Търся тестове за кандидат-студенти или за държавни зрелостни изпити, тестови задачи, ако може с отговори.

Редактирано от marisa (преглед на промените)

Купи си жълтата книжка "Матура за отличен" помня само името на една от колектива нещо с М (започваше) Христова. Има отговори и ми казаха учители, че е много добра. Другите тестове,които са добри, са на Шишиньова.

• 2 месеца по-късно...

Моля ви трябва ми инфо за реферат на тази тема ако може и картинки ако някй знае поне защо може ли да ме насочите малко ..

Всъщност поради защото, майна, зависи от натоварването което поемат отделните мускулни групи. Примерно месото по крилата за тва е по-тъмно на цвят а това по гърдите по-светло.

In science we trust 8)

От тук нататък можеш да се самонанасочиш към wikipedia и друг път да си търсиш специялизирани сайтове където евентуално правилните хора да ти отговорят на въпроса.

In also: Google is your friend.

• 2 седмици по-късно...

Можете ли да ми дадете информация за режим на хранене трябва ми за да мога да направя презентация... ако можете помогнете ще сам Ви благодарен

• 4 месеца по-късно...
  • 3 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

Имам да направя по биология една презентациика на powerpoint та да искарам една лесна оценка :help: както се сещате,но проблема дойде когато трябваше да намеря снимки които да приложа.Темата ми е Наследствени болести при човека и то конкретно синдроми на Даун,Търнър,Клайнфелтър,свръхжени и мъже Публикувано изображение.Къде ли не рових из нета няма и няма Публикувано изображение.Трябва ми поне по 1 снимчица за всеки синдром Публикувано изображение ... Ако някой знае къде мога да намеря такива моля пишете ,съветваите.Благодаря предварително ..... :wors:

Имам да направя по биология една презентациика на powerpoint та да искарам една лесна оценка :) както се сещате,но проблема дойде когато трябваше да намеря снимки които да приложа.Темата ми е Наследствени болести при човека и то конкретно синдроми на Даун,Търнър,Клайнфелтър,свръхжени и мъже Публикувано изображение.Къде ли не рових из нета няма и няма Публикувано изображение.Трябва ми поне по 1 снимчица за всеки синдром Публикувано изображение ... Ако някой знае къде мога да намеря такива моля пишете ,съветваите.Благодаря предварително ..... :P

Тъй като ми е гадно да гледам такива снимки ще ти кажа как да си ги намериш лесно.Тъкмо ти ще си избереш кое ти е подходящо.

ТУК

Отгоре си пишеш какво искаш и си готов.

Предполагам че ако напишеш въпросните синдроми на английски ще ти излязат повече резултати.

Здравейте. Имам задача да представя проект,филм или каквото и да е на тема "Репродуктивно поведение при животните". Аз разбирам темата като полово и родителско поведение. Ще съм благодарен на вашата помощ.

Редактирано от Нуждаещ (преглед на промените)

Добър вечер. На някой, да му се намира презентация на тема "Бактериални заболявания", или на някоя подобна тема?

Можете ли да дадете някой линк на тема "Как да се опазят водите от замърсяване" трябва ми като общо.Ще ми трябва за презентация по биология , и някоя друга снимчица ако може :P

• 5 месеца по-късно...

Имам да направя 1 схема по биология с начало биологична еволюция.Дадени са ми и нещата които трябва да се включат в нея:билогичен регрес,биологичен прогрес,мутации,вид,миграции,популации,надвидови систематични групи,естествен отбор,макро еволюция,микро еволюция,изолация,ароморфоза,идиоадаптации,ценогенеза и катаморфоза.Имам някаква представа как трябва да стане но стигам до 1 момент и съвсем се обърквам.Моля някои да драсне 4 5 реда ако не му се занимава само за началото защото там немога да се оправя и сичко ми пропада без него :) .... Публикувано изображение Очаквам отговори, помощ всичко което ще ми доиде в полза ... Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Добър ден... трябва ми спешно презентация на PowerPoint за учебния материал по биология от 8 клас... на някоя от системите.. Полова , Нервна , Отделителна ако може до утре сутринта ... Благодаря предварително.. {}

Редактирано от kissthat (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.