Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обучение в България

Featured Replies

Нямаш ли си учебник?

Да имам пускам темата защото ми е скучно!

ЕСТ,че нямам аз ако имаше откаде да прочета или напиша нямаше да пускам темата

• Отговори 401
  • Прегледи 100,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте ! Кандидатствах за ПГЕЕ "М. В. Ломоносов" параленка Системно програмиране , но ме приеха във паралелката Компютърна техника и технологии.Та искам да попитам има ли свободни места за Системно програмиране, за да знам дали да отивам на втори етап !!! Предварително БЛАГОДАРЯ за информацията !!! :rolleyes::speak: :speak:

Редактирано от metalcheto666 (преглед на промените)

но ме приеха във паралелката Компютърна техника и технологий.

ако не стане с друга паралелка и си останеш в тая, по-добре се научи как се пише "технологии", че иначе не те очакват слънчеви учебни години

Дали има свободни места ще се разбере след като приключи записването по 1-во класиране. Ако ги запълнят - няма да има. Ако си писал другото желание по-напред в списъкас желанията - подаваш молба за 2-ро класиране. Нищо не губиш и можеш да минеш по-напред. Ако имаш кураж да участваш на 3-то класиране може и да има свободни места може и да няма, но там си е риск, защото при 3-то класиране губиш мястото си. Нещата стават хазартни. Докато не завърши записването на 1-во класираме никой не знае колко ученика ще се запишат и ще останат ли свободни места т.е. няма кой да ти отговори вярно.

Редактирано от vddvdd (преглед на промените)

Значи не си губя мястото ако искам да участвам във второ класиране? Супер :speak::P Ами благодаря за информацията !!! Ако някой има нещо да допълни, да пише !!! :lol6:

От къде си сигурен че не го губиш?Още като прочетох първите редове от темата и първото за което се сетих беше точно тови въпрос"Губи ли се мястото от първото класиране".И аз съм кандидатствал след 7 клас и ме бяха приели от първо класиране въпреки ниските оценки(3.00 и на двата изпита).Имах бал 19 и с последна надежда подадох документ за второ класираре без пренареждане на желанията с надежда да се е освободило свободно място в някоя друга паралелка, но пак ме приеха в същата специалност(Ел. обзавеждане на производството).Дори не знаех че ще ме приемат там.Нямах конкретни желания защото се бях отчаял от слабото представяне по математика и си мислих че ще имам 2.Така че не се разстройвай че не са те приели точно там където искаш.95% от тези с конкретни желания ги приемат на съвсем различни места за които те не са съвсем съгласни но пак се записват.Така че където и да се запишеш ще съжаляваш.Във доста училища имат практиката да мъчат осмокласниците прекалено много само за да ги сплашат да учат повече от необходимото и да не се отпускат.Много се бях ядосал като разбрах че правят така нарочно, вероятно не само аз, но се свиква.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Аз доколкото помня не губиш мястото си.Ако примерно при първо класиране те приемат в четвъртото ти желание,но ти искаш да видиш дали има места отиваш на 2 класиране.Ако те приемат примерно на 2-то ти желание мисля че тогава си губиш мястото за 4.Нещо такова беше.

Значи правилно ли съм разбрал - Мястото от първо класиране се запазва, но ако то е било примерно 5-то желание и на второ класиране те приемат на 3-то желание не можеш да се върнеш на това от първо класиране ? А и също - до кога можем да се запишем за второ класиране ?

Редактирано от chelseneca (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте! Завърших тази година средното си образование и като много мои връстници и аз кандидатствах. В момента чакам да излязат резултатите и класиранията. Във военния университет във Велико Търново /НВУ/ държах изпит по история и изкарах висока оценка /5.50/, явих се и в ЮЗУ-то /Благоевград/. Най-желаните от мен специалности са Право в Благоевград и Национална и регионална сигурност във НВУ-то. От тук идва и питането ми.Ако ме приемат и на двете места това, което искам, какво да избера? Знам, че е рано, защото още чакам класиранията, но какво според вас е по-добре да се учи и е по-престижно? Мислех Право да ми е най-първо желание, но много хора ми казват, че е по-добре да уча във Велико Търново. Национална и регионална сигурност има само 25 места редовно обучение, но пък и кандидатите са по-малко, 210 места Право /редовно и задочно/, но пък и повече желаещи за специалността. Освен в полицията на държавна работа друго може ли да се работи с гореспоменатата от мен специалност от НВУ? Доколкото разбрах университетът осигурява работа после на завършилите, което е плюс. Кое учебно заведение според вас е по-добро от двете? Всяко мнение е добре дошло, а ако има юристи тук или хора, които са запознати с работата в МВР, още по-добре! Също така да допълня, че съм момче. Благодаря!

Образование като отговор на кризата

Вижте този университет: http://www.darbi.eu/events.html#vuzf

Някой може ли да ми сподели впечатления от Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) ?

• 3 седмици по-късно...

Здравейте и от мен и аз съм се насочил към Датския Колеж обаче ме притеснява изпита който е логически задачи какво предтавляват и как се решат никой нищо не казва ходих до офиса им и там не ми казаха ако някой е запознат да пише в темата или пък да ли прати ЛС или е-маил [email protected] изпита е на 1 Септ. а аз незнам как да се подготвя Публикувано изображение

Здравейте и от мен и аз съм се насочил към Датския Колеж обаче ме притеснява изпита който е логически задачи какво предтавляват и как се решат никой нищо не казва ходих до офиса им и там не ми казаха ако някой е запознат да пише в темата или пък да ли прати ЛС или е-маил [email protected] изпита е на 1 Септ. а аз незнам как да се подготвя Публикувано изображение

Здравей, теста е общообразователен, което предполага, че трябва да имаш натрупани знания от основното и средното образование. Ако до момента не си ги натрупал/а ще ти е трудно да го направиш за оставащите две седмици. Това, което можеш да направиш е да обърнеш внимание на интервюто. Опитай се да говориш свободно и да покажеш че си мотивиран/а да учиш там.

Здравейте ! Имам запитвания за следните университети. Относно Лесотехническия искам да попитам- с диплома за завършено средно-специално (горско) може ли да се кандидатства директно (без да се държи изпит)? А за Благоевградския- Право - магистратура - каква е цената на семестър ? Благодаря предварително.

Здравейте, може ли някой да ми поясни какво представлява задочното обучение? Колко пъти се ходи в семестъра и за колко време, горе долу. Не специално за някой университет ами общо.

Един път в семестъра имаш около 20 дена, (относително казано, в различните университети периодът е различен, а понякога се увеличава с преминаването в по-горен курс) през които ти преподават в съкратен вариант лекциите, които на редовно обучаващите се, се преподават цял семестър. Въз основа на записките, които имаш (ако имаш такива, разбира се.. Публикувано изображение ), учиш и ...после имаш изпити. Очните са веднъж в семестъра, два пъти в уч. година.

Аз лично съм задочничка във Великотърновския университет и при нас периодът на очните се увеличава с по ден-два с всеки изминат семестър. Не знам в другите университети как е.

Здравейте, може ли някой да ми поясни какво представлява задочното обучение? Колко пъти се ходи в семестъра и за колко време, горе долу. Не специално за някой университет ами общо.

Годината на обучение е от два семестъра,от които всеки по две седмици по цял ден писане.Шест години.Следват определяне на датите за изпитите по предметите,които си имал.Аз лично имах възможността да изкарам редовно една годинна и по принуда се прехвърлих задочно още пет,и затова мога да ти кажа,че редовното обучение е за предпочитане,защото със задочното за мен означава,че си получаваш само диплома без каквито и да е стойностни знания.Ако имаш възможостта да избираш,избери редовното!Успех!

Годината на обучение е от два семестъра,от които всеки по две седмици по цял ден писане.Шест години.Следват определяне на датите за изпитите по предметите,които си имал.Аз лично имах възможността да изкарам редовно една годинна и по принуда се прехвърлих задочно още пет,и затова мога да ти кажа,че редовното обучение е за предпочитане,защото със задочното за мен означава,че си получаваш само диплома без каквито и да е стойностни знания.Ако имаш възможостта да избираш,избери редовното!Успех!

да, и аз съм съгласна,избери редовното- студентския живот е по-разнообразен, и знанията са по-трайни!

Зависи какво учиш. При мен бяха 4 години по 2 семестъра по около 30 дни всеки семестър, през които се учеше от 8 до 20, включително събота и неделя. Сега уча магистратура задочно или поне така се води по документи, на практика я карам редовно, защото професорите не желаели да водят часове с по 4-ма човека. То хубаво, ама аз си бях направила сметката да я завърша през юли, вместо това вися с още един семестър. Така общо взето от липса на информираност доста се прецаках, най-малкото защото като редовник можех да получа една доста солидна допълнителна сума. Ама... С други думи, проучи си специалността и ВУЗ-а, който те интересува. Има много специалности предимно хуманитарни, които хич не си заслужава да си губиш времето и да ги учиш редовно. И ако обичате престанете с тези митове, че редовното давало повече знания от задочното. Учила съм ги и двете. Всеки научава толкова, за колкото има желание. Никой знания насила не може да ти влее.

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Благодаря на всички за съветите. Записах се задочно все пак защото няма как да работя иначе. Благодаря още веднъж!

• 4 седмици по-късно...

Привет!

Тая година завършвам средното си образование и искам да продължа да уча някаде.За втора матура съм избрал Английски език.Запален съм по PhotoShop и искам да стана графичен дизайнер.Разгледах внимателно страницата на този колеж http://www.omegacollege.org/bg Мисля като завърша да отида да уча там,по специалноста графичен дизайн.

Чували ли сте нещо за този колеж?Легитимен ли е и на ниво ли е образованието там?С каква степен на образувание излизаш като завършиш и имаш ли възможност за реализация?

Ако знаете някой друг колеж или университет където мога да уча за графичен дизайн кажете.

Поздрави!

Що за заблуда витае в хората, които си мислят, че този колеж ОМЕГА, дава много високо образование????? Глупости на търкалета!!!! Давате по 350 евро на семестър и в замяна на тази такса, не получавате даже и служебна бележка безплатно!!!!! Да не говорим за учебници, помагала или каквото и да било, необходимо за обучението в прословутия колеж. Моят съвет е - НЕ СИ ХАБЕТЕ НЕРВИТЕ - разгледайте сайта на Министерство на образованието и на лицензираните ВИСШИ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ и тогава решете къде да продължите образованието си. Този колеж НЕ Е ЛИЦЕНЗИРАН ТАМ. И това което го пишат в сайта им, че можете да "ПРОДЪЛЖИТЕ!?!?!? във Варненски свободен университет или НБУ е пълнааааааааа глупост - не продължавате, а започвата ОТ НУЛАТА. Кандидатствате си на общо основание, защото ПРОФЕСИОНАЛНАТА КВАЛИФИКАЦИЯ от измисления колеж, просто не я признават. Бъдете разумни - не харчете напразно парите на родителите си - учете нещо, с което после наистина можете да се реализирате. Със СВИДЕТЕЛСТВОТО /забележете НЕ диплома/, която издават от колеж "ОМЕГА", просто можете да кандидатствате в някое селско кметство, където кмета е с ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ и вие ще бъдете ПО- от него!!!!! УЖАС. БЯГАЙТЕ С 2000 км/ч.

Здравейте колеги! Почти е време за новата учебна година! Всичко е добре, освен едно. Все още не са ни доставили Test book по Учебника Energy 2 /Longman/ и Инструменталните CDта за 6 клас. Ще съм много благодарен на всички които ми помогнат. Благодаря ви предварително!

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, в сайта на НБУ видях, че маршрутки 27 и 29 от Плиска ходят до НБУ, но не знам в коя посока е по-пряко - от х.Плиска към Орлов Мост или от х.Плиска към Студентски град? Не съм много в час с транспорта :cool: Благодаря много!

Интересувам се от х.Плиска в коя посока да хвана маршрутката(от коя страна да застана :) ) към НБУ, защото не знам маршрута, по който минават :/

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.