Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Скапан живот

Featured Replies

• Автор

Изобщо някой чете ли ми постовете? СТО ПЪТИ НАПИСАХ, ЧЕ НЕ МИ Е ЗА ПАРИТЕ, А ЗА ПЛАНОВЕТЕ КОИТО БЯХ НАПРАВИЛ?

• Отговори 96
  • Прегледи 18,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Няма цена-с която да платиш това,че си се появил тук Няма цена за майката

Че защо и ги даде като знаеш че имаш планове и ти трябват.

• Автор

Аз и ги дадох след като тя ми обеща, че ще ми ги върне, но след изказванята всичко се прецака.

Аз и ги дадох след като тя ми обеща, че ще ми ги върне, но след изказванята всичко се прецака.

Основни

Закон на Мърфи

„Ако нещата вървят зле, бъдете сигурни, че те ще станат по-зле!”

Следствия:

1. Нищо не е толкова лесно, колкото изглежда.

2. Всяко нещо продължава повече, отколкото ние очакваме.

3. Ако съществува вероятност няколко неща да тръгнат зле, то ще се случи това от тях, което ще причини най-много поразии.

4. Ако едно начинание може да бъде провалено по 4 начина и ние отстраним и четирите, то веднага се появява пети, който го проваля.

5. Ако оставим нещата да се развиват от само себе си, положението се променя в посока от лошо към по-лошо.(Ако не се месим — също)

6. Когато човек реши да свърши нещо, което отлага отдавна, веднага се появява друго.

7. Всяко решение поражда нови проблеми.

8. Нищо на този свят не може да се извърши безгрешно, грешките са по-упорити от нас.

9. Истинският характер на нещата е винаги скрит.

10. Майката природа е на страната на скритите дефекти.

има и още ....... УРЛ

Човек усмихни се, утре ще е по-зле!

Редактирано от piro2004 (преглед на промените)

• Автор

Ако вървяхме по тезата, че нищо на този свят не е сигурно (което всъщност е правилно), дали всеки щеше да дава заеми на приятели?

Kакво да ти кажа Betoveni-аз сега му скивах набора на детето!Абе дайте да не го съдим толкова строго!Всеки е ругал!Идиотското е,че виждаш ли той(бедния)смята,че е в правото си!А е на 12години!Този факт си е цяла тема(ако някой не го мързи).Е това е странно(меко казано).Аз съм на 33 и сме долу горе набори и ще ти кажа-или ние сме мнооого луди или не сме час и ни се пише много зле!Майка ми и сега би ми лепнала един по мутрата без да и мигне окото,Баща ми(Господ да го прост!)щеше да ме загроби директно!!!Така е,малко се пие в тая държава,моите набори ще ме разберат,хлапето няма да вдене!!!

МиТо ( не Алфа Ромео, това е друга тема) и аз май навъртях 36 лазарника, а някои колежки и 40 ( да им е честито!) ... Чудя се, какво ли правят тук, дърти пърчове( или кози) като нас biggrin.gif Как може, скапаната майка, да отнеме 20 лева от детето си, изкарани с пот на челото? Чудя се и се мая и акъла ми не го побира! Моят радиокасетофон за 465 лева, грамофона ми за 160 лева и колелото ми , пак за толкова, бяха мои почти на 20 %!!!!!!! И тая, моята майка, как ли щях да я разкатая, ако ми беше пипнала РЕСПРОМ-а!!!!! Направо не е истина, как баща ми не разбра за цялата история! Абе не е честно, да се вземе близалката от детето, но това калява волята, още повече, че казармата я хвана липсата biggrin.gif Да живее демокрацията! По мое време, щях да изям доста шамари от баща ми.

Всъщност, къде е татко ти бе пич? Или те е страх да говориш с него?

• Автор

Ако ще си перчите със случки от 80-те години да затваряме темата. Всеки пост се говори за случки от миналото.

Казва се съвет приятелю.

Редактирано от betoveni (преглед на промените)

Давам 5 лева за кодака.

Абе ето за какво му били 20-те лева .... Видях го в тема "продавам разни работи" искал да си закупи стар КОДАК фотоапарат.......Доколкото участвалите в темата едва ли той самия ще се чуства много удовлетворен като си получи парите обратно , ама по-късно ще разбере че санищо и никакви пари тия 20 лева .... Ако ти беше зела примерно 300-400 кинта който си събирал известно време това вече са (стигат за дребни неща дали телефон или някои маратонки оригинални и т.н ) Сега повече от всякога държа на семейството ( освен на брат ми ама най-вероятно и за него ще ми е мъчно ако му се случи нещо , пази боже ) щото като гледам баща ми всеки делник от 6 сутринта до 6 вечерта и майка по нощни смени от 9 до 9 sad.gif сутринта направо ми е жал и ми е тъпо че завися от тях супер много , на това отгоре трябва да плащат на сестра ми семестъра , ся гледам да си ограничавам разходите , та да им спестя някой лев...... Той нашия ще вика на майка си че не му връщала пари и го билга лъгала .... Моля ти са за такива глупости , познавам едно момче горкия той техните са доста зле с парите ама гледат да вържат двата края , човека гледа малко да харчи че да може вечерта на масата им да има храна sad.gif ...... Ако те познавах лично най-вероятно щях да ти изшия един зад врата ... И никои от тук не разбра къде се крие баща ти ..... И да ти кажа сигурно плановете ти са да си събереш пари за нещо като телефон или ъпгрейд на компа .... Щото малко ми се вярва че събираш пари да си плащаш следването в университет като пораснеш.... Това имам конкретно пример.. Един от класа ми ми каза че брат му от 15 годишен си е спестявал за университет ... Не знам точно колко е спестил доста са били сигурно явно човека се е решил да се изучи ... И какво става сега май в някъкъв университет в Пловдив е записал някаква специалност вече втора година следва ( нали не съм много запознат , скоро ще ми се наложи и на мен след около 2 години ще се информирам) .. Та това е решителност .. Аре ся иди поговори с майка си и гледай да си искрен с нея и да я обичаш , защото от семейството няма по-ценно нещо.....

Сигурно доста от четящите или не са си играли да четат поста ми или са заспали пред монитора четеейки го :wow:biggrin.gif

Ако съм предизвикал лоши помисли се извинявам ...

....И да ти кажа сигурно плановете ти са да си събереш пари за нещо като телефон или ъпгрейд на компа...

Като му гледам липсата на акъл, най-вероятно е за татус, няколко масура, ланец, или албум на некой гангстер-рапер.

Ако ще си перчите със случки от 80-те години да затваряме темата. Всеки пост се говори за случки от миналото.

Съгласен! Да затваряме темата по-скоро, че да запиша още една затворена тема на моето име biggrin.gif Досега са десетки , ха, ха, ха , ха...

Ще ми се, тая тема да я оспамя яко, белким , на вас момченца, ви дойде акъла в главата и разберете, че парите се изкарват с пот на челото и вие нямате пръст в това!!!!

И още нещо трябва да знаете. Ако ще и 50 фабрики да имате, няма как да ги занесете под земята. Просто е. Мястото е долу горе два, на два, на един!

Тъжно е, когато гробовете ви са до тия на някой просяк! Още по-тъжно е, когато разбереш, че синът ти е педал! От това по-гадно няма, повярвай ми пи4! Може би все пак има...и това е, синът ти да е наркоман!

Откъдето и да я погледнеш тая работа с двайсетте лева, ще разбереш, че лесно се дават пари, но трудно се изкарват! Имаш планове? Сподели ги с родителите си! Ако е за джойнт, недей! Интересни са ми все пак плановете ти. Джойнт? Саски? Или вафли "СПОКО"?

Абе ето за какво му били 20-те лева .... Видях го в тема "продавам разни работи" искал да си закупи стар КОДАК фотоапарат.......Доколкото участвалите в темата едва ли той самия ще се чуства много удовлетворен като си получи парите обратно , ама по-късно ще разбере че санищо и никакви пари тия 20 лева .... Ако ти беше зела примерно 300-400 кинта който си събирал известно време това вече са (стигат за дребни неща дали телефон или някои маратонки оригинални и т.н ) Сега повече от всякога държа на семейството ( освен на брат ми ама най-вероятно и за него ще ми е мъчно ако му се случи нещо , пази боже ) щото като гледам баща ми всеки делник от 6 сутринта до 6 вечерта и майка по нощни смени от 9 до 9 sad.gif сутринта направо ми е жал и ми е тъпо че завися от тях супер много , на това отгоре трябва да плащат на сестра ми семестъра , ся гледам да си ограничавам разходите , та да им спестя някой лев...... Той нашия ще вика на майка си че не му връщала пари и го билга лъгала .... Моля ти са за такива глупости , познавам едно момче горкия той техните са доста зле с парите ама гледат да вържат двата края , човека гледа малко да харчи че да може вечерта на масата им да има храна sad.gif ...... Ако те познавах лично най-вероятно щях да ти изшия един зад врата ... И никои от тук не разбра къде се крие баща ти ..... И да ти кажа сигурно плановете ти са да си събереш пари за нещо като телефон или ъпгрейд на компа .... Щото малко ми се вярва че събираш пари да си плащаш следването в университет като пораснеш.... Това имам конкретно пример.. Един от класа ми ми каза че брат му от 15 годишен си е спестявал за университет ... Не знам точно колко е спестил доста са били сигурно явно човека се е решил да се изучи ... И какво става сега май в някъкъв университет в Пловдив е записал някаква специалност вече втора година следва ( нали не съм много запознат , скоро ще ми се наложи и на мен след около 2 години ще се информирам) .. Та това е решителност .. Аре ся иди поговори с майка си и гледай да си искрен с нея и да я обичаш , защото от семейството няма по-ценно нещо.....

Сигурно доста от четящите или не са си играли да четат поста ми или са заспали пред монитора четеейки го :bedtime2:biggrin.gif

Ако съм предизвикал лоши помисли се извинявам ...

Евала пич!!!! Ако имах време и годинките ти, аз щях да напиша тоя пост!

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

С тея 20 лева, купи поне едно цвете на майка си, да разбере жената, че не напразно тее родила, много хора се изписаха отгоре ми, за тия пусти планове и 20 лв, а тъй като ме марзи да чета, я сподели отново, какво смяташе да правиш с тея 20лв, ами да ти кажа, и аз често съм си провалял плановете, заради дребни неща, я заеми я нещо друго, и какво?! да почвам да се оплаквам - какво ще постигнам,ще ми се подиграват само - както в воя случей. Ами и аз си броя левчетата, и аз си имам планове, които обаче предполагам се разминават с твойте, защото аз поне се опитвам да зарадвам семейството ми с някой, не много скъп, но от сърце, коледен подарък, защото какво да направя, като за мен лично отиват около 50% от дохода на семейството, да се сърдя, като ми вземат 5 лв, защото са свършили, а трябва да се яде?!

Пич, я се фиксирай, на 12 години работих в магазина на вуйчо ми, за да купя на маика ми цвете за 8-ми март!

Виждаш ли какво направи, накара хората да спамят за да те научат поне на нещичко, сподели след някой друга годинка, какво си научил!

Редактирано от frason (преглед на промените)

И на мен майка ми нещо ми се правеше преди време ама се наложи да я възпитам по класическия метод и сега и от най-малкото нещо се стряска,и бих казал,че почти нямам проблеми с нея.Както казват на една реклама по ТВ "Абе хубуту си е хубу,две мнения няма"

И на мен майка ми нещо ми се правеше преди време ама се наложи да я възпитам по класическия метод и сега и от най-малкото нещо се стряска,и бих казал,че почти нямам проблеми с нея.Както казват на една реклама по ТВ "Абе хубуту си е хубу,две мнения няма"

Ти пък и ти какъв пример му даде...

Хайде и аз да се включа в калабалъка малко преди да са затворили темата.

Не знам на колко реално години е тоз хлапешор, но щом казва че 20 лв. са му проблем значи не работи никъде, съответно малък е, от там нататък тръгваме по неговия "проблем".

Майка ти ти искала 20 лв. като ти обещала да ти ги върне, имал си планове за тея 20 кинта, ок аджеба ако са за нещо нормално, земно, човешко, защо не каза на майка ти или баща ти, че ще ти трябват тея 20 лева бре, съмнява ме да ти откажат да ти ги възстановят, въпреки че и тея пари не са твой, но както и да е, чакаш сигурно всяка сутрин мама и тате да ти оставят 5-10 левчета под възглавничката като станеш и тръгнеш на училище да имаш за закусчица, кафенце, и т.н. Проблемите се решават с разговори, май на теб са ти разменили устата с нещо друго и неможеш да говориш сигурно с родителите си, а относно въпроса за връщането и излъганите надежди, замисли се колко пъти и ти си лъгал майка си, и си направи равносметка.

Заглавието на темата пък ти е просто бижу, за едни 20 лв. и живота бил скапан, това че ти си недорасъл и за теб всичко се изчерпва с купуването на вехторийки, цигарки, джойнт и т.н. + ходенето на "детска дискотека" или кафенца, не означава че живота е скапан.

Замисли се от къде идват тези пари, които си дал на майка си, дали ако ти намалят парите, които ти дават за закуски, кафенца, излизания с приятели и т.н. ще ти е хубаво, защото пак зависи от родителите ти това нещо, май ще е по-добре така, за да не ти иска майка ти пари да ти отрежат парите за месеца на половина, така няма да ти иска пари и ще си доволен, защото няма да те лъже, че ще ти ги връща, просто няма да ти иска.

Още нещо ти каза, че изкарвала 1000 лв. и не и стигали, ами като има такива неблагодарни деца като теб, и както сам казваш "мързеливия" ти брат, как да и стигат, като и двамата само знаете думичката ДАЙ и ВЪРНИ МИ ПАРИТЕ. Майка ти си ги изкарва с труд тези пари, следователно, ако иска може да си ги похарчи изцяло за нея и да не ви даде и стотинка от тях. Нямаш право да и държиш сметка къде ги харчи и за какво. Като почнеш ти да и даваш тези 1000 лв. от честно изкараната си с труд твоя заплата тогава и търси сметка. А и се замисли от тея 1000 лв. колко идват при теб и брат ти.

Ей какво поколение се извъди напоследък, не са навлезли в работоспособна възраст и само критикуват родителите си, нека ги критикуват, ама ако имат покритие, разбирам това да го беше написал момък, на 18+ години, работещ на нормална работа, живеещ отделно от родителите си и тогава майка му да го е завлякла с 200 лв. пък да се оплаква, а това хлапе тук тръгнало за 20 лв. да крещи на майка си и да се прави на голямата работа.

На такива деца аз казвам, че им липсва мъж на място за баща, защото ако баща му беше свестен да му е "стоплил" врата още на тропането със стола.

Айде махам се от тая тема, че ще взема и аз покрай хлапето да изпростея.

Nice...на 12 години децата се взеха насериозно и почнаха да определят кое е скапан живот и кое не. Прочетох цялата тема ;) Доста....незнам, стори ми се някак си изгубено времето ;) Момченце, играй си засега навън с приятелите, спортувай, учи - ще ти дойде времето и на теб да говориш за "живот".

A защо и ги даде след като майка ти взима 1000 лв заплата , не й ли стигат ???

A защо и ги даде след като майка ти взима 1000 лв заплата , не й ли стигат ???

МАЙ ПОЧНА НЕЩО ДА ЛЪЖЕШ брато ;]

marto008, в твоето семейство има само един проблем. И той е, че родителите ти малко те шамарят, ако въобще го правят. Седнало 12-годишно лапе да прави сметка на парите на майка си! Че и столове да блъска! Я няколко възпитателни шамара, вечерен час 8:00, никакви пари за един месец и никакъв компютър, да се научиш на обноски. За съжаление и казармата отмениха, така че няма надежда и там да те излекуват от ужасната ти глезотия и вероятно ще си останеш същия цял живот.

Не схващам защо се нахвърляте на детето. Майка му му е дала някакви пари и той зарадван е искал да си купи нещо-нещо което за него е ценно, нещо за 12 годишен, не за 30 годишен. И в един момент майка му иска тези тези пари обратно. Като добър син той иска да и ги даде, но е човешко да му е жал защото много иска да си купи въпросната вещ. Съотвено намира единствения възможен компромис, дава парите на майка си срещу "честна дума" че ще му ги даде отново. За нея напълно нормално това е дреболия, имала в повече пари, дала му, но ето че и потрябвали и си взема обратно. Обаче за детето това си е трагедия. Не може да искате от 12 годишен да мисли като 30 годишен. На тази възраст е много емоционален.

За вас не знам, но на мен това ми се е случвало хиляди пъти. Спестявам си пари и естествено се хваля пред нашите че скоро ще си купя еди какво си. В огромната част от случаите са ми ги взимали ако им потрябват. И пак в огромната част са ми купували когато могат така желаната вещ. Понякога е имало "сериозни" разговори на тази тема, но ВИНАГИ когато могат нашите са ми купували рано или късно (по скоро късно) това за което съм събирал пари. Много често когато съм им разказвал как търпеливо и усилно събирам за нещо пари са ми давали и колко щастлив съм бил.

Мен от малък са ме възпитавали да бъда скромен и да не давам пари за изгъзици. Може да не ми повярвате, но ние с брат ми облечени скромно и нямащи почти нищо гледахме отвисоко и надменно богаташките деца които се перчеха с новата си вещ, защото бяхме научени че това са "глупости" за които не си струва да си даваш парите. Уверен съм че съм бил много по щастлив от малкото което съм имал в сравнение с разглезените богаташчета които имаха веднага всичко което пожелаят.

Редактирано от AleksiiVrana (преглед на промените)

Вярно е това, но не мисля, че този е форум е мястото за това оплакване. По добре да се оплаче тук.

Редактирано от frason (преглед на промените)

Не схващам защо се нахвърляте на детето. Майка му му е дала някакви пари и той зарадван е искал да си купи нещо-нещо което за него е ценно, нещо за 12 годишен, не за 30 годишен. И в един момент майка му иска тези тези пари обратно. Като добър син той иска да и ги даде, но е човешко да му е жал защото много иска да си купи въпросната вещ. Съотвено намира единствения възможен компромис, дава парите на майка си срещу "честна дума" че ще му ги даде отново. За нея напълно нормално това е дреболия, имала в повече пари, дала му, но ето че и потрябвали и си взема обратно. Обаче за детето това си е трагедия. Не може да искате от 12 годишен да мисли като 30 годишен. На тази възраст е много емоционален.

За вас не знам, но на мен това ми се е случвало хиляди пъти. Спестявам си пари и естествено се хваля пред нашите че скоро ще си купя еди какво си. В огромната част от случаите са ми ги взимали ако им потрябват. И пак в огромната част са ми купували когато могат така желаната вещ. Понякога е имало "сериозни" разговори на тази тема, но ВИНАГИ когато могат нашите са ми купували рано или късно (по скоро късно) това за което съм събирал пари. Много често когато съм им разказвал как търпеливо и усилно събирам за нещо пари са ми давали и колко щастлив съм бил.

Мен от малък са ме възпитавали да бъда скромен и да не давам пари за изгъзици. Може да не ми повярвате, но ние с брат ми облечени скромно и нямащи почти нищо гледахме отвисоко и надменно богаташките деца които се перчеха с новата си вещ, защото бяхме научени че това са "глупости" за които не си струва да си даваш парите. Уверен съм че съм бил много по щастлив от малкото което съм имал в сравнение с разглезените богаташчета които имаха веднага всичко което пожелаят.

Да си даде IBAN-а да му метна 20 кинта и да върви на .................

Баси дивотията !

Е, с такова случки от 80-те някой и родители не могат да ти бъдат, така че я малко уважение! ;)

Ебати и скапаня живот. Майка ми ми иска 20 лева да плати интернета с обещанието, че ще ми ги върне най-скоро. И аз понеже от предишните пъти не съм си взел поука и ги дадох. И преди малко я питам кога ще ми ги върне, а тя учудено каза "Нищо не ти дължа". Хванах стола и го треснах няколко пъти в земята, след което отидох в стаята. Тя дойде и аз и се разкрещях, но най ме издразни това- "Аз нямам какво да ти връщам ти трябва ди ми ги върнеш", тази капка преля чашата. Аз и казах- "Вие само сте свикнали да взимате и нищо друго". След това и казах- "Аре, портмонето ми е върху скенера вземи ми всичките пари, щото на теб все не ти стигат". Не и стига, че взима 1000 лева заплата, и постоянно не и стигали. Това е все едно да изкам 10 лева на някой и като трябва да му ги върна да му кажа, че той ми ги дължи.

Наякй да има идея как най-бързо да се изкарат 20 лева.

Майка ти не е просто някой, имай малко уважение към нея за това, че те е родила...че те е гледала и не само...

А как се изкарват най-бързо 20 лева ли, ами начини много...На 12 години си, а уважение дори към майка си нямаш...и не е важно тя каква е, по-важно е ти какъв син си-благодарен или неблагодарен?А си още дете!!! Ако си на 12 години де...Хехе, нестига, че и в къщата и живееш, ами и такова безочие!!!

Живота не е скапан, той е такъв какъвто ти си го направиш!!! Стига си обвинявал другите!

А остава да си някой над 20 годишен- живеещ при мама и се оплакваш от нея...вместо тя да се оплаче от теб, срамота!!!!

Абе, майка му изкарва 1000 лв. надали това е Не богаташко дете! Което на 12 години пък видиш ли има в джоба си повече от 20 лв. Поне, то така твърди! Пък и ти някой ден няма ли да имаш деца, и няма ли да искаш да те уважават?А?

Nice...на 12 години децата се взеха насериозно и почнаха да определят кое е скапан живот и кое не. Прочетох цялата тема :rolleyes: Доста....незнам, стори ми се някак си изгубено времето :) Момченце, играй си засега навън с приятелите, спортувай, учи - ще ти дойде времето и на теб да говориш за "живот".

А, браво едно умно мнение!!!Мержасче!!!

ПП. Майка му би трябвало да му дава парите, така че щом е на 12 години да си трае и да се радва, че има родители които да имат пари и да могат да му дават, а не да хленчи сякаш е 5 годишно момиченце за куклата си!!!Ама, направо прекалявате честно Ви казвам!!!!

Аман, от разглезени деца!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.