Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Много ли са правата на българския учител?

Featured Replies

Няма нужда от заяждане.Всеки си изказва мнението и не е никак прилично да се опитваш да налагаш своето.Ама ме дразни факта, че някой хора, които не са ученици сега говорят неща, които не са 100% вярни.Елате в училище хора, елата и се убедете сами за какво ви говоря.Повечето средни училища нямат право да се наричат такива, защото единсвеното на което може да се научиш там е само на голяма просотия, нищо повече.Колкото и да ми тъжно заради това, което се случва, сама нищо не мога да направя...

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

• Отговори 147
  • Прегледи 19,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Бравоо браво,смъкнете им даже заплатите.Ако можехте щяхте да го направите нали? И после искате хубави учители...а знаете ли,че има учители,които взимат 250лв?Много ли е?Вие опитвали ли сте да живеете

• На мене една даскалка ми каза, че ако не са били парите, които взима, никога нямало да работи такава професия .. за какво говорим? Ако имаше свестни учители и добра образователна система, нямаше 50

• Заплатите им са смешни,защото и самите Учители са смешни.Поне повечето.Тези по-“дъртите„ нека дойдат в учелищата да видат кои са по-големите боклуци,ние или учителите и след това да дават акъли колко

Поне е весело в тая тема :clap: Забелязвам,че от време на време някои хора се забавляват като четат : ))

Дайте повече права на учениците,смъкнете заплатите на учителите и всичко ще се оправи :wub: То хубавите учители вднага ще се появят,само им намалете заплатите.Добри учители се привличат само с ниски заплати,това искат да ви кажат момчетата.Добра заплата+добра среда=повече желаещи=конкуренция=по-добри учители.Това е съвсем накратко моето виждане,споелете вие как виждате нещата?Заглавието на темата е за "българския учител",а не за учителя във вашето училище.Учителите със заплата под 500 са много повече от учителите със заплата над 500,дори има много,които се "задоволяват" с 300лв.700лв + 1100,1200лв от частни уроци е само във вашите глави или единични случаи(+ частните уроци са отделна работа).Това не може да е довод за "намалете заплатите на българския учител,те взимат много пари".

Учителят , за да преподаде урока трябва да го подготви /трябва му време, понякога то не е достатъчно в училище/ и така той трябва да занесе работата си в къщи! Но там има семейство, което чака него! Или допълнителна работа /за която също му трябва време/!Допълнителната работа му доставя дохода, който не му е достатъчен в училище! Значи - учителят не е мотивиран нито с време, нито с доходи, нито с улеснена програма и хорариум, който да му позволява да подготвя материала! Виновен без вина! От там отиваме в училище - ученици, които са немотивирани да учат, защото в училище няма ПРАВИЛА! Децата /повярвай ми/ се подчиняват на правила! Няма и НАКАЗАНИЯ - реални и стойностни! Тежки! Които да дават поука!Да отнемат възможности и да има заплаха за бъдещето на детето! Само тревожността може да накара родителите/ето идваме и до тях/ да обърнат внимание на децата си! Когато е заплашено бъдещето персонално на детето, то те ще намерат персонален начин за решение! Е........това имах в пред вид, като казвах че трябва да се говори за решения, за изход , а не просто за статистика, случаи, констатации и ВИНОВНИ!

Да обобщя - учителя няма мотивация, учениците - правила и наказания, родителите - вероятна тревожност/като психологичен термин/ за бъдещето на детето!

И едно лично мое мнение - образованието в БГ не трябва да бъде задължително - трябва да ходят на училище , само тези които желаят да учат! ОСтаналите - да останат реално неграмотни! Това е! Колкото и жестоко да звучи и крайно! Тогава ще има уважение на учителската професия и кадри, които ще заслужават реализация!

Поне е весело в тая тема :wub: Забелязвам,че от време на време някои хора се забавляват като четат : ))

Дайте повече права на учениците,смъкнете заплатите на учителите и всичко ще се оправи :) То хубавите учители вднага ще се появят,само им намалете заплатите.Добри учители се привличат само с ниски заплати,това искат да ви кажат момчетата.Добра заплата+добра среда=повече желаещи=конкуренция=по-добри учители.Това е съвсем накратко моето виждане,споелете вие как виждате нещата?Заглавието на темата е за "българския учител",а не за учителя във вашето училище.Учителите със заплата под 500 са много повече от учителите със заплата над 500,дори има много,които се "задоволяват" с 300лв.700лв + 1100,1200лв от частни уроци е само във вашите глави или единични случаи(+ частните уроци са отделна работа).Това не може да е довод за "намалете заплатите на българския учител,те взимат много пари".

Да ти кажа, знаеш ли колко ме вълнува каква заплата получават учителите?И как така реши, че не става въпрос за "моите учители" нали ако все каже нещо за своите учители се формира общото мнение за тях?

Виж, ако си тъп и задръстен, а си учител... никой не може да ти помогне, та дори и парите .. Но пък всеки би се съгласил да е учител за тея пари.И само съвестните хора, които знаят, че не могат да се справят с тази професия биха се отказали.Но не, парите са по - важни, голяма работа .. днеска ще трябва да продиктува няколко изречения, да драсне на дъската и да си иде...Или да си изкара някой комплекс върху дете.Примерите са много.И от едната страна и от другата.Просто не трябва да се настроиваш срещу едната страна така зверски.Някой горе каза, да се помисли за решения... Така е, но на кой му пука?

Да обобщя - учителя няма мотивация, учениците - правила и наказания, родителите - вероятна тревожност/като психологичен термин/ за бъдещето на детето!

И едно лично мое мнение - образованието в БГ не трябва да бъде задължително - трябва да ходят на училище , само тези които желаят да учат! ОСтаналите - да останат реално неграмотни! Това е! Колкото и жестоко да звучи и крайно! Тогава ще има уважение на учителската професия и кадри, които ще заслужават реализация!

Тука ще се съглася с тебе. :clap:

Единствено с това не съм съгласен. При все по-нарастващата простотия и неграмотност, образованието трябва да е задължително... Друг е въпросът, че в момента просто нямаме образование - то беше умишлено съсипано от мафиотската върхушка от ДС, която подготви, реализира, и сега жъне плодовете на така наречения "преход". Защото колкото по-глупав и необразован е народът, толкова по-лесно се лъже и манипулира... Впрочем така е не само с образованието...

Проблемите са изключително дълбоки в цялото ни общество и едва ли можем в една такава тема да ги обхванем...

...защото в училище няма ПРАВИЛА! Децата /повярвай ми/ се подчиняват на правила! Няма и НАКАЗАНИЯ - реални и стойностни! Тежки! Които да дават поука!

Тук съм съгласен.Който иска да учи,да учи,който не иска-да не го прави,всеки сам си решава.Колкото до заплатите им-да,не са големи,и аз съм съгласен да взимат повече,ако това ще ги накара да си вършат качествено работата.

Всяко задължително нещо води до такива резултати! Например : в училище задължително се изучават музика и пеене, рисуване и труд и техника! Добре - но тези предмети не би трябвало да бъдат с оценки, защото те са свързани с индивидуални качества /музикалност, художествен усет, сръчност!!/ това са таланти! Но това , че са задължителни като учебен материал и то с оценки ги прави нежелани в голяма част от децата, които нямат такива дарби! Друго нещо, което голяма част от учениците не разбират -има предмети, за които не е важно какво ще се научи като количество или съдържание, а важен е начина на заучаване,в методиката има методи свързани с това - начин на мислене, на тълкуване, развитие на творческо мислене, ......Не е важно дали ученика ще научи всички автори и техните произведения, а да се научи да тълкува, да чете между редовете, да търси посланията! Да усъвършенства речника си! Начина на изказване!...в първи клас има метод: Разказ по картина! Ами това е ученето - да обхване с поглед случката там, да измисли развитие, да намери точни думи и т.н.! Материала, който се предлага има определена методика и тя не е актуализирана от години!

Така, че програмите се менят, но методиките са едни и същи поне от тридесет години! И ако учителят не използва иновативни методи и методологии, то е защото е учил стара методика! Учителят трябва всяка година съвсем безплатно да бъде обучаван! И мили съфорумници - учителската професия /и лекарската/ са тези, в които непрекъснато трябва да се образоваш! А това струва пари! Литературата е скъпа! Курсовете също! Е.......само за желание ли ще говорим ....имат го.......но нямат средствата да се доусъвършенстват активно! Не ги обвинявайте - търсете решения!Няма виновни има търсене на решения! Ако всички мислим в тази посока - ще има оптимизъм!

Майка ми е дългогодишна учителка, с възможно най-високия клас квалификация, курсове, публикации в печата и т.н. Тя си обича работата и постоянно се стреми да се развива, да бъде интересна и да си върши добре работата. За съжаление в новото поколение учители такива хора са по-скоро изключение, отколкото правило... Но аз все си мисля как навремето нивото беше съвсем друго...Имаше ред, дисциплина, уважение. Преподаваше се качествено. Разбира се, сега обстановката е друга, все пак каквато ни е държавата, такава е и всяка сфера в нея...

Съвременният млад учител е този, който вчера е станал от ученическата скамейка, той продукт на прехода! Придобил е диплом, квалификация и става учител, но няма убеждението, че иска това ! Университетите бълват кадри, които не са по призвание професионалисти, а са просто натикани и издундуркани ! Ето от там трябва да се започне! От самата им люпилня!

Там трябва да има цедка! Когато стиснат там редиците, ще се отразят веднага и на качеството на продукта!

До къде стигнахме?Tрябва да е още по сурово,да има униформи и правилата да се спазват,а не както е сега,те си знаят,че като имат 200 отсъствия пак ще минат.Аз мисля,че основният проблем не е в заплатата на учителите,още повече,да се намалява(според някои тук е твърде висока)

А ако се направи училището да е незадължително...отива на още по-зле работата.

Редактирано от justdoit89 (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Започва втория учебен срок и близо година откакто отворих темата и написах първите постове почти нищо не се е променило до сега.Заплатите на даскалите са различни в зависимост от квалификацията и стажа им но некъдърното преподаване си го има още.Не може учителя да влезе в час и да почне да диктува монотонно и учениците на които не им пука за предмета изобщо защото даскала не може да привлече вниманието им към интересните аспекти на материала, да очаква те да научат и разберат всичко.Аз много мразя в даскало да пиша много.Точно тогава нищо не разбирам.А ако се опита някои да научи нещо от учебниците също е обречен на провал защото те са написани супер некъдърно от хора които не са влизали в училище 20 -30 години и все още си мислят че учениците имат същите ценности като онова време когато те са учили.

Специално в моето училище Свестните даскали са много малко и научавам доста неща от тях.Точно тези даскали не искат да се пише в часа им повече от половин страничка план за урока.Но те умеят да привлекат вниманието на учениците и преподават материала опростено и всичко се разбира.Разликата с некъдърните е че те искат много да се пише без да съобразяват че материала им не е прочистен от излишните неща и като му се скапе ръката на ученика да пише цял час и после даскала да мрънка че нищо не сме разбирали и не сме учили.Ами аз нямам цял ден за един предмет да чета от тетрадката 2 листа в неща които няма да ми трябват в живота никога и после да чета от некъдърно написани учебници.Естествено че дори и при голямо желание нищо няма да знам защото материала не е обяснен и просто ако науча нещо то ще е зазубрено от тетрадката и след 1 ден ще е добре забравено.

И понеже темата е за парвата на учителите спрямо тези на учениците за да не стане спам поста ми ще вмъкна нещо което всички знаят но никой не го е коментирал в по-новите постове.Учителите имат право вече да гонят ученик от час ако пречи да преподаването.Но защо като изгонят някой му пишат отсъствие?Отсъствие се пише акоученика не е присъствал в час или закъснее повече от 15 минути.При положение че ученика си е направил труда да влезе в скучния час и даскала го изгони трябва да няма право да пише отсъствие .Все пак ученика има желание да присъства в часа за да няма неизвинено а нахалния даскал да го гони.Друг е въпроса е 90% от даскалите злоупотребяват с това си право.Трябва да им се отнеме.Има и още много апсурди но този пример стига за сега.Надявам се поне някой да разбере това което съм написал.

:P Грешиш, защото учителите си зимат добри пари и + това, както казаха преди мен .. взимат луди пари от частни уроци, макар и да се крият, щото е забранено.По въпроса дали са смешни.Ами мнението ми е винаги е било, че няма учители като предишните, които да всяват в тебе страхопочитание и респект.Сегашните са жалки подобия на учители, и в моето училище е пълно с тях.

П.П Извинявам се, ако съм обидила някой свестен учител, но мисля, че това което казвам е истина и много хора биха се съгласили. :)

Ха, ха учителя да всява страх, че да не е надзирател в затвор. Който иска да учи, който не ще здраве да е. Да не мислите, че всичко не се прави с цел, тъпо стадо лесно се управлява. Ама ще ви дойде акъла и ще викате хубаво било в училище, като дойде време да бачкате и от вас да изискват. За заплатите няма да коментирам, като са им смешни да напускат, други ще дойдат няма незаменими. Или си вършиш работата или не, ама да си тровят живота с някои. По-добре преподавателите да си ви пишат едни 6-ци и да не ви пишат отсъствия, така вие сами ще си затъвате още повече. :cool:

До къде стигнахме?Tрябва да е още по сурово,да има униформи и правилата да се спазват,а не както е сега,те си знаят,че като имат 200 отсъствия пак ще минат.Аз мисля,че основният проблем не е в заплатата на учителите,още повече,да се намалява(според някои тук е твърде висока)

Да го направят незадължително, какво те ени, да затъват в калта на простотията и необразоваността. То си е за тяхна сметка. :cool:

За пореден път се убеждавам че пишеш само глупости.

Не искам да се зяждам но отстрани изглеждаточно така.

1.Униформи не трябва да има по никакъв начин въпреки че все повече ги въвеждат.Не е тук мястото да се обсъжда този казус затова няма да пиша никакви аргументи.

2.Едва ли има някой който да има над 200 неизвинени и да не е изгонен от където и да е.Най-малкото ще остане на изпити защото няма да е присъствал в 20% от часовете по даден предмет.

3.Точно заплатата трябва да се намали.Не на всички но на повечето.Заплата на един преподавател трябва дасе определя от оценките които пише в днесника и оставя за срока.Да видим тогава как изведнъж ще започнат да преподават качествено и ще пишат по-високи оценки.

4.Ако се направи училището да не е задължително отива не на по зле а на по-добре .Так тези на които не им се учи няма да ходят.В класа ще са по-малко хора и материала ще се разбира по-добре защото ще е по-малко шумно.А и даскала няма да се ядосва и да прави постоянни забележки.

Започва втория учебен срок и близо година откакто отворих темата и написах първите постове почти нищо не се е променило до сега.Заплатите на даскалите са различни в зависимост от квалификацията и стажа им но некъдърното преподаване си го има още.Не може учителя да влезе в час и да почне да диктува монотонно и учениците на които не им пука за предмета изобщо защото даскала не може да привлече вниманието им към интересните аспекти на материала, да очаква те да научат и разберат всичко.Аз много мразя в даскало да пиша много.Точно тогава нищо не разбирам.А ако се опита някои да научи нещо от учебниците също е обречен на провал защото те са написани супер некъдърно от хора които не са влизали в училище 20 -30 години и все още си мислят че учениците имат същите ценности като онова време когато те са учили.

Специално в моето училище Свестните даскали са много малко и научавам доста неща от тях.Точно тези даскали не искат да се пише в часа им повече от половин страничка план за урока.Но те умеят да привлекат вниманието на учениците и преподават материала опростено и всичко се разбира.Разликата с некъдърните е че те искат много да се пише без да съобразяват че материала им не е прочистен от излишните неща и като му се скапе ръката на ученика да пише цял час и после даскала да мрънка че нищо не сме разбирали и не сме учили.Ами аз нямам цял ден за един предмет да чета от тетрадката 2 листа в неща които няма да ми трябват в живота никога и после да чета от некъдърно написани учебници.Естествено че дори и при голямо желание нищо няма да знам защото материала не е обяснен и просто ако науча нещо то ще е зазубрено от тетрадката и след 1 ден ще е добре забравено.

И понеже темата е за парвата на учителите спрямо тези на учениците за да не стане спам поста ми ще вмъкна нещо което всички знаят но никой не го е коментирал в по-новите постове.Учителите имат право вече да гонят ученик от час ако пречи да преподаването.Но защо като изгонят някой му пишат отсъствие?Отсъствие се пише акоученика не е присъствал в час или закъснее повече от 15 минути.При положение че ученика си е направил труда да влезе в скучния час и даскала го изгони трябва да няма право да пише отсъствие .Все пак ученика има желание да присъства в часа за да няма неизвинено а нахалния даскал да го гони.Друг е въпроса е 90% от даскалите злоупотребяват с това си право.Трябва да им се отнеме.Има и още много апсурди но този пример стига за сега.Надявам се поне някой да разбере това което съм написал.

Ей, човек трябва да преосмислиш живота си, няма да ти е лесно с това мислене в бъдеще. Съвет просто, ако искаш го приеми, ако не здраве да е. :cool:

За пореден път се убеждавам че пишеш само глупости.

Не искам да се зяждам но отстрани изглеждаточно така.

1.Униформи не трябва да има по никакъв начин въпреки че все повече ги въвеждат.Не е тук мястото да се обсъжда този казус затова няма да пиша никакви аргументи.Униформи трябва да има и в бъдеще ще бъдат наложени

2.Едва ли има някой който да има над 200 неизвинени и да не е изгонен от където и да е.Най-малкото ще остане на изпити защото няма да е присъствал в 20% от часовете по даден предмет.Ами така и трябва, ама всички отсъствия пишат ли се. Отговорът най-често е НЕ.

3.Точно заплатата трябва да се намали.Не на всички но на повечето.Заплата на един преподавател трябва дасе определя от оценките които пише в днесника и оставя за срока.Да видим тогава как изведнъж ще започнат да преподават качествено и ще пишат по-високи оценки.Ехе, направо се изказа, да се определя от оценки, които пишат. Без да се заяждам, ти в коя фантазия живееш?

4.Ако се направи училището да не е задължително отива не на по зле а на по-добре .Так тези на които не им се учи няма да ходят.В класа ще са по-малко хора и материала ще се разбира по-добре защото ще е по-малко шумно.А и даскала няма да се ядосва и да прави постоянни забележки. Абсолютно правилно, на когото не му се учи да ходи да работи, ама после да не се оплаква от малкото пари. :cool:

Редактирано от Bozhidar1702 (преглед на промените)

Ха, ха учителя да всява страх, че да не е надзирател в затвор. Който иска да учи, който не ще здраве да е. Да не мислите, че всичко не се прави с цел, тъпо стадо лесно се управлява. Ама ще ви дойде акъла и ще викате хубаво било в училище, като дойде време да бачкате и от вас да изискват. За заплатите няма да коментирам, като са им смешни да напускат, други ще дойдат няма незаменими. Или си вършиш работата или не, ама да си тровят живота с някои. По-добре преподавателите да си ви пишат едни 6-ци и да не ви пишат отсъствия, така вие сами ще си затъвате още повече. :cool:

Хахаха... ето с подобно мислене ... Все едно слушам новата учителка на 2-ри клас... Има и лесно.Ама лесното идва по-трудно .. да знаеш ;) Половината учители имат подобно мислене, та за тва се получават дупки ... И като за пример .. на ДЗИ - изкарва 3 по Математика или БЕЛ, а текущите оценки са му били отлични в даскало .. Кво праим тогава? Кои е виновен?

Ха, ха учителя да всява страх, че да не е надзирател в затвор.

Не, ама не ми трябва някоя кокетна, глупава даскалка дето се ласкае от комплиментите на 14-15 годишни ;) Да ви кажа много плъзнаха в даскалото такива :P

Ъъъ другото, което е ... в днешно време е по-лесно да станеш даскал откоколкото барман, да речем :beer: Всеки да го интерпретира както сам намери за добре :hush:

Ами те ще пишат 6-ци .. щото е по-лесно, щото няма кой да им каже .. "Ти на еди кой защо си писал такава оценка" ... Ама е късмет някой ден да ги погнат даскалите .. сигурно смао директорите ще останат :biggrin:

Хайде и аз да се радпиша тук.. Както се каза в последния пост сега, а и преди може да сe стане учител без особени знания :rolleyes: На какво ще ни научи един учител, който не знае нищо ?

Има добри , има и лоши преподаватели ! Всички го знаете това...

'Много ли са правата на българския учител?' ... В рамките са :rolleyes:

Редактирано от holler_pz (преглед на промените)

Правата им изобщо не са много.Те са супер много.Ще има право даскала да ми вика пред целия клас и да се заяжда а аз дори да нямам право да го напсувам.Къде го има тва.Щом ще е така след завършването като го видя на улицата и бой, бой ,бой да се сети хубаво на кой ще вика и на кой не.Ама дали после ще може да вика за това не знам.

• 5 години по-късно...

Има ли право учителя да сравнява и обижда учениците? Кой клас е по- добър и кой най- зле? В училище имам приятелка, с която сме в различни паралелки и тя ми се оплаква, че учителката по български език не им преподава. Обяснявала им е как си изкарвала парите от частни уроци, как ходила по дискотеки и пр. Казвала ми е, че също ги обиждала. Приятелката ми също каза, че говорила с нея и, че иска да има поне 5 на изпита, а тя и била отговорила: "Ааа, не! Не можеш да изкараш толкова!"

И аз съм го забелязала, защото учителката ни е казвала, че на другия клас нямала да дава консултации и, че ги подготвяла да изкарат поне 3 на матурите по български език. А това според мен не е правилно.

Все едно слушам дъщеря ми де все учителките се заяждали с нея и все те са виновни за слабия и успех.

преди 1 час, Elena Shvets написа:

Има ли право учителя да сравнява и обижда учениците? Кой клас е по- добър и кой най- зле? В училище имам приятелка, с която сме в различни паралелки и тя ми се оплаква, че учителката по български език не им преподава. Обяснявала им е как си изкарвала парите от частни уроци, как ходила по дискотеки и пр. Казвала ми е, че също ги обиждала. Приятелката ми също каза, че говорила с нея и, че иска да има поне 5 на изпита, а тя и била отговорила: "Ааа, не! Не можеш да изкараш толкова!"

И аз съм го забелязала, защото учителката ни е казвала, че на другия клас нямала да дава консултации и, че ги подготвяла да изкарат поне 3 на матурите по български език. А това според мен не е правилно.

Просто дава суха статистика. Ако на някой не му харесва, да я промени.

Не е правилно, ако имаш само 3-ки, да имаш 5 за срока.

• 6 месеца по-късно...
на ‎28‎.‎11‎.‎2008‎ г. at 22:05, piro2004 написа:

Даскалите по информатика са направо трагедия!

http://www.mon.bg/?go=page&pageId=1&subpageId=28

Това са учебните програми, това се иска от тях да ви предават, а допълнително? за допълнително възнаграждение, но такова няма. И инженер не може да предава. Парадокс. Т. е. може, ако има педагогическа квалификация. Иначе по-ниска заплата. А ако е ИТ специалист няма да иде за мижави пари да работи като учител и да се нерви с чужди деца лигавета, ще си работи по специалността, която се заплаща в n пъти повече.

403862_292597857455456_100001157330494_7

ей ги правата, за какво говорим

на ‎1‎.‎1‎.‎2010‎ г. at 21:33, justdoit89 написа:

Поне е весело в тая тема :clap: Забелязвам,че от време на време някои хора се забавляват като четат : ))

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.