Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преводи от и на всякакъв език, инфо за всички езици

Featured Replies

ахах, точно така, тези съкращения ми трябват защото пишем мн по англ. литература :cant believe: мерси, аз затова питах точно за set out, защото хич не ми звучи добре. мерси все пак, сега съм малко по-уверена в отговора си :rolleyes: ех, имам само още 60 подобни въпроса, пожелайте ми късмет! правя примерен SAT II

• Отговори 223
  • Прегледи 71,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Останах без отговор

Здраве да е

Но .........

.....и на това съм страшно благодарен

google translate ;)

Lady_death, късмет на изпита :baby:

google translate :eek:

Lady_death, късмет на изпита :baby:

Ха, хааааа

Вече съм .........щастлив ;)

Благодаско

Аз бих сменила different than,не че е грешно,но по-добре в англ.език е възприемано different from.А set out за мен си е съвсем на място. Или бих заложила,че няма грешка :clap:

Аз бих сменила different than,не че е грешно,но по-добре в англ.език е възприемано different from.А set out за мен си е съвсем на място. Или бих заложила,че няма грешка ;)

Да, така е! http://englishplus.com/grammar/00000202.htm

Хайде и аз да изнахалствам...Езикът, ако не се лъжа, е финландски, куплет от песен на Viking Metal легендите Ensiferum: Han katsoi maan reunalta tahtea putoavaa Nyt kanuiit kasvot neitosen peittaa karu maa Jokaisen taytyy katsoa silmiin totuuden silla aika ompi voittoisa, mut' tama maa on ikuinen

Хайде и аз да изнахалствам...Езикът, ако не се лъжа, е финландски, куплет от песен на Viking Metal легендите Ensiferum:

1.Han katsoi maan reunalta tahtea putoavaa

2.Nyt kanuiit kasvot neitosen peittaa karu maa

3.Jokaisen taytyy katsoa silmiin totuuden

4.silla aika ompi voittoisa, mut' tama maa on ikuinen

1.Той чувства на ръба на широколистните звезди

2.(с второто не се получи)....

3.Всеки трябва да гледа очите на истината

4.защото времето си победил, но тази страна няма да продължи вечно

Може ли някой да ми преведе изреченията на руски език.

1.Готвачът подправи салатата с оцет,олио и сол.

2.Той подправи супата със сметана.

3.Те подправиха боба с пипер.

4.Аз не обичам да си подправям таратора без чесън.

Може ли някой да ми преведе изреченията на руски език.

1.Готвачът подправи салатата с оцет,олио и сол.

2.Той подправи супата със сметана.

3.Те подправиха боба с пипер.

4.Аз не обичам да си подправям таратора без чесън.

Повар застроил салат уксусом, подсолнечным маслом и солью.

Он застроил суп сметаной.

Они застроили фасоль перцем.

Я не люблю застраивать окрошку чесноком.

Забележка: таратор е нещо неизвестно за руснаците. най-близкия вариант е тази окрошка.

Абе, де изчезна превода на това, бе:

? :line dance:

Публикувано изображение

Имаше го по едно време, а сега го няма :line dance::angry:

O за глас като гръм, и езика

За да се потопи в гърлото на война! - Когато сетивата

са разклатени и душата се доближава до лудостта,

Кой може да устои? Когато душите на угнетените

се борят във въздуха, кой може да устои?

КОгато вихърът на яростта идва от

престола на Бога, когато намръщенето му лице

събира нациите заедно, кой може да устои?

Когато грехът ръкомаха широките му криле над битката

И отплава с платната радост в потопа на смърт;

Когато душите са разкъсани до вечен огън,

И злите духове от ада се радват над убитите.

О кой може да устои? О, който е причинил това?

О, който може да отговори на престола на Бог?

Царе и големците на земята го направиха!

Чуйте я не, Рая, ти Министрите го направиха!

О, кой може да отговори на престола на Бог?

Царе и големците на земята, направих го!

Чуйте я не, Рая, ти Министерския направих го!

здравейте много ще съм благодарна ако някой ми помогне с едно кратичко сачинение на италиански език.ето го:

На 8 Май беше моят седемнадесети рожден ден.През деня получих много пожелания и подаръци пт моето семейство и роднини.Но истинското веселие започна вечерта.Бях поканила всички мои приятели.Те също ме изненадаха с много и различни подаръци.Цяла вечер танцувахме и се забавлявахме.Дойде редът и на тортата.Имаше 17 свещички.Аз си пожелах..... и духнах свещичките.След това веселието продължи...до сутринта.Никога няма да забравя този мой рожден ден!

малко не става за есе :) но пък и това ще ми свърши работа :)много ви моля помогнете ми :huh::snowballfight::help:

Здравейте! :P Искам да попитам кой може да ми преведе 2ве есета от български на английски, защото след няколко дена имам класно по английски, но не мога да си ги преведа. :P Есетата не трябва да са повече от 250 думи.Ако някой има желание да ми помогне-нека пише!Благодаря предварително. :clap::wors::clap::):hush:

• 2 седмици по-късно...

Нека ако някой знае френски и иска да ми помогне да ми пише тук на лично или на скайп: hubavelko_ 10х предварително

Моля много спешно за превод на една песен от гръцки. Тя е на Hrispa, а песента се казва Antres 100% . Моля ви много е спешно! :rolleyes::rolleyes::wors:

Редактирано от nadq.petkova (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Gehst du auch oft ins Stadion?

Treibst du indeiner Freizeit Sport?

Bist du mit dem Sportunterricht in der Schule zufreiden?

Fur welche Sportarten interessierst du?

Също така често влизат в стадиона?

Treibst ли indeiner любителски спорт?

Да не си със спортно образование в училищата доволни?

За какво ви интересува спорт?

Така го преведе програмката дано съм ти помогнал :)

HOW CONFIDENT ARE YOU?

МОЛЯ ПОМГОНЕТЕ, НЕ РАЗБИРАМ АНГЛИЙСКИ А СЕ НАЛАГА ДА ПРЕВЕДА ТЕЗИ СИТУАЦИИ Публикувано изображение

БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Колко уверен си?

Ситуация 1:

Ще правите презентация в часа по Английски. Искате да направите добро впечатление на всички. В почивката преди презентацията разливате кафето върху ризата си.

а) Вие определено няма да правите презентация с петна по ризата си. Преструвате се, че не се чувствате добре и се приберате вкъщи.

б) Казвате бърза шега за петното върху ризата си, след което забравяте за него и просто се концентрирате върху вашата презентация

в) ОПитвате се да покриете петното т кафе с ръка, но не се чувствате неловко по време на цялата презентация. Убеден сте, че всеки си мисли, че изглеждате смешен

Ситуация 2:

Приятелите на родителите ви идват за посещение, заедно с техния тийнейджър син / дъщеря, които вие харесвате. Баща ви решава да се показват снимките от последния ви семеен празник на брега на морето

а) Вие наистина се чувстват неудобно, но разглеждате снимките с останалите. Не казвате и дума през останалата част от вечерта

б) Докато разглеждате снимките, вие пускате много шеги и всички намират коментарите ви за доста смешни

в) Веднага след като баща ви прави предложениете, много се ядосвате. Карате баща си да си мисли, че идеята е глупави и той се отказва от нея

Ситуация 3:

Група ученици от Англия е на посещение в училището ви и са ви помолили да им покажете наоколо. Това означава, че Вие ще трябва да говорите на английски. След това ще чуете, че местните телевизионни станции искат да снимат събитието

а) Мислиште, че това е a голяма възможност да практикувате своя английски. Знаете, че ще направите някои грешки, но не се интересувате и не може да дочакате да започнете

б) Вие се съгласявате, но се притеснявате, че събитието ще бъде истински кошмар за вас. В този ден английският ви е много по-зле от обикновено и се чувствате ужасно

в) Веднага след като научавате за телевизионния екип, отказвате да разведете учениците наоколо

Ситуация 4:

Чатите с вашия приятел в интернет. Изведнъж майка ви идва и започва да те кара да си оправите стаята. Напълно забравяте за микрофона и започвате разгорещена дискусия с майка си. Вашият приятел чува разговора. По-късно разберете какво се е случило

а) Обяснявате ситуацията на майка си и се смеете заедно над ситуацията. Питате я дали е попадала в подобна срамна ситуация

б) Много се ядосвате на майка си и винаги, когато говоряте с вашите приятели в интернет, от сега нататък поставяте знак на вашата врата "Моля, не влизайте, зает съм"

в) Мислите си, че положението е толкова неудобно, че не говорите с майка си за една седмица и избягвате контакт с твоя приятел от доста време

Ситуация 5:

Намирате се в училище. Вие сте много уморени, защото сте работели до късно по проект предната вечер. Изведнъж заспивате и се събуждате от силния смях на целия клас и всички учители, които са забелязали, че сте заспали

а) Казвате, че просто сте ушражнявали актьорските си умения, и явно сте доста добри в тях, щом всички са повярвали в това!

б) Вие игнорирате реакцията на класа, но колкото повече я игнорирате, толкова повече се изчервявате и вашите съученици си мислят, че ситуацията е още по-смешна

в) Намирате ситуацията за смешна и се извинявате за случилото се на учителя и обяснявате зашо сте толкова изморен

• 3 седмици по-късно...

Съжалявам ако темата не е за тук.Може ли превод на тази песничка на френски? Ще ви бъда много благодарна наистина;[ Графа - Честно в очи Бодлива тел от раждясали чувства пробожда всеки сантиметър от нас какво остана от илюзиите детски, смазани от реалността? Бодлива тел от раждясали мисли пробожда всяка част от ума можем само много да мразим и да бягаме далече от себе си Вече не чуваме шума на вълните вече не виждаме чудеса вече не чувстваме вкуса на сълзите изплакани преди да срещнем любовта Вече не можем силно да обичаме вече в Бог не вярване,което е жалко вече да бъдеме различни не искаме, а вървим в коловози от правила Не е ли време да погледнем живота честно в очи Бодлива тел от раждясали чувства пробожда всеки сантиметър от нас, а някъде там чака някой да му подадем ръка

• 3 седмици по-късно...

molq da mi prevedete tozi text koito e na nemski na bulgarski Der italiensche Physiker Allessandro Volta war ein leidenschaftlicher Kaffeetrinker.Er trank seinen Kaffe stets ohne Zucker.Ein Freund bat iht.er solle ihm sagen,warum er das tue.Volta erwiderte :"So geht mehr Kaffe in die Tasse" Ein schlechter Schauspieler sagte dem beruhmten Dramatiker Bernard Shaw,er brauche eine Empfehlung , denn er wolle sich in einem Theater um eine Arbeitsstelle bewerben.Shaw nickte freundlich und schrieb an den Theaterdirektor : " Der Schauspieler X. spielt Hamlet,Romeo,Ferdinand,Klavier,Flote und Billard.Das letzte spielt er am besten..." Der beruhmte Regisseur B. dreht einen Abenteuerfilm.Er ist schon mude und etwas zerstreut."Von diesem Felsen hier", sagt er zu den Schauspieler S., " mussen Sie jetzt hinabspringen ! " Der Schauspieler ist erschrocken : " Aber das ist doch unmoglich . Ich werde mir den Hals brechen ! " - "Schadet nichts!",beruhigt ihn der Regisseur , " Es ist ja die letzte Szene ! "

Lay a whisper on my pillow, leave the winter on the ground. I wake up lonely, there's air of silence in the bedroom and all around. Touch me now, I close my eyes and dream away. It must have been love but it's over now. It must have been good but I lost it somehow. It must have been love but it's over now. From the moment we touched 'til the time had run out. Make-believing we're together, that I'm sheltered by your heart. But in and outside I've turned to water like a teardrop in your palm. And it's a hard Christmas day, I dream away. It must have been love but it's over now, it was all that I wanted, now I'm living without. It must have been love but it's over now, it's where the water flows, it's where the wind blows.

Lay a whisper on my pillow, leave the winter on the ground.

I wake up lonely, there's air of silence in the bedroom and all around.

Touch me now, I close my eyes and dream away.

It must have been love but it's over now.

It must have been good but I lost it somehow.

It must have been love but it's over now.

From the moment we touched 'til the time had run out.

Make-believing we're together, that I'm sheltered by your heart.

But in and outside I've turned to water like a teardrop in your palm.

And it's a hard Christmas day, I dream away.

It must have been love but it's over now,

it was all that I wanted, now I'm living without.

It must have been love but it's over now,

it's where the water flows, it's where the wind blows.

Тук песента е преведена

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.