Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Форд Фиеста ( Ford Fiesta) -размисли. Какво мислите?

Featured Replies

Всеизвестна е омразата на българина към Форд . Интересното е, че 50 на 50 са привържениците и противниците на Голф. Едните яростно защитават лагерната количка, други яростно я плюят, като мен и то не без основание. Тук няма да иде реч за Голф, а за колата в сянка, която всъщност не е в сянка - Форд Фиеста!

Какво провокира написването на тая тема? Една статия, прочетена от мен преди малко и повече от двегодишния ми допир с Фиеста. Статията е от Автопрес 2001. Накратко, през месец ноември, най-продаваният автомобил в Европа е Голф с 29 583 продажби, а на второ място е Фиеста с 23 561. Подробности тук. На трето място е Пежо 207, а на четвърто кой? Ами да, пак Форд! Фокус!

И все пак, какво мислите за Фиеста? Аз мисля все хубави неща. Нима европейците са умни, че избират Голф и тъпи, че избират Форд? Вашето мнение!

Да кажем, че темата може да се превърне във "Фолксваген срещу Форд", все с "Ф" почват cool.gif

• Отговори 64
  • Прегледи 46,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Само хубави неща за фиестичката. И все още се чудя дали да я продавам - направо си ми е жал. Май ще си остана с две коли......

• ^^ANGELSING^^
    ^^ANGELSING^^

Фиеста! Опел Корса! Поло! Така е строго индивидуален и спорен въпрос! И аз съм на подобно мнение, относно подчертаното! Само, че не бих казала че пр

• Някога, по времето на комунизма, за ЗАЗ-ките се твърдеше, че били отмъщението на Хрушчов към света.От практическия ми опит с форд-фиеста бих казал, че това е отмъщението на Форд към света....по-дървен

Само хубави неща за фиестичката.

И все още се чудя дали да я продавам - направо си ми е жал. Май ще си остана с две коли......

Голфа с нищо не превъзхожда Фиестата...да обаче и тя не превъзхожда с нищо Голфа (лично мнение). Ако говорим за нови автомобили...еми и двете ще са хубави разбира се. Времето си показва колко е издържлива дадена технология. Иначе не бих си купил нито една от двете. Има къде къде по-добри автомобили за тези пари (и нови и стари).

мое лично мнение, ако става въпрос за нова кола бих избрал фиестата, защото е по-евтина, кам 16-17хил докато голфа е 22 хил и за тези 5000 мога да си сложа доста екстри, времето ще покаже но мисля че са еднакво здрави, форд вече нямат проблем с ръждата с изключение на предишното мондео, но за тези пари толкова, нещо друго мото пфое имат отлична сервизна база и обслужване, може би най-доброто в БГ за нови коли, нали изкючваме кварталните майстори дето викат "бах мама му не бех виждал такова нещо на ладата го нема"

не се изказвам срещу голф и те си имат своите предимства, все пак немското качесто е неуспоримо в бранша, макар и в нисък клас кола за който става въпрос.

за употребявана кола вече много си зависи какво ще си изтеглиш....... но не бих избрал голф заради символа, който носи в България

Пежото е къде къде по-добре, научете тъпаците от форд как се прави дизел най-после :)

Иначе новия Focus - той вече е на ниво :)

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

Карал съм два форда, и двата дизел. Доволен съм от тях. С единия даже издухвах на светофара разните гъзари, а беше баничарка...

що се отнася до пежо са един от малкото автомобилостроители, който се придържат към старата си дизел технология ХДИ, а не въвеждат коммън рейл двигатели, както ауди, бмв, мерцедес, волво, роувър, сеат, фоцваген, рено, хонда, тойота, мицубиши, киа и прочие, за американските не съм запознат но форд за които става дума са от тях, а там дето правят спагети и мин*ти коли не могат да правят масово ама айде.

• Автор

Всъщност, Пежо и Форд имат обща разработка за дизеловите мотори. Те са си Комън Рейл. Освен това, Пежо имат обща разработка и с БМВ при новите им бензинови мотори с турбопълнене. Ситуацията на пазара в момента е такава, че дори и Мерцедес и БМВ направиха обща разработка за хибридите си на 7-ма серия и S-класата. Говори се за сливания на компании, но на далавера ще излязат индийци и китайци главно. Става нещо, което е ставало и преди хиляди години. Да вземем за пример славянските племена, които са враждували помежду си, но когато се е налагало да се защитават от общ враг, са се обединявали. Така е и с автомобилите сега. Няма да е далеч времето, когато ще е все едно, дали Мерцедес, БМВ или Форд ще вземем. И сега, ако отворите капака на кой и да е автомобил, ще видите надписи BOSH примерно. Всичко се унифицира. На преден план ще излезе качеството на сглобката и гаранционните условия.

А за фиестичката...изобщо не отговаря на имиджа на Форд! Качеството в дългосрочен план е много добро. За жалост, имидж се извоюва трудно, но си мисля вече, че се и губи трудно. Странно е, че Фолксваген имат страхотни проблеми с дизеловите си мотори от години насам, но имиджа им се покачва! Интересен ми е тоя феномен.Не може моторите да умират след 70-100 000 километра и ние пак и пак да купуваме фауве! Та моторът е сърцето на една кола! Ръждата докато дойде, вече ще сме я продали, но не може да сменяме мотори през 3-4 години. Всъщност, ясно е защо се купува Фолксваген. Просто , държи цена. Форд е американска марка, макар Форд Европа да няма нищо общо с Форд Америка. Оттам и имиджа на Форд в Европа и по-специално в Германия, е нисък. Едва последното поколение на Фиеста, ще се произвежда в целия свят. Най-накрая, тъпите американци разбраха, че техните пикапи умират! Всъщност, знаете ли кой е най-продаваният модел в целия свят? Не е Голф, не е и модел на Тойота, а... Ford F150 !

Сигурно са хубави коли, но за жалост така и не успях да се науча да карам Форд. За което понякога адски съжалявам! А обичам екшъна и карането на коли! Предпочитам всичко, което харесвам да го правя, а не просто да съм наблюдател на дадено събитие! Дано някой ден имам тази уникална възможност да покарам достатъчно Форд, че да се науча да се насладя на самата кола! Дано...остана ми само едно, да се надявам, че и на моята улица ще изгрее слънцето и може би някой ден, ще си избера добра кола-като му дойде времето! Както казват политиците, те поне умеят да лъжат, а аз искам да живея без лъжи, така че някой ден мисля да си купя досатъчно добра кола, че да се гордея със себе си-и по-точно с успехите си! Но, за да имам кола първо трябва да постигна много други неща, и чак след това да заслужа на труда си и една кола, която да карам с удоволствие! Макар, че в това време не е много за каране, защото като гледам всеки си кара както му падне и само катастрофи по улиците!

Интересна тема! Дано даде изчерпателно мнение по-въпроса и реално! Лека вечер от мен, на всички!

• Автор

Ето и малко мои размисли за тия, които се интересуват от тоя автомобил: 36 000 км с Форд Фиеста 2006

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Интересен ми е тоя феномен.Не може моторите да умират след 70-100 000 километра и ние пак и пак да купуваме фауве!

ха ха ха то бива фенщина ама ади слезте на земята че да не попаднете в бисерите на форума. ти изобщо карал ли си голф че ги сравняваш. тука да не ми сравнявате някакви единички с фиеста на 3 месеца

Ето и малко мои размисли за тия, които се интересуват от тоя автомобил: 36 000 км с Форд Фиеста 2006

Мале таман четох и тоя бисер, е ясно е защо се хвали фиеста защото никога не се е карал голф от критика.

Бате голф 4 произведен в Бразилия в далечната 2002 закупен нов 1.9 TDI за 4 години 230 000 км да много добре се чете 230 000 два пъти по мотора ангренажен ремък и водна помпа . Мога да ти кажа че съм страшен душманин на коли

така че спокоино може да го сложиш мотора 400 000 на твое каране. 6 пъти смяна на селенови фтулки , голяма на задната част на носача и един път шарнири това е равносметката преди да го продам а и на 5000 км 500 грама масло .

разход 1галон на 60 км. проблеми с мотора никакви докато беше в мен . И ти ми сравняваш голф с фиеста дето ако я хвана тая фиеста и за по малко от месец и ще се разпадне по пътя, а разликите в пътишата от тук и България са като Германия и България.

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

• Автор
ха ха ха то бива фенщина ама ади слезте на земята че да не попаднете в бисерите на форума. ти изобщо карал ли си голф че ги сравняваш. тука да не ми сравнявате някакви единички с фиеста на 3 месеца

Не знам, какво карате в Доминиканската република, но каквото и да карате, може да го карате на 10 водки, стига като слезете от колата, да не паднете на земята. Часът ви не е наред, но това е друга тема. Всъщност, Фиестата съм казал на колко години е, в по-предния ми пост. Да, карал съм Голф 2. Возили са ме в тройка и четворка. За двойката ще кажа, че е най-ужасната кола, която съм карал. Тройката е дърво и гние за часове. Четворката е най-прехваленият Голф с безбройни проблеми. Петички почти няма в България, а уж била най-продаваната кола. Шестичката засега загуби в конкурса " Автомобил на годината" от Фиеста и Инсигниа на Опел. За Пасат могат легенди да се разправят. Това би била най-оплюваната кола на Фауве, ако не бе Поло.

А за фенщината. Темата е за Фиеста. Пусни си тема за Голф или каквото харесваш и няма да има проблеми да си ги хвалиш. Само че кой нормален човек, ще напише хвалебствена ода за Голфа? А, да... забравих, има такава тема във форума! За жените шофьори и голфаджиите.

А за фенщината. Темата е за Фиеста. Пусни си тема за Голф или каквото харесваш и няма да има проблеми да си ги хвалиш. Само че кой нормален човек, ще напише хвалебствена ода за Голфа? А, да... забравих, има такава тема във форума! За жените шофьори и голфаджиите.

Ама пишете си и си хвалете фиестите и се надлъгваите помежду си колкото си искате ама да плюете голфа и да възхвалявате фиеста няма ка да не се намеся, изобщо няма никаква база за сравнение помежду им . още се смея за ония 70 000 км и двигателя за ремонт, къде се изнасят пподобни беседи да мина да ми заверят слушателската книжка.

• Автор

Мале таман четох и тоя бисер, е ясно е защо се хвали фиеста защото никога не се е карал голф от критика.

Бате голф 4 произведен в Бразилия в далечната 2002 закупен нов 1.9 TDI за 4 години 230 000 км да много добре се чете 230 000 два пъти по мотора ангренажен ремък и водна помпа . Мога да ти кажа че съм страшен душманин на коли

така че спокоино може да го сложиш мотора 400 000 на твое каране. 6 пъти смяна на селенови фтулки , голяма на задната част на носача и един път шарнири това е равносметката преди да го продам а и на 5000 км 500 грама масло .

разход 1галон на 60 км. проблеми с мотора никакви докато беше в мен . И ти ми сравняваш голф с фиеста дето ако я хвана тая фиеста и за по малко от месец и ще се разпадне по пътя, а разликите в пътишата от тук и България са като Германия и България.

Ами говоря за германските голфове, а не за бразилските. Айде дай пример с бразилската Фиеста, дето е модел 2001, а излиза 2008. Всъщност, проблемите с моторите на Фауве си ги пишат немските колеги. Аз нямам нищо общо с тях, освен може би колегите ми голфаджии, дето са карали Пасати преди това. Ми кофти кола е! А какво ще кажеш, от Голф 3 да се мине на Голф 2 и сега на Фиат Браво?

Ама пишете си и си хвалете фиестите и се надлъгваите помежду си колкото си искате ама да плюете голфа и да възхвалявате фиеста няма ка да не се намеся, изобщо няма никаква база за сравнение помежду им . още се смея за ония 70 000 км и двигателя за ремонт, къде се изнасят пподобни беседи да мина да ми заверят слушателската книжка.

Ауто Билд.

• Автор
Голфа наистина е произведен за латинска америка и щатите макар километража му да е в километри но да ми твърдиш че в Бразилия качеството е по високо от прозведените в Германия е .... как да се изкажа ...

И къде твърдя подобни неща? Пи4, Голф-а достатъчно добре го познаваме в България. Достатъчно много проблеми имаме с него. Не познаваме обаче Фиеста. Опитвам се да бъда полезен. Както виждаш, не казвам само хубави неща за колата. Казвам и доста лоши. Ти какво искаш? След като караш Голф да кажа, че всичко друго е боклук? Колата( Фиеста) се продава за жълти стотинки на старо и е редно , всеки да се запита, защо струва толкова. Темата е за " размисли", което наистина предполага РАЗМИСЛИ! Латинска Америка и колите и, няма нищо общо с предлаганите кошници в България! Все пак, благодаря за мнението! Голфът е чудесна кола, но с радост я преотстъпвам на желаещите!

Всъщност, има база за сравнение между Golf и Fiesta и това е конкурсът " Автомобил на годината" Там ясно се вижда, какво предпочитат журналистите.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Ами говоря за германските голфове, а не за бразилските. Айде дай пример с бразилската Фиеста, дето е модел 2001, а излиза 2008. Всъщност, проблемите с моторите на Фауве си ги пишат немските колеги. Аз нямам нищо общо с тях, освен може би колегите ми голфаджии, дето са карали Пасати преди това. Ми кофти кола е! А какво ще кажеш, от Голф 3 да се мине на Голф 2 и сега на Фиат Браво?

Голфа наистина е произведен за латинска америка и щатите макар километража му да е в километри но да ми твърдиш че в Бразилия качеството е по високо от прозведените в Германия е .... как да се изкажа ...

Ауто Билд

Понеже ме дърпаш за езика от една друга тема даи като голям специалист по коли да уточним някой неща

Всъщност, проблемите с моторите на Фауве си ги пишат немските колеги.

даи ми директен линк към тия твои немски колеги (всъщност в каква област сте колеги много ми се иска са знам, да не е по пиене на еднороден алкохол "бира") където от специалисти по коли ще прочита черно на бяла че WV след пробег от над 70 000 наи много до 100 000 двигателя му е за основен ремонт иначи си оставаш един спамер. А по темата ти за фиеста ще кажа че даже и от лотария да я спечеля кракЪ (по русенски) няма да ми стъпи вътре (ще я продам на първия срещнат и ще целувам ръка ) аз компромисни варианти на коли не карам.

Всъщност, има база за сравнение между Golf и Fiesta и това е конкурсът " Автомобил на годината" Там ясно се вижда, какво предпочитат журналистите.

Писарушките да си гледат тиражите на весниците когато фиеста мине по продажба голф тогава ще да се изказат.

Казвам го много ясно няма по добра кола от WV съобразена между качество и цена .

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Странно е, че Фолксваген имат страхотни проблеми с дизеловите си мотори от години насам, но имиджа им се покачва! Интересен ми е тоя феномен.Не може моторите да умират след 70-100 000 километра и ние пак и пак да купуваме фауве! Та моторът е сърцето на една кола! Ръждата докато дойде, вече ще сме я продали, но не може да сменяме мотори през 3-4 години.

:mark:

Дори бившите варненски дизели издържат повече, как може да го напишеш това laugh.gif

мале няколко пъти съм се возил в Форд Фиеста. Но първият път когато се качих..... беше много добре имах як трип.ЕЕЕЕЕ доста се смях тогава.....

Редактирано от extension (преглед на промените)

Градският си е секта на тема Фиеста. Аз тука като карам в Русе и като видя Фиеста, спирам и ѝ давам предимство. :rolleyes:

• Автор
:)

Дори бившите варненски дизели издържат повече, как може да го напишеш това laugh.gif

Утре повече по темата със снимки, че и тук явно трябва да говори фотоапарата.

Градският си е секта на тема Фиеста. Аз тука като карам в Русе и като видя Фиеста, спирам и ѝ давам предимство. :)

Надявам се, да не ме засечеш на някое к ръстовище нарочно ;)

честито рождество на всички фиестаджии :yanim: аз я имам отскоро и много и се радвам обаче никъде не мога да си намеря книжка за поддържане ,експлоатация и ремонт. тази от замунда е калпава ако някой има идея ще съм благодарен. весели празници.

Утре повече по темата със снимки, че и тук явно трябва да говори фотоапарата.

Е снимки на какво !!! Че от 10 000 голфа да речем някой имал фабричен дефек или пък някой идиот го оставил без масло или карал с бензинови масла или не му сменил ангренажния ремък . Зад дизелов мотор на WV съм убеден че с нормална подръжка и скъсан от гонка 250 000 гарантирани , ако не и повече стига да не ти прави впечетление че доливаш повече масло да речем 1.5л на 5000

• Автор

Честита Коледа на всички фиестаджии и голфаджии!

И понеже не пиша работи, които не съм видял, ето и една от причините, поради които писах някои неща за Фолксваген. Разбира се, има и доста други статии за дизеловите проблеми на VW. Дори преди година или две, публикувах в друга тема, материали за Фауве (втората снимка)

fcd88e831c21t.jpg

DSC01946.jpg

Аз я четох статията защото си купувам въпросното списание. Въпреки това бих си купил Фолксваген по обясними причини. Иначе повече от ясно е че японските коли са една крачка напред с качеството.

Аз се извинявам за офтопика, ама да ви обясня ли как из нашите вестници и списания се купува ПР за без пари и можем да прочетем всякакви гнусотии за марка, която е посочил плащащия за очерняне...

Не, че нещо, ама не се позовавайте на писаниците из нашите медии.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.