Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нефилимите - синове на ангели и хора

Featured Replies

Всеки човек сам си узрява за истината. Насила хубост не става. Аз не се моля никому за нищо.

ОООххххх и аз НИКОГА на никого за нищо не се моля, но U.Ra е единственият, който успя да ме накара да го направя. Той май е стигнал до абсолютна крайнст. Виж и темата за гностицизма. Той преди е признавал, че му се искат някои неща, вероятно е имал предвид материални, но не си ги позволява, защото иначе няма да се придържа стриктно към ... към ... правилното поведение за духовно израстване.

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

• Отговори 100
  • Прегледи 59,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Мисленето не, ами светоусешането мие Кришна-съзнание. То си е 'изродено' ехеееее, от преди да се появят електроните форуми в Бг.

Конкретно за поста ти-не е ли базиран той на два стълба: :)

1) нефилимите, като 'библейски реалности';

2) фантазия тип 'масонАрийка', която е компилация от всичко, следователно клони към нищо. :lol6:

Ако се опиташ по-отгоре да поглденеш ще видищ, че ти се вписваш в тези 2 пилара? ;)

Въобще не си чел поста ми. Захари Сичин няма нищо общо с това, което съм писала. Внимавай да не се изроди мисленето ти в еднообразно - типично за всяко сектанско мислене...тип "само моят бог е бог истински и само моят път е път истински"... Имаме вече такива примери тук във форумите - не са ли достатъчни...

Мисля те за по-широкоскроен.

Тоя форум все повече ми заприличва на латино-сериал.Ама тук стана страшно интересно.Честно казано нефилимите отдавна минаха на заден план.А и не само те. Публикувано изображение

в еднообразно - типично за всяко сектанско мислене...тип "само моят бог е бог истински и само моят път е път истински"... Имаме вече такива примери тук във форумите - не са ли достатъчни...

Мисля те за по-широкоскроен.

:brick wall:

Разбира се, че Кришна е Богът.

Какъв друг 'бог' има?... :brick wall:

Целитя ми блог е посветен на заблудите от религиите и от фантазиите за Бог от имперсоналистите.

Аз исках да намекна, че ВСИЧКО Е СЕКТА.

'Секта' не мръсна дума.

Бог е тръгнал от ЕДИН, следователно той не иска да сме КОМУНИСТИЧЕСКИ 'МНОГОЗНАЙЦИ'.

За разлика от 'сектата на Бога' в другите секти на духовете или се 'заповядва насилствено' или се 'спекулира доброволно'. Публикувано изображение

Ти не си от сатурнианските секти. Ти клониш към масонАрийките..Там може да поспекулираш на воля и да комбинираш 'нещо за Бог' НА ИНТЕЛЕКТУАЛНО ниво, което обаче няма АВТОРИТЕТЕН източник... ;)Публикувано изображение

....нямам нищо напротив, ако става дума за библиотека "Галактика"... Публикувано изображение:huh::brick wall:

ПС: Думата 'секта' се внедри от ревнивата БПЦ малко след 1990г. Познай какви са мотивите и?...

В ислямът секти също има, но те са 'по КУРанът'. Така, че там не може да става дума нещо извън тази догма.

за юдаизма-да не говорим!...

Тоя форум все повече ми заприличва на латино-сериал.Ама тук стана страшно интересно.Честно казано нефилимите отдавна минаха на заден план.А и не само те.

Е, Нео абсолютно ахахахахаха :wub::huh:

Е, нали трябва да има малко интрига за анти-не-филм?. ахахахаха

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Е, Нео абсолютно ахахахахаха ;):wow:

Е, нали трябва да има малко интрига за анти-не-филм?. ахахахаха

Альоооооооооо, аз не ща интриги, а ясни и точни отговори. Ама ти само се измъкваш. Що не бъдеш по-ясен, а?!!!

• Автор

Мисленето не, ами светоусешането мие Кришна-съзнание. То си е 'изродено' ехеееее, от преди да се появят електроните форуми в Бг.

Конкретно за поста ти-не е ли базиран той на два стълба: :wow:

1) нефилимите, като 'библейски реалности';

2) фантазия тип 'масонАрийка', която е компилация от всичко, следователно клони към нищо. ;)

Ако се опиташ по-отгоре да поглденеш ще видищ, че ти се вписваш в тези 2 пилара? ;)

Въобще не е "базиран" поста ми - прочети го пак, статуквото му е търсене, а не паркиране. Цитатът не е мой, не виждаш ли, че ровя и търся да си обясня. Ако ти имаш обяснение за произхода на човека, моля, сподели го тук - темата, всъщност, е точно за това. Масоните са ми чужди по дух, прекалено материалистична е нагласата им. Мисля, че не е точна преценката ти. Не се опитавай да ме разгадаваш с помощта на шаблони - това е основна грешка, която мнозина допущат.

По-добре разскажи какво казва Кришна-съзнанието относно създаването на човека. За мен това е основен въпрос, на който човечеството все още няма отговор, замотано в данъци, оцеляване, материални проблеми или другата крайност - мъгла от така наречена "духовност".

АКО ЧОВЕК НЕ ЗНАЕ ОТ КЪДЕ Е ТРЪГНАЛ, КАК ЩЕ РАЗБЕРЕ НАКЪДЕ ОТИВА?

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Въобще не е "базиран" поста ми - прочети го пак, статуквото му е търсене, а не паркиране. Цитатът не е мой, не виждаш ли, че ровя и търся да си обясня. Ако ти имаш обяснение за произхода на човека, моля, сподели го тук - темата, всъщност, е точно за това. Масоните са ми чужди по дух, прекалено материалистична е нагласата им. Мисля, че не е точна преценката ти. Не се опитавай да ме разгадаваш с помощта на шаблони - това е основна грешка, която мнозина допущат.

По-добре разскажи какво казва Кришна-съзнанието относно създаването на човека. За мен това е основен въпрос, на който човечеството все още няма отговор, замотано в данъци, оцеляване, материални проблеми или другата крайност - мъгла от така наречена "духовност".

АКО ЧОВЕК НЕ ЗНАЕ ОТ КЪДЕ Е ТРЪГНАЛ, КАК ЩЕ РАЗБЕРЕ НАКЪДЕ ОТИВА?

Шримад Бхагаватам-Бхагавата Пурана :PПубликувано изображение;)

http://www.srimadbhagavatam.org/contents.html

Шримад е като 'примат', "пред-Маат" или "при Маат".. Публикувано изображение

На латински U=V, както и имаме в бълг. език у-в (у нас-в нас), така и Uterus U-Terra знaчи "в Земята" или "Земята на U" ;)

Шримад Бхагаватам-Бхагавата Пурана :PПубликувано изображение:cheers:

http://www.srimadbhagavatam.org/contents.html

Шримад е като 'примат', "пред-Маат" или "при Маат".. Публикувано изображение

На латински U=V, както и имаме в бълг. език у-в (у нас-в нас), така и Uterus U-Terra знaчи "в Земята" или "Земята на U" :top secret:

Аз знам, че оттам ти идва и форумното име, ама няма да ти кажа откъде го знам. ;)

U може и да значи "В земята", ама ти честичко се отричаш от нещата, които Земята ти предлага. Граби с пълни шепи, даровете на Земята (изобщо не ти говоря за яденето на месо) и се опитай да бъдеш хем "В Земята", хем "В Духовното"

Щото да си само "В Земята" води до затъпяване, но да си само "В Духовното" те откъсва от реалността - земната реалност. Не мислиш ли, че щом сме на Земята, трябва да се научим да живеем и в земната реалност и да използаме това, което тя ни предлага? Публикувано изображение

Вишнаво-луда главу:кажи с 2 думи,кой ще ти чете томовете Публикувано изображение

като гледам картинките Шива си пийва и посяда до речица с красиви девойки..

хич не са му чужди земните сладости,пък Ю-рата кара само на плодчета,защо?

Колко трябва да се лишаваш докато влезеш в тая пуста матрица или достигнеш божественост ли беше?

щом нефилимите са синове на ангели и хора

то тогава и дявола ли може да има деца от хора :P

светлина+кал

кал +огън

Публикувано изображение

хм,писанията ще да имат предвид нещо съвсем друго,не реални хора нефилими

Редактирано от Aliah (преглед на промените)

Вишнаво-луда главу:кажи с 2 думи,кой ще ти чете томовете Публикувано изображение

като гледам картинките Шива си пийва и посяда до речица с красиви девойки..

хич не са му чужди земните сладости,пък Ю-рата кара само на плодчета,защо?

Колко трябва да се лишаваш докато влезеш в тая пуста матрица или достигнеш божественост ли беше?

щом нефилимите са синове на ангели и хора

то тогава и дявола ли може да има деца от хора :P

А така! Кажи му! Публикувано изображение Милият май ще се лишава докрай, изпускайки земните удоволствия - и в случая изобщо не говоря за вегетарианството!

Пък за томовете, аз си копирах линка за всеки сучай и когато имам време може да ги прочета. Публикувано изображение

Аз мисля, че навсякъде около нас има "деца на Дявола". :P:P

Публикувано изображение

Като малък ми бяха подарили една книга "История на изкуството"и там имаше много картини .

Съвършенни като изпълнение и техника и се чудех какви са тия криле сега!!!а пък тя работата каква била!хехехе

много ми стана интересно ,давай по нататък!

Альоооооооооо, аз не ща интриги, а ясни и точни отговори. Ама ти само се измъкваш. Що не бъдеш по-ясен, а?!!!

Ами измъква се ,ти как искаш?Мога да ти кажа туй онуй ама първо :

цитат:

"Всички, които желаят да живеят в един чист свят на безгранично и безкрайно щастие, са поканени да участват с дарение или подходяща помощ за релизиране на целите на Мисия Вринда!"

Няма безплатен обяд!мдаа

Ами измъква се ,ти как искаш?Мога да ти кажа туй онуй ама първо :

цитат:

"Всички, които желаят да живеят в един чист свят на безгранично и безкрайно щастие, са поканени да участват с дарение или подходяща помощ за релизиране на целите на Мисия Вринда!"

Няма безплатен обяд!мдаа

Ха ха Първоначално си мислех, че това е опит за шега, ама открих това:

http://vrindabg.com/index.php?option=com_c...0&Itemid=27

И един друг цитат от там:

"В момента мисията в България се нуждае от подходящи съвети за развиване на дейността си. Всеки може да участва. И съвсем малкият принос ще бъде високо оценен."

Ами те хората не отиват на такива места, за да дават съвети, а надявайки се силно да получат такива. Публикувано изображение

Ами те хората не отиват на такива места, за да дават съвети, а надявайки се силно да получат такива. Публикувано изображение

Напротив съветите ,които очакват от тебе са във вид на определени знаци,например лека му пръст на Джордж Харисън от неговите съвети са се възползвали (10% от прихода му)

Не го вярвай- това са масонски измислици!

това е друга тема!

• Автор

Маата, това на аватара е картината на William Rimmer "Смрачаване", които невежи казват, че е Lucifer , но по-скоро е Apollo.

Алегорията е че май е Венера, която е хем 'Зорница", хем 'Вечерница'?... :scared:

Ха така!

Умишлено премествам поста ти тук, защото точно тук му е мястото.

Може би, без да искаш и съвсем случайно уцелваш истината, а може би си попрочел това-онова.

Как мислиш - дали Аполон и Луцифер не е един и същи персонаж, така както Зорницата и Вечерницата е една и съща звезда?

Прозвището на Аполон е Феб - в гръцката митология има още една богиня с това име - Феба-богиня на Луната - тя е от поколението на Титаните. Кои ли са били тези титани?... А Феб на гръцки означава Сияен. Луцифер се превежда - Донасящ Светлина, Носещ Светлина, Светлоносец... каква прилика, а?! Фосфорос или още на гръцки Еосфорос са имена на планетата Венера - Аврора - ярката утринна звезда. С тези прозвища са наричани и Аполон, и Диана, и още други богове от гръцката плеяда.

Знаеш ли кой е Луцифер?

Време е да бъде реабилитиран. Той няма нищо общо със сатана.

Наричан още от някои гностици: Синът на Слънцето, Ангелът на Светлината, Духът на Истината, този, който носи от небето на хората просветлението, Луцифер, всъщност, е едно от божествата на мъдростта и познанието - гносиса.

Луцифер е име, което е взаимствано от християнството от малко известния италийски бог на Слънцето и светлината. Той е бил брат на италийската богиня на лова и Луната Дияна и според някои източници тя го е съблазнила, преобразена като котка. Имал златиста кожа. Излъчвал невероятно красива скрита светлина.

По-късно Луцифер като име и образ е бил вербуван от християните и е превърнат в едно от прозвищата на Сатаната, мисля, че беше някъде около 12 век това, някой си папа Лъв незнамкойси по ред, май отново XII, обявява Луцифер за Сатана и се започва голямото плашене на хората с него.

Деница - планетата Венера, е олицетворението на Луцифер. А Венера е богиня на любовта от римския пантеон. Опс, нещо не се вързва с лъжите на страхливите и властолюбиви папи-евнуси...

И още нещо има, което кара човек да се замисли - то е написано в самата Библия, в самия Нов Завет и е казано от самия Исус Христос: "Аз съм Денницата. Аз съм светлата утринна звезда."

...

п.п. Прекрасно зная от кого е картината. Като живописец William Rimmer не ме впечатлява много, скулптурите му са по-сполучливи, но тази графика - Evening, Fall of Day е неземно красива.

Сетих се за нея във връзка с тази тема. Напомня ми, че човекът не от пръст е роден.

Публикувано изображение

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Въпреки предупреждението на U.Ra,че търсенето на отговора на въпроса свързан с нефилимите,отправяйки се към Библията, е обречен на провал, все пак ще се опитам да хвърля светлина относно някои недоразумения.Нека оставим на страна спора за оригиналността на Библията,това е друга и дълга тема.

Точно така. Затова и са изчезнали. Има хипотеза, която представя нефилимите като първият генетичен опит със земни същества-човеци, при което се създава нов вид, който бил неуспешен като реализация, понеже не можел да се размножава сам. Някъде бях чела, че Йети е остатък от този продукт.

Изчезването на нефилимите е описано в Библията недвусмислено,а причината за тяхното изчезване е потопът.Потомството на кон и магаре-катър или муле,както знаем все още не е изчезнало.Причината е че все още съществуват двата вида и от смесването им произлиза потомството им,но без спобността де се репродуцира.Респективно- докато съществуват ангели и хора теоретично съществува възможността за получаване на този вид -нефилими.

Интересува ме от къде са дошли и кои са тези "божии синове", за да правят генетичните си опити тук на Земята. А също и щом е имало вече човеци, с които "божиите синове" са се смесили, след "падането" си, то те от къде, пък, са се появили и как се е зародил животът на земята. По този въпрос съм изровила доста материал, но искам да чуя и вашето мнение.

Всъщност от коя точно планета ли са дошли,това ли е въпроса ти?Дори и за момент да си представим такава възможност-ето идват извънземните и си правят генетични опити с цел подобряване на определен вид,то е изключително трудно да се назове (звезда) планета от която да са дошли извънземните ни благодетели,предвид огромното им количество и растоянията между тях.От друга страна идеята за извънземния ни произход е много привлекателна,защото изключва божествена намеса или самото съществуване на Бог,което ни освобождава от отговорността за делата ни.Няма Бог-няма пред кого да отговарям=свободен съм да си правя каквото си искам,няма правила.

Относно това,което ни предложи Маат,текста в синьо

Има два вида нефилим: паднали и непаднали. В началото, преди падението, те били велики синове Божии. Наричали ги със свещени имена: Стражи, Велики синове Божии и Наблюдатели. Те имали задача да съхраняват световете. Библията също споменава за тях, там тя ги нарича синове Божии.

Дейстително-глаголът nafál преведен на бг означава падам, а от неговата forma causativa се предполага, че произлиза думата нефилим.От тук идва и объркването,защото "нефилими" се свързва с "паднали ангели".А още от името на темата и първия пост отхвърлят подобна идея, в споменатия в началото текст се казва: "В ония дни се намираха исполините на земята; а при това, след като Божиите синове влизаха при човешките дъщери, и те им раждаха синове, тези бяха ония силни и прочути старовременни мъже.Битие 6:1-4. Тук много ясно се казва, че нефилимите не са паднали ангели, а потомството на "божиите синове" и "човешките дъщери".И не е вярно, че Библията ги нарича Божии синове.Остава само да си отговорим на въпроса дали споменатите в Битие 6:4 Божии синове са ангели.Да,може да се предположи.Ако вникнем в смисъла на думите в книгата Йов 1:6,2:1 или 38:7.А ако прочетем: 2 Петрово 2:4 "Защото, ако Бог не пощади и ангели, когато съгрешиха, но ги хвърли в мрака на най-дълбоките ровове, и ги предаде да бъдат вардени за съд;" 1 Петрово 3:19 "с който отиде да проповядва на духовете в тъмницата, 20 които едно време бяха непокорни, когато Божието дълготърпение ги чакаше в Ноевите дни, докато се правеше ковчега, в който малцина, то ест, осем души, се избавиха чрез вода." Юда 1:6 "и че ангели, които не опазиха своето достойнство, но напуснаха собственото си жилище, - Той ги държи под мрак във вечни връзки за съда на великия ден; ", то вече имаме по-малко съмнения.Ясно е ,че Божиите синове са ангели,които са били непокорни,извърши ли са нещо,което не им е било позволено (например, да се материализират и да имат сексуални отношения с хората.Защо не?).От там и "падение".Има голяма разлика между "падане" (от космоса) и "падение"-непокорство.А от текстовете в червено можем да предположим защо днес не се среща този екзотичен вид.

Главната причина за всемирния потоп са именно тези нефилим. Тук не става въпрос за падение на хора, а за падение на богове от много висше измерение.

Отново нещо, което не е вярно!Глава 6 на книгата Битие веднага след като се споменават нефилимите продължава така: 6 "разкая се Господ, че беше направил човека на земята, и огорчи се в сърцето Си. 7 И рече Господ: Ще изтребя от лицето на земята човека, когото създадох, - човеци, зверове, влечуги и въздушни птици, - понеже се разкаях, че ги създадох. ...12 И Бог видя земята; и, ето, тя бе развратена защото всяка твар се обхождаше развратно на земята. 13 И рече Бог на Ноя: Краят на всяка твар се предвижда от Мене, защото земята се изпълни с насилие чрез тях; затова, ето, ще ги изтребя заедно със земята."

Прозвището на Аполон е Феб - в гръцката митология има още една богиня с това име - Феба-богиня на Луната - тя е от поколението на Титаните. Кои ли са били тези титани?... А Феб на гръцки означава Сияен. Луцифер се превежда - Донасящ Светлина, Носещ Светлина, Светлоносец... каква прилика, а?! Фосфорос или още на гръцки Еосфорос са имена на планетата Венера - Аврора - ярката утринна звезда. С тези прозвища са наричани и Аполон, и Диана, и още други богове от гръцката плеяда.

п.п. Прекрасно зная от кого е картината. Като живописец William Rimmer не ме впечатлява много, скулптурите му са по-сполучливи, но тази графика - Evening, Fall of Day е неземно красива.

Сетих се за нея във връзка с тази тема. Напомня ми, че човекът не от пръст е роден.

Още от романът "Парижката Света Богородица" знаем, че името на онзи красив младеж, в когото се влюбва циганката е Феб. В романа се споменава, че името му означава "слънце".

Ето какво открих за Феб и Аполон. Сега открих, че името му се изписва Phoebus.

Ето какво казва Wikipedia по въпроса:

http://en.wikipedia.org/wiki/Phoebus

Името Феб е прякор, който се е отнасял или за бог Аполон или за "слънце". Поетите са използвали името Феб, когото са искали да споменат Бога на Слънцето.

Сега един цитат от тук:

http://www.geocities.com/astrologyhouses/ninth.htm

"Phoebus Apollo, God of the Sun. [From the west pediment of the great temple of Zeus (Olympia, Archaeological Museum)] As Sun-God, it was Apollo's daily task to drive the chariot of the Sun across the sky. The Colossus of Rhodes, one of the Seven Wonders of the World, was a giant statue of Apollo as the Sun-God."

Тук обаче, пише за богът на слънцето Хелиос и се споменава, че Аполон грешно е бил асоцииран с Хелиос и въобще, грешно е бил смятан за бог на слънцето.

http://www.macedoniansincanada.com/SS5%20R...the_sun_god.htm

Ето и цитатът от този линк, в който се споменава за Хелиос и за Аполон:

"Although originally distinct deities, Helios was confused, as early as the fifth century BC, with Apollo (originally the god of music, the arts, archery, healing and prophecy - and later of light), so that Apollo frequently took on the function of the sun god himself. The epithets Phoebus 'the brilliant", Xanthos "the fair" and Chrysokomes "of the golden locks" used to describe Apollo, point to this solar connection."

И аз откривам много интересни и полезни неща във Вики-то...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

примерно ТУК

Публикувано изображение

и ТУК....

Публикувано изображение

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Още от романът "Парижката Света Богородица" знаем, че името на онзи красив младеж, в когото се влюбва циганката е Феб. В романа се споменава, че името му означава "слънце".

Ето какво открих за Феб и Аполон. Сега открих, че името му се изписва Phoebus.

Ето какво казва Wikipedia по въпроса:

http://en.wikipedia.org/wiki/Phoebus

Името Феб е прякор, който се е отнасял или за бог Аполон или за "слънце". Поетите са използвали името Феб, когото са искали да споменат Бога на Слънцето.

Сега един цитат от тук:

http://www.geocities.com/astrologyhouses/ninth.htm

"Phoebus Apollo, God of the Sun. [From the west pediment of the great temple of Zeus (Olympia, Archaeological Museum)] As Sun-God, it was Apollo's daily task to drive the chariot of the Sun across the sky. The Colossus of Rhodes, one of the Seven Wonders of the World, was a giant statue of Apollo as the Sun-God."

Тук обаче, пише за богът на слънцето Хелиос и се споменава, че Аполон грешно е бил асоцииран с Хелиос и въобще, грешно е бил смятан за бог на слънцето.

http://www.macedoniansincanada.com/SS5%20R...the_sun_god.htm

Ето и цитатът от този линк, в който се споменава за Хелиос и за Аполон:

"Although originally distinct deities, Helios was confused, as early as the fifth century BC, with Apollo (originally the god of music, the arts, archery, healing and prophecy - and later of light), so that Apollo frequently took on the function of the sun god himself. The epithets Phoebus 'the brilliant", Xanthos "the fair" and Chrysokomes "of the golden locks" used to describe Apollo, point to this solar connection."

• 1 месец по-късно...

Тук намерих интересен филм за нефилимите, анунаките и падналите ангели: Публикувано изображение

Благодаря ти, Туки. Ще го прегледам.

Нефилим е еврейското име за дайтите, асурите и йотуните в Индия и скандинавия. Ето от един речник: Дайти (санскр.) Великани, титани, а екзотерично – демони, но в действителност идентични с определени асури, разумни богове, противници на безполезните богове на ритуализма и врагове на пуджа и жертвоприношенията. От друг речник: Дайтя. Също дайтея, санскр.: титан, потомък на богинята Дити. Дайтите са раса от демони и гиганти, воюващи с боговете и пречещи за извършването на жертвоприношенията. Те биват победени и изчезват. Това са и гръцките титани, един от които е Прометей.

Тук намерих интересен филм за нефилимите, анунаките и падналите ангели: Публикувано изображение

Та, според това видео нефилимите са се появили от смесването на земните дъщери с падналите ангели. В резултат на това са се появили гигантите. Големият потоп се появил, за да ги унищожи. Тези, които не умрели по време на потопа били убити по-късно. А за Библията казват, че е смес от истории от Шумер, леко променени и приложени към религия с един Бог - в Шумер са били много боговете. Публикувано изображение

Нефилим е еврейското име за дайтите, асурите и йотуните в Индия и скандинавия. Ето от един речник:

Дайти (санскр.) Великани, титани, а екзотерично – демони, но в действителност идентични с определени асури, разумни богове, противници на безполезните богове на ритуализма и врагове на пуджа и жертвоприношенията.

От друг речник:

Дайтя. Също дайтея, санскр.: титан, потомък на богинята Дити. Дайтите са раса от демони и гиганти, воюващи с боговете и пречещи за извършването на жертвоприношенията. Те биват победени и изчезват.

Това са и гръцките титани, един от които е Прометей.

Именно. И затова темата за Луцифер се припокрива с тази за нефилимите.

Прометей и Луцифер са един и същи алегоричен образ. Носещият светлината и носещият на хората Олимпийският огън са един и същи персонаж. Агни от санскрит се превежда като Огън и е хиндуисткия бог на огъня, който пази хората от зли сили.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Именно. И затова темата за Луцифер се припокрива с тази за нефилимите.

Прометей и Луцифер са един и същи алегоричен образ. Носещият светлината и носещият на хората Олимпийският огън са един и същи персонаж. Агни от санскрит се превежда като Огън и е хиндуисткия бог на огъня, който пази хората от зли сили.

Не може всичко, носещо светлина да го прчислим към бай Луци. Ако е така, тогава той би трябвало да е Слънцето. А утринната звезда свети с отразена светлина, макар и пак да свети. :P

Не може всичко, носещо светлина да го прчислим към бай Луци. Ако е така, тогава той би трябвало да е Слънцето. А утринната звезда свети с отразена светлина, макар и пак да свети. :P

Луцифер е слънчевият бог на старите италийци, дедите на днешните италианци.

Луцифер е слънчевият бог на старите италийци, дедите на днешните италианци.

А дъщеря му Арадия е племенница на Диана, сестрата на Луцито, нали? Публикувано изображение

Тя е царицата на вещиците.

Луцито освен слънчев бог и утринна звезда нещо друго бил ли е? :P

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.