Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Геймърска машина до 2500лв

Featured Replies

еми незнам за твоя личен опит но един приятел си взе Deathaddera с пад-а който сам писал по-горе ... преди това беше с A4tech-че сега е много по доволен и той усети видима разлика в играта и поведението на двете мишки ...

Пич от "A4tech-че" до "A4tech-че" има разлика.Специално това има по-голяма прецизност от дет адъра, като може да я регулира, както му хареса от бутно4ето на мишката, което се намира пред скрола.Ето я отново мишката http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=533299 и пак ми говорете за цена и възможности на мишката.

EDIT:Заедно с пада предложен от sotkata http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=534273 ето го и в жара са едно перфектно и сравнително икономично решение, което предоставя конкурентни способности на мишки с тройна и четворна на неговата цена.

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

• Отговори 109
  • Прегледи 12,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

щом ти трябва икономично решение на геймърска мишка приемам и тая X7-ца просто казвам че Deathaddera е малко по-добър но иначе според мен за пада ще е по-добре steelseries QcK mini струва 14 http://www.gaminggearbg.com/product_info.p...6720406fefc6671

п.п. да сензора на Deathaddera е 1800dpi само че ако не си прочел е 3D sensor а пък на А4Теcha e laser

Редактирано от TuurboX (преглед на промените)

Пада, който си дал е мини и вероятно няма да е много удобен-25 на 21 см, а другата е 44 на 35, но все пак твоя пад е от доста реномирано ниво.

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

аз съм с Копърхед и съм много доволен. Ако си с голяма ръка си вземи нея, с тефлоново покритие, ергономична и може да си я настройваш както си желаеш. А А4 не ги смятам за марка, те само ментета-копия правят на Logitech, Microsoft, Razer и всички останали марки. Другият вариант е да си вземеш някаква майкрософтска или на лоджитек, ама да вземеш мишок за 20 лв от А4 за такава машина си е все едно да сложиш на голям и скъп телевизор като Сони дивиди Нео biggrin.gif

да моя пад е малкият вариянт но пък не виждам смисъл от пад колкото завивка. ако иска иначе по-голям пад или някой от изброените в предните постове или http://www.gaminggearbg.com/product_info.p...6720406fefc6671 този е 45x40см

Редактирано от TuurboX (преглед на промените)

mb GB EX58-DS4 /X58/LGA1366 Price: 241.00 USD

cpu I7-920 /2.66GHZ/8M/BOX/LGA1366 Price: 325.00 USD

ram 2x KIT 3X1GB DDR3 1600G A-DATA Price: 100.50 USD = 201 USD

vga ASUS ENGTX285/HTDP/1GD3 PCI-E Price: 433.00 USD

hdd 2x 500GB SEAGATE SATA2/7200/32MB (raid0) Price: 2x 70.00 USD

odd NEC SNO AD-7200S /SATA/BLACK Price: 19.50 USD

case FOXCONN 3GTLA-570A/420W PFC (захранването не се ползва) Price: 50.50 USD

PSU FORTRON EPSILON 600/ 600W Price: 103.00 USD

mouse A4 XL-750MK 16K OSCAR LASER Price: 22.70 USD

keyboard LOGITECH INTERNET350 USB BLACK Price: 12.50 USD

1548$ +20% ддс = 1858$ или 2768 лв по курс продава на дск 1$=1,49лв

в http://mostbg.com/most/PriceList.aspx

не си писал с монитор ли търсиш до 2500 лв или без...

monitor: SAMSUNG SM-2253BW 349лв SAMSUNG SM-2253BW 349лв

малко надхвърлих цената (но вътре е всичко и кутия и двд записвачка), но определено по добра конфигурация до момента никой не беше написал...

цената може доста да падне като се махне единия кит рам, единия диск и ако се сложи gtx260 на палит, но и производителността доста ще падне със смяна на видеото... а за видео по добре е да е на nvidia особенно ако ще се ползва виста (ати не могат да пишат драйвери все още...) пък и картите са на nvidia са доста по студени... особенно в idle (ati ограничават картите от драйверите си при някои приложения (за сега furmark, но няма съмнения че ще се появят и други)) че много горели...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Дайте да стъкмим конфигурацията,какво зациклиме на тези мишки.Нека момчето прецени иска или не.След последните постове компютъра взе да добива следният вид:

CPU: E8500-357 лв

CPU Cooler: Xigmatek Cooler Heatpipe Direct Touch HDT S1283-73 лв

MB: EP45-UD3-237 лв

HDD: Samsung 750GB SpinPoint F1-145лв

GTX295 1792MB 896bit DDR3 DUAL DVI + HDMI, 24 м, 1028.00 biggrin.gif

2x2GB DDR2 A-DATA 1066-98 лв

:PSU FORTRON EPSILON 600/ 600W 182.00лв

DVD: NEC AD-7200S SATA-48 лв

CASE Point of View TURBINE 2 без PSU-91 лв

22" Acer X223Wb 5ms 2500:1 300cd/m2, TCO'03, черен, 3Y-291 лв

цена-2550 лева с ддс!

the professor -изпреварил си ме ,докато търсех цената на gtx 295 в България!

Редактирано от nikk12 (преглед на промените)

Остава някой да измисли как да се затвори страничният капак на Point of View TURBINE 2,при монтиран Xigmatek S1283 за да се ползва турбината все пак... biggrin.gif

Остава някой да измисли как да се затвори страничният капак на Point of View TURBINE 2,при монтиран Xigmatek S1283 за да се ползва турбината все пак... biggrin.gif

Да слага box-a тогава! То с две турбини няма много смисъл от допълнително охлаждане. :ph34r:

Браво мики маус!!!!!!!!

При положение, че човекът разполага с 2500 за машина, няма ли все пак да е по-добре да се насочи към конфигурация с cpu I7-920 или PHENOM II X4 920. За една геймърска машина все ми се струва, че са по-добро решение.

Пич от "A4tech-че" до "A4tech-че" има разлика.Специално това има по-голяма прецизност от дет адъра, като може да я регулира, както му хареса от бутно4ето на мишката, което се намира пред скрола.Ето я отново мишката http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=533299 и пак ми говорете за цена и възможности на мишката.

EDIT:Заедно с пада предложен от sotkata http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=534273 ето го и в жара са едно перфектно и сравнително икономично решение, което предоставя конкурентни способности на мишки с тройна и четворна на неговата цена.

Насоката е добра, само че да види OSCAR XL-750 BK, са повече dpi e - 3600 . Има и още екстри...

http://www.x7.cn/en/product.asp?id=32

2500 лв за core 2......Технополис anyone? Там да иде по-добре....

О, ти който си там под земята, прибери си вересиите......

За остастаналото си има чук и добро желание....

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

• Автор

Хубаво давате предложения, но ако може да драснете и линкче на всеки компонент поотделоно. (Особено GTX 295 много ме заинтересува) :ph34r:

Хубаво давате предложения, но ако може да драснете и линкче на всеки компонент поотделоно. (Особено GTX 295 много ме заинтересува) :rolleyes:

ето цък cool.gif

и етопак цък

Редактирано от nikk12 (преглед на промените)

не ти трябва тая кутия, след 2 месеца перката ще е супер грозна и прахозадръстена, както и всичко в компа (освен ако перката не върви с филтър отвън какъвто не виждам...) освен това задна перка е по добре от странична дето духа в най горната ламела на радиатор се хийтпайпове - тотална безсмислица... процесор I7-920 (i7 са само четириядрени) e много по бърз от най бързия четириядрен за lga775 ( C2 QUAD QX9770/3.2/1600 TRAY

Price: 1577.00 USD - тоя има в мост) че и е по ефтин 4-5 пъти... http://www.tomshardware.co.uk/charts/deskt...-Max-9,836.html

за мишката - най използвания компонент - няма списъл от много пари, щото то си зависи от ползването ма по добре 3 мишки да се ползват по 1 година (пък и нови модели ще се появят) вместо 1 за 3 години...

logitech продават марка за това са скъпи, докато a4tech продават супер качество на нормална цена

:clap: Филтъра на "турбината"(какви термини,Боже,за един двайсет и пет сантиметров бавнооборотен вентилатор... ohmy.gif )е последната грижа-един сгънат на две чорапогащник или единичен филтър за кухненски абсорбатор,опънати отвътре на рамката на вента оправят тотото.Проблема,според мен, е хардуера,който мислите да се натъпче в малката(иначе много готина) кутия.Сещам се за Фънки с балетната пачка в "Огледала"...При тоя не лош бюджет и така подбран хардуер,аз залагам на Хаф,Космос,дори и Меш ще е по-добре.Обаче това няма да е моят компютър-така,че не ми обръщайте внимание...

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

http://www.dekada.com/catalog/product_info...products_id=473

Ето една свястна и не толкова скъпа кутия. Нищо против кулер Мастер колега, ама с тея цени....Малко става като разликите между Logitech и A4Tech за мишките и клавиатурите :clap:

Ама то реално и в кутия за 20 лв ще се събере, споко.

Ще се събере,ама как ще се охлажда-в друга тема cool.gif .Все пак в този бюджет спокойно влиза и core i7,и сериозни куадове на с775,че и клока да не забравяме......Ето още едно предложение в тоя ценови клас.За тези,за които размера има значение... biggrin.gif

Каквото и на всички кутии с този размер-нищо му няма.Хубава кутия.Както казах по-горе,не ми обръщайте внимание.

Че какво му е на Centurion-a? А и цената му е доста добра.

Както би казал Гай Юлий ако се занимаваше с хардуер: "Видях, хвърлих". От трета дума просто няма смисъл. Имам една в магазина, сребристия вариант и се чудя кой ще се излъже да я хареса. Малка и гадна. Кофти ламарина, абе само името й дето е хубаво.

Космос:

+голям. Огромен.

-изкривяваш си пръстите докато завиеш нещо на PCI слотовете, там отверка не влиза.

-ултимативно грозна.

+има място за 4 вентилатора да духат директно срещу дъното.

+ долностоящо захранване.

Казаното по-горе си е лично мое мнение, базирано на личен опит и мойте си представи за красиво и грозно.

EDIT: Да не спамя излишно с нов пост. От RISK се взема на риск ако ме разбирате......личен опит както обикновено.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

Като ще си говорите за кутии, мисля че оптималното решение за машина за 2500 лв. е Core i7 920 + GTX 285 + .... съответните подробности, подредени в тази кутия cool.gif А като говорите за конфигурация за толкова пари, спестявана сума време, и то през 2009 год. ....всичко друго освен i7 е .....айде да не казвам какво.

;) Филтъра на "турбината"(какви термини,Боже,за един двайсет и пет сантиметров бавнооборотен вентилатор... ohmy.gif )е последната грижа-един сгънат на две чорапогащник или единичен филтър за кухненски абсорбатор,опънати отвътре на рамката на вента оправят тотото.Проблема,според мен, е хардуера,който мислите да се натъпче в малката(иначе много готина) кутия.Сещам се за Фънки с балетната пачка в "Огледала"...При тоя не лош бюджет и така подбран хардуер,аз залагам на Хаф,Космос,дори и Меш ще е по-добре.Обаче това няма да е моят компютър-така,че не ми обръщайте внимание...

чорапогащника трябва да е преди прерката - след нея няма смисал от перка след първия месец ще стане плътно кече...

Като ще си говорите за кутии, мисля че оптималното решение за машина за 2500 лв. е Core i7 920 + GTX 285 + .... съответните подробности, подредени в тази кутия cool.gif А като говорите за конфигурация за толкова пари, спестявана сума време, и то през 2009 год. ....всичко друго освен i7 е .....айде да не казвам какво.

http://www.risk.bg/bg/products.php?cid=308&pid=706 тази кутия е много по ефтина и си струва всеки лев за разлика от надутата цена на CM, както и тази: http://www.risk.bg/bg/products.php?cid=308&pid=1101 - аз съм с такава черна обаче. безсмислено е на процесор с радиатор хийтпайп да има перка отстрани - трябва перка отзад да изхвърля, а на модком са с много добра решетка и са за 80-ка/92-ка, а фокскон кутиите са доста по добри за монтаж за разлика от CM че са и по дебели ламарините им... ~ 12kg. освен това перките дето се ползват в СМ са фабрично sleeve bearing че са и бързи и за 1 година се разбиват и идиотите ги правят с молекс конектор да не може да се регулират от дъното, пак за разлика от foxconn

Преди перката няма нормален начин за монтаж,а смисъла на сменяемия филтър е да се сменя за почистване.За месец,шест или седмица-почиства се при нужда,в зависимост от скоростта на замърсяване.При мен е за около два и половина-три месеца нон стоп работа.Лично аз предпочитам кутии с входящ(ниско долу отпред)и изходящ(високо горе отзад) вентилатори,без страничен отвор.Допълнителни изходящ(отгоре на корпуса)вентилатор и долно разположено захранване с 120/140мм перка,както и самостоятелен вент на касетата с хардовете,са неща,които смятам за чудесни.И колкото по-просторна е кутията,толкова по-добре.Кутии с такива показатели не са евтини,но плащам за тях с удоволствие.

Дайте да стъкмим конфигурацията,какво зациклиме на тези мишки.Нека момчето прецени иска или не.След последните постове компютъра взе да добива следният вид:

CPU: E8500-357 лв

CPU Cooler: Xigmatek Cooler Heatpipe Direct Touch HDT S1283-73 лв

MB: EP45-UD3-237 лв

HDD: Samsung 750GB SpinPoint F1-145лв

GTX295 1792MB 896bit DDR3 DUAL DVI + HDMI, 24 м, 1028.00 biggrin.gif

2x2GB DDR2 A-DATA 1066-98 лв

:PSU FORTRON EPSILON 600/ 600W 182.00лв

DVD: NEC AD-7200S SATA-48 лв

CASE Point of View TURBINE 2 без PSU-91 лв

22" Acer X223Wb 5ms 2500:1 300cd/m2, TCO'03, черен, 3Y-291 лв

цена-2550 лева с ддс!

the professor -изпреварил си ме ,докато търсех цената на gtx 295 в България!

Офф .... Тази карта как я мислиш с тоя процесор ? GTX*** са процесорно зависими карти както и GX2-йката ... Не са като картите на АТИ да ги забодваш с доста по-нисък клас процесор....За този GTX който си предложил процесора трябва да се клокне доста доволно да има смисъл от картата,но пак ако не е достатъчно ще има спънка.Говоря за над 4.2- 4.5. И тия захранвания fortron 600w за какво го препоръчвате като е на цената на модуларен Chieftec 750W ?

ASUS MAXIMUS EXTREME /X38/775

452.79 лв 452.79 лв 36 M36 M

C2 QUAD Q9550/2.83/1333/12/BOX

469.07 лв 469.07 лв 36 M36 M

2GB DDR3 1600 HYPER X KINGSTON

158.33 лв 316.66 лв 60 M60 M

1000GB HITACHI 7200/SATA2/16MB

180.53 лв 180.53 лв 36 M36 M

ASUS EAH4870X2/HTDI/2G

810.89 лв 810.89 лв 36 M36 M

PSU FORTRON EVEREST 800/ 800W

253.03 лв 253.03 лв 24 M24 M

Price: 2482.97 лв според мене е доста добра ма6ина луда

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.