Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Геймърска машина до 2500лв

Featured Replies

Не струва дъното а и не виждам смисъл да се слага тоя ддр3 на тая платформа.И харда не си заслужава по-добре 2х500гб !

• Отговори 109
  • Прегледи 12,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Не струва дъното а и не виждам смисъл да се слага тоя ддр3 на тая платформа.И харда не си заслужава по-добре 2х500гб !

по4ти си4ки са предложили хард цял 1000 така 4е само треа да избере коя марка hitachi или seagate но по добър е май хитачито

ASUS P6T6 WS REVOLUTION не е ли добро

Редактирано от sandres (преглед на промените)

Тва дъно е съвсем различно друг сокет е.. ненормална работа е с тия 6 PCI-E biggrin.gif.За хардовете не ги знам защо слагат диск по 1ТВ ,но според мен е по-добре 2х500 в raid по-добре е.

Редактирано от xpleomax (преглед на промените)

Тва дъно е съвсем различно друг сокет е.. ненормална работа е с тия 6 PCI-E biggrin.gif.За хардовете не ги знам защо слагат диск по 1ТВ ,но според мен е по-добре 2х500 в raid по-добре е.

Които са толкoва полезни колкото четирите PCI-E на skulltrail.....т.е. никак.

А най-добре 2х1тб ;)

Тая тема стана пълна боза...горкото момче.

чорапогащника трябва да е преди прерката - след нея няма смисал от перка след първия месец ще стане плътно кече...

http://www.risk.bg/bg/products.php?cid=308&pid=706 тази кутия е много по ефтина и си струва всеки лев за разлика от надутата цена на CM, както и тази: http://www.risk.bg/bg/products.php?cid=308&pid=1101 - аз съм с такава черна обаче. безсмислено е на процесор с радиатор хийтпайп да има перка отстрани - трябва перка отзад да изхвърля, а на модком са с много добра решетка и са за 80-ка/92-ка, а фокскон кутиите са доста по добри за монтаж за разлика от CM че са и по дебели ламарините им... ~ 12kg. освен това перките дето се ползват в СМ са фабрично sleeve bearing че са и бързи и за 1 година се разбиват и идиотите ги правят с молекс конектор да не може да се регулират от дъното, пак за разлика от foxconn

Сам вярваш ли си на това, което написа :speak: Вероятно размера няма значение :speak:

Пояснение относно размера cool.gif Става въпрос и за размера на самата кутия и за размера на вентилаторите . При RC 690 са 120/140 мм срещу 80/92 мм ..... не виждам изобщо к`во да се коментира. Колкото и да са бързи СМ вентовете, вероятно няма да има съмнение, че са дости по-бавни от 80/92 мм вентове. И тъй като имам чудесна представа от такава кутия и вентовете и, мога смело да кажа, че не са с молекс конектори и дъното си ги командва перфектно.

Гледайки размерите на посочените кутии ( 180 x 477 x 415 mm (w x d x h) за Step 207 и 180 x 477 x 415 mm (w x d x h) за Debut - при RC 690 - (W / H / D) (W)213 X (H)482 x (D)524.5 mm) просто мога да се представя как се "разполага" вътре дъно от висок клас АТХ . Също мога и да си представя каква гимнастика трябва да се прави, за да се постави видеокарта от висок клас ( дълга ), и как ще се съвместява тя с харддиска ( да речем). И в целия този "простор" - къде минават и се подреждат кабелите на съответното захранване :speak: Казвайки захранване, нямам предвид немощния 300 Вт Фортрон от Step 207, нито кабелите на PSU: 350W ModeCom power supply ( на машина за 2500 лв. !?! ). Интересно, при цена на Step 207 от 61 лв. заедно със захранване , струващо 35 лв. само то, колко ли качествена ще е кутия за 26 лв. :speak: ( цените са без ДДС) Въпросът, естествено е риторичен !

post-7810-1232385101_thumb.gif

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

• Автор

Последно коя конфигурация да взима? Дайте нещо с Phenom II 940 и GTX 295. И ако може да кажете DDR2 или DDR3 RAM. :cheers:

Редактирано от s7r1k3 (преглед на промените)

Ако не е core i7-DDR2.Определено съотношението цена-качество е все още в полза на DDR2.Това,разбира се,е лично мнение.Изказано,докато умните глави те посъветват за платформата-AMD vs INTEL...е сега ще стане страшно...аз гласувам за интел(core i 7)Всичко друго за тези пари е компромис.Боят настана... biggrin.gif

Ако не е core i7-DDR2.Определено съотношението цена-качество е все още в полза на DDR2.Това,разбира се,е лично мнение.Изказано,докато умните глави те посъветват за платформата-AMD vs INTEL...е сега ще стане страшно...аз гласувам за интел(core i 7)Всичко друго за тези пари е компромис.Боят настана... biggrin.gif

Phenom II не е позициониран в същия клас като Core i7 920 . Естествено е човек да си вземе машина в по-горен клас, вместо да робува на фенщини.

:) Фенщината не позиционира.Това е основният и проблем,според мен.Много дразнещ,впрочем...

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

Ние хубаво мислим за Core i7 920+GTX 295,но двете части заедно,комбинирани с хубаво дъно,кутия и т.н,не надвишават ли доста иначе перфектният за страната ни бюджет от 2500 лв за компютър.Някаде трябва да се направи компромис,въпроса е къде?.От харда може 30-40 лева да се спестят ,ако се сложи 320 или 500 гб.Да сложи Евтината прекрасна A-data 800 ,също е решение!Бюджетна записвачка Lite-on за 30 лв-може.От кутията вече се разбра,че не може,а и би било глупаво! Логиката ми е продиктувана от рали състезанията ,където от автомобилите се махат -седалки,греди,излишни части ,за да се олекоти конструкцията и да е по бърза колата! Дано да съм прав. А и по скъпи части в последствие могат да се добавят,Сега да се вземе най-важното:

Core i7 920-555.00 лв

GTX 295-1028 лв

XFX X58i-$300 или $350

3Х2 GB Kingmax DDR3 1333MHZ -272 лв :newspaper:

320GB WD Caviar Blue,SATA2,7200rpm,16MB-92 лв

NEC AD-7200S SATA-48лв

Chieftec CFT-750-14CS -162 лв

Case-105 лв цък

22 Acer X223Wb 5ms 2500:1 300cd/m2,TCO 03 ,черен ,3Y-290 лв

цена-около 3320 лева след поправката!!!

Редактирано от nikk12 (преглед на промените)

Core i7 920-555.00 лв

2Х2 GB Kingmax DDR3 1333MHZ -181 лв

Не, че нещо, но тези процесори не изискваха ли triple channel DDR3...май трябва да е или 3x1 или 3х2 GB ?

@nikk12 Това подигравка ли е 2х2 памет на 1333мхз ? Защо това дъно също така може по-евтино да се мине ? Тази записвачка е зле също така...

@B-boy[styLe] Може и dual/triple ,но няма смисъл да се слага duаl памет...

Редактирано от xpleomax (преглед на промените)

Ние хубаво мислим за Core i7 920+GTX 295,но двете части заедно,комбинирани с хубаво дъно,кутия и т.н,не надвишават ли доста иначе перфектният за страната ни бюджет от 2500 лв за компютър.Някаде трябва да се направи компромис,въпроса е къде?.От харда може 30-40 лева да се спестят ,ако се сложи 320 или 500 гб.Да сложи Евтината прекрасна A-data 800 ,също е решение!Бюджетна записвачка Lite-on за 30 лв-може.От кутията вече се разбра,че не може,а и би било глупаво! Логиката ми е продиктувана от рали състезанията ,където от автомобилите се махат -седалки,греди,излишни части ,за да се олекоти конструкцията и да е по бърза колата! Дано да съм прав. А и по скъпи части в последствие могат да се добавят,Сега да се вземе най-важното:

Core i7 920-555.00 лв

GTX 295-1028 лв

XFX X58i-$300 или $350

3Х2 GB Kingmax DDR3 1333MHZ -272 лв :P

320GB WD Caviar Blue,SATA2,7200rpm,16MB-92 лв

NEC AD-7200S SATA-48лв

Chieftec CFT-750-14CS -162 лв

Case-105 лв цък

22 Acer X223Wb 5ms 2500:1 300cd/m2,TCO 03 ,черен ,3Y-290 лв

цена-около 3320 лева след поправката!!!

Няма перфектен бюджет!Има съотношение цена-качество.Ако "перфектното" съотношение излиза с 50 лева над бюджета,въпрос на личен избор е какво да се направи.А колкото за това,дали априори не излизаме от бюджета,все пак говорим за ъпгрейд-все нещо от старата конфигурация може да се ползва,до замяната с желаното.Искрено ви желая това да не е захранването...
  • Автор

Мисля че темата е "... до 2500лв"! Просто искам да ми предложите конфигурация, а не да пораждам дискусии коя фирма е по-добра! Сега е ваш ред! :idea:

нещо не точно по темата .. но не съм много в час .. тази новата GTX 295 по-добра ли е от HD 4870x2 и повече ли си заслужава ?

нещо не точно по темата .. но не съм много в час .. тази новата GTX 295 по-добра ли е от HD 4870x2 и повече ли си заслужава ?

По-добра е като гледам резултатите от тестовете:

http://pcworld.bg/?call=USE~home;&page...amp;forward=gtx

• Автор

Хайде хора пишете, давайте предложенията си, защото така неможе да се издържа повече. Имаш парите, но незнаеш какво да купиш. :question:

Хайде хора пишете, давайте предложенията си, защото така неможе да се издържа повече. Имаш парите, но незнаеш какво да купиш. ;)

Ако толкова, Ви се харчат и предимно за игри...

LCD 32" - 1000лв.

Xbox 360 - 500лв.

Компютър - 1300лв.

Така няма да има, за какво да се чудите :rolleyes:

Хайде хора пишете, давайте предложенията си, защото така неможе да се издържа повече. Имаш парите, но незнаеш какво да купиш. :rolleyes:

Ти какво още искаш? Някой да иде ида ти я донесе у вас ли? biggrin.gif

За 5 страници тема трябва да си се ориентирал. Ако не си, то си сбъркал форума. Или форума си е сбъркал предназначението. Като чета темата....не мисля че ти си в грешка ohmy.gif

• Автор

go6o_kara прав си съвсем забравих за останалите страници на темата. Последно се спряхме на:

MB GB MA790GP-DS4H /AMD 790GX/AM2

CPU AMD Phenom II X4 940 (3.0GHz,8MB,125W,AM2+) BOX Black Edition

VC GTX 295

RAM 4x2GB DDR2 A-DATA 1066

HDD 500GB SEAGATE SATA2/7200/32MB

PSU Chieftec CFT-750-14CS

Case Thermaltake M9 (VI1000BWS), черна, без захранване, с прозрачен капак, 2 x 120mm вентилатора

Mouse A4Tech XL-750BF-1, Laser, 600 - 2500dpi, USB + Pad A4Tech X7-300MP Gaming Mouse Pad

Малко надвишава бюджета, но едва ли нещо ще му се опре в блиските 3-4 години! :)

Спрял си се на възможно най-лошият хард който се продава. :) Избирай между WD, Hitachi и Samsung F1

И една препоръка за кутия и захранване. В смисъл, като ще е гарга да е рошава:

http://www.risk.bg/bg/products.php?cid=558&pid=2067

http://www.risk.bg/bg/products.php?cid=557&pid=2111

Малко надвишава бюджета, но едва ли нещо ще му се опре в близките 3-4 години!

joke

Да не се разочароваш само след три години като излезе Crysys 3(например) и не тръгне на тоя компютър. biggrin.gif

/joke

И все пак аз бих избрал Core i7 с 3х2GB DDR3 1600. Лично мнение.

Малък коментар, но според мене доста важен. Не се споменава много относно твърдите дискове, а определено оказват голямо влияние на цялостното поведение на компютъра. Бих препоръчал чифт 500GB-тови, които веднага да се вържат в RAID - вкъщи съм така и разликата е достатъчна, че да се дадат още стотина лева за втори твърд диск. "Горд" притежател съм на 2x 500GB Seagate Barracuda 7200.11 и препоръчвам поне за близките 5-6 месеца да НЕ СЕ купуват дискове на Seagate. В момента имат невероятни проблеми с фърмуеъра специално на 7200.11 (за 7200.12 още не се казва нищо, но не бих разчитал на Seagate). Вижте форума на сайта на Seagate, но накратко - бъгове, които се появяват без никакви симптоми от нищото и правят дисковете неоткриваеми от BIOS-а. Понеже не съм купувал последната година други дискове, не мога да отправя препоръка нито за WD, нито за Hitachi, нито за Samsung. Но със сиугрност два в RAID и НЕ Seagate!

Не може да се спори, че i7 е най-доброто за момента, но въпреки това, ако аз разполагах с тази сума щях да взема нещо такова:

дъно: DFI LP DK 790FXB-M2RS 276лв http://www.altech.bg/bg/product/10120

процесор: Phenom II X4 940 Quad Core 457лв http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=535696

памет: CORSAIR XMS KIT 2x2GB 8500C5D 209лв http://www.speedcomputers.biz/index.php?productID=10603

видео: GF GTX 280, 1GB Asus ENGTX280 883лв http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=533477

хард: 1000GB WD Caviar Black 249лв http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=533500

кутия: няма да коментирам, достатъчно се изписа, според вкуса на този, който ще я гледа. Важното е да е функционална - около 100 лв

захранване: FORTRON EPSILON 600 187лв http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=33481

-------------------------------------------------------------------------

2361лв

С подобна конфигурация си гарантираш сериозна производителност и възможност за отличен овърклок. С останалата сума до 2500 може да се поглези с някоя добра мишка, вентилаторчета и т.н. За мен в границата до 2500 това е най-доброто съотношение м/у цена и качество. Несериозно е според мен да се вземе c2d при положение че сме 2009

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.