Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е за вас "Религията" и на какво учи тя ?

Featured Replies

:clap: Тук определено ще се съглася с теб! biggrin.gif

Ааа, сУз, бря, че че те дам на Ма'ата да ти играе един :)

upper-cut! :lol6:

Или че те дам на оня с мустачките biggrin.gif

http://vbox7.com/play:1bcb43dd

:jeer:

• Отговори 129
  • Прегледи 11,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

U.Ra-какви са тези расиЗми:индийците били не знам си какви,черни цигани и т.н!?

А за последователите на Кришна съзнание в Африка какво ще кажеш? ohmy.gif

Разочарования има там, където градиш илюзии... Реалистите нямат.

Мислиш ли, че никой друг, освен теб, не знае това...

Аз, пък, съм чувала, че слънцето изгрява еднакво за всички. Или съм в илюзия и по този въпрос...

Маата, ще падна!

:handshake:

Виж това! http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=1267171

Папата и ТОЙ ЗНАЕ, всичко знае...:lol6:

...но не въпрост само да знае, ми се струва..... :jeer:

Но това е върха!- :clap: Папата е като немския национален отбор по футбол- Винаги е абониран за финала!

:question:

:)

U.Ra-какви са тези расиЗми:индийците били не знам си какви,черни цигани и т.н!?

А за последователите на Кришна съзнание в Африка какво ще кажеш? ohmy.gif

Думата 'раса' се ползва от абрахамците(Хитлер е продукт на юдаизма, вярвам си се убедила, или не?... :clap: ) -в чисто матер. смисъл.

По-горе казах ОРИГИНАЛНОТО и ведическо значение.

Африка е Афро-деизиак за мюслитата, но има и такива афродито-анци.. :)

biggrin.gif

Има и такива :lol6: :

Познай от 5 пъти аз кой си избирам и втория въпрос от 12 път коя зодия е?.. :jeer:

U.Ra, като спомена, че си приказваш сам и си четеш на висок глас в тоалетната и като знам другите ти пристрастия, ако не знаех как изглеждаш, щях да си помисля, че това си ти:

http://vbox7.com/play:bc3c178a

Има известна прилика между вас двамата, не мислиш ли? И интересите ви са едни и същи. Що не му пишеш да се запознаете? Или ти вече го познаваш?!

Да отговоря като хората на двата въпроса, поставени в темата.

За мен религия е система от възгледи, групирани в догми, отнасящи се до психични категории, до така наречената духовност. Бог е психологичен архетип. Бог, при Юнг, е символ на цялостната личност. И в този смисъл постигането на божественост, което би трябвало да се извършва с помощта на религиите (re-ligare е възвръщане на връзката/свързване отново с нещо), е нищо друго, освен връщане към себе си, пълно себеосъзнаване. Дали до това ни водят религиите?..

Не религията учи, а животът. И учи тези, които искат да се учат. Онези, които не искат, бягат в религии, без значение какви точно са те и с колко възвишени имена ще ги наричаме като част от една възвишена илюзия...

За мен всички религии щедро раздават готови истини - с други думи неистини. Като дрехи, които не си ти. А ако някому са тесни дрехите, той какво да прави - да ходи гол ли?

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Да отговоря като хората на двата въпроса, поставени в темата.

За мен религия е система от възгледи, групирани в догми, отнасящи се до психични категории, до така наречената духовност. Бог е психологичен архетип. Бог, при Юнг, е символ на цялостната личност. И в този смисъл постигането на божественост, което би трябвало да се извършва с помощта на религиите (re-ligare е възвръщане на връзката/свързване отново с нещо), е нищо друго, освен връщане към себе си, пълно себеосъзнаване. Дали до това ни водят религиите?..

Не религията учи, а животът. И учи тези, които искат да се учат. Онези, които не искат, бягат в религии, без значение какви точно са те и с колко възвишени имена ще ги наричаме като част от една възвишена илюзия...

Абсолютно верно! ;) Аз бих допълнил- Астро-теологичен архетип, тъй като 'Зоо-диес'(Звездни богове)са ЧИСТИ архетипи. Познати като полубогове(ДЕВИ- букв. на санскр значи 'блестящ', а етимологично- 'еменация на девииране от Бога').

Всяка Дева репрезентира вид религия(йога). "Йога" значи-"СЪРЗВАНЕ".

"Religare" е латинска съответка на "йога". Йога предполага дхарма- СЛУЖЕНИЕ.

Не може само със знание да се свържеш с архетип. cool.gif Това предполага невежеството на фалшивото его, че като знаеш "СИ ИЗВЪН КАРТИНКАТА", която Бог е създал. Това е все едно да искаш да го излъжеше- Той ти дава знание и ти ставаш Него. biggrin.gif

След като религия е 'дадена архетипност' и ако човек не иска да се откажеш от месото си направи изводът ДО КОЙ АРХЕТИП си вгига летвата, съобразно по-долното: cool.gif

http://www.youtube.com/watch?v=0FfgQoG2M1w...re=channel_page

08 min 05

"Sat U r.n" is a very important symbol to the Nazis, to the Communists(Masses), to the Christian Church(Messas-Roman catholic), esp. - in JUDAISM and in ISLAM!

IN ISLAM THE PLANET SATURN IS VERY IMPORTANT!

He is the god of the "Black rope", this 's why we have JUDGES wear BLACK ROPE, and priests wear Black Ropes and young people when they graduate the wear BLACK ROPES.

The "Black rope" is a symbol for the god "SAT U r.n"! "Mardi Gras", the Christian celebration. "Mardi Gras" is the celebration of the destruction of the OLD order of the world, destroying, partying, raping, plundering and the destruction of the "Old World Order" and preparation for the coming of the "New World Order" and if you go places where 'Mardi Gras' is held- "carnival" coming from "carnivorous"(eating of flesh)-"carnivore" you will find that....

...."The King of Carnival(Carnovore) is King "SAT U -rn". He is the god of all chaos and destruction. That's Naziism. That's exactly nazis what believe in, that if you do something to cause a great terrible chaos and destruction and when you frighten the people and to give the King more power to create a "New World Order".This is what the nazis did. The Nazis burned down The Reichstag Building in Berlin to frighten all Germans and all Europe, the blew up and burned down the government building."

...за това Водолей и Риби са по-предпочитане от свободолюбивите АРХЕТИПИ пред Козирог, който стои най-високо в матер. подредбва, въпреки, че са все още зоо-диес.

Но Бог е ОТВЪД АРХЕТИПИТЕ, или ОТВЪД ГУНИТЕ НА МАТЕР. ПРИРОДА.

....не случайно- Кришна се нарича "НИРГУНА"-нито една 3те гуни. Именно за това съветва да се откажем от религии, но не да си измисляме нови?.. ;)

....не случайно- Кришна се нарича "НИРГУНА"-нито една 3те гуни. Именно за това съветва да се откажем от религии, но не да си измисляме нови?.. :clap:

Как ще се откажеш от религиите, като Кришна също е религия/секта? Това означава да се откажеш и от учението Кришна-съзнание.

Как ще се откажеш от религиите, като Кришна също е религия/секта? Това означава да се откажеш и от учението Кришна-съзнание.

'Религия' е това що е свързано с 3-те гуни НА МАТЕРИАЛНАТА ПРИРОДА.- (добро, страст и зло). Има и религии на злото. :laughing5:

Чети по-горе съм, писал, щади ме... :scared:

Но не те съвтвам да правиш грешката на Ма'ата и да компилираш истината от 'изворна вода' и 'лабораторна вода', получена чрез 'пречеистване от тази, надолу по течението'...

'Религия' е това що е свързано с 3-те гуни НА МАТЕРИАЛНАТА ПРИРОДА.- (добро, страст и зло). Има и религии на злото. ;)

Чети по-горе съм, писал, щади ме... ;)

Но не те съвтвам да правиш грешката на Ма'ата и да компилираш истината от 'изворна вода' и 'лабораторна вода', получена чрез 'пречеистване от тази, надолу по течението'...

biggrin.gif А, няма вече... Ще се преквалифицирам в използване на светената вода, отделяна от твоя така нематериален, а висш духовен :super: уринарен тракт :beat: като идеално гориво за перпетум мобиле с който да се изстрелям направо на Луната (здрасти, Нео, :lol6: още ли духа вятър там :blink: ). :idea::)

biggrin.gif А, няма вече... Ще се преквалифицирам в използване на светената вода, отделяна от твоя така нематериален, а висш духовен :beat: уринарен тракт ;) като идеално гориво за перпетум мобиле с който да се изстрелям направо на Луната (здрасти, Нео, ;) още ли духа вятър там :super: ).

Налучка Ма'ата! :idea: Уринирам иде от Уран! kiss.gif

Когато дъжд вали се казва, че "Господ пикае"..... :lol6:

Ако дъжда е чист що си слагаш чадър?... Той е дистилирана вода само! :blink:

....а Нео сега е зает с правене на безвредни бомби от Ура238 :)

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Налучка Ма'ата! :yanim: Уринирам иде от Уран! kiss.gif

Когато дъжд вали се казва, че "Господ пикае"..... :cheers:

Ако дъжда е чист що си слагаш чадър?... Той е дистилирана вода само! :ph34r:

Анджък де, това ти казвам и аз - религиите са чадъри, които не само не ни сближават, но ни отдалечават от бог, ама ти недей да си мислиш, че като си без чадър, ами с дъждобран, не се пазиш от себе си. :):zipper:

....а Нео сега е зает с правене на безвредни бомби от Ура238 :ph34r:

Кажи му да направи и малко снимки. :wors:

Горката Луна! За всичко е виновна тя. :hush:

Какво е за вас "Религията" и на какво учи тя ?

angry.gif Ре-ЛИГИя :ph34r:

angry.gif Ре-ЛИГИя :ph34r:

Ей, как не се сетих по-рано какво е религия. Точно така! :ph34r:

Ей, как не се сетих по-рано какво е религия. Точно така! :clap:

Може и такъв вари-ант : re-lingam.

;)

Аз мисля, че религиите имат приложение в по-примитивните общества, в които отношенията между хората, тяхното поведение и някои от дейностите им трябва да бъдат урегулирани, защото те са твърде примитивни, за да могат да го направят сами. В този смисъл, религиите са полезни за по-простите общества и служат като регулатор на поведението на простия народ.

Друг е въпроса, че след това идват разни хора-комплексари, които имат власт и променят така, както на тях им е удобно написаното в "светите писания". Променят го, за да налагат терор и контрол - например в исляма, където са променили нещата, свързани с жените, рая :clap: и други неща.

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Аз мисля, че религиите имат приложение в по-примитивните общества, в които отношенията между хората, тяхното поведение и някои от дейностите им трябва да бъдат урегулирани, защото те са твърде примитивни, за да могат да го направят сами. В този смисъл, религиите са полезни за по-простите общества и служат като регулатор на поведението на простия народ.

Друг е въпроса, че след това идват разни хора-комплексари, които имат власт и променят така, както на тях им е удобно написаното в "светите писания". Променят го, за да налагат терор и контрол - например в исляма, където са променили нещата, свързани с жените, рая :jumping11: и други неща.

Правилно забелязваш, че примитивните общества(наречени ДО-сатурнсиянски, тъй като Сатурн им дава матер. примитивни нужди-храна и подслон, както и ги реинкарнаира В ЕДНА ПЛЕМЕННА ОБЩНОСТ) се нуждаят от религия. Всички примитивни(пред-матер. или "при-мат"), обаче не ОСЪЗНАВАШ, че САМО-ОРГАНИЗАЦИЯ е илюзия, която е наложена пак от сатурнианци , известно под понятието КОМУНИЗЪМ.

За да се организа личността без религия ТОЙ ТРЯБВА ДА ОТИДЕ ОТВЪД САТУРН- те. да надскочи примитивните нужди и да НЕ ФОКУСИРА ВЪРХУ ТЯХ. Споменах кои са- храна, жилища и размножаване. Както и кариера в общество. Тя също е под Сатурн.

сам Исус Христос, архетип Риби-5 планети има там, вкл. Слънце, Уран, Сатурн, Венера, с Луна във Водолей и Ас-Козирог, казва, че НЕГОВОТО УЧНЕИЕ 'НЕ Е ПОД ЗАКОН', тъй като отива ОТВЪД ЗАКОНА.

"да отидеш отвъд закона", означава да отидеш ОТВЪД САТУРН(зъб за зъб, око-за око, кармичния закон), но това касае НЕ ОБЩЕСТВОТО, А ИНДИВИДА-ЛИЧНОСТТА.

Исус не има в пред вид НОВА РЕЛИГИЯ, а нова ВЯРА и то за семитите и извънкастовите. защото религията е КООПЕРАТИВНА(за обществото), а ВЯРТА е индивидуална! За вярата отговаря архетип Риби, за религията-архетип Стрелец.

Тъй като Сатурн управлява НАЙ-ВЕЧЕ Козирог, Слънчевата му страна е Водолей, която е на път да го напусне, а лунната му от Скорпион, но все пак самият Сатурн управлява ЗЕМЕН АРХЕТИП-КОЗИРОГ. Особено ще е трудно на Земните зодиите да надскочат Сатурн, особено ПЪРВАИЯТ АРХЕТИП-Телец.

Не случайно при телец всичко цъфти, а при Скорпион-всичко гние. Скорпионът, като Лунната страна на Сатурн показва, че в матер. свят всичко е обречено на реинкарнация и трансформация на материята. телецът пък затова е най-големия инат, тъй като иска да докаже, че може да с езадържи на инат в материята безкрайно дълго време без инкарнация. :jumping11:

Инкарнациите на най-висше ниво се ръководят от архетипа Козирог, не случйно илюминати с енарича 'сатурнианско братство', което е 'влязло под кожата' на сатурнианските религии- юдаизъм и ислям.

Но ти може би имаш друга нео-тео-рия за 'САМОорганизираността на обществото'?... Може би като телците Карл Маркс(и Ленин) или Адолф Хитлер(първият час от Телец след Овен cool.gif

И нацизма и комунизма са двете страни на една монета, което се нарича НОВ ЮДАизъм или ИЛУМИНИЗЪМ!

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

За да с еорганиза личността без религия ТОЙ ТРЯБВА ДА ОТИДЕ ОТВЪД САТУРН- те. да надскочи примитивните нужди и да НЕ ФОКУСИРА ВЪРХУ ТЯХ. Споменах кои са- храна, жилища и размножаване. Както и кариера в общество. Тя също е под Сатурн.

Това означаа ли, че освен останалото си се отказал и от градене на кариера? А това за жилището?

Как е възможно човек да се откаже от тях и да живее нормален живот? Нали ще трябва да живее някъде, ще му трябват и пари?

Не случайно при телец всичко цъфти, а при Скорпион-всичко гние. Скорпионът, като Лунната страна на Сатурн показва, че в матер. свят всичко е обречено на реинкарнация и трансформация на материята. телецът пък затова е най-големия инат, тъй като иска да докаже, че може да с езадържи на инат в материята безкрайно дълго време без инкарнация. :jumping11:

Хммм Тук улучваш нещо. Твърде подозрително ми се струва това попадение. :jumping11:

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

biggrin.gif А, няма вече... Ще се преквалифицирам в използване на светената вода, отделяна от твоя така нематериален, а висш духовен :handshake: уринарен тракт :friends1: като идеално гориво за перпетум мобиле с който да се изстрелям направо на Луната (здрасти, Нео, :wow: още ли духа вятър там :jumping11: ). :lol6::jumping11:

Здравей,Маат! Днес на луната е тихо и спокойно.Вятъра е лек и прохладен.-128 градуса Целзий.

Анджък де, това ти казвам и аз - религиите са чадъри, които не само не ни сближават, но ни отдалечават от бог, ама ти недей да си мислиш, че като си без чадър, ами с дъждобран, не се пазиш от себе си.

Кажи му да направи и малко снимки. :rolleyes:

Горката Луна! За всичко е виновна тя.

Ще има и снимки,в момента ги дейонизирам!!! cool.gif

А сега сериозно...В "Пътеводителя на Галактическия стопаджия" имаше едно невероятно сравнение.Не беше за религията ,а за астрологията,но мисля че нещата са подобни.Астрологията/а може би и религията/ била като дактилоскопичния прах,сама по себе си няма никакво значение,но помага да се изявят следите от живота. cool.gif

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

Ей тук намерих материал за сектите. Там се казва, че жените били по-склонни да попадат в секти, ама аз не го вярвам. Особено като гледам представителите на този форум. Нашите форумни сектанти май са поравно.

http://www.dveri.bg/content/view/5738/32/

Ей тук намерих материал за сектите. Там се казва, че жените били по-склонни да попадат в секти, ама аз не го вярвам. Особено като гледам представителите на този форум. Нашите форумни сектанти май са поравно.

http://www.dveri.bg/content/view/5738/32/

"Двери на православието"?... :rolleyes:

...много е важно КОЙ е източника на информация и в какъв контекст какъв мотив има в конкретика!

Примерно брат ми е поддал на псхихозата, която се разиграва в нета и тубата на тема 'края на света 2012" и гледа всеки клип, който обещава апокалипсис. Брат ми е по-голям от мене, но има социалистическо мислене, като тебе- всички да се изравнение, и то към най-примитивните нива, където Сатурн да раздава 'благословията' си твърда ръка на 'лошите капиталисти'.

Да питаш православието за т.анр. "сектите" е все едно да искаш мнение на тигъра по въпроса за вегетарианството. cool.gif

Православният си гледа 'бог', като 'тотемен стълб', който да му запази държавицата и имота, както и пържолката и винцето. cool.gif

610x.jpg

В този асппект пропуснах да ти препоръчам и православието за тебе, ма там сексът е само задкулисен, т.е. официално е забранен, но неофициално е разрешен. Нещо, като в комунзима -"ние ги лъжем, че работиме, те ми лъжат,че ни плашат". :)

Ма и Ватикана(Върти Кинта) ще ти каже същото за сектите, тъй като са най-голяма секта по бройка. Нали знаеш? Компартиатя е най-силна защото няма конкуренция!

coke-santa360.jpg

zx350_454308.jpg

В този асппект пропуснах да ти препоръчам и православието за тебе, ма там сексът е само задкулисен, т.е. официално е забранен, но неофициално е разрешен. Нещо, като в комунзима -"ние ги лъжем, че работиме, те ми лъжат,че ни плашат". :rolleyes:

тук малко пообърка понятията - никой не забранява секса, най-малкото пък "официално". Само на висшето духовенство е забранен - и то поради същите причини, заради които ти също проповядваш въздържание.

Аз мисля, че няма много общо въздържанието в католическото духовенство /например/ и това, дето Ура го спазва. За причините да не споменавам, в единия случай причини няма. )))

В православието секса извън брака е забранен.

Православният си гледа 'бог', като 'тотемен стълб', който да му запази държавицата и имота, както и пържолката и винцето. cool.gif

Абсолютно biggrin.gif

Редактирано от infinity1305 (преглед на промените)

тук малко пообърка понятията - никой не забранява секса, най-малкото пък "официално". Само на висшето духовенство е забранен - и то поради същите причини, заради които ти също проповядваш въздържание.

...да де, понеже 'туксъм' сравнява "как е в Вишна-сектата" та и аз правя аналог "как е в православната църква-секта".

Там се гледа на секса ВЪНШНО, като замърсяване на църквата, но само привидно, офоциално. Затова го сравних с комунизма, където бяха пак така порядки- 'официално' и 'неофициално'.

Аз не съм запознат в детайли с ранговете на църковния православен клир. Ако знаеш, ще ми е интересно да видя на кой е забранен и на кой не в йерархията им?...

Религията ме учи как да я надскоча. Може би, това е задачата ми в това ми превъплъщение - да прескоча всички религии и да отида отвъд Времената. До тук минах по много стари и извървени вече пътища - бях бедна индийка, бях египтянка, бях будистки монах, бях катар, горен на клада, християнка, хвърляна на лъвовете...

Време е за нещо ново. Време за летене.

Отвъд клади и разпятия.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.