Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дубай - чудо или мираж

Featured Replies

А аз ако отида сама трябва ли да нося фередже ? :rolleyes:

Не.

• 1 месец по-късно...
  • Отговори 87
  • Прегледи 60,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

6 неща, които Дубай прави преди всички други

Публикувано изображение

Дубай Марина (327 млн. долара)

Само за десетилетия Дубай се трансформира от малко селище в пустинята до един от най-луксозните градове в света. Тук се развиват много мащабни строителни проекти. Те често се целят в рекорди – най-високата кула в света, най-луксозния хотел в света и т.н. 1 от всеки 4 строителни крана в света се намира в Дубай. 

6. Дубай Марина (327 млн. долара)

Дубай Марина ще бъде най-голямото изкуствено пристанище в света. Планът му включва много луксозни хотели, стотици магазини и ресторанти. Само Фаза 1 от проекта е оценена на 325 млн. долара. Около 12% от площта на пристанището се заема от свободно обществено пространство за разходки на гражданите. В целия район изобилстват паркове и градинки. В момента продължава конструкция по проекта. Тук се очаква да живеят около 120 000 души, когато е напълно готово.

5. Динамичната кула (700 млн. долара)

Публикувано изображение

Това е единственият проект, който така и не е започнат, но е наистина впечатляващ. Планирането му започва още през 2008 година, но бе забавен заради световната финансова криза. Идеята е сградата да се върти, като да прави пълно завъртане за час и половина. Това завъртане ще се осъществяване с енергия от вятърните турбини и соларните панели на покрива й. Всеки етаж ще се върти самостоятелно от останалите. За това сградата е наречена не просто „въртяща се кула“, а „динамична кула“. Тя никога няма да е една и съща, когато я гледате.

Прочети повече на:

http://profit.bg/news/6-neshta,-koito-Dubaj-pravi-predi-vsichki-drugi/nid-126506_picid-_page-1.html

• 2 месеца по-късно...

10670028_638898452893403_429681854144062

И всичко това го е построил арабския народ , с много труд и кървава пот на чело...!

А ние (според един от екипа тук) сме мързеливи - това ни е проблема....

И всичко това го е построил арабския народ , с много труд и кървава пот на чело...!

А ние (според един от екипа тук) сме мързеливи - това ни е проблема....

Или не сме чак толкова откачени като арабските шейхове, да строим огромни, инфантилни, безумни лунапаркове. На педя земя тук чудесата сами си растат, тревички, които никога не са едни и същи, докато ги гледаш.

• 4 месеца по-късно...

Кула в Дубай е най-големият вертикален лабиринт в света

3(982).jpg

Дубай си е спечелила репутацията на най-напредналата страна в сферата на дизайна и архитектурата.

Последната перла в короната е 57-етажен небостъргач, наречен Maze Tower, разположен на Sheikh Zayed Road.

Сградата, завършена през януари 2012 г., разполага с впечатляващ лабиринт, покриващ почти изцяло предната и задната й фасади. Уникалният дизайн на кулата, дело на архитектите от Al Rostamani Group, си спечели титлата на най-големия вертикален лабиринт в света, който вече е признат и от Гинес редордите.

1(987).jpg

Изграден от камък, лабиринтът всъщност е съвкупност от свързани помежду си тераси за различните жилища и офиси в сградата. Самият лабиринт не е просто случаен модел, а истински пъзел, проектиран от прочутия дизайнер на лабиринти Адриан Фишер.

5(811).jpg

През нощта той е осветен от многоцветни LED светлини и Maze Eye - осемметрова видео стена в горната част на сградата.

4(908).jpg

profit.bg/news

• 2 месеца по-късно...

Здравейте, Аз ходих тази година в Дубай. Екскурзията беше уникална. Досега не бях виждала агенция да предлага такава. И останах много доволна. Дубай е много красиво място за почивка, а и за шопинг. Вие ходили ли сте там? Какво е вашето мнение? :)

• 3 месеца по-късно...

Дубай строи най-големия закрит ски курорт в света

141589_1.jpg

Дубай, известен със своите екстравагантни проекти и високи температури, обяви, че ще строи най-големия закрит ски курорт в света с 1.2 километрова писта.

Емирството вече има ски писта с дължина от 400 м, която бе пусната през 2005 г. в Mall of the Emirates. Пистата работи целогодишно, въпреки че летните температури в Дубай достигат 45 градуса по Целзий. Новият закрит ски курорт е част от проекта Meydan One, който включва и строежа на най-високата жилищна кула в света с височина 711 м, фонтан, чиято водна струя се извисява до 420 м, огромен търговски център, 350-стаен луксозен хотел и яхтено пристанище. Проектът е на стойност 6.8 млрд. долара, като се очаква да заеме площта от пистата за конни надбягвания Meydan до най-високата сграда в света Бурж Халифа. Първата фаза от проекта трябва да приключи през следващите пет години, в края на които Дубай ще е домакин на Световното изложение 2020. Общо 13.2 млн. туристи посетиха Дубай през 2014 г., а от емирството са си поставили амбициозната цел от 20 млн. посетители до 2020 г.

profit.bg

На предната страница бях публикувал разходката на един руснас с въртолет над целия Дубай.

Хайде и стар репораж от оня хотел http://sergeydolya.livejournal.com/41406.html

И продължението http://sergeydolya.livejournal.com/41483.html

Има снимки на всичко, вкл. лоби, стаи, ресторанти и дори обратната страна на хотела.

И за раздразване на апетита нещо новогодишно http://sergeydolya.livejournal.com/542582.html

Поразгледайте му блога, човекът е ходил навсякъде.

• 3 месеца по-късно...

Бурж Халифа стана българска

8449227B.jpg

Най-високата сграда в света – небостъргачът Бурж Халифа - бе осветен в цветовете на националния трибагреник на България. Практиката за осветяването на изумително високата сграда не е нещо необичайно за Обединените Арабски емирства, съобщава sociopower.net.

Една от причините за осветяването на небостъргача в цветовете на трибагреника може да е решението на Република България да открие посолство в столицата на Обединените Арабски Емирства – Абу Даби? Неведнъж досега сградата е била осветявана в чест на откриването на чужди посолства, пише "Стандарт".

Миналата седмица българското правителство реши да открие българско посолство в Абу Даби, столицата на Обединените Арабски Емирства.

Досега България има единствено генерално консулство в Емирство Дубай. Дипломатическите отношения с ОАЕ са установени през октомври 1991 г., но до този момент не са откривани посолства, което значително ограничава възможностите за развитие на политическите и икономическите връзки.

Откриването на посолство в Абу Даби е мотивирано с факта, че ОАЕ придобива значително влияние на регионално и международно равнище и се превръща в световен икономически и търговски център с огромно влияние и авторитет.

Освен в това, в страната пребивава сравнително голяма българска общност – около 3500 души, като тенденцията е нейният брой да нараства. Това е най-голямата българска диаспора в субрегиона и една от най-големите за региона на Близкия изток, аргументираха се от Министерски съвет.

Рекордите на Бурж Халифа:

Най-висок небостъргач до върха: 828 m (предишен рекорд: Тайпе 101 – 509,2 m)
Сграда с най-много етажи: 160 (предишен рекорд: Уилис Тауър – 108)
Най-бърз асансьор: 18 m/s (предишен рекорд: Тайпе 101 – 16,83 m/s)
Първата най-висока конструкция в света, включваща жилищни площи
Най-висока външна наблюдателна площадка: 452 m
Най-висока джамия - на 158-ия етаж
Най-висока структурна фасада от алуминий и стъкло: 512 m
Най-висок плувен басейн - на 76-ия етаж
Най-висок нощен клуб - на 144-ия етаж

actualno.com

• 5 месеца по-късно...

Дубай!

Оазис в пустинята, мираж, или сбъдната мечта?

За туристи-може би! Но ето и една зловеща истина за този ''оазис'', която малко хора може би дори не подозират!

Зловещата истина за Дубай. Ужасяващи факти, които не знаете

''Приятно'' четене за тези, които се интересуват.

преди 40 минути, skalata_73 написа:

''Приятно'' четене за тези, които се интересуват.

Нищо чудно и различно от обективната действителност по целия свят.

Нима в покрайнините на Лондон, Ню Йорк, Токио и т.н. не живеят мизерно бедни хора?
Някой ходил ли е в Бали (примерно) и правил ли се труда да мръдне пеша на около 300-400 метра от божествениия 5-звезден хотел, в който спи?
Разкоша, чистотата и културата отстъпват място на мизерията, мръсотията и каквото се сетите в този аспект.

Е, може би не около всеки хотел е така и не глобализирам, но впечатленията няма как да обхващат 20-30 хотела и околностите им, колкото и да ми се иска.

преди 1 час, algor написа:

Нищо чудно и различно от обективната действителност по целия свят.

Така е, но го кажи на тези дето имат впечатления само от лъскавите реклами и не знаят нищо за действителността.

Аз със сигурност съм ходил по-малко по чужбините и техните лъскави  курорти от теб, но поне имам  малка  представа и аз от лични впечатления.

А статията ми се стори интересна, та затова я постнах тук.

Току що, skalata_73 написа:

Така е, но го кажи на тези дето имат впечатления само от лъскавите реклами и не знаят нищо за действителността.

Аз със сигурност съм ходил по-малко по чужбините и техните лъскави  курорти от теб, но поне имам  малка  представа и аз от лични впечатления.

А статията ми се стори интересна, та затова я постнах тук.

Това, което казвам, в никакъв случай не омаловажава постнатото от теб, а по-скоро допълних картинката (или се опитах).
Аз поне никога не се лъжа от лукса и лицето на богатството, но може би наистина има хора, които гледайки нещата си мислят, че на такива места е като в приказките.

Както и да е.
Спирам с локума.

преди 2 минути, algor написа:

...Спирам с локума...

Е къв локум па ти? Темата е за Дубай и именно за него беше и поста ми.

Локумеца е убаво нещо-Апни неколко парченца-мое да помогне за мамула :clown:

Спирам със спама.

Според мен природата е създала много по-интересни красиви и достойни за възхищение обекти. Разбира се трябва да им се отдаде дължимото да успеят да направят от пустинята, това, което е в момента, но се си мисля, че тази грандомания е за сметка на прекалено изразходване на много ценни ресурси.

Цивилизацията ни като цяло е в апогея си.Мегаполиси,научни постиженияи т.н и т.н.Не искам да съм черноглед-но какво следва?Много древни цивилизации са изчезнали точно след своя разцвет-инки,ацтеки....Техните мегаполиси са били изоставени от жителите им сякаш за една нощ-както евакуираха Припят заради Чернобилската авария.

• 1 месец по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

30 снимки, които доказват, че Дубай е най-откаченият град в света

df7ae70612e273b3dcf57e61f447d08b.jpg

останалите тук http://lifebg.net/154800/30-снимки-които-доказват-че-дубай-е-най-о-2/

• 1 месец по-късно...

Гори кулата Сулафа

Пожар обхвана небостъргача Сулафа Тау в Дубай. На кадрите се вижда как 75-етажната сграда е погълната от дим и пламъци. Видео, заснето от очевидци показва как отломки падат край близка жилищна сграда.

Местните медии съобщават, че пожарът започва на 35-ия етаж.

Полицаи и пожарникари са пристигнали на мястото на инцидента и в момента се борят с пламъците.

Кулата Сулафа е построена през 2010 г. и е с обща височина от 285 метра. Тя 23-та по височина в Дубай и 127-а по височина в света.

24chasa.bg

Нито чудо , нито мираж ! Паметник на човешката простотия !

Затрили огромен ресурс в пясъка за да удовлетворят собственото си Его , вместо да облагородят пустинята..........хем пак с възможност да удовлетворят собственото си Его ....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

дано няма жертви в Сулафа

:(

• 1 година по-късно...

• 3 месеца по-късно...

• 2 седмици по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.