Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Егрегорите - какво представляват и влиянието им върху хората

Featured Replies

например

- група активисти пишат устав на организацията си - един предложи нещо, друг го поправи, трети го дооформи в приемлив за всички вариант и т.н. - ето как заедно се изгражда мисъл/форма, която след време ще израстне в егрегор на тази същата организация.

-------------

хипнозата е интервенция на хипнотизатора в психиката на хипнотизирания - това е изключително опасно...

хипнозата е дълга и сложна тема, и не мисля, че е по темата.

Правиш голяма грешка, че я открехваш на тези неща. Утре ще тръгне по улиците като "Новия Кришна", че и може да завлече децата ти(ако имаш деца , де?....) Публикувано изображение

• Отговори 118
  • Прегледи 20,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

хипнозата е интервенция на хипнотизатора в психиката на хипнотизирания - това е изключително опасно...

хипнозата е дълга и сложна тема, и не мисля, че е по темата.

За никаква хипноза не става въпрос, а за масова самохипноза. Както, когато всички виждат Дева Мария, например. Има описани много такива случаи. Реално тя не съществува, но всички я виждат. Ако се появи още един човек на мястото на събитието е възможно и той да я "види", защото става масово енергийно, емоционално и не знам още какво заразяване. Въпросът ми беше дали мислиш, че и тези "видения" на светци или на каквото и да е също спадат към егрегорите. Аз мисля, че спадат. ;)

За никаква хипноза не става въпрос, а за масова самохипноза. . ;)

Тюки, това за "масова само-хипноза" е добър повод да започнеш да тренираш хатха-йога. Някои мъже го правили за да се обичат по френски начин сами. Публикувано изображение Но ти пък си с неидентифициран пол, все още, за да ти препоръчам някой практика за АВТО-тренинг. ;)Публикувано изображение

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

това за което се опитвате да говорите не е майтап работа, аз ви написах че извънземна цивилизация (енергийни разуми) е превзела умовете ви, като гледам на никого не му пука. Няма такова нещо като егрегор, има глупави хора които вярват в такива неща. Можете да си продължите задушевния разговор.

това за което се опитвате да говорите не е майтап работа, аз ви написах че извънземна цивилизация (енергийни разуми) е превзела умовете ви, като гледам на никого не му пука. Няма такова нещо като егрегор, има глупави хора които вярват в такива неща. Можете да си продължите задушевния разговор.

Твоат разум не е ли превзет? Защо само нашите да са?

Хайде, обясни ни малко, ако обичаш, за извънземната цивилизация, превзела умовете ни.

Правиш голяма грешка, че я открехваш на тези неща. Утре ще тръгне по улиците като "Новия Кришна", че и може да завлече децата ти(ако имаш деца , де?....) Публикувано изображение

Има,той си е направил застраховка в материята ако духовните измерения се окажат ненадеждни.Както и половината от пишещите тук.Или поне третината. Публикувано изображение

Твоат разум не е ли превзет? Защо само нашите да са?

Хайде, обясни ни малко, ако обичаш, за извънземната цивилизация, превзела умовете ни.

Явно не е ,след като вижда нещата по тоя начин. Публикувано изображение

Интересно ми е егрегорите как ни виждат,като нямат очи?С очите на обсебените ли?По точно с мозъците им ?

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

За никаква хипноза не става въпрос, а за масова самохипноза. Както, когато всички виждат Дева Мария, например. Има описани много такива случаи. Реално тя не съществува, но всички я виждат. Ако се появи още един човек на мястото на събитието е възможно и той да я "види", защото става масово енергийно, емоционално и не знам още какво заразяване. Въпросът ми беше дали мислиш, че и тези "видения" на светци или на каквото и да е също спадат към егрегорите. Аз мисля, че спадат. :speak:

Аха, разбрах те /май :magnifier: /

Тези "видения" са творения на астрални същества и йерархии. При силни емоции и екзалтиране контролният дух може да извлече фосфор (на гръцки phosphóros - светоносен) от костния мозък на участващите и да създаде "пластика", полувидима, "ефирна", фосфорицираща, на когото си иска - и така тъмните йехрархии от този свят и отвъдния, превзели отвътре дадена църква, поддържат Голямата игра, чиято цел е продължаване на самозаточението ни в матрицата.

Аха, разбрах те /май :rolleyes: /

Тези "видения" са творения на астрални същества и йерархии. При силни емоции и екзалтиране контролният дух може да извлече фосфор (на гръцки phosphóros - светоносен) от костния мозък на участващите и да създаде "пластика", полувидима, "ефирна", фосфорицираща, на когото си иска - и така тъмните йехрархии от този свят и отвъдния, превзели отвътре дадена църква, поддържат Голямата игра, чиято цел е продължаване на самозаточението ни в матрицата.

Хм, това е интересно. Как става точно извличането на фосфор от костния мозък - това ме интересува живо.

Хм, това е интересно. Как става точно извличането на фосфор от костния мозък - това ме интересува живо.

Има нещо съмнително в тая работа, ама и аз знам, че понякога гробовете на умрелите светят - фосфоресцират. Ама не си спомням дали фосфоресцирането идваше от костите. :rolleyes:

е, технологията за извличане на фосфор от наивници не ми е известна - не практикувам като контролен дух :rolleyes: само предполагам, но ще ми позволите да запазя догатките за себе си. Само да напомня, че спиналния флуид, циркулиращ по гръбнака оживяма и поддържа астралното ни тяло...и т.н. и т.н....

е, технологията за извличане на фосфор от наивници не ми е известна - не практикувам като контролен дух :rolleyes:

само предполагам, но ще ми позволите да запазя догатките за себе си. Само да напомня, че спиналния флуид, циркулиращ по гръбнака оживяма и поддържа астралното ни тяло...и т.н. и т.н....

Ама това на мен наистина ми е интересно и любопитно и ти знаеш защо...

има заболявания, които са свързани с намалено ниво на фосфора в организма...

Ама това на мен наистина ми е интересно и любопитно и ти знаеш защо...

има заболявания, които са свързани с намалено ниво на фосфора в организма...

Изглежда, че астралните същества имат най-добър достъп до спиналните пътища, флуиди и контистенции - затова в началото извличат фосфора /или по-точно неговия по-високо вибрационен аспект/ от гръбначният мозък. Това е в началото, когато още нямат вибрационен ключ към цялостната телесна система. Пък и не им е необходим много фосфорна контистенция - тези "образи" са мъгливи, рехави и нетрайни - то и целта им е само да фокусират вниманието на множеството участници, а после вече те самите в изблик на екстаз захранват "образа" с етери, което го прави по-плътен, контрастен и цветен. И така контролният дух създава от нашата си фосфорна контистенция "образ", а ние си го доизграждаме със нашите си етери. Така ефектът е постигнат...

Изглежда, че астралните същества имат най-добър достъп до спиналните пътища, флуиди и контистенции - затова в началото извличат фосфора /или по-точно неговия по-високо вибрационен аспект/ от гръбначният мозък. Това е в началото, когато още нямат вибрационен ключ към цялостната телесна система. Пък и не им е необходим много фосфорна контистенция - тези "образи" са мъгливи, рехави и нетрайни - то и целта им е само да фокусират вниманието на множеството участници, а после вече те самите в изблик на екстаз захранват "образа" с етери, което го прави по-плътен, контрастен и цветен. И така контролният дух създава от нашата си фосфорна контистенция "образ", а ние си го доизграждаме със нашите си етери. Така ефектът е постигнат...

Вале, честит имен ден! Публикувано изображение

Вале, честит имен ден! Публикувано изображение

Благодаря, и дано Любовта да те изпълни завинаги!

Благодаря, и дано Любовта да те изпълни завинаги!

Любовта е сумарна на 12 основни раси.

.... ма тука не сравняват расите, а- калпите('дни на Брахма') с т.нар. 'еони'?... Публикувано изображение (На ореолът на Христос на гр.икони пише май именно "ЕОН"?... :) ма не саония чифути енергетици от компанията Е.ОН, нали?....) Публикувано изображение

http://en.wikipedia.org/wiki/Kalpa_(time_unit)

Обърни внимание, че е възрастта на звездното ни Слънце е 'един ден на Брахма'

1000 Mahayugas = 1 kalpa = 1 day (day only) of Brahma (4.32 billion human years; which is the actual scientifically estimated age of the Sun, Estimated age of Sun is 4.59 Billion Years).

http://en.wikipedia.org/wiki/Hindu_Time_Cycles

Любовта е сумарна на 12 основни раси.

.... ма тука не сравняват расите, а- калпите('дни на Брахма') с т.нар. 'еони'?... Публикувано изображение (На ореолът на Христос на гр.икони пише май именно "ЕОН"?... :) ма не саония чифути енергетици от компанията Е.ОН, нали?....) Публикувано изображение

http://en.wikipedia.org/wiki/Kalpa_(time_unit)

Да, съществува 13-ти Еон - този на Любовта. От 12-те раси, подвластни на 12-те еона на матрицата /а те са квинтесенция 4-те етера с по 3 разновидности = 12 етерни сили/ понякога същности преминават в 13-я.

Понякога.

Алегория е 12-те апостола + Христос /13-я/. Ти ще ни кажеш как това е отразено в книгата на книгите - Бхават Гита и във Ведите. ;)

....................

опити да се съвместят посочени времена и срокове в свещени книги и съобщения на пророци, учители, светии и т.н. се правят непрекъснато, но...никой още не е успял задоволително.

Защото не може.

Времето в тънките светове се движи различно, а извън матрицата пък...е неописуемо.

А в царството на Абсолюта, в НЕбитието, време въобще не съществува. Там има само Вечно сега.

.........................

Ако изобщо можем да твърдим нещо, свързано с НЕбитието /за нас, сенките в матрицата, то е празнота, но фактически е цялостна и завършена пълнота, Плерома./

И от мен честит имен ден, Вальо!

Ама за астралните същества ,не ми е ясно защо трябва така да си усложняват живота и да извличат фосфор за да създават обраэи,като има по лесен и ефикасен начин-директно създаване на образа в моэъка на хората с които са установили контакт?

И от мен честит имен ден, Вальо!

Ама за астралните същества ,не ми е ясно защо трябва така да си усложняват живота и да извличат фосфор за да създават обраэи,като има по лесен и ефикасен начин-директно създаване на образа в моэъка на хората с които са установили контакт?

Не става така лесно, Нео.

Иначе всинца да са ни "изпили мозъка със сламка"...е, не че не са де :)

Имаме си аурична защита - т.н. "кристална сфера", която е здрава преграда пред недоброжелателни външни влияния и атаки. За да я преодолее едно такова "същество", трябва да бъде поканено. Не че не го правим често... ;)

-------------

благодаря ти, Нео, и дано да не се отървеш от любов!

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

Не става така лесно, Нео.

Иначе всинца да са ни "изпили мозъка със сламка"...е, не че не са де :)

Имаме си аурична защита - т.н. "кристална сфера", която е здрава преграда пред недоброжелателни външни влияния и атаки. За да я преодолее едно такова "същество", трябва да бъде поканено. Не че не го правим често... ;)

-------------

благодаря ти, Нео, и дано да не се отървеш от любов!

Я кажи как се кани едно такова същество.

Я кажи как се кани едно такова същество.

е, това няма да кажа.

егрегор, който дълго време е просъществувал, прекомерно се е засилил, усложнил и е "възседнал" някое от астралните силови течения /зодиака/, се превръща в еон.

е, това няма да кажа.

егрегор, който дълго време е просъществувал, прекомерно се е засилил, усложнил и е "възседнал" някое от астралните силови течения /зодиака/, се превръща в еон.

Какво означава това егрегора да възседне астрално силово течение - зодиака? Публикувано изображение:angry:

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Какво означава това егрегора да възседне астрално силово течение - зодиака? Публикувано изображение:angry:

В нас, хората, има огромна творческа мощ.

За съжаление /или за радост, като си знаем колко ни е акъла?!/ МОЖЕМ ДА КОНТРОЛИРАМЕ САМО СЕКСУАЛНИЯТ И АСПЕКТ. То и нея колко я контролирамеее...не е за приказка. :hush:

В действителност ние сме създателите и поддръжниците на света около нас.

Разбира се, в определени рамки, наложени от Седемте Управители, както и от множества над и подчовешки йерархии и същности. И под въздействието ва 12-те астрални течения, които ни въздействат концентрино от Макрокосмоса.

Говорихме си как се създава егрегор, който си има собствена йерархия, свещеничество/понякога и много йерархии/ и почитатели/поклонници/донори - паство, миряни.

В течение на голям период от време този егрегор, понякога съвместно с няколко/много други се е свързал с дадено астрално течение и постепенно му е предал "човешки" качества, въжделения, планове...та го е превърнал постепенно в същност/сила с антропоморфно звучене.

...хм, не знам как по-ясно да се изразя, това мое твърдение се базира на предположението за една философска и езотерична култура на определено ниво на събеседника, иначе да почваме от А и Бе...вече доста време не практикувам като учител по философия и история ;)

В нас, хората, има огромна творческа мощ.

За съжаление /или за радост, като си знаем колко ни е акъла?!/ МОЖЕМ ДА КОНТРОЛИРАМЕ САМО СЕКСУАЛНИЯТ И АСПЕКТ. То и нея колко я контролирамеее...не е за приказка. :speak:

В действителност ние сме създателите и поддръжниците на света около нас.

Разбира се, в определени рамки, наложени от Седемте Управители, както и от множества над и подчовешки йерархии и същности. И под въздействието ва 12-те астрални течения, които ни въздействат концентрино от Макрокосмоса.

Говорихме си как се създава егрегор, който си има собствена йерархия, свещеничество/понякога и много йерархии/ и почитатели/поклонници/донори - паство, миряни.

В течение на голям период от време този егрегор, понякога съвместно с няколко/много други се е свързал с дадено астрално течение и постепенно му е предал "човешки" качества, въжделения, планове...та го е превърнал постепенно в същност/сила с антропоморфно звучене.

...хм, не знам как по-ясно да се изразя, това мое твърдение се базира на предположението за една философска и езотерична култура на определено ниво на събеседника, иначе да почваме от А и Бе...вече доста време не практикувам като учител по философия и история :love:

Според Кришна съзнание, дори първото живо съществото и дева в матер. космос-Брахма е "Вторичен Творец" и то на фино-матерно ниво.

Дори Шива, който товри с Лингама си(фалуса си), но има главно назначение да трансформира материята и преражда душата в матерното битие и космос не е Творец.

А какво да говорим за нас, смъртните чиляци за 'творци'?..... ;)Публикувано изображение

да, разбирам, ще кажеш - "творец в дадени рамки", но тези рамки не го освобождават от самсара.

Целта на Бога за тебе е е да не се забъркваш в самсара. т.е. да не се изживяваш нито за Творец, нито за Разрушител. А тези две фуккции си имат деви-администратори, както и следват в цикли, т.е.- се редуват. Не може- само единият или другият...

Според Кришна съзнание, дори първото живо съществото и дева в матер. космос-Брахма е "Вторичен Творец" и то на фино-матерно ниво.

Дори Шива, който товри с Лингама си(фалуса си), но има главно назначение да трансформира материята и преражда душата в матерното битие и космос не е Творец.

А какво да говорим за нас, смъртните чиляци за 'творци'?..... :help wanted:Публикувано изображение

да, разбирам, ще кажеш - "творец в дадени рамки", но тези рамки не го освобождават от самсара.

Целта на Бога е да не с езабъркваш в самсара. т.е. да не с еизживяваш нито за Творец, нито за Разрушител. А тези две фуккции си имат деви-администратори, както и следват в цикли, т.е се редуват. Не може- само единият или другият...

добро допълнение, приема се! :laughing5:

Точно така - Творческата ни мощ /та ние сме строили светове!/ ни е отнета. По-точно сме я изгубили, пропадайки в самсара. И все-пак има някакъв остатък, ако и да е креатурен, но е достатъен, за да "твори" поне нашия затвор. А че не бива да я ползваме, то е очевидно - иначе се свързваме/обвързваме с матрицата и веригите, с които сме приковани за колелото на раждане и смърт стават по-тежки и по - здрави.

А за циклите - да, така е. Има космически дни, космически нощи, респективно космически години и т.н. /респективно калпи-манватари-иуги...и пралайя/. И Управителите също се променят - цялата матрица се подчинява на законите за раждане, развитие и смърт. Т.е. - на преходност. И Слава на Създателя - иначе отдавна да се напълно кристализирали и потънали още по-дълбоко, под матрицата, в един вечно тъмен свят, където има само плач и скърцане със зъби...

добро допълнение, приема се! :help wanted:

Точно така - Творческата ни мощ /та ние сме строили светове!/ ни е отнета. По-точно сме я изгубили, пропадайки в самсара. И все-пак има някакъв остатък, ако и да е креатурен, но е достатъен, за да "твори" поне нашия затвор. А че не бива да я ползваме, то е очевидно - иначе се свързваме/обвързваме с матрицата и веригите, с които сме приковани за колелото на раждане и смърт стават по-тежки и по - здрави.

А за циклите - да, така е. Има космически дни, космически нощи, респективно космически години и т.н. /респективно калпи-манватари-иуги...и пралайя/. И Управителите също се променят - цялата матрица се подчинява на законите за раждане, развитие и смърт. Т.е. - на преходност. И Слава на Създателя - иначе отдавна да се напълно кристализирали и потънали още по-дълбоко, под матрицата, в един вечно тъмен свят, където има само плач и скърцане със зъби...

Абе, ти съвсем се отметна от думите си. При това много бързо. Що така?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.