Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Егрегорите - какво представляват и влиянието им върху хората

Featured Replies

Не е възможно, категорично.

Би противоречало на природата на тази реалност.

Но може в някаква степен да се освободим от хватката на егрегорите, да намалим зависимостта си или да уравновесим натиска. Поне донякъде, но това може да е решаващо за достигане на...това, което се стремим да достигнем.

Сега се тиражира едно "Учение на Абрахам " по книгите на Естер и Джери Хикса. Според теб те създали ли са егрегон или са подвласни на такъв и какво мислиш за това учение.
  • Отговори 118
  • Прегледи 20,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Сега се тиражира едно "Учение на Абрахам " по книгите на Естер и Джери Хикса. Според теб те създали ли са егрегон или са подвласни на такъв и какво мислиш за това учение.

Като всичко друго и това учение /в стил Ню ейдж/ си е създало егрегор. А с развитието му в какво ще прерастне и с какво ще се свърже - не знам, разбира се :yanim:

Като всичко друго и това учение /в стил Ню ейдж/ си е създало егрегор. А с развитието му в какво ще прерастне и с какво ще се свърже - не знам, разбира се :yanim:

"Искай и ще ти се даде" :blink: Питах защото моите младежи са луди по него. Разбира се като родител и аз се запознах с книгите.

"Искай и ще ти се даде" :yanim: Питах защото моите младежи са луди по него. Разбира се като родител и аз се запознах с книгите.

Миме, недей да искаш излишни неща. Публикувано изображение Минимизирай мат'риалните си потребности с тенденция за изчистването им.. :blink:

Уау! Публикувано изображение знам го ази този лоЩ чичко.. Публикувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Миме, недей да искаш излишни неща. Публикувано изображение Минимизирай мат'риалните си потребности с тенденция за изчистването им.. :gift:

Уау! Публикувано изображение знам го ази този лоЩ чичко.. Публикувано изображениеПубликувано изображение

Ю-Ра ти не ме разбра ама отново остро го даваш. Пуснах шегичка на Валентинус в отговор на изказването му "с развитието му в какво ще прерастне и с какво ще се свърже - не знам, разбира се "

А ако се интересуваш толкова аз нямам нищо общо с това учение поне за сега и много малко искам, но пък трудно постижимо..

Редактирано от mimito53 (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Може ли някой да ми каже от къде да изтегля книгата "Карма и егрегор" на Подводни. В спиралата я има, но не може да се изтегли.

И нисшия аз, и висшия са в самсара, в тази реалност.

Нисшия е нашето самоосъзнаване в материалния свят, то е преходно и загива заедно с преходните ни тела

Висшия аз е безсмъртен /относително/ и натрупва информацията от поредицата прераждания и се явява като управител на нашата система. Но си е подчинен на законите на тази реалност, или също е "под закона".

Има обаче и още един център - нашата монада.

Монадата е в друго поле на изява, или по-точно на НЕизява. Тя е истинската ни същност, а ние, с нисшия и висшия си аз сме нейна проекция тук, в самсара, в матрицата.

това е и разликата между трансцедентната езотерика и окултизма

Окултизма води до новораждане , или издигане на съзнанието от материалния свят в астралния. В транцедентните школи се работи за връзка с монадата и норораждане в друго поле на изява, извън матрицата...

Значи ли това, че връзката с монадата предпазва от влиянието на егрегорите.

Значи ли това, че връзката с монадата предпазва от влиянието на егрегорите.

Да, предпазва

но не като цел, като търсен ефект, а като следствие от насочеността ни към монадата.

Защото условие за трансфигурацията е неутрално отношение към тази реалност /е, доколкото това е възможно/. В процеса на тази неутрализация прогресивно намалява и влиянието на егрегорите.

• 7 месеца по-късно...

Да, интересно твърдение... Искам да те попитам какво мислиш за ЛИЛИТ, все пак и тя е егрегор, доста мощен при това :)

Да, интересно твърдение... Искам да те попитам какво мислиш за ЛИЛИТ, все пак и тя е егрегор, доста мощен при това :)

Лилит и Лулу

Мисля, че понятието "Егрегор" е малко мътно за повечето хора. Накратко егрегор се създава от трима или повече индивида. Когато техните съзнания работят на едно ниво и имат сходни интереси (вибрации) в пространството се създава енергоинформционно поле или егрегор. Егрегорът има свойството да усилва мисъл формите на свързаните към него, както и да привлича подобия. Ярък пример за дейността на егрегор е синхронното откриване на различни неща от живота от различни учени, които дори не се познават, но поради спецификата на своята умствена дейност, са свързани към определен егрегор, в който циркулира информция достъпна за всички "членове" на егрегора на подсъзнателно ниво. Замислете се и за " Феномена на стоте маймуни" Когато в егрегора се натрупа достатъчно количество енергоинформационен багаж е необходимо той да се "разтовари", чрез правенето на открития примерно или проблясъци на съзнанието. Егрегорът ВИНАГИ има светла и тъмна част според Вселенските закони за равновесието и взаимодействието на полярностите. Различни хора от егрегора, може да са свързани към различните негови полярности. Към егрегор човек може да се включи по своя воля, чрез своите интереси или насилствено, както например се прави при кръщенката на детето. Кръщенето е свързване на човек към християнския егрегор. Помислете, защо турците толкова са искали да ПОТУРЧВАТ!!! Разбира се има егрегор на исляма, на юдаизна, на будизма и т.н. Задължително човек е свързан към егрегорА на семейството, на приятелите, на нацията, към която принадлежи, към егрегора на планетата. Има също така професионални егрегори, егрегори на магьосниците, на екстрасенсите, на народните целители, на вълшебниците, на хипнотичните центрове. Егрегор не е нещо лошо, както мнозина си мислят. Лошо е когато човек се свърже, към неговата черна част.

Склонна съм да се съглася с известна част от коментара ти, но не смятам че човек си избира към коя част да се обвърже, Егрегора се ин- или - евокира, следователно правищият ритуала е наясно с тъмните сили на даденият егрегор и трябва да е наясно с риска който поема ако не е достатъчно опитен да се справи. Не съм съгласна с теб че някой от участниците се свързват със тъмната страна а други не. При инвокацията егрегора е обвързан със всички правещи ритуала, но при евокацията той се свързва само с евокиращият го а останалите действат като източници на енергия и са без особено значение за егрегора! Ако имаш различно от моето мнение, моля пиши ми на e-mail [email protected] Бих се радвала да го обсъдим, но нямам време много да се ровя тук. Приятна вечер :rolleyes:

Ако имаш различно от моето мнение, ......................

Добре се изразих и разликите са явни, но не смятам да убеждавам някого в нещо. Ако се разровиш в мненията ми ще видиш, че не обичам да навлизам в дълбоки дискусии, защото е излишно. 99% от хората си имат свое мнение, което е бетон и аз не хабя енергия да го променям. Просто е излишно. Истината за един не е истина за друг - природен закон, на база резонанс в егрегорите.
  • 5 месеца по-късно...

Добре се изразих и разликите са явни, но не смятам да убеждавам някого в нещо. Ако се разровиш в мненията ми ще видиш, че не обичам да навлизам в дълбоки дискусии, защото е излишно. 99% от хората си имат свое мнение, което е бетон и аз не хабя енергия да го променям. Просто е излишно. Истината за един не е истина за друг - природен закон, на база резонанс в егрегорите.

-----------------

Съгласен съм - всеки си има свое поле на изява и е свързан с определено ниво на планетарния астрал.

Но егрегорите, еоните и архонтите на еоните оказват влияние на всички ни, с различна степен, разбира се.

:lol6:

• 4 седмици по-късно...

Да, предпазва

но не като цел, като търсен ефект, а като следствие от насочеността ни към монадата.

Защото условие за трансфигурацията е неутрално отношение към тази реалност /е, доколкото това е възможно/. В процеса на тази неутрализация прогресивно намалява и влиянието на егрегорите.

Е, някаква утеха поне...

Твоат разум не е ли превзет? Защо само нашите да са?

Хайде, обясни ни малко, ако обичаш, за извънземната цивилизация, превзела умовете ни.

ами моят разум не е превзет, защото ми е силна мисловната енергия (телепатия) най-общо казано, а на повечето хора тази мисловна енергия е слаба.

мога да ви дам едно очевадно доказателство за присъствието им, това са сънищата, когато сънувате всъщност енергийните разуми ви пускат мисловен филм във вашите глави чрез телепатия, тоест сънуването не е плод на някакво си въображаемо подсъзнание, ами го пускат разумите. Обаче 100% съм сигурен че почти всички от вас няма да приемат това твърдение, защото енергийните разуми ще ви наредят мисловно да не възприемате това твърдение, което си е всъщност напълно вярно.

има и други доказателства, обаче и да ги пиша няма да има ефект, вие ще ги отричате и то е напълно разбираемо, нали са ви превзели и те няма да ви позволят да разберете че това се е случило с вас, понеже те се хранят с вашата мисловна енергия.

а иначе извънземната цивилизация, това са енергийни разуми (духове) от така наречения астрал (всъщност това е термин измислен за ползване от хората от самите тях), владеят телепатията и могат да правят така нареченото телепатично превземане на други разуми, тоест да превземат съзнанието на хората.

Целият ни живот всъщност се ръководи от тази извънземна цивилизация като се почне от научни открития, математика, социален живот, литература, абе всичко в живота на хората става както те решат. Особено наблягат на социалните взаимоотношения и всички разправии които стават покрай този живот, понеже енергията към тях потича по-добре и на тях им е добре, а вие се гърчите в някакви си житейски проблеми.

голям майтап е ако хвърлите един поглед на един писател примерно, всичко което пише този писател му го диктуват енергийните разуми и те енергийните разуми са много умни и могат да направят най-различни стилове за различните хора-писатели, така че това го могат безпроблемно, е има и глупости в областта на литературата, но това пак го правят така нарочно за да си мислят хората как има глупави и умни хора.

така и съм седнал да пиша да спомена още нещо, ами гледането на филми не се чудете защо се правят толкова много филми, ами защото като гледате филми изпитвате силни емоции и вълнения, това са все ваши мисли и така енергията, която вие излъчвате е по-силна и за тях е по-добре, хранят се по-добре.

Редактирано от some_spirit (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

ами моят разум не е превзет, защото ми е силна мисловната енергия (телепатия) най-общо казано, а на повечето хора тази мисловна енергия е слаба.

/quote]

Два конкретни въпроса:

Разхождал ли си се из астрала?

И откъде си сигурен, че си по по най! Я не се изказвай неподготвен!

хора които си мислят, че излизат в астрала са просто наивници на средна възраст, всъщност енергийните разуми ви правят сетивна (визуална и мисловна) представа, че уж сте излезли от тялото си и сте в астрала, а в действителност сте си в главата ви

хора които си мислят, че излизат в астрала са просто наивници на средна възраст, всъщност енергийните разуми ви правят сетивна (визуална и мисловна) представа, че уж сте излезли от тялото си и сте в астрала, а в действителност сте си в главата ви

Няма да споря! Практическият ми опит говори за друго! Не излизам в астрала а влизам в него с астралното си тяло и картината е съвсем различна от това което пишете!

Редактирано от октим (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.