Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трансценденталност - какво представлява и как се постига

Featured Replies

Ако потънеш в този свят? В света на фантазиите ли?

В света на книгата, който рисува авторът или на учебника, все едно. Ако чета микробиология, например, аз попадам в един съвсем друг свят - света на невидимите микроскопични същества, свят от друга реалност, само защото нашите сетива не могат да го достигнат...

Да медитираш, не означава да фантазираш. Напротив. Медитацията е свръхконцентрация.

• Отговори 85
  • Прегледи 14,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

За това и аз съм съгладна . мечтанието също е вид медитация. Но има си и опасни такива ако ги правиш без ръководство.

Тюки бая "помедитира" преди да се откаже. ;) И за това наистина медитацията понякога може да се окаже и губене на време. biggrin.gif

Споделям напълно!!!

Съзерцанието. това е също вид медитация. Много полезна както за начинаещи така и за напреднали. Да си призная аз поне на това ниво се чувствам много добре и сигурна. laugh.gif

Споделям напълно!!!

"Свръх-концентрация"?... ;)

нека нализираме термина?... Буквално значи "Максимално близко Центъра твоя кръг към центъра на Огромния кръг"

Въпросът е КОЙ Е ОГРОМНИЯ КРЪГ? :rolleyes: .. Ако кажеш - 'Бог' е недостатъчно.

....за Тюки, примерно, 'бог' е 'силата на мисълта на Пениса'... :rolleyes:cool.gif с голямо "П", дори- двойно "П"! biggrin.gif

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

• Автор
Съзерцанието. това е също вид медитация. Много полезна както за начинаещи така и за напреднали. Да си призная аз поне на това ниво се чувствам много добре и сигурна. laugh.gif

Да! Съзерцаването на природата, на небето е много хубаво и успокояващо. Като медитация. Или истинска медитация?

У-ра, сега трябва да опишем какво е за нас Бог ли?

Смили се! laugh.gif

вътрепогледът е индивидуален, нали?

Смили се! laugh.gif

вътрепогледът е индивидуален, нали?

От мене да мине! biggrin.gif ...

Щом е толковка маловажно?! cool.gif

ПС: Разбира се, че е индивидуален. :rolleyes:

Бог е индивид, не е множеНство.

ПС2: Това ми хареса: "Обичам си пороците и грешките." .... ;) "'Бог' не беше ли Обич" ?...:rolleyes:

Вярваш ли че е възможно laugh.gif

Да! Съзерцаването на природата, на небето е много хубаво и успокояващо. Като медитация. Или истинска медитация?

Какво още постигаме чрез съзерцанието ? http://www.meditacija.org/bg/meditacia/kon.../szercanie.html

Редактирано от mimito53 (преглед на промените)

Вярваш ли че е възможно laugh.gif

Разбира се! Само е достъчно да Му кажеш името. ;)

Ти не беше ли Мимето?.. Името "Мимето" е достатъчно за да знам за тебе. :rolleyes: Особено-- ако е 53! biggrin.gif

Разбира се! Само е достъчно да Му кажеш името. ;)

Ти не беше ли Мимето?.. Името "Мимето" е достатъчно за да знам за тебе. ;) Особено-- ако е 53! biggrin.gif

Нищо не можеш да знаеш. особено ако си 75 laugh.gif

Нищо не можеш да знаеш. особено ако си 75 laugh.gif

ааа, тука вече опираме до китайския дуализъм на Кунг Фу Ци: "не може да видиш черна котка в тъмна стая, особено ако я няма"?.. cool.gif

ааа, тука вече опираме до китайския дуализъм на Кунг Фу Ци: "не може да видиш черна котка в тъмна стая, особено ако я няма"?.. cool.gif

Еее ти се усети. Вие трансцеденталните нали не сте по земните неща, трудно сгрявате нещо по някои материални въпроси biggrin.gif

Еее ти се усети. Вие трансцеденталните нали не сте по земните неща, трудно сгрявате нещо по някои материални въпроси biggrin.gif

Винаги си имаме специални "агенти по земните дела"- китайско-персийския дуализъм. biggrin.gif

Винаги си имаме специални "агенти по земните дела"- китайско-персийския дуализъм. biggrin.gif

Но в аватора ми няма измама. Обичам да съзерцавам дъгата. Имаш ли представа защо?

Сега като сме седнали да обсъждаме трансцеденталните състояние какво е Молитвата. Как да се молим. мога да ви подхвърля едно текстче

Молитвата

”Да се молиш , това означава да обърнеш ума, сърцето, душата и духа си към онзи източник на Живота, от Който си излязал.”

Учителя

Молитвата е велико състояние на душата, чрез което човек влиза в съзнателна , разумна връзка със съществата, които са завършили своето развитие.

Истинската молитва събужада подсъзнанието и свръхсъзнанието на човека, т.е. Божественото в него.

Молитвата е необходима за душата. Тя е първият признак, че човек е влязал в Божествения път. Затова винаги ,когато дойде настроение за молитва, трябва да се молите.Отложите ли, възможно е вече Духът да не дойде. Молитвата е най-силния акт в човешкия живот.Тя концентрира човешката мисъл, човешките чувства и човешката воля в едно.С молитва и пеене се храни душата на човека.

Молитвата представлява велико почитание и уважение, велика любов, която трябва да имате към онази първична причина, която ни е дала живот.

Тя е метод, чрез който човек се свързва с природата.

Молитвите на хората са необходими за сваляне на всички енергии от невидимия свят, които ще се използуват за развитието на цялото човечество.

Молитвата представя духовен метод за постигане на човешките желания.

Всяка молитва е творчески акт, тя създава условия за растенето на душата.

Молитвата е тониране на сърцето. Да се моли човек, означавада храни сърцето си.

Всяка молитва може да действа, само ако е придружена с Любов, защото не може да произнесе човек молитва, ако Духът не е изпълнил сърцето му, защото Божественият Дух е този, Който я произнася. Молитвата е насочване на сърцето към Бога и концентриране на ума, за да можем да възприемем известни Божествени течения. Те трябва да минат през сърцето ти, да ги почувстваш и тогава ще можеш да се молиш. Затуй сърцето трябва да бъде горещо и отворено, за да минават тия Божествени течения и да се хроникират твоите нужди горе и долу. Ангелите, които са във връзка с тебе, ще ти покажат от какво имаш съществена нужда.

Който се моли от сърце, той непременно ще получи отговор. Но не си пожелавайте той винаги да бъде положителен. Понякога вашите желания не съвпадат с Божествения ви път. Молейки се , вие ще разберете дали сте в него или извън него.

Как да се молите?

Ще се молите прави, с отворени очи, с отворени ръце, гледайки направо, в посока, перпендикулярна на челото, на изток.

Първо ще се молите за необходимото , без което в дадия случай не можете. Ще поставите само едно желание. Ще се молите бевно, с ясно изречени думи и с разположеине на духа.

Не използувайте дълги молитви. Те не омилостивяват господа.

Не четете постоянно една и съща молитва. / Допуска се изключение само за молитвите, дадени от Учителя за всеки ден./

Помнете, че да се молиш ”означава да се освободиш от всичките отрицателни мисли и чувства и така чист да се явиш пред Бога.

Но в аватора ми няма измама. Обичам да съзерцавам дъгата. Имаш ли представа защо?

Положително защото си омъжена за окиЖЕНИст, който прави само дъгови заварки и слуша групата "Rainbow". cool.gif

Не знам дали знаеш, Кришна си има илюзия и се казва Кали. Кали със сигурност значи 'черно', но доста хора биват поставени под илюзията във външната прилика и търсят смислов вариант на Кришна, като 'черно'.

Така, че наистина смисълът си е 'смисъл', но има закодирана мистика в това думата да има две значения. cool.gif

There's a sign on the wall but she wants to be sure

'Cause you know sometimes words have two meanings.

In a tree by the brook, there's a songbird who sings,

Sometimes all of our thoughts are misgiven.

Ooh, it makes me wonder,

Ooh, it makes me wonder.

charlesdarwin_09.gif

Положително защото си омъжена за окиЖЕНИст, който прави само дъгови заварки и слуша групата "Rainbow". cool.gif

Не знам дали знаеш, Кришна си има илюзия и се казва Кали. Кали със сигурност значи 'черно', но доста хора биват поставени под илюзията във външната прилика и търсят смислов вариант на Кришна, като 'черно'.

а, че наистина смисълът си е 'смисъл', но има закодирана мистика в това думата да има две значения. cool.gif

[quote

Words are always binary.

Медитацията е опасно нещо.

Медитацията е твърде общо понятие и може да включва най-различни техники.

Медитацията започва с релаксация, т.е. с максимално отпускане на всички мускули. Позата най-добре да е свободна. Не че е съвсем без значение в каква поза си, но това не е най-същественото. Гръбнакът трябва да е изправен, всичко друго е според желанието на медитиращия. Дишането трябва да е бавно и спокойно, да не води до свръхнапрягане. Много от дихателните техники, които се препоръчват са вредни, особено ако се използват продължително и се прекали с тях. После човек трябва да се научи да успокоява емоциите и мислите си. Следващия етап е способността за концентрация и визуализация. За да бъде успешна медитацията, медитиращият трябва да се научи да задържа вниманието си върху определен въпрос или образ продължително време, без да се отклонява в странични мисли. Образът, идеята за обекта на медитация трябва да бъде задържана в съзнанието, но самият ум да остане пасивен за да може в съзнанието да се отпечатат идеи свързани с избрания обект, които да доведат до по-голямо разбиране. Тези идеи си съществуват в пространството, въпросът е само медитиращия да ги улови, да се свърже с тях. Опасно е медитирането върху чакрите, върху издигането на кундалини, върху придобиването на свръхестествени способности, въобще намесата в движението на праничните (енергийни) потоци в организма, както и опита да се управляват елементалните еволюции. Медитиране с цел по-добро разбиране и вникване в същността на духовни въпроси; научни и религиозни концепции; конкретни житейски ситуации; качества и добродетели, които искаме да развием, няма как да навреди.

• Автор
Медитацията е твърде общо понятие и може да включва най-различни техники.

Медитацията започва с релаксация, т.е. с максимално отпускане на всички мускули. Позата най-добре да е свободна. Не че е съвсем без значение в каква поза си, но това не е най-същественото. Гръбнакът трябва да е изправен, всичко друго е според желанието на медитиращия. Дишането трябва да е бавно и спокойно, да не води до свръхнапрягане. Много от дихателните техники, които се препоръчват са вредни, особено ако се използват продължително и се прекали с тях. После човек трябва да се научи да успокоява емоциите и мислите си. Следващия етап е способността за концентрация и визуализация. За да бъде успешна медитацията, медитиращият трябва да се научи да задържа вниманието си върху определен въпрос или образ продължително време, без да се отклонява в странични мисли. Образът, идеята за обекта на медитация трябва да бъде задържана в съзнанието, но самият ум да остане пасивен за да може в съзнанието да се отпечатат идеи свързани с избрания обект, които да доведат до по-голямо разбиране. Тези идеи си съществуват в пространството, въпросът е само медитиращия да ги улови, да се свърже с тях. Опасно е медитирането върху чакрите, върху издигането на кундалини, върху придобиването на свръхестествени способности, въобще намесата в движението на праничните (енергийни) потоци в организма, както и опита да се управляват елементалните еволюции. Медитиране с цел по-добро разбиране и вникване в същността на духовни въпроси; научни и религиозни концепции; конкретни житейски ситуации; качества и добродетели, които искаме да развием, няма как да навреди.

Мисля, че си прав за всичко. Но, не знам какво означава елементални еволюции. За какво става въпрос? Елементали - да не говориш за представителите на четирите елемента? :rolleyes:

Мисля, че си прав за всичко. Но, не знам какво означава елементални еволюции. :rolleyes:

Мисля, че съм се на....кал(а), но не знам кой м е ....в гачите?... biggrin.gif:wors::speak:

Тюки, не е ли по-добре да разбереш всичко, преди да дадеш оценка?... :wors:

Сега като сме седнали да обсъждаме трансцеденталните състояние какво е Молитвата. Как да се молим. мога да ви подхвърля едно текстче

Молитвата

”Да се молиш , това означава да обърнеш ума, сърцето, душата и духа си към онзи източник на Живота, от Който си излязал.”

Учителя

Как да се молите?

Ще се молите прави, с отворени очи, с отворени ръце, гледайки направо, в посока, перпендикулярна на челото, на изток.

Това ми хареса.Ако се молим на запад,север и юг няма сигурно да сме в правилната посока,така ли?Или ако сме легнали с затворени очи ще е грешно?Ако се намирам на някой от полюсите ,къде е изток? cool.gif

И една дъга ти сложих за съзерцание-осемцветна! :rolleyes:

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

Това ми хареса.Ако се молим на запад,север и юг няма сигурно да сме в правилната посока,така ли?Или ако сме легнали с затворени очи ще е грешно?Ако се намирам на някой от полюсите ,къде е изток? cool.gif

Нео, притчата за мангалът, който знаел, че чушмата се пуска надясно и се спира наляво. cool.gif

Абе позата и посоката е важна, но не най. Ти се научи да де молиш, другото ще дойде от себе си

Абе позата и посоката е важна, но не най. Ти се научи да де молиш, другото ще дойде от себе си

Да се молиш на Нищото?...

:rolleyes:

Имах един приятел каратист-сенсей, който се молеше показно с измислена молитва върху купа месо, като казваше накрая така: "Господи, прости ни нашите грехове, които сме извършили или ще извършим и ни позволи да се почувстваме щастливи". cool.gif

При това виждах, че е абсолютно концентриран. :rolleyes: Повече дори, отколкото нанася ударът майа-гери. cool.gif

Бог и Господ за душите в кали-йуга е фантастика и все се надяват на чудо. Абрахамците са дали 'тон за песен' с техните измислени духове от здрача и мракча. cool.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.